Houtkachels van Justus – topkwaliteit uit Hessen

Houtkachels van Justus

Een kachel van Justus staat voor het product van een gevestigd merk dat behoort tot de Oranier Group uit de centrale Hessische stad Haiger. Het bedrijf overtuigt met innovatieve technologieën die van een kachel van Justus een producthoogtepunt maken. Naast de kachels zijn er Justus pelletkachels en Justus vaste brandstof kachels, evenals verwarmingssystemen die thermische zonne-energie en verwarming combineren met vaste brandstoffen.

Het begin van het merk Justus

De wortels van het merk Justus gaan terug tot 1837. In die tijd werd de Justushütte gebouwd, die ertsen won en smolt. Al in 1850 werd het bedrijf omgebouwd tot ijzergieterij en in 1875 begon de productie van kolenkachels. Er is dus veel ervaring!

In de jaren 50 van de vorige eeuw werd het bedrijf geherstructureerd en bovendien oliekachels geproduceerd. Gastoestellen volgden in de jaren ’60 en speciale gasketels in de jaren ’70. Justus was destijds een van de belangrijkste fabrikanten van kolen- en oliekachels, aldus de merkwebsite.

Vanaf 1991 behoorde Justus GmbH als zelfstandig merk tot de Viessmann-groep en leverde, naast individuele gas- en oliekachels, kachels en andere kachels met vaste brandstoffen. In 2000 nam de Oranier Group het merk Justus over, dat destijds strategisch werd aangepast.

De productwereld van Justus

Naast kachels biedt Justus de reeds genoemde productgroepen “pelletkachels”, “vaste brandstofkachels” en “regeneratieve verwarmingssystemen” (zonne- en vaste brandstof). Bij de Justus pelletkachels kunt u onder andere kiezen voor luchtgeleide en waterdragende varianten. Stevige kachels van Justus zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met of zonder bakvak. De Justus productwereld omvat ook kachelaccessoires zoals schoorsteen- en kachelaansluitingen voor pelletkachels. Op een extra pagina (justus-grill.de) presenteert het merk ook diverse grills.

De Justus kachels

Net als de pelletkachels is de Justus kachel ook verkrijgbaar in luchtgeleide en waterdragende varianten, die ook energie leveren voor een cv-installatie of voor warm drinkwater. De meeste Justus kachels hebben een modern design. Een uitzondering is bijvoorbeeld de rustieke kachel Bavaria*, die een sierlijke keramische bekleding combineert met moderne kacheltechnologie.

Sommige modellen zijn bekleed met zogenaamde opslagstenen, zodat ze de installatieruimte veel langer verwarmen dan veel andere kachels zonder dat er verdere brandstof in de verbrandingskamer wordt geplaatst. En naast de pure houtkachels zijn er varianten die je zowel met hout als kolen kunt bedienen. Een voorbeeld van zo’n kachel van Justus is de Baltrum D*. Het is een continu stookoven die extra lang verwarmt met kolenschokken zonder dat je kolen hoeft toe te voegen.

Justus kachels hebben vaak veel extra’s

Het merk Justus rust zijn kachels uit met verschillende innovatieve technieken die het comfort, de veiligheid en de kwaliteit van de verbranding optimaliseren. Innovatieve Justus technieken omvatten het snap-lock systeem. De klink sluit de deur naar de verbrandingskamer door veerkracht en houdt de deur vervolgens veilig gesloten.

Een andere technologie die in Justus kachels wordt gebruikt, is die van Oranier. Drievoudig luchtsysteem. Het zorgt voor optimaal gedoseerde verbrandingslucht en dus een schone, efficiënte verbranding. Ook een zeer nuttig ding: de ergonomisch gevormde buisgreep, waardoor lucht circuleert. Dit verlaagt de temperatuur op het oppervlak van het handvat, wat voordelig is wanneer de oven langer draait.

Sommige kachels van Justus zijn uitgerust met een Meerpuntsvergrendeling Uitgeruste. Ze voorkomen dat de deur naar de verbrandingskamer op een gegeven moment kromtrekt als gevolg van hoge temperaturen. En er zijn Justus kachels met voorruit spoeling. Het voorkomt dat rookgassen zich aan de binnenkant van de schijf van de verbrandingskamer afzetten.

Drie uitstekende Justus kachels

De volgende drie kachels zijn soms heel verschillend. Elk heeft speciale voordelen die het een heel speciale kachel van Justus maken. Maak kennis met drie uitstekende kachels.

Houtkachel JUstus Faro 2,0

Deze ronde kachel van Justus heeft een nominale warmteafgifte van 6 kW en kan ruimtes van maximaal 124 m³ verwarmen. Het heeft energie-efficiëntieklasse A +, is 1153 millimeter hoog, heeft een diameter van 520 millimeter en een efficiëntie van ongeveer 80 procent.

Visueel overtuigt de Justus Faro 2.0 kachel met een body van zwart staal. De afdekplaat van de kachel is ook gemaakt van zwart staal of optioneel van glas en onder de verbrandingskamer van de kachel bevindt zich een compartiment voor boomstammen. Naast houtblokken met een maximale lengte van 33 centimeter kun je houtbriketten en bruinkool verbranden in de Justus Faro 2.0 kachel. Continue werking van de oven is mogelijk.

De Justus Faro 2.0 is uitgerust met een luchtstromende handgreep en een verwijderbare asbak voor comfortabele reiniging. Daarnaast heeft het een voorruit flush, evenals het triple air systeem en het snap-lock systeem. Met behulp van een standaard luchtaansluiting kunt u deze kachel van buitenaf verbrandingslucht leveren. De Faro 2.0 is ook verkrijgbaar als watergedragen kachel Faro Aqua 2.0.

Houtkachel Justus Usedom 5

De Justus Usedom 5 kachel heeft een nominale warmteafgifte van 5 kW en komt overeen met energie-efficiëntieklasse A+. Het kan een ruimte verwarmen met een maximale grootte van 88 kubieke meter en heeft een rendement van meer dan 80 procent. De behuizing van de kachel is gemaakt van gegoten grijs of zwart staal. U kunt de kachel met of zonder bekleding kopen. Koop de Justus Usedom 5 kachel met een zwarte body met een speksteen of zandstenen bekleding. De kachel met een gietgrijze behuizing is “alleen” verkrijgbaar zonder bekleding of met speksteen.

Net als de Faro 2.0 heeft de Usedom 5 een compartiment voor boomstammen onder de verbrandingskamer. In de verbrandingskamer kunt u maximaal 25 centimeter lange boomstammen verbranden, de kachel Justus Usedom 5 is voorzien van een geïntegreerde ruitenspoeling, het driedubbele luchtsysteem en een luchtstromende handgreep. De oven kan worden bediend met externe verbrandingslucht. De Justus Usedom 5 kachel is ook verkrijgbaar in de Usedom 5D uitvoering. Het is een continu gestookte oven.

Houtkachel Justus Bavaria

Justus Houtkachel Bavaria Maple White met voet
Justus Houtkachel Bavaria Maple White met voet

  • Afmetingen (H x B x D): 100 x 74,6 x 42 cm Afmetingen vuurhaard (H x B x D): 25,5 x 36 x 27,5 cm Luchtregeling:
  • Justus kachel Bavaria met 7 kW vermogen in esdoornwit.
  • Afmetingen (H x B x D): 100 x 74,6 x 42 cm

De Bavaria kachel van Justus, die al kort is beschreven, is een van de weinige kachels van de fabrikant in een traditioneel design. Hij meet 1000 x 746 x 420 millimeter. Het is verkrijgbaar met tegels in esdoornwit, bordeauxrood, groen en antraciet. Elk van deze varianten heeft een basis. Het bevat een compartiment voor de tot 33 centimeter lange boomstammen, die je in de verbrandingskamer kunt verbranden. Naast de stammen is bruinkool ook geschikt als brandstof.

De nominale warmteafgifte van de Bavaria kachel van Justus is 7 kW, het ruimteverwarmingsvermogen is maximaal 144 m³. Het rendement bedraagt meer dan 80 procent en de oven kan gemakkelijk 24 uur worden gebruikt. Deze kachel van Justus, die de energiezuinigheidsklasse A+ heeft, is voorzien van automatische ruitenspoeling en het triple air systeem.