Infrarood verwarming voor de werkplaats – echt zweten tijdens het werken

Infrarood verwarming garage en werkplaats

Met een infraroodverwarming voor in de garage of werkplaats kunt u uw creativiteit de vrije loop laten, ongeacht de buitentemperatuur.

De garage of werkplaats is een creatieve plek van creatie, waar mensen op elk moment van het jaar bezig zijn met schroeven en sleutelen. Naast gereedschap worden hier allerlei dingen opgeslagen, die misschien nooit meer gebruikt mogen worden, maar te mooi zijn om weg te gooien. Kortom, garages en werkplaatsen zijn heel bijzondere plekken. Om u daar comfortabel te laten voelen, is het belangrijk dat de bijbehorende locaties ook redelijk verwarmd zijn. Zelfs in de zomer zijn veel garages en werkplaatsen vrij koel vanwege het gebrek aan invallend zonlicht en in de winter kan een verblijf in het onverwarmde pand alleen worden verdragen met een dikke jas.

Infraroodverwarming voor werkplaats of garage: wat is de juiste?

Het mooie van het vinden van een geschikte infraroodverwarming voor uw garage of werkplaats is dat deze twee plaatsen tot de weinige behoren waar zowel het gebruik van een klassieke infraroodverwarming, als die van een infraroodverwarming geschikt. Dienovereenkomstig heb je een verscheidenheid aan keuzes.

Verschil met reguliere verwarmingssystemen

Zoals de naam al doet vermoeden, verwarmen zowel gewone infraroodverwarmers als infraroodverwarmers met aangename infrarood stralingswarmte. Er is een groot verschil met conventionele verwarmingssystemen, omdat stralingswarmte de omringende lucht niet verwarmt door middel van zogenaamde convectie, zoals bijvoorbeeld het geval is bij olie-, gas- of houtverwarmingssystemen. In plaats daarvan zorgt de warmte van de infraroodverwarming ervoor dat alle omringende oppervlakken en objecten direct worden doordrongen door de rustgevende, zonnestraalachtige diepe warmte van de infraroodstralen.

Verschil tussen conventionele infraroodverwarming en infraroodverwarming

Terwijl een klassieke infraroodverwarming een plat verwarmingspaneel is dat meestal aan de muur of het plafond wordt gemonteerd en bedoeld is om een kamer te verwarmen, is een infraroodverwarming een apparaat dat voornamelijk snelle en geconcentreerde warmte levert.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Wanneer is welk apparaat geschikt?

Een Infraroodverwarming is daarom meer geschikt voor vergelijkbare korte toepassingenwaar een ruimte – zoals een werkbank – selectief verwarmd moet worden. Als u liever een hele kamer over een langere periode verwarmt, raden we een conventionele infraroodverwarming aan. Daarnaast is een klassiek verwarmingssysteem alleen geschikt als uw garage of werkplaats een volledig afgesloten ruimte is. Als u bijvoorbeeld uw werkplaats onder een carport hebt ingericht, is alleen een infraroodverwarming een optie, omdat de energie van een klassieke buitenverwarming veel te snel zou ontsnappen.

Dus voordat u een kachel koopt, moet u zich bewust zijn van wat uw vereisten zijn en hoeveel tijd u in uw garage of werkplaats doorbrengt.

Inspiratie nodig? Wij bieden een remedie met productpresentaties!

Als u nu niet zeker weet welk apparaat bij u past, willen we uw beslissing gemakkelijker maken met een paar voorbeeldproducten.

IH Engineering BV infraroodverwarming 450W

Dit klassieke model van de fabrikant IH Engineering BV is een wit verwarmingspaneel dat eenvoudig aan de muur van uw garage of werkplaats kan worden gemonteerd. Het vermogen van 450 watt is geschikt voor ruimtes tussen de 6 en 12 m². Het apparaat wordt geleverd met een digitale thermostaat, kabel en stekker, zodat je meteen kunt beginnen met verwarmen. Daarnaast biedt de fabrikant een garantie van 5 jaar, dus je neemt geen enkel risico met deze aankoop.

Vasner Infrarood Stralingsverwarmer 2000W

Deze stralingsverwarmer van Vasner is een echte innovatie, want hij is via app via iPhone en Android aan te sturen. Dit betekent dat u het apparaat op afstand kunt in- en uitschakelen, evenalse kan oneindig worden aangepast van 0 tot 100%. In hun beoordelingen op Amazon zijn online klanten uiterst tevreden over dit model en prijzen ze onder andere de hoogwaardige afwerking en het ontwerp.

VASNER Appino 20 – elektrische infrarood stralingsverwarmer met Bluetooth 2000 watt afstandsbediening &...
VASNER Appino 20 – elektrische infrarood stralingsverwarmer met Bluetooth 2000 watt afstandsbediening &…

  • RADIANT HEATER BLUETOOTH // Krachtig 2000 watt verwarmingsvermogen met de nieuwste Ultra Low Glare Gold buis zorgen voor intense en aangename infrarood…
  • PATIO SPOTLIGHT OUTDOOR // Met de Appino 20 terrasspot vertrouwt u op een apparaat van de professionele klasse, dat vaak ook in de gastronomie wordt gebruikt / …
  • COMPARATIVE WINNER RADIANT HEATER TERRACE 2017 // De VASNER Appino 20 werd bekroond als de vergelijkende winnaar onder de elektrische infraroodstralende kachels…

Adler stralingsverwarmer 800W

Dankzij de draaggreep en het handige ontwerp van 38,6 x 30,8 x 15 cm kan deze infraroodverwarming van Adler flexibel worden verplaatst en op verschillende plaatsen in de garage of werkplaats worden geplaatst. Op Amazon is het daarom ook een van de meest populaire producten in de categorie elektrische radiatoren. Het model kan worden bediend op twee vermogensniveaus met 400 watt en 800 watt en belooft directe warmte met een druk op de knop.