Infraroodverwarming voor het terras – natuurlijk genieten, zelfs op koude momenten

Infrarood verwarming voor terrassen of buiten in het algemeen

Zeker wanneer de dagen in de herfst en winter langer worden, de buitentemperaturen verder naar beneden klimmen en de herinnering aan een warme zomer langzaam maar zeker vervaagt, is het goed om ondanks de kou in de frisse lucht te blijven. Zodat u zelfs bij onaangename temperaturen op het terras of in de tuin niet bevriest, is het gebruik van een rustgevende infraroodverwarming voor buiten geschikt.

Waarom een infraroodverwarming voor op het terras?

Conventionele verwarmingsmethoden, zoals olie-, gas- of houtverwarmingssystemen, zijn afhankelijk van convectiewarmte. Warmte ontstaat door de kamerlucht te verwarmen. Deze verwarmingsmethode heeft geen zin in een buitenruimte zoals het terras vanwege de oneindige frisse lucht. Daarom moet u vertrouwen op een infraroodverwarming buiten. Dit werkt met stralingswarmte, waarbij de persoon en de omliggende oppervlakken direct worden verwarmd. In vergelijking met andere verwarmingsmethoden kunt u veel effectiever verwarmen met een infraroodverwarming op het terras en energieverspilling voorkomen.

Verschillen tussen infraroodverwarming en infraroodverwarming

Een gewone infraroodverwarming, ook wel hittegolfverwarming genoemd, is een plat verwarmingspaneel, dat voornamelijk binnenshuis wordt gebruikt en hele kamers kan verwarmen met behulp van stralingswarmte.

Infraroodverwarmers werken ook met stralingswarmte, maar met hun beperkte, vaak kegelvormige straal zijn ze meer geschikt voor het verwarmen van een geconcentreerd gebied, zoals een terrasset, een buitenbank of een balkon. Daarom moet u bij het zoeken naar een infraroodverwarming voor buiten vertrouwen op een spot om in volle concentratie te genieten van rustgevende warmte en geen energie te verspillen met andere verwarmingsmodellen.

Daarnaast hebben infrarood stralingsverwarmers het grote voordeel dat ze geen doorlooptijd nodig hebben en met een druk op de knop warmte leveren. In enkele seconden verwarmt een overeenkomstige radiator de objecten in de directe omgeving met 5 tot 10 graden.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Toepassingsgebieden Infraroodverwarming Buiten

Zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden, zijn infraroodverwarmingen voor buiten bijzonder geschikt voor gebruik op het terras, of het nu op een grote barbecue is, waar de temperaturen plotseling de kelder in stromen, of met een goed boek op de terrasbank op een koude novemberdag.

Maar infraroodstralen kunnen ook buiten worden gebruikt bij vele andere gelegenheden en op veel verschillende plaatsen. U kunt bijvoorbeeld ook een bijbehorend apparaat gebruiken om een werkplek onder een carport te verwarmen of op uw balkon te plaatsen. Zelfs bij gesloten of half gesloten ruimtes in de tuin zoals een tuinhut of een tuintent, raden wij het gebruik van stralingsverwarmers aan.

Ongeacht de locatie van het apparaat, moet u ervoor zorgen dat tijdens de installatie er zijn geen obstakels tussen de kachel en het te verwarmen object, omdat hittegolven alleen werken totdat ze worden onderbroken. Voor een zo groot mogelijk gevoel van warmte moet u daarom de stralingsverwarmer in uw directe omgeving plaatsen.

Verschillen in infraroodverwarming buiten

Natuurlijk is niet elke infrarood buitenverwarming hetzelfde, zelfs met deze kachels zijn er enkele verschillen waar u op moet letten.

Allereerst kunnen de individuele modellen variëren als het gaat om beveiliging. Hoewel alle hulpmiddelen een CE-markering vereisen, die een Europese kwaliteitsnorm garandeert, zijn verdere certificaten zoals een TÜV-certificaat of een GS-zegel voor geteste veiligheid facultatief. Om geen onnodige risico’s te nemen, moet u daarom voordat u koopt informeren of uw geselecteerde model geschikte testlabels heeft.

Een ander onderscheidend kenmerk van infraroodverwarmers is de golflengte van de werkelijke straling. Kortom, infrarood kan worden onderverdeeld in langegolf-, middengolf- en kortegolfstraling.Nl. De golflengte heeft een aanzienlijke invloed op het verwarmingsvermogen van de betreffende radiator. Terwijl apparaten met langgolvige infraroodstraling meer energie uitzenden voor minder merkbare warmte, zijn stralingsverwarmers met kortegolf-infraroodstraling veel effectiever. Kortegolf infraroodverwarmers, ook wel heldere kachels genoemd vanwege hun heldere, meestal roodachtige licht, zijn echter ook duurder dan lange- of middengolfproducten.

Meer gedetailleerde informatie over infraroodstraling vindt u hier.

Geweldige productvoorbeelden voor terrasverwarmers:

Als u na ons artikel geïnteresseerd bent in infraroodverwarming voor uw terras, willen we u graag kennis laten maken met drie producten als voorbeelden.

Vasner StandLine 25R Infrarood Stralingsverwarmer

Dit Amazon Choice product van de categorie infraroodverwarming terras komt van de fabrikant Vasner en heeft vier dimbare verwarmingsniveaus tussen de 750 en 2.500 watt. Dankzij het slanke ontwerp en het lage gewicht kan het apparaat flexibel worden gebruikt en kan het gemakkelijk op verschillende buitenlocaties worden gebruikt. Daarnaast is dit model state-of-the-art en kan het tal van extra’s bedenken zoals handafstandsbediening, digitale thermostaat, LCD dislay, slaaptimerfunctie, omvallen en oververhittingsbeveiliging.

VASNER StandLine 23R Infrarood Stralingsverwarmer Stand-alone Unit 2300 Watt 4 Traps Dimmer Afstandsbediening...
VASNER StandLine 23R Infrarood Stralingsverwarmer Stand-alone Unit 2300 Watt 4 Traps Dimmer Afstandsbediening…

  • INFRAROOD STRALINGSVERWARMER: Elektrische stralingsverwarmer met 2300 watt infrarood verwarmingsvermogen, infraroodverwarming voor terras, buitenruimte, balkon en…
  • RADIANT HEATER VLOERSTAAND APPARAAT: Lichtstandaard infraroodverwarming, 3,3 kg, flexibele positionering, smalle radiator metalen behuizing voor een…
  • PRODUCTVOORDELEN & GEBRUIK: De vloerverwarmingseenheid met afstandsbediening + apparaatknop, slaaptimerfunctie digitaal, thermostaat digitaal,…

Zilan Mini Patio Spotlight

Dit apparaat is klein en handig en kan daarom optimaal worden vervoerd door een handvat en naar wens worden geplaatst – bijvoorbeeld op het terras, in de garage of werkplaats. Ondanks zijn kleine formaat van 12,5 x 48,5 x 26,5 cm heeft het model een opmerkelijk vermogen van 1.500 watt. Deze radiator wordt meestal goed ontvangen door online klanten, ze prijzen in hun beoordelingen vooral de prijs-prestatieverhouding en de snelle warmteontwikkeling van de verwarming.

Trotec IR 1200 S infraroodverwarming

Dankzij het geïntegreerde ophangapparaat is deze infraroodverwarming geschikt voor vaste wandmontage buitenshuis. Het kan worden bediend met twee verwarmingsinstellingen tot 1.200 watt. Dankzij een 60° instelbare verwarmingskolom kan de stralingswarmte van het apparaat nauwkeurig worden uitgelijnd. Dit wordt uiteraard goed ontvangen door online klanten, want de radiator staat in de top 5 Amazon bestsellers in de categorie halogeen &kwarts stralingsverwarmer.

TROTEC IR 1200 S Infraroodverwarming Stralingsverwarmer Terrasverwarmer 1.200 Watt
TROTEC IR 1200 S Infraroodverwarming Stralingsverwarmer Terrasverwarmer 1.200 Watt

  • Overal waar onmiddellijke spotwarmte nodig is zonder een lange opstarttijd, is de IR 1200 S kwartsverwarmer de optimale oplossing. Op de…
  • De IR 1200 S heeft twee verwarmingsniveaus van 600 watt en 1.200 watt verwarmingsvermogen, waarbij zelfs het laagste niveau een indrukwekkende…
  • De hoogwaardige metalen behuizing – spatwaterdicht volgens beschermingsklasse IP24 – maakt de IR 1200 S kwartsverwarmer tot een aantrekkelijke…