Moderne infraroodverwarming in een geweldig design – van nobel tot eenvoudig

Design infraroodverwarmingen zijn modern

Zoals bekend verschillen de meningen over smaak. In bijna geen enkel ander onderwerp is de smaak zo individueel en intens als in de woninginrichting. Terwijl sommigen zweren bij subtiele kleuren en eenvoudige meubels, vertrouwen anderen op enorme decoraties in opvallende kleuren.

Gelukkig zijn de fabrikanten van infraroodverwarmers zich ook bewust van dit soms ernstige verschil in smaak en hebben ze zich dienovereenkomstig breed gepositioneerd in het ontwerp van hun verwarmingspanelen. Daarom zijn infraroodverwarmers nu verkrijgbaar in een breed scala aan maten, kleuren en stijlen. In dit artikel geven we u een overzicht van de meest voorkomende ontwerpen van radiatoren en presenteren we vervolgens enkele voorbeeldproducten.

Welk ontwerp kunt u verwachten van een infraroodverwarming?

Kortom, infraroodverwarmers kunnen worden gebruikt in termen van hun ontwerp in 4 Categorieën Divide: Klassiek verwarmingspaneel, beeldverwarming, spiegelverwarming en infraroodverwarming. Binnen deze categorieën zijn er stilistische verschillen, die bijvoorbeeld betrekking kunnen hebben op materiaal, kleur en frame. Voordat dergelijke details worden verduidelijkt, is het echter belangrijk om een overkoepelende stijl te kiezen voordat u een kachel koopt.

Klassiek verwarmingspaneel

Het klassieke verwarmingspaneel is een conventionele, meestal witte platte kachel die onopvallend op de muur of het plafond van een te verwarmen ruimte kan worden geïnstalleerd. Dit ontwerp past zich zeer discreet aan het interieurontwerp aan, vooral met een witte muur, en is daarom een optimale oplossing voor liefhebbers van een eenvoudige inrichtingsstijl. Als u kleuraccenten wilt instellen in uw eigen vier muren, kunt u een verwarmingspaneel van glas proberen. Deze zijn vaak ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals groen of zwart.

Beeldverwarming

Een beeldverwarmer is ook een plat verwarmingspaneel, maar deze infraroodverwarming is geprint en kan dus als secundair beeld gebruikt worden. In deze designvariant wordt de radiator als decoratief object direct in het interieur geïntegreerd. Bij de meeste beeldverwarmers heeft u een grote en gevarieerde selectie motieven beschikbaar, zodat u gegarandeerd iets vindt dat geschikt is voor uw woonruimte.

Spiegelverwarming

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit ontwerp van de infraroodverwarming gekenmerkt door een spiegeloppervlak. Het visuele uiterlijk van de kachel is dan ook niet te onderscheiden van een gewone spiegel. Er worden echter ook spiegelverwarmers met frames, vaak gemaakt van titanium, en LED-verlichting aangeboden, zodat u met dit ontwerp ook individuele accenten kunt instellen.

Infrarood verwarmingen

We willen de infraroodverwarmers niet onvermeld laten. Hoewel deze bijzonder geschikt zijn voor buitengebruik, kunnen ze ook worden gebruikt als commodeverwarming of in de garage. In tegenstelling tot alle andere infraroodverwarmers is de infraroodverwarming niet ontworpen als een platte kachel, maar vaak als een radiator met een halfronde verwarmingsbuis. Hoewel sommige modellen kunnen worden opgezet, zijn andere geschikt voor wandmontage. Infraroodverwarmers hebben een vrij industrieel ontwerp en bieden relatief weinig stilistische ontwerpmogelijkheden.

Welke maten zijn er beschikbaar voor infraroodverwarmers?

Naast de stijl van een infraroodverwarming speelt de grootte natuurlijk ook een grote rol in het ontwerp van het bijbehorende model. Als u bijvoorbeeld streeft naar een eenvoudig en onopvallend ontwerp, is het raadzaam om de kleinst mogelijke kachel te kopen. Als u daarentegen een chique motief van een fotokachel wilt ensceneren, is de aankoop van een groter model logisch.

Conventionele infraroodverwarmers zijn meestal verwarmingspanelen met Afmetingen tussen 50 x 40 x 1 cm en 60 x 100 x 1 cm. Uitzonderingen bevestigen hier echter ook de regel en dus kun je ook af en toe producten buiten dit maatbereik vinden. Bovendien is de grootte van infraroodverwarmers vaak gerelateerd aan hun prestaties, zodat modellen met een laag wattage vaak kleiner zijn dan hun energie-intensieve tegenhangers.

Aanbevolen lectuur:

Als u veel open vragen heeft over infraroodverwarming, raden we u aanDit is de eerste keer dat we een debat over dit onderwerp hebben.

Productpresentaties

We hopen dat onze korte introductie je al heeft geïnspireerd voor een bepaald ontwerp. Om uw aankoopbeslissing nog gemakkelijker te maken, presenteren we een product uit de hierboven beschreven categorieën als voorbeeld hieronder.

Klarstein Wonderwall 30 infraroodverwarming

Dit is een stijlvol klassiek verwarmingspaneel in wit*. De infraroodverwarming met 300 watt vermogen is geschikt voor vrij kleine ruimtes zoals een gastentoilet of een studeerkamer. Het model van de fabrikant Klarstein kan eenvoudig en ruimtebesparend aan de muur of het plafond worden geïnstalleerd. Met zijn afmetingen van 30 x 100 x 1 cm en een gewicht van rond de 2,4 kg is de radiator ook een echt lichtgewicht. Deze kachel in klassiek ontwerp wordt zeer goed ontvangen door klanten op Amazon. Vooral het verwarmingsvermogen wordt in de evaluaties geprezen.

Klarstein Wonderwall - Infrarood verwarming met thermostaat, infraroodradiator met Carbon Crystal...
Klarstein Wonderwall – Infrarood verwarming met thermostaat, infraroodradiator met Carbon Crystal…

  • BRENG DE WARMTE MEE NAAR HUIS: Infraroodverwarming staat erom bekend 98% van de gegenereerde warmte te gebruiken. Dit betekent dat u kunt genieten van energiezuinige…
  • SCHONE, KALME WARMTE: Met zijn zachte warmte die onmiddellijk opwarmt, is deze infraroodverwarming ongelooflijk schoon en stoot geen CO2 uit….
  • EEN RADIATOR, HET RUIMTEBESPARENDE MEESTERWERK: Onze 4 cm dikke elektrische kachel heeft een prachtig beeldontwerp en neemt heel weinig ruimte in beslag. Dat…

IH Engineering BV Beeld Infrarood Verwarming

Van IH Engineering BV komt deze 130 watt beeldverwarmer.* Uit meer dan 50 motieven kunt u voor dit model een passend ontwerp kiezen. Volgens de online reviews is de beeldkwaliteit onberispelijk, waardoor het product ook een van de bestsellers is in de categorie elektrische radiatoren. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met de foto, dan hoef je je geen zorgen te maken dankzij een fabrieksgarantie van 5 jaar.

Infraroodverwarming met foto - Fotomotief - TÜV/GS - 600 Watt fotoverwarming - Witte lijst...
Infraroodverwarming met foto – Fotomotief – TÜV/GS – 600 Watt fotoverwarming – Witte lijst…

  • ✔️ DIE KÖNIGHAUS BILDHEIZUNG – Wij garanderen hoge calorische waarden. Watt | Verwarmingsoppervlak: 450 W | 5-12 m²; 600 W | 8-16 m²; 800 W | 11-21 m²; 1000 W…
  • ✔️ GEGARANDEERDE DUURZAAMHEID – Könighaus infraroodkachels zijn onderhoudsvrij en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar en een…
  • ✔️ VOOR U GEDRUKT – Onze infraroodfoto’s worden op aanvraag voor u geprint en geproduceerd in Duitsland. Degenen die gebruikt…

Project One Spiegelverwarming

Dit “Amazon Choice” product van de fabrikant Project One* is een frameloze spiegelverwarming in klassiek spiegeldesign. De 450 watt kachel heeft de afmetingen 60 x 100 x 1 cm en heeft volgens de fabrikant een bijzonder lange levensduur van 50 jaar of 100.000 uur. In de beoordelingen van online klanten wordt het ontwerp van het model geprezen.

Vasner StandLine 25R Infrarood Stralingsverwarmer

Deze krachtige infraroodverwarming van de fabrikant Vasner* is uitgerust met vier dimbare verwarmingsniveaus tussen 750 watt en 2500 watt. Het apparaat is een van de best verkochte stralingsverwarmers op Amazon en is bijvoorbeeld geschikt voor gebruik op het terras of in de serre. De spot kan worden ingesteld en vertrouwt op carbon buistechnologie.

VASNER StandLine 23R Infrarood Stralingsverwarmer Stand-alone Unit 2300 Watt 4 Traps Dimmer Afstandsbediening...
VASNER StandLine 23R Infrarood Stralingsverwarmer Stand-alone Unit 2300 Watt 4 Traps Dimmer Afstandsbediening…

  • INFRAROOD STRALINGSVERWARMER: Elektrische stralingsverwarmer met 2300 watt infrarood verwarmingsvermogen, infraroodverwarming voor terras, buitenruimte, balkon en…
  • RADIANT HEATER VLOERSTAAND APPARAAT: Lichtstandaard infraroodverwarming, 3,3 kg, flexibele positionering, smalle radiator metalen behuizing voor een…
  • PRODUCTVOORDELEN & GEBRUIK: De vloerverwarmingseenheid met afstandsbediening + apparaatknop, slaaptimerfunctie digitaal, thermostaat digitaal,…