Luchtreinigers en luchtbevochtigers van Beurer – kwaliteit sinds 1919

Naast de algemene vragen over de producten en het bedrijf Beurer, zijn er enkele belangrijke punten die u goed moet bekijken voordat u koopt. Een blik op de verschillende filters en de extra functies is hier heel aan te raden.

De filterinzetstukken van Beurer

Omdat filters letterlijk het hart van de luchtreiniger vormen, moeten ze altijd in goede staat zijn. Hier kunt u zien hoe het meerlaagse filtersysteem werkt en hoe de afzonderlijke componenten worden vervangen.

Functie van de filters

Bijna alle luchtreinigers zijn uitgerust met een drielaags filtersysteem. Dit bestaat uit het voorfilter, dat al grove verontreinigende stoffen bindt, evenals het actieve koolfilter en EPA-filters, die ook kleinere deeltjes kunnen elimineren. Stap voor stap worden huisstof, dierenhaar, geuren, bacteriën of allergene deeltjes uit de lucht gefilterd.

Modellen, zoals de LR 500, zijn ook beschikbaar met een geïntegreerd UV-licht Dat elimineert dus ook de laatste schadelijke deeltjes. De gezuiverde lucht wordt vervolgens weer in de omgeving vrijgegeven en verdeeld in de ruimte dankzij verschillende prestatieniveaus.

Functie Beurer Filter

Luchtreinigerfilters vervangen

Deze vraag is in het algemeen niet zo eenvoudig te beantwoorden. Hier hangt het af van zowel de grootte van het apparaat als het ingestelde vermogensniveau. Zo kan de Beurer LR 200 ongeveer 4320 uur in gebruik worden genomen of elke 6 maanden een nieuw filter Toevoegen. Hoe lager het handmatige vermogensniveau, hoe langer u een filterwissel kunt uitstellen.

Aankoop van vervangende filters bij Beurer

Vervangende filters voor luchtreinigers van Beurer kunnen zowel bij geselecteerde lokale dealers als op internet worden verkregen. Platformen als Amazon, Idealo of markten als Media Markt en Saturn bieden een verscheidenheid aan accessoires en filters. De fabrikant zelf biedt ook nieuwe en geschikte filters voor zijn producten aan op zijn website.
Houd er echter rekening mee dat deze compatibel zijn met uw gekochte model. Voor dit doel is er meestal een opmerking over de geschikte modellen in de productbeschrijving.

Hebben luchtbevochtigers ook filters nodig?

Luchtbevochtigers werken voornamelijk door het gebruik van grote watertanks, die het water als een fijne nevel in de lucht vrijgeven dankzij de verdampingsfunctie. Sommige modellen hebben echter een soort filter geïnstalleerd, dat de levensduur van de luchtbevochtiger zou moeten ondersteunen. Deze omvatten onder andere het kalkaanslagfilter, dat bedoeld is om vervelende afzettingen te verminderen.

Kunnen Beurer producten op smaak worden gebracht?

Dankzij de aromafunctie biedt Beurer een echt hoogtepunt dat bedoeld is om een aangename en frisse geur in de kamer op te roepen.

Gebruik van aroma’s in luchtreinigers

Omdat luchtreinigers uitsluitend zijn uitgerust met geavanceerde filtersystemen en niet met water werken, kunnen smaken helaas niet worden gebruikt. Hiervoor is water nodig dat door de mist de omgeving in wordt gedragen.

Gebruik van smaken in luchtbevochtigers

De situatie is echter anders met luchtbevochtigers, luchtwassers of combinatieapparaten. Zodra het model met water wordt bediend, kunnen smaken in verschillende geuren worden toegevoegd. Beurer biedt de volgende smaken:

Alle oliën zijn volledig natuurlijke biologische oliën, zonder synthetische stoffen. Zo kunt u uw luchtbevochtiger of luchtwasser optioneel met of zonder geur in gebruik nemen.

Hoe wordt Aroma gebruikt in luchtbevochtigers?

De aroma-olie wordt niet direct aan het water toegevoegd, maar aan een aangewezen aromapad. De meeste modellen van Beurer hebben deze al meegeleverd voor de start, dan kunnen de pads worden verkregen bij de fabrikant of bij Amazon. Om een aangename geur in de kamer te creëren, plaatst u eenvoudig een paar druppels van de olie op de pad en plaatst u deze terug in de luchtbevochtiger.

Voor welke kamergrootte zijn Beurer luchtreinigers geschikt?

In directe vergelijking met veel andere fabrikanten heeft Beurer modellen in de aanbieding die geschikt zijn voor zowel kleine als zeer grote ruimtes. Tot 106m² kan worden vervoerd met de luchtreiniger LR 500 van huisstof, fijn stof, allergiebevorderende stoffen of andere deeltjes.Handelingen van het Europese Parlement

Om ervoor te zorgen dat u geen onnodige ruimte verspilt in kleinere ruimtes, zijn er ook kleinere luchtreinigers die worden geleverd met een hoogte van slechts 30 cm. Een van deze modellen is de LR 200, die perfect is voor op de ladekast of voor de vensterbank zonder in de weg te zitten.

Voor welke kamergrootte zijn Beurer luchtbevochtigers geschikt?

Net als bij de luchtreinigers verschillen ook de toepassingsgebieden van de luchtbevochtiger. Er zijn kleinere en handige apparaten, zoals de LB 37, die geschikt is voor ruimtes rond de 20m². Maar Beurer biedt ook grotere modellen voor ruimtes tot 50m².

Luchtbevochtiger reiniging

De luchtbevochtigers van Beurer hebben een verwijderbare watertank die regelmatig moet worden schoongemaakt. Sommige producten worden ook geleverd met een speciale reinigingsborstel die het nog gemakkelijker maakt om kalkaanslag en andere afzettingen te verwijderen.

Is reiniging noodzakelijk ondanks gedestilleerd water?

Zelfs als alleen gedestilleerd water wordt gebruikt, moet u het apparaat regelmatig controleren en reinigen. Na verloop van tijd kunnen afzettingen uit de lucht bezinken en het apparaat beïnvloeden.