12 Beste Mini Split Warmtepompen In 2022 (Superbs Specs: 20 SEER, 10 HSPF)

Mini-split warmtepompen zijn de handigste HVAC-units voor beide verwarming (winter) en verkoeling (zomer).

Mini-split warmtepompen kunnen worden gebruikt als primaire of extra verwarmings- en koeleenheden.

De redenen waarom de best-mini split warmtepompen zo populair zijn, zijn duidelijk. Deze geavanceerde eenheden zijn:

 • Extreem energiezuinig. Eenheden met een SEER-classificatie van meer dan 20 en een HSPF-classificatie van meer dan 8 besparen u $ 100s / seizoen aan elektriciteitskosten. De beste mini-split warmtepompen voor koud weer kunnen een 10 HSPF-classificatie hebben.
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden. In de meeste gevallen is slechts een gat van 3 inch door een muur nodig voor de leiding (het aansluiten van de buiten- en binnenunit).
 • Ze zijn kanaalloos. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie kunnen “kanaalverliezen meer dan 30% van het energieverbruik voor ruimteconditionering uitmaken”.

Het grootste voordeel van mini-split warmtepompen is gemak.

U heeft slechts 1 mini-split warmtepompsysteem nodig voor:

 • Verwarming in de winter. Werkt als een oven of kachel.
 • Verkoeling in de zomer. Werkt als een airconditioner.

Hier zijn de basiscomponenten van elke split-system unit (merk op dat er geen kanalen nodig zijn):

onderdelen van mini split warmtepomp
Onderdelen van een mini-split warmtepomp (Voorbeeld van #1 keuze Airco warmtepomp; zie onderstaande lijst)

Het grootste nadeel zijn de hogere initiële kosten van de mini-split warmtepompen. Ze kunnen duurder zijn (tot $ 2.000 voor een apparaat van 2 ton), maar hebben lagere bedrijfskosten. In feite kunnen lagere bedrijfskosten (hoge SEER en hoge HSPF-rating) na 10 jaar of meer meer dan $ 1.000 aan elektriciteitskosten verlagen.

Daarom is de primaire specificatie niet de initiële kosten van de mini-split warmtepomp, maar de hoge energie-efficiëntiewaarden. De installatie van een mini-split verhoogt woningwaarde aanzienlijk juist vanwege de lagere bedrijfskosten. Als u een huis koopt met een mini-split warmtepomp, kunt u veel lagere verwarmings- en koelingskosten verwachten, waardoor de totale woningwaarde toeneemt.

We hebben een lijst opgesteld met de beste mini-split warmtepompen in 2022, op basis van belangrijke specificaties zoals:

 • SEER-classificatie en koelcapaciteit (in BTU). Belangrijk voor het koelseizoen.
 • HSPF-classificatie en verwarmingscapaciteit (in BTU). Belangrijk voor het stookseizoen. Zeker als je een mini-split warmtepomp koopt voor koud weer.
 • Luchtstroom en geluidsniveaus.

Om te begrijpen wat de beste luchtwarmtepompen de beste maakt, zullen we snel bespreken wat deze specificaties betekenen. We geven u ook snel advies over installaties en wijzen u in de juiste richting wat betreft mini-split warmtepompinstallatie-experts.

Mini-Split warmtepompspecificaties begrijpen

Dit is een gewone specificatiefiche van een mini-split warmtepomp. Raak niet gealarmeerd – het kan er in het begin eng uitzien. We zullen de belangrijkste statistieken ervan uitleggen en u vindt de lijst met de beste mini-split warmtepompen hieronder, gebaseerd op deze specificaties:

voorbeeld van een mini split warmtepomp lucht naar lucht specificatieblad
Specificatieblad van DuctlessAire DA1221-H2 tot DA1241-2 (# 5 pick) mini-split warmtepompen.

De reden waarom we deze specificatiebladen lezen: Om de algehele prestaties van een mini-split warmtepomp te evalueren. In wezen zijn er twee belangrijke punten waarvan we zeker willen weten dat ze er zijn. Dit zijn:

 1. Betrouwbaarheid en duurzaamheid van de warmtepomp. Mitsubishi-pompen staan bijvoorbeeld bekend om hun betrouwbaarheid en levensduur van meer dan 15 jaar.
 2. Prestaties op het gebied van energie-efficiëntie.

Inzetten op energie-efficiëntie is van het grootste belang om een financieel haalbare keuze te maken voor een warmtepomp. De totale prijs van elk mini-split warmtepompsysteem bestaat namelijk uit:

Totale kosten = warmtepompkosten + installatiekosten + elektriciteitskosten

De kosten van de warmtepomp zijn het gemakkelijkste deel. 24.000 BTU-warmtepompen kosten van $ 1000 tot $ 2000, en u kunt de beste 12 van hen vinden in de onderstaande lijst.

Installatiekosten zijn wat moeilijker. Ze hebben een breed bereik, afhankelijk van de eenheid, locatie en installatieproblemen. Om een gratis offerte te krijgen, kunt u hier de beste HVAC-installatie-experts vinden.

Elektriciteitskosten zijn de belangrijkste en betekenenicant onderdeel van de vergelijking ‘Totale kosten’. Hier is een representatief voorbeeld van hoeveel kosten afkomstig zijn van welk deel van de vergelijking:

 • Warmtepomp kosten = $ 1.500.
 • Installatiekosten = $ 1.000.
 • Elektriciteitskosten (in 10 jaar) = $ 7.000.

De elektriciteitskosten op lange termijn wegen aanzienlijk op tegen de som van de warmtepomp- en installatiekosten. Door een warmtepomp met een hoge energie-efficiëntie te kiezen, kunt u zelfs tot $ 2.000 aan elektriciteitskosten alleen besparen.

Als u weet waar u naar moet kijken in het specificatieblad voor mini-gesplitste warmtepompen, kunt u de elektriciteitskosten van de warmtepomp schatten en degene kiezen die de minste hoeveelheid energie uitgeeft voor het maximale effect. Dit is precies waar we naar zullen kijken in de nieuwe 2 hoofdstukken:

Koelspecificaties (SEER-classificatie, koelcapaciteit)

Bij het bekijken van een specifieke mini-split warmtepomp moeten we naar twee factoren kijken:

 1. Koelcapaciteit (in BTU’s).
 2. SEER-beoordeling; een maat voor de energie-efficiëntie van warmtepompkoeling.

Koelvermogen is een gegeven; je kunt 12.000 BTU, 18.000 BTU, 24.000 BTU of 36.000 BTU warmtepomp krijgen, enzovoort. Om op de juiste manier te bepalen welke koelcapaciteit u nodig heeft, kunt u hier ons artikel bekijken over hoeveel BTU-airconditioners u nodig hebt voor bepaalde vierkante meters.

Wat belangrijker is, is de SEER-classificatie van de warmtepomp. Het is een maatstaf voor seizoensgebonden energie-efficiëntie (voor 3 zomermaanden – juli, juni, augustus). Warmtepompen kunnen een SEER-classificatie hebben van 14 SEER tot 20 SEER; de beste mini-split warmtepompen kunnen een nog hogere SEER rating hebben. U kunt hier alles lezen over de SEER-rating.

meest energie-efficiënte warmtepomp energiegids
EnergyGuide label van de #1 MRCOOL DIY 24k warmtepomp.

Waarom is SEER-rating belangrijk? Het bepaalt de kosten van de koelelektriciteit.

Voorbeeld: Laten we twee 24.000 BTU warmtepompen vergelijken met 14 SEER en 20 SEER. We berekenen snel de elektriciteitskosten per seizoen. Als we beide 1.000 uur laten draaien met een gemiddelde kilowattuurprijs van $ 0,1319, zijn de elektriciteitskosten:

 • 14 SEER warmtepomp: $ 226,11 per seizoen.
 • 20 SEER warmtepomp: $ 158,28 per seizoen.

Dat is een verschil van $ 67,84 / jaar ($678,40 in 10 jaar), en dat is gewoon in de zomer. Het echte verschil in elektriciteitskosten wordt gemaakt in de winter:

Verwarmingsspecificaties (HSPF-classificatie, verwarmingscapaciteit)

Verwarming is energieverslindend. Dat betekent dat we nog meer kunnen profiteren door te kiezen voor de meest energiezuinige warmtepomp. De beste mini-split warmtepompen voor koud weer zijn die met de hoogste HSPF-classificatie.

Zoals altijd moet je eerst de verwarmingscapaciteit achterhalen (deze is meestal vrijwel gelijk aan de koelcapaciteit). De #1 Air-Con 2 ton warmtepomp (vind hem in onderstaande tabel) heeft bijvoorbeeld een koelvermogen van 24.000 BTU en een verwarmingscapaciteit van 24.500 BTU. Hier is een snelle schatting van het BTU-gebied:

welke maat warmtepomp heb je nodig
Een snelle blik op de verwarmingscapaciteit van de warmtepomp (in BTU) voor bepaalde vierkante meters.

De sleutel tot de beste warmtepomp in de winter is de HSPF-classificatie. Het bepaalt hoe goed een specifieke eenheid elektriciteit gebruikt voor verwarming. HSPF-classificatie van mini-split warmtepompen varieert van 8 HSPF tot 10 HSPF. Uitzonderlijke warmtepompen kunnen soms een HSPF-classificatie van meer dan 10 hebben.

Uiteraard is het veel beter om een warmtepomp te hebben met een hogere HSPF-rating. De minimale ENERGY STAR-labelefficiëntie-eis voor HSPF van het splitsysteem is vastgesteld op 8,5.

U kunt hier alles lezen over de HSPF-classificatie.

Voorbeeld: Laten we twee 24.000 BTU-warmtepompen hebben met 8 HSPF- en 10 HSPF-classificaties. Als we beide 1.320 uur (winterseizoen) laten draaien met een gemiddelde kilowattuurprijs van $ 0,1319, zijn de elektriciteitskosten:

 • 8 HSPF warmtepomp: $ 522.32 per seizoen.
 • 10 HSPF warmtepomp: $ 417,86 per seizoen.

Dat is een verschil van $ 104,46 per stookseizoen ($1044.60 per 10 jaar).

Hier is de totale telling van de elektriciteitskosten in 10 jaar:

 • Standaard specificaties warmtepomp (14 SEER, 8 HSPF): $ 7.484,30.
 • Superieure specificaties warmtepomp (20 SEER, 10 HSPF): $ 5.761,40.

Kortom, het 10-jaars elektriciteitskostenverschil tussen een standaard specs warmtepomp en de superior specs warmtepomp (zoals de beste 12 in de onderstaande lijst) is 1.722,90 dollar. Dit is de reden waarom de initiële prijs van de warmtepomp lang niet zoveel uitmaakt als de SEER- en de HSPF-specificaties.

Lijst van 12 Beste Heat Pumps met de hoogste SEER- en HSPF-factoren

Hier is de volledige lijst van 24.000 BTU mini-split warmtepompen met specificaties. Onder de lijst vindt u korte beoordelingen van elk van de mini-split warmtepompen uit de lijst. De meeste eenheden zijn ook verkrijgbaar in 12.000 BTU, 18.000 BTU of 36.000 BTU – scroll naar rechts en controleer de voorraad bij een detailhandelaar:

Mini Split Warmtepomp: Belangrijke statistieken: Beoordeling en prijs:
#1 MRCOOL DIY-24-HP-230B Warmtepomp Split Systeem (Beste overall)
SEER (Koeling): 20
HSPF (Verwarming): 10
Koelcapaciteit: 23.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 25.000 BTU
Vermogen: Nan (208-230 V, NaN)
Luchtstroom: NaN
Geluidsniveaus binnen: 47/42/33.5 dB
$$$$
5 van 5 sterren
Controleer op Amazon
# 2 Airco 2 Ton (24.000 BTU) AC / verwarmingssysteem (uitstekende verwarmingsprestaties) SEER (Koeling): 20.5
HSPF (Verwarming): 11.8
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 24.500 BTU
Vermogen: 2080 W (208-230 V, 13 Ampère)
Luchtstroom: NaN
Geluidsniveaus binnenshuis: 45/34 dB
$$$$
4.6 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
#3 Mitsubishi MY-GL24NA (veiligste en meest betrouwbare mini-split warmtepomp)
SEER (Koeling): 20.5
HSPF (Verwarming): 10
Koelcapaciteit: 22.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 27.600 BTU
Vermogen: 2340 W (220-240 V, 20 Ampère)
Luchtstroom: 738 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 53/34 dB
$$$$
4.6 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
#4 COOPER EN HUNTER CH-24SPH-230V-WK Sophia Series Verwarming en Koeling Mini Split
SEER (Koeling): 20.5
HSPF (Verwarming): 10
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 25.000 BTU
Vermogen: 1920 W (208-230 V, 10,1 Ampère)
Luchtstroom: 618/471/324 CFM
Geluidsniveaus binnen: 47,5/42/33 dB
$$$$
4.6 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
#5 DuctlessAire 2 Ton Mini Split Warmtepomp
SEER (Koeling): 20.5
HSPF (Verwarming): 10
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 25.000 BTU
Vermogen: 1920 W (208-230 V, 8,4 Ampère)
Luchtstroom: 618/471/324 CFM
Geluidsniveaus binnen: 47,5/42/33 dB
$$$$
4.6 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
#6 GREE Vireo+ VIR24HP230V1B
SEER (Koeling): 20
HSPF (Verwarming): 10
Koelcapaciteit: 22.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 23.000 BTU
Vermogen: 1920 W (208-230 V, 10,1 Ampère)
Luchtstroom: 706/530 CFM
Geluidsniveaus binnen: 48/36 dB
$$$$
4.4 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
#7 Della 048-MS-24K2V-17S-I+O 1.5 Ton Warmtepomp
SEER (Koeling): 22
HSPF (Verwarming): 10
Koelcapaciteit: 18.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 18.000 BTU
Vermogen: Nan (208-230 V, NaN)
Luchtstroom: NaN
Geluidsniveaus binnen: 49/34 dB
$$$$
4.2 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
# 8 Pioneer WYS024GMFI17RL 2 Ton Mini Split Warmtepomp
SEER (Koeling): 17
HSPF (Verwarming): 10
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 24.000 BTU
Vermogen: 2425 W (208-230 V, 10,7 Ampère)
Luchtstroom: 589/459/353 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 45,5/33 dB
$$$$
3.1 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
# 9 Senville SENL-24CD
SEER (Koeling): 17
HSPF (Verwarming): 9.5
Koelcapaciteit: 24.500 BTU
Verwarmingsdopacity: 25.000 BTU
Vermogen: 2500 W (220 V, 11 Ampère)
Luchtstroom: 706/588/450 CFM
Geluidsniveaus binnen: 48/42.5/34 dB
$$$$
4 van 5 sterren
Controleer op Amazon
# 10 DAIKIN B07XKC866B
SEER (Koeling): 17
HSPF (Verwarming): 9
Koelcapaciteit: 21.200 BTU
Verwarmingscapaciteit: 21.200 BTU
Vermogen: Nan (208-230 V, NaN)
Luchtstroom: 654/585/507 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 43/41/37 dB
$$$$
4 van 5 sterren
Controleer op Amazon
# 11 Klimaire KSIV024-H219-S 2 Ton
SEER (Koeling): 17
HSPF (Verwarming): 9.5
Koelcapaciteit: 25.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 24.000 BTU
Vermogen: 2500 W (208-230 V, 11 Ampère)
Luchtstroom: 706/588/450 CFM
Geluidsniveaus binnen: 48/42.5/34 dB
$$$$
3.9 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
#12 OLMO Alpic OS-EL24ALP230VI
SEER (Koeling): 16.5
HSPF (Verwarming): 9.5
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 24.000 BTU
Vermogen: NaN (208-230 V, 12,3 Ampère)
Luchtstroom: 565/447/341 CFM
Geluidsniveaus binnen: 46/40/33.5 dB
$$$$
3.6 van de 5 sterren
Controleer op Amazon


# 1 MRCOOL DIY-24-HP-230B warmtepomp splitsysteem (beste warmtepomp in het algemeen)

mrcool kanaalloze mini split warmtepomp
SEER-classificatie (koeling): 20
HSPF-classificatie (verwarming): 10
Koelcapaciteit: 23.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 25.000 BTU
Luchtstroom: Nan
Geluidsniveaus binnenshuis: 47/42/33,5 dB

MRCOOL DIY-24-HP-230B is een van de AC/verwarming split systemen die u zelf kunt installeren. MRCOOL DIY unit is daarom erg populair bij mensen die over technische vaardigheden beschikken. Door het apparaat zelf te installeren, kunt u meer dan $ 1.000 besparen op de installatie.

Wat de specificaties betreft, zijn de 20 SEER- en 10 HSPF-classificaties enkele van de beste. Dat betekent dat u elk jaar de elektriciteitskosten aanzienlijk verlaagt.

U kunt $ 1.000 besparen op installatie en $ 100 / jaar met de MRCOOL DIY-24-HP-230B. Het heeft een iets hogere prijs, maar de besparingen op lange termijn rechtvaardigen de hogere initiële kosten meer dan. Vooral omdat je de installatiekosten kunt aftrekken.

Dit is ook een van de stilste warmtepompen met geluidsniveaus binnenshuis zo laag als 33,5 dB.

Al met al is MRCOOL DIY de beste mini split warmtepomp die momenteel op de markt is. Het is zeer betrouwbaar, energiezuinig en heeft een stille werking. Bovendien kunt u een heleboel installatiekosten hebben omdat u het zelf kunt installeren. MRCOOL biedt warmtepompen van 12k, 18k, 24k en 36k BTU formaat:

MRCOOL DIY-24-HP-230B Warmtepomp Split Systeem 3e Generatie

Pros

 • U kunt het zelf installeren (en $ 1.000 installatiekosten besparen)
 • 20 SEER en 10 HSPF maakt het een van de energiezuinigere warmtepompsplitssystemen
 • Stil apparaat, met slechts 47 dB geluidsniveaus bij maximale instelling
 • Zeer hoge beoordelingen over de hele linie
Tegens

 • Een beetje hogere prijs
Koop op Amazon

# 2 airco / verwarmingssysteem (beste mini-split warmtepomp voor koud weer met 11,8 HSPF)

de beste mini split warmtepomp met hoogste hspf rating
SEER-classificatie (koeling): 20.5
HSPF-classificatie (verwarming): 11.8
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 24.500 BTU
Luchtstroom: 230V
Geluidsniveaus binnenshuis: 45/34 dB

Het zou een verrassing kunnen zijn dat een onbekend merk als Air-Con de eerste plaats zou innemen als de beste mini-split warmtepompen. Eén blik op de specificaties en elke HVAC-expert zal u echter vertellen waarom de Air-Con B07HNF57MS-modelwarmtepomp zelfs een Mitsubishi-warmtepomp kan overtreffen.

De SEER-classificatie van de 24.000 BTU Air-Con warmtepomp is 20,5. Dat is meer dan de 20 magische number; 20.5 SEER maakt van de Airco unit de meest energiezuinige koelwarmtepomp. Verschillende andere warmtepompen hebben echter 20,5 SEER.

De specificatie waarin de Air-Con echt beter presteert dan alle andere beste warmtepompen is de belangrijkste – de HSPF-classificatie. Het is bijna ongehoord dat een warmtepomp een rating van meer dan 10 HSPF heeft. Air-Con ingenieurs zijn erin geslaagd om een warmtepomp te creëren met een ongelooflijke 11.8 HSPF rating. Dat maakt dit apparaat de beste mini-split warmtepomp voor koud weer.

Die specificatie alleen al garandeert dat, alle dingen gelijk, deze eenheid $ 80 / jaar minder aan bedrijfskosten kost dan de andere topkanaalloze warmtepompsystemen. In feite kan het tot een uitstekende 60% besparen in vergelijking met standaardeenheden.

Air-Con AC / verwarmingssysteem

Pros

 • Onverslaanbare 11.8 HSPF rating; het beste voor koud weer
 • Top van de lijn 10.5 SEER rating voor het zomerseizoen
 • Zeer stille warmtepomp met slechts 45 dB geluidsniveaus
 • Kan meer dan $ 2.000 / 10 jaar aan elektriciteitskosten besparen
 • Betaalbare prijs (minder dan $ 1.500) voor dergelijke verwarmingsprestaties
Tegens

 • Niet bekend merk zoals Mitsubishi
Koop op Amazon

# 3 Mitsubishi MY-GL24NA (Beste Mitsubishi Mini Split Warmtepomp – Uitstekende verwarmingsbetrouwbaarheid)

beste mitsubishi een zone warmtepomp
SEER-classificatie (koeling): 20.5
HSPF-classificatie (verwarming): 10
Koelcapaciteit: 22.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 27.600 BTU
Luchtstroom: 738 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 53/34 dB

Als je naar de Mitsubishi MY-GL24NA specs kijkt, zie je dat de belangrijkste ratings – SEER en HSPF – respectievelijk 20,5 en 10 zijn. Dat zijn topspecificaties die zorgen voor energie-efficiëntie van de Mitsubishi MY-GL24NA warmtepomp.

Maar het nummer 1 voordeel van de Mitsubishi MY-GL24NA is puur het feit dat dit de beste Mitsubishi warmtepomp is. Mitsubishi is een bekend Japans bedrijf; hun warmtepompen zijn zowel veilig als betrouwbaar. En als er iets is dat je in 100% van de gevallen wilt bij het kopen van een mini-split warmtepomp, is het betrouwbaar.

Bovendien heeft de Mitsubishi MY-GL24NA een recordbrekende 738 CFM-luchtstroom. Dit zorgt ervoor dat de lucht in een mum van tijd gekoeld of verwarmd wordt.

Gezien de superieure prestaties en het merk Mitsubishi is de prijs van de MY-GL24NA aan de dure kant. Betrouwbaarheid heeft zijn prijs, maar betrouwbaarheid kan onbetaalbaar zijn.

Mitsubishi MY-GL24NA

Pros

 • Betrouwbaarheid van de Mitsubishi
 • Relatief hoge verwarmingsprestaties (10 HSPF)
 • Relatief hoge koelprestaties (20,5 SEER)
 • Krachtige verwarmingscapaciteit van 27.600 BTU (ondanks dat het een warmtepomp van 2 ton is)
 • Hoogste luchtstroom (738 CFM) zorgt voor de snelste luchtcirculatie
Tegens

 • High-end prijs die wordt geleverd met de Mitsubishi betrouwbaarheid
Koop op Amazon

#4 COOPER EN HUNTER CH-24SPH-230V-WK Sophia-serie

cooper en hunter hoogste seer rating warmtepomp kanaalloos mini split systeem
SEER-classificatie (koeling): 20.5
HSPF-classificatie (verwarming): 10
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 25.000 BTU
Luchtstroom: 618/471/324 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 47,5/42/33 dB

COOPER AND HUNTER CH-24SPH-230V-WK heeft vrijwel dezelfde prestaties als de # 2 Mitsubishi warmtepomp. In wezen zorgen een SEER-classificatie van 20,5 en 10 HSPF-classificaties ervoor dat u minder energie verbruikt dan met standaard warmtepompen en uiteindelijk bespaart.

De maximale luchtstroom van 618 CFM is krachtig genoeg voor een warmtepomp van 24.000 BTU. Bovendien is de COOPER AND HUNTER CH-24SPH-230V-WK met de maximale geluidsniveaus van 47,5 dB een van de stilste warmtepompen, zelfs als hij op de maximale ventilatorinstelling draait.

Het beste deel is dat als je kijkt naar de prijs van COOPER EN HUNTER versus Mitsubishi, de initiële prijs van de warmtepomp maar liefst $ 1.000 lager is dan Mitsubishi.

COOPER AND HUNTER heeft een grote verscheidenheid aan capaciteiten; je kunt 9.000 BTU, 12.000 BTU, 18.000 BTU, 24.000 BTU en 30.000 BTU warmtepompen krijgen.

COOPER EN HUNTER CH-24SPH-230V-WK

Pros

 • Superieure specificaties (20.5 SEER en 10 HSPF ratings)
 • Veel betaalbaarder dan # 2 Mitsubishi ($ 1.000 minder)
 • Zeer stil – geluidsprofiel (47,5/42/33 dB)
 • Krachtige luchtstroom voor elke instelling (618/471/324 CFM)
Tegens

 • Geen bekend merk zoals Mitsubishi
 • 24.000 BTU unit is vele malen niet op voorraad
Koop op Amazon

#5 DuctlessAire 2 Ton Mini Split Warmtepomp

energy star warmtepomp met alle draden en kabels
SEER-classificatie (koeling): 20.5
HSPF-classificatie (verwarming): 10
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 25.000 BTU
Luchtstroom: 618/471/324 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 47,5/42/33 dB

DuctlessAire is ook een minder bekend merk. De hoge meer dan 20 SEER-rating en 10 HSPF-rating zijn echter top van de lijn. Vergeleken met een standaard 14 SEER en 8,5 HSPF-classificatie warmtepomp split-systeem, zal de DuctlessAire mini-split warmtepomp elk jaar meer dan $ 100 aan elektriciteitskosten besparen.

Een vrij krachtig luchtstroomprofiel met een maximale luchtstroom van 618 CFM is voldoende om tot 1.200 vierkante voet goed te dekken.

De prijs van DuctlessAire 24.000 BTU-eenheid is betaalbaar, vooral in vergelijking met gevestigde merken zoals Mitsubishi.

DuctlessAire 2 Ton Warmtepomp Mini Split Unit

Pros

 • Kan meer dan $ 100 aan elektriciteitskosten per jaar besparen in vergelijking met een warmtepomp met standaardspecificaties
 • Hoge energie-efficiëntie voor verwarming en koeling (20,5 SEER en 10 HSPF)
 • Gunstige luchtstroom-ruisverhouding
 • Betaalbare prijs
Tegens

 • Niet zo betrouwbaar als Mitsubishi
 • Niet geschikt voor huizen van meer dan 1.200 m²
Koop op Amazon

#6 GREE Vireo+ VIR24HP230V1B

gree warmtepomp met één zone mini split
SEER-classificatie (koeling): 20
HSPF-classificatie (verwarming): 10
Koelcapaciteit: 22.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 23.000 BTU
Luchtstroom: 706/530 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 48/36 dB

GREE Vireo + is een vrij split-system-eenheid, vooral wetende dat het afkomstig is van een minder bekend GREE-merk. Ze zijn erin geslaagd om een mini-split warmtepomp te ontwikkelen met 20 SEER, 10 HSPF en 700+ CFM top luchtstroom.

Het is fascinerend hoe ze erin geslaagd zijn om de geluidsniveaus te verminderen tot 48 dB ondanks het feit dat ze 706 CFM maximale luchtstroom hebben; dat is iets wat zelfs Mitsubishi niet is gelukt.

Niettemin heeft het apparaat van 2 ton niet ten minste 24.000 BTU verwarmings- en koelcapaciteit. Het is een beetje verminderd; net als de prijs van het apparaat zelf.

GREE Vireo+ VIR24HP230V1B

Pros

 • Zeer krachtige 700+ CFM luchtstroom
 • Lage geluidsniveaus voor zo’n grote luchtstroom
 • Zeer betaalbare prijs (onder $ 1.500)
 • 20 SEER en 10 HSPF plaatsen het in de 1e categorie qua specificaties
Tegens

 • 2-ton eenheid produceert eigenlijk 10% minder capaciteit dan andere eenheden (verwarmingscapaciteit is 23.000 BTU en koelcapaciteit is $ 22.000 BTU)
 • Een merk zonder meer dan 100 jaar lange traditie
Koop op Amazon

#7 Della 048-MS-24K2V-17S-I+O 1.5 Ton Warmtepomp

della mini split warmtepomp met 22 seer rating
SEER-classificatie (koeling): 22
HSPF-classificatie (verwarming): 10
Koelcapaciteit: 18.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 18.000 BTU
Luchtstroom: Nan
Geluidsniveaus binnenshuis: 49/34 dB

Della is een nieuw merk dat (vooralsnog) nog geen 24.000 BTU split-system warmtepompen maakt. Hun 18.000 BTU-eenheid (1,5 ton) is echter vrij uitzonderlijk en mag niet over het hoofd worden gezien.

Het heeft de hoogste koelenergie-efficiëntie met een SEER-classificatie van 22. Mini-split warmtepompen met minder capaciteit hebben inderdaad de neiging om hogere SEER- en HSPF-waarden te hebben. Niettemin is de 22 SEER in vergelijking met de 20 SEER 10% energiezuiniger. Dat kan u een extra $ 10 – $ 20 per koelseizoen besparen.

De 10 HSPF is ook top. De geluidsniveaus van 49 dB zijn iets hoger dan bij de stilste warmtepompen, maar gezien de lagere prijs is de Della 048-MS-24K2V-17S-I+O een zeer goede keuze.

Della 048-MS-24K2V-17S-I+O 1.5 Ton Warmtepomp

Pros

 • Hoogste koelenergie-efficiëntie met 22 SEER-classificatie (bespaart elk jaar extra $)
 • Solide 10 HSPF-classificatie voor het stookseizoen
 • Zeer betaalbare prijs
 • Esthetisch ontwerp
Tegens

 • DELLA biedt geen warmtepomp van 2 ton (slechts 1,5 ton)
 • Een beetje hogere geluidsniveaus
Koop op Amazon

#8 Pioneer WYS024GMFI17RL

Pioneer WYS024GMFI17R warmtepomp met kabels en thermostaat verwijderen
SEER-classificatie (koeling): 17
HSPF-classificatie (verwarming): 10
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 24.000 BTU
Luchtstroom: 589/459/353 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 45,5/33 dB

Pioneer WYS024GMFI17RL is de eerste in de categorie met:

 • Uitzonderlijk verwarmingsrendement (10 HSPF-classificatie)
 • Betere koelefficiëntie (17 SEER-classificatie)

Het belangrijkste punt hier is dat Pioneer WYS024GMFI17RL het meest geschikt is als warmtepomp voor het stookseizoen. Het doet het ook goed in de zomer met koeling. Het heeft een beter dan standaard SEER-classificatie (standaard SEER-classificatie is ongeveer 14). Als u echter weet dat de meest verkoelende energie-efficiënte warmtepompen een 20 SEER-classificatie hebben, is investeren in 17 SEER minder logisch.

Pioneer WYS024GMFI17RL

Pros

 • 1e lijns verwarming (10 HSPF rating) prestaties
 • Een goede staat van dienst
 • Verlaagde prijs, gezien de betrouwbaarheid
Tegens

 • Hoge 17 SEER, maar niet de hoogste
 • Lagere luchtstroom
Koop op Amazon

# 9 Senville SENL-24CD

senville afstandsbediening en kabels voor mini split warmtepomp
SEER-classificatie (koeling): 17
HSPF-classificatie (verwarming): 9.5
Koelcapaciteit: 24.500 BTU
Verwarmingscapaciteit: 25.000 BTU
Luchtstroom: 706/588/450 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 48/42,5/34 dB

Senville SENL-24CD heeft een zeer krachtige 700+ CFM luchtstroom. Dat betekent dat het meer dan in staat is om binnenlucht snel te verwarmen of af te koelen.

Zowel de SEER-rating (17) als de HSPF-rating (9,5) zijn echter niet de beste op de lijst. Niettemin is Senville SENL-24CD een vrij betrouwbaar apparaat en het komt tegen lagere kosten in vergelijking met 20 SEER-warmtepompen.

Senville SENL-24CD

Pros

 • Krachtige 700+ CFM luchtstroom
 • Hoog genoeg SEER- en HSPF-beoordelingen (maar niet de beste van de beste)
 • Verlaagde prijs
Tegens

 • Eerste HSPF op de lijst met minder dan perfecte 10 HSPF rating
 • Geen bekend merk
Koop op Amazon

# 10 DAIKIN B07XKC866B (de quiest kleinste mini-split warmtepomp)

daikin warmtepomp en installatiekit
SEER-classificatie (koeling): 17
HSPF-classificatie (verwarming): 9
Koelcapaciteit: 21.200 BTU
Verwarmingscapaciteit: 21.200 BTU
Luchtstroom: 654/585/507 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 43/41/37 dB

In Europa heeft DAIKIN een behoorlijke reputatie. In de VS is het echter een bekend merk. Hun beste model – de DAIKIN B07XKC866B – heeft een goede specificatie. Ze zijn echter niet het beste van het beste.

Met een geluidsprofiel van 43/41/37 dB is het de stilste warmtepomp op de markt. De meeste warmtepompen hebben een maximaal geluidsniveau van 48 dB; DAIKIN is erin geslaagd om een warmtepomp te ontwikkelen met slechts 43 dB maximaal geluidsniveau binnenshuis.

DAIKIN B07XKC866B

Pros

 • De stilste warmtepomp met 43 dB geluidsniveaus binnenshuis
 • Relatief krachtige luchtstroom voor zo’n stil apparaat
 • Beter dan gemiddelde verwarmings- en koelingsspecificaties
 • Betaalbare prijs
Tegens

 • Ondanks dat het een apparaat van 2 ton is, heeft het slechts 21.000 BTU verwarmings- en koelcapaciteit
 • 9 HSPF-classificatie is niet ideaal
Koop op Amazon

# 11 Klimaire KSIV024-H219-S

klimaire KSIV024-H219-S warmtepomp met week speciale insignes
SEER-classificatie (koeling): 17
HSPF-classificatie (verwarming): 9.5
Koelcapaciteit: 25.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 24.000 BTU
Luchtstroom: 706/588/450 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 48/42,5/34 dB

Klimaire KSIV024-H219-S is een andere is tDe serie van de warmtepomp met krachtige luchtstroom (706 CFM) maar met alleen bovengemiddelde energie-efficiëntiespecificaties.

Klimaire heeft een grote verscheidenheid aan capaciteiten; je kunt 9.000 BTU, 12.000 BTU, 18.000 BTU, 24.000 BTU en 30.000 BTU warmtepompen krijgen.

Klimaire KSIV024-H219-S

Pros

 • Hoge luchtstroom
 • Veel verschillende maten; van 9.000 BTU naar 30.000 BTU
 • Bovengemiddelde HSPF- en SEER-rating
Tegens

 • Niet het beste van het beste wat energie-efficiëntie betreft
 • Secundaire ventilatorsnelheid produceert meer geluid dan in andere warmtepompen
Koop op Amazon

#12 OLMO Alpic OS-EL24ALP230VI

olmo alpic one zone kanaalloze mini split warmtepomp
SEER-classificatie (koeling): 16.5
HSPF-classificatie (verwarming): 9.5
Koelcapaciteit: 24.000 BTU
Verwarmingscapaciteit: 24.000 BTU
Luchtstroom: 565/447/341 CFM
Geluidsniveaus binnenshuis: 46/40/33,5 dB

OLMO Alpic OS-EL24ALP230VI is de laatste op de lijst. In de hele lijst hebben we gezien hoe de energie-efficiëntieclassificaties dalen. We zijn van een 20+ SEER rating naar de 16.5 SEER rating van de OLMO Alpic OS-EL24ALP230VI gekomen.

Hoewel de hoogste HSPF-classificatie 11,8 is, kunnen we zien dat de warmtepomp van OLMO een 9,5 HSPF-classificatie heeft. Dat is natuurlijk niet ideaal.

We zien ook een zwakkere luchtstroom met 565 max. luchtstroom. De geluidsniveaus zijn echter vrij goed.

OLMO Alpic OS-EL24ALP230VI

Pros

 • Redelijke energie-efficiëntie
 • Zeer stille warmtepomp
 • Betaalbare initiële prijs
Tegens

 • Zwakkere luchtstroom
 • Lagere SEER-beoordeling
 • Lagere HSPF-classificatie
 • Onbekend merk
Koop op Amazon

Multi-zone mini-split units kunnen meerdere luchtbehandelingskasten of ‘koppen’ hebben. We hebben bijvoorbeeld een dual-zone, 3 zone, 4 zone en zelfs 5 zone mini-split warmtepompen.

Ook de 8 nadelen van luchtwarmtepompen lees je hier.

Inhoudsopgave