Inverter split airconditioners

Inverter Split Airconditioners

Als u uw huis regelmatig wilt voorzien van airconditioning zonder hoge elektriciteitskosten te maken, zijn split-airconditioners ideaal, waarvan de efficiëntie hoger is dan monobloc-eenheden. Om het stroomverbruik met dezelfde koelcapaciteit nog meer te verminderen, gebruiken moderne split airconditioners een omvormer om de capaciteit van de compressor te regelen. In vergelijking met cycluswerking wordt ook de slijtage verminderd en het geluidsniveau verminderd.

Split airconditioners met invertertechnologie besparen kosten

Als u op zoek bent naar goede split airconditioners, zult u snel de term inverter split airconditioner tegenkomen, die wordt gebruikt om reclame te maken voor veel apparaten. In feite zijn de meeste airconditioners tegenwoordig gebaseerd op het ontwerp van de omvormer, wat veel voordelen heeft. De tegenhanger hiervan zijn oude airconditioningsystemen zonder invertertechnologie, die in cyclusmodus werken.

Hoe kan de koelcapaciteit van een split airconditioner worden aangepast?

Airconditioners bestaan uit een compressor, waarin een koelmiddel wordt samengeperst, en een koeleenheid, waarin het koelmiddel weer kan uitzetten en warmte uit de omgeving kan halen. De prestaties van de compressor bepalen hoeveel koeling u bereikt in de daaropvolgende ontspanning van het koudemiddel. Met name de maximale koelcapaciteit wordt ook bepaald door het ontwerp van de compressor.

Als u uw airconditioner echter niet op het hoogste niveau wilt laten werken, moet de compressor op een lager vermogen worden gebruikt. Hiervoor kan de compressor afwisselend worden in- en uitgeschakeld, zodat gemiddeld de gewenste lage prestaties worden bereikt. Zo’n bedrijfsmodus wordt Klokgestuurd. Of de mate van compressie van het koelmiddel wordt verminderd, maar zonder de compressor volledig uit te schakelen. Dit wordt een Uitkeringsregeling, die mogelijk wordt gemaakt door invertertechnologie.

Hoe zijn inverter split units en power controlled compressoren gerelateerd?

De omvormer in split airconditioners is een elektronisch onderdeel dat de stroomrichting van de driefasige stroom uit het stopcontact kan omkeren. Het is nodig als tussenstap om een gelijkspanning te genereren uit de wisselspanning, die op zijn beurt kan worden omgezet in wisselspanning. Door deze transformatie kan de wisselstroom worden overgebracht van de netfrequentie 50 Hz naar elke frequentie, waarop de compressor vervolgens wordt bediend. Omdat het compressievermogen en dus ook de koelcapaciteit van het airconditioningsysteem direct afhankelijk is van het toerental van de compressor, maakt de omvormer dus een oneindig variabele regeling van de koelcapaciteit mogelijk.

Wat zijn de voordelen van split airconditioners met invertertechnologie?

Oude airconditioners met cycluswerking kunnen alleen heen en weer schakelen tussen volle belasting en stilstand. Dit leidt tot een aanzienlijk hogere belasting van de afzonderlijke onderdelen en een grotere slijtage dan een prestatiegerichte operatie, waarbij een constant lage koelcapaciteit wordt geboden: de Onderhoudskosten van elektrisch geregelde split airconditioningsystemen zijn lager.

De kostenbesparingen van inverter-split airconditioningsystemen zijn echter nog groter vanwege de hogere efficiëntie Van. Met een gelijkmatig lage koelcapaciteit is er altijd maar het kleinst mogelijke verschil tussen het doel en de werkelijke temperatuur in uw huis. Omdat de thermodynamische efficiëntie van een airconditioner met een lager temperatuurverschil des te groter is, maakt invertertechnologie het mogelijk om een gesplitst airconditioningsysteem met een veel hoger rendement te bedienen, waardoor uw Lage elektriciteitskosten Houdt.

Een ander voordeel van inverter split airconditioners is de stiller werkgeluid. Klokgestuurde systemen werken altijd op het hoogste niveau wanneer ze worden ingeschakeld, wat gepaard gaat met een hoog geluidsniveau.

Productoverzicht: Inverter Split Airconditioners

Het aanbod van split airconditioners met invertertechnologie is zeer divers. Bijna alle moderne apparaten worden bediend met capaciteitsgestuurde compressoren. In het bijzonder is er nauwelijks een gesplitste eenheid met energie-efficiëntieklasse A of hoger die niet is uitgerust met een omvormer. Hieronder presenteren we een selectie van verschillende split airconditioners met omvormer.

Klarstein Windwaker Pro 18: krachtig en goed beoordeeld

Met een koelvermogen van 5,2 kW behoort de Klarstein Windwaker Pro 18 Inverter Split Air Conditioner* tot de modellen met de hoogste prestaties, die dankzij een SEER-waarde van 6,1 nog steeds energiezuinig is. Om de grote koelcapaciteit van de split unit over te brengen naar de kamerlucht, is de binnenunit uitgerust met een krachtige draaibare ventilator. Andere gebruikers benadrukken vooral de eenvoudige en ongecompliceerde installatie van dit airconditioningsysteem. Het complete systeem bestaande uit compressor, binnenunit en leidingen kost ongeveer 1050 euro (vanaf juni 2019).

Klarstein Windwaker Pro 18 Inverter Split AirConditioner Airconditioner (18000 BTU, 5,2kW...
Klarstein Windwaker Pro 18 Inverter Split AirConditioner Airconditioner (18000 BTU, 5,2kW…

  • Split airconditioning Verfrissend: Regel het binnenklimaat met innovatieve invertertechnologie | Krachtige 18000 BTU / xx kW koelvermogen en xx kW…
  • 4-traps geïntegreerde ventilator: met horizontale en verticale trilfunctie voor een betere luchtstroom | Inclusief afstandsbediening…
  • Praktijk: Bedieningslampje op het display van het apparaat en de aan/uit-schakelaar op de afstandsbediening | DC-omvormer: koelwerking tot -15 °C buitentemperatuur…

De meest betaalbare keuze: Hisense New Eco Easy inverter airconditioner

Een van de goedkoopste inverter airconditioners is het nieuwe Eco Easy TE35YDO1 model van Hisense* met een prijs van net geen 410 euro (vanaf juni 2019). Met een koelvermogen van ongeveer 3,4 kW kun je al een heel appartement voorzien van airconditioning. Dankzij invertertechnologie bereikt dit systeem energie-efficiëntieklasse A ++ (SEER-waarde van 6,1); en op het laagste bedrijfsniveau werkt de binnenunit fluisterstil bij een geluidsniveau van slechts 19 dB(A). Houd er echter rekening mee dat dit systeem wordt geleverd zonder kabels en draden voor het koudemiddel.

TCL inverter split airconditioner met snelkoppeling

TCL belooft een bijzonder eenvoudige installatie van het airconditioningsysteem met het model XA21 QC*, dat is uitgerust met een eigen Quick Connector-technologie, zodat u de slangen voor het koudemiddel eenvoudig en veilig zelf kunt aansluiten. Daarnaast zijn de leidingen al voorgevuld met koudemiddel, waardoor je dit niet meer door een installatiebedrijf hoeft te laten doen. De invertertechnologie maakt het mogelijk om dit gesplitste airconditioningsysteem te laten werken met een koelvermogen van 3,5 kW in energie-efficiëntieklasse A ++; het complete systeem wordt aangeboden voor net geen 700 euro (vanaf juni 2019).

Klein maar comfortabel: inverter airconditioning van HEIKO

Het model JS026-B1-JZ026-B1 van HEIKO* is een gesplitst airconditioningsysteem met een capaciteitsgestuurde compressor, dat is ontworpen met een koelvermogen van ongeveer 2,6 kW voor kamers of appartementen tot 40 m². Hoewel deze koelcapaciteit lager is dan voor de andere gepresenteerde modellen, biedt dit systeem alle extra’s die u zich maar kunt wensen: de leidingen kunnen tot 7 m lang worden besteld en zijn op verzoek voorgevuld met koelmiddel om een eenvoudige installatie mogelijk te maken. De binnenunit werkt bijzonder stil op het laagste niveau van 20 dB(A); en u kunt de koel- en verwarmingsfunctie van de split airconditioner gemakkelijk aanpassen met een afstandsbediening. Je kunt het complete pakket kopen voor 640 euro (vanaf juni 2019).