Neutraliseer geuren – zodat de lucht weer fris wordt!

Als er een veranderde geur in de kamer wordt gedetecteerd, moet eerst de oorzaak worden gevonden. Als dit al bekend is, kun je ertegen vechten met effectieve huismiddeltjes. De meeste van deze huismiddeltjes heb je waarschijnlijk al in de kast liggen.

Koffiepoeder tegen onaangename geuren

Koffiebonen, gemalen en vers gezette koffie worden voor de meeste mensen geassocieerd met positieve momenten. Dus wat dacht je van het verspreiden van de geur van koffie door het hele appartement? In feite kan koffiepoeder slechte geuren neutraliseren. Het enige wat je nodig hebt zijn er een paar kleinere kommen en wat koffiepoeder. U hoeft het nieuw gekochte poeder hiervoor echter niet rechtstreeks te gebruiken. Na de ochtendkoffie neemt u gewoon het koffiedik en plaatst u ze in verschillende kommen op de gewenste plaats.
Om dit effect te versterken, kan het poeder ook in een hittebestendig vat worden geplaatst samen met een theelichtje. De warmte verdeelt het aangename aroma nog beter.

Citroen om te neutraliseren

Citroen is niet alleen ideaal voor desinfectie en reiniging, geuren worden ook gemakkelijk geneutraliseerd. Het verse sap kan hier ook in kleine kommen op de gewenste locaties worden verdeeld. Als de slechte geur uit de vaatwasser komt, kan het zelfs helpen om de citroenschil in het bestekvak te doen en de volgende keer te laten spoelen.

Zout en zuiveringszout

Zout en zuiveringszout zijn relatief vergelijkbaar in geurverwijdering – maar zuiveringszout is waarschijnlijk een van de meest populaire en sterkste huismiddeltjes voor slechte geuren. Als deze bijzonder hardnekkig zijn, kan een paar theelepels van het witte poeder al een remedie bieden. Zo kan een stinkende afvoer gecombineerd worden met een Combinatie van zuiveringszout en citroen worden behandeld. Blokkades kunnen beter oplossen en geuren worden geneutraliseerd.
Zelfs in kattenbakvulling kan de toevoeging van zuiveringszout wonderen doen. Vooral urine van katten is meestal erg geurig. Zuiveringszout in kattenbakvulling bindt de urine en slechte geuren en helpt zo om frissere lucht te krijgen.

Etherische oliën tegen geur

essentiële oliën om geuren te neutraliseren

Om onaangename geuren te neutraliseren en te maskeren, kunnen essentiële oliën heel goed worden gebruikt. (Foto: Arisa Chattasa / unsplash.com)

Is de oorzaak van de geur niet echt bekend, maar hangt er altijd een licht muffe sfeer? Essentiële oliën kunnen niet alleen neutraliseren, ze kunnen tegelijkertijd onze zintuigen beïnvloeden. Veel fabrikanten bieden nu oliën met citroengras, sinaasappel, pepermunt of een aangename zeebries.
Sommige van deze essentiële oliën hebben een kalmerend en ontspannend effect, dus ze kunnen op twee manieren perfect helpen in het dagelijks leven. Om de essentiële oliën correct in de ruimte te verdelen, is een zogenaamde diffuser of een luchtbevochtiger met ingebouwde diffuser perfect geschikt.

De beste aromaverspreider om geuren te neutraliseren

Om de essentiële oliën goed in de kamerlucht te kunnen brengen, is meestal gelijktijdige luchtbevochtiging vereist. Als de luchtvochtigheid in de kamer laag is, kan het gebruik van de Tenswall Diffuer heel nuttig zijn. Dankzij de toevoeging van verschillende geurnuances krijgt het appartement een frisse en aangename geur. Met dank aan de zeven verschillende LED kleuren aan de bovenkant van het apparaat krijgt de leefruimte dat bepaalde extraatje.
Kamers met een grootte tot 60m² kunnen dankzij de oliën met succes worden bedekt met een aangename geur. Met name citroen, pepermunt of eucalyptus hebben hier bewezen zeer effectief te zijn.

Azijn voor geurverwijdering

Veel mensen gaan deze tip in het begin waarschijnlijk uit de weg. Voor velen heeft azijn een nogal penetrante en onaangename geur – dus hoe moet het helpen tegen rook & Co.? In feite kunt u met behulp van een paar kommen azijnwater en het reinigen van de oppervlakken met azijn goede resultaten bereiken. Azijn bindt geuren en verwijdert ze duurzaam. Indien voldoende geventileerd daarna, is niet alleen de geur van rook, maar ook de geur van azijn snel verdwenen.

Eucalyptus voor meer voedselChe

Het intense aroma van eucalyptus is bijna een zegen voor de neus. Als je slechte geuren wilt elimineren, moet je eucalyptus van dichterbij bekijken. Nogmaals, de procedure is heel eenvoudig. Zet een paar kommen water op met wat eucalyptusbladeren of hang verse eucalyptus gewoon aan het plafond of opknappen. Het voordeel? Eucalyptus ruikt niet alleen goed en neutraliseert de omgevingslucht, het ziet er ook extreem decoratief uit.

Ventileren en wassen

Waarschijnlijk de eenvoudigste en meest voorkomende methode tegen geuren is ventilatie en wassen. Vooral bij textiel is het vaak voldoende als ze enkele uren in de frisse lucht worden gehangen. Als de geur al aan het object is verankerd, kan ook een zachte wascyclus worden overwogen. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat het betreffende object ook gewassen kan en mag worden.

Verwijder geuren met chemische reinigingsmiddelen

Als de oorzaak van de geur diep in de afvoerpijp zit of al stevig verankerd is in het tapijt, nemen veel mensen hun toevlucht tot soms agressieve chemische reinigingsmiddelen. Deze beloven meestal een residuvrije verwijdering binnen enkele minuten.

Heeft het gebruik van reinigingsmiddelen zin?

Het gebruik van dergelijke reinigingsmiddelen heeft alleen zin als alle andere maatregelen niet succesvol zijn geweest. Alleen wanneer huismiddeltjes en luchtreinigers niet tot het gewenste resultaat hebben geleid, moet worden nagedacht over de toepassing.

Hoe milieuvriendelijk zijn schoonmakers?

De milieuvriendelijkheid van chemische, deels vervuilde reinigingsmiddelen is vrij laag. De ontsnappende dampen zijn schadelijk voor zowel de mens als de lucht. Alleen door een agressieve aanpak kunnen resten van tapijt &Co. worden opgelost, daarom heeft het de voorkeur om voor gebruik na te denken over de gevolgen.

Toiletsteen in de badkamer

Als de geur duidelijk uit het toilet komt, kan een toiletsteen helpen. Verschillende geurnuances zorgen ervoor dat de badkamer altijd fris ruikt. Na een groot aantal spoelingen kan de steen eenvoudig worden vervangen.

Eten laten bezorgen

In het geval van geurig voedsel kan het de moeite waard zijn om te overwegen om voedsel te laten bezorgen in plaats van het zelf te koken. Natuurlijk hangt dit van veel factoren af, maar kan soms een goede tactiek zijn om voedselgeuren te voorkomen die tijdens het koken ontstaan. Natuurlijk kan deze methode niet altijd worden gebruikt. Als het echter belangrijk is dat het appartement goed ruikt, kan het een goed alternatief zijn.