Infrarood vloerverwarming – behaaglijke warmte van onderaf

Infrarood verwarming voor de vloer

Koude vloeren maken de ochtendwandeling van de slaapkamer naar de badkamer of de eerste stap van de warme douche naar de onverwarmde tegels een ware spuugroute, want er is immers nauwelijks iets ongemakkelijkers dan op een koude vloer staan en je voeten bevriezen.

Gelukkig kunnen infraroodverwarmers helpen bij dit probleem. Dankzij hun stralingswarmte verwarmen deze radiatoren alle oppervlakken in de kamer. Zo dringen de verwarmende infraroodstralen diep in de grond door en zorgen ze voor een aangenaam gevoel op de voeten. U kunt echter nog een stap verder gaan en kiezen voor directe verwarming van de vloer door middel van infrarood vloerverwarming.

Welke variant is geschikt voor infrarood vloerverwarming?

Terwijl reguliere infraroodverwarmers voor wand- of plafondmontage meestal vlakke verwarmingspanelen zijn, zijn verwarmingsfolies of verwarmingsmatten bijzonder geschikt voor het verwarmen van vloeren. In beide systemen wordt elektriciteit door zeer dunne verwarmingsgeleiders geleid en vervolgens omgezet in de karakteristieke stralingswarmte van een infraroodverwarming. Vaak zijn de verwarmingskabels al verwerkt in het betreffende verwarmingsmodel en zijn ze slechts enkele millimeters dik.

Als u echt alleen een afgebakend gebied wilt verwarmen, zoals de vloer voor de badkamerspiegel, om warme voeten te hebben tijdens de ochtendroutine, dan is een infrarood verwarmingstapijt de juiste keuze voor u. Dit is aangelegd als een normaal tapijt en via een kabel verbonden met het stopcontact voor verwarming.

Verschillen met conventionele vloerverwarming

Een van de grootste voordelen van infrarood vloerverwarming ten opzichte van reguliere vloerverwarming is de flexibelere installatiemogelijkheid. Het feit dat de infraroodverwarming als mat of folie direct onder de vloer wordt gelegd, maakt de installatie relatief eenvoudig.

Bij een conventioneel verwarmingssysteem voor de vloer is de installatie een veelomvattende aangelegenheid die achteraf vaak niet meer kan worden uitgevoerd. De elektrische infraroodverwarmingen kunnen echter ook achteraf op elk moment worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld tijdens kleine renovatiewerkzaamheden. Als je niet onhandig bent qua vakmanschap, kun je ook zelf een infrarood verwarmingsmat of folie installeren, zeker bij zwevende vloeren zoals houten vloeren, vinyl en laminaat is dit geen probleem.

Voor gebruik onder een normaal tapijt is de infraroodversie van vloerverwarming niet geschikt omdat het tapijt te veel energie en dus warmte opneemt. In speciaalzaken worden echter ook speciale tapijten aangeboden waarmee u dit probleem kunt voorkomen.

Hoewel een infraroodverwarming voor de vloer geweldig is voor het verwarmen van je voeten tijdens het koken in de keuken of na een uitgebreid bubbelbad in de badkamer, is het gebruik ervan vrij ongeschikt voor het verwarmen van een hele kamer. Vanwege kosten- en energiebesparingsredenen is een infrarood vloerverwarming alleen een verstandige aankoop als extra verwarming.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Welk model is het juiste? Productpresentaties:

Nu we u al hebben laten zien over infraroodverwarming voor de vloer, willen we u graag kennis laten maken met drie voorbeeldproducten:

Calorique verwarmingsfolie 220W/m²

Deze verwarmingsfilm van Calorique blijkt een absolute klantfavoriet te zijn op Amazon. Het product is geschikt voor bijna alle vloerbedekkingen en is eenvoudig te installeren dankzij een kliksysteem. De folie is geproduceerd in de VS, heeft een Europees kwaliteitscertificaat en garandeert een gelijkmatige warmteverdeling. Daarnaast is dit exemplaar een zeer duurzame aankoop met een verwachte levensduur tot 30 jaar.

Calorique infrarood verwarmingsfolie Elektrische vloerverwarming 50 cm Set 220 W/m² 2,0 m² -...
Calorique infrarood verwarmingsfolie Elektrische vloerverwarming 50 cm Set 220 W/m² 2,0 m² -…

  • Eenvoudige installatie – 0,3 mm hoogte – geschikt voor bijna alle vloerbedekkingen incl. parket, laminaat, vinyl enen tapijt met kliksysteem, in 3…
  • Duurzaamheid – maakt het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen (zon, wind) mogelijk
  • Voorgeïnstalleerd systeem is volledig uit het zicht, stil en schoon, genereert geen stof werveling – perfect voor mensen met een allergie en astmapatiënten

infactory infrarood mat

Deze infrarood verwarmingsmat met de afmetingen 105 x 55 cm is een klassieke verwarmde deurmat, die bijvoorbeeld geschikt is als verwarmend bedkleed of warmtegevend badkamertapijt. De mat warmt binnen enkele seconden op en is bijzonder praktisch met een gemakkelijk af te vegen oppervlak en antislip rubberen knoppen aan de onderkant. Online klanten zijn zeer tevreden over dit model in hun beoordelingen op Amazon en prijzen onder andere de aanpasbaarheid van temperatuur en tijd.

infactory Verwarmd vloermat kantoor: Verwarmde infrarood vloermat, 105 x 55 cm, tot 60...
infactory Verwarmd vloermat kantoor: Verwarmde infrarood vloermat, 105 x 55 cm, tot 60…

  • Energiezuinig: warmteoverdracht rechtstreeks naar uw lichaam • Ver infrarood verwarmingssysteem: komt overeen met de natuurlijke golflengte van het lichaam •…
  • Ze verwarmen je lichaam en niet de binnenlucht. • Je lichaam absorbeert de warmte van de verwarmingsmat direct. • Praktisch: vuil, vlekken en…
  • Ze wekken aangename warmte op en besparen energie. • De warmtetoevoer kan traploos worden geregeld tot 60 °C, stel de gewenste opwarmtijd in…

Calorique verwarmingsfolie 150W/m²

Dit model wordt geleverd met een complete set voor infrarood vloerverwarming. De verwarmingsfolie is 50 cm breed en biedt 150W/m² warmteafgifte. Vooral onder de vloerbedekking laminaat, hout en kurk kan deze folie eenvoudig gelegd worden in het kader van renovaties/verbouwingen en verbouwingen. Wanneer u een aankoop doet, profiteert u ook van een bovengemiddelde royale fabrieksgarantie van 15 jaar.