Pelletkachels van HARK

Pelletkachels van HARK zijn elektronisch geregelde en bewaakte kachels van HARK GmbH & Co. KG uit Duisburg. Naast eigen modellen verkoopt dit bedrijf echter ook veel pelletkachels van het Italiaanse merk Dal Zotto. HARK biedt zowel luchtgeleide als waterdragende pelletkachels. Veel HARK pelletkachels werken afhankelijk van de lucht in de ruimte; u kunt echter ook kamerluchtafhankelijke kachels krijgen in de HARK-winkel.

De geschiedenis van HARK begint in 1971

In 1971 richtte Werner HARK HARK HARK GmbH &Co. KG op en verkocht aanvankelijk alleen haarden en tegelkachels met zijn bedrijf. In 1973 verhuisde dit bedrijf naar een locatie met administratie, productiehal en verkoopruimte in Duisburg-Rheinhausen. In de begintijd behoorden vooral hark elektrische tegelkachels tot de bestsellers. Dit veranderde echter aanzienlijk in de loop van de tijd: houtgestookte tegelkachels en open haarden kwamen op de voorgrond.

HARK werd groter. In 1981 bouwde het bedrijf een nieuw administratiegebouw op het terrein in Duisburg-Rheinhausen. Het bouwde nieuwe productiehallen en magazijnen op het industrieterrein Mevissen in Duisburg en kocht in 1985 een tegelfabriek in Ransbach-Baumbach (Westerwald) en in 1990 een in Wiesau, Beieren. In 1991 werd het eerste verkoopkantoor in de nieuwe deelstaten opgericht in Berlijn-Fredersdorf.

En HARK bleef groeien: in 1996 werden de HARK-productiehallen en magazijnen op het industrieterrein Mevissen vergroot en in 1997 verhuisde de hele HARK-administratie naar een nieuw administratiegebouw aan de Duisburger Hochstraße. Ook in 1997 verwierf HARK een belang in een Spaans marmerverwerkingsbedrijf. Volgens HARK zelf maakte dit het mogelijk om flexibeler in te spelen op klantvragen voor marmeren schouwen en marmeren gevels. In 2005 nam HARK de fabriek volledig over.

In 2000 begon HARK zijn distributiekanalen uit te breiden naar gespecialiseerde en doe-het-zelfzaken en sinds 2003 is er een HARK factory outlet center in Duisburg. Vanaf 2006 veroverde HARK de Spaanse markt voor zijn producten met de nieuw opgerichte HARK Marmoles S.L.U. en sinds 2007 is er de HARK online shop op het internet.

HARK presenteerde in 2008 een bijzondere innovatie: de ECOplus-innovatie ontwikkeld met de Fraunhofer-instituten in Dresden en Stuttgart. Het vermindert het houtverbruik en fijnstof bij HARK houthaarden. Het bedrijf, dat in 2011 zijn 40-jarig bestaan vierde, is sinds 2010 actief op sociale media.

Aanbiedingen van HARK

Het huidige HARK GmbH &Co. KG heeft verschillende pelletkachels in de aanbieding. Maar dat is niet alles. Aan de andere kant biedt HARK u kachels, open haarden en decoratieve open haarden, evenals verwarmingsinzetstukken en verwarmingssystemen. Daarnaast kunt u HARK schoorstenen en haardaccessoires, reserveonderdelen en buitenproducten zoals vuurschalen en tuinhaarden krijgen. Met zijn pelletkachels belooft het bedrijf een hoge mate van functionaliteit voor maximaal gebruiksgemak. HARK-producten zijn momenteel te vinden in meer dan 65 HARK-haardenstudio’s in Duitsland en bij meer dan 200 haardendealers die samenwerken met HARK en op internet.

Aanbevolen lectuur:

Als je nog steeds veel open vragen hebt over pelletkachels in het algemeen, dan zal deze geweldige gids je helpen.

HARK als leverancier van pelletkachels

HARK biedt haar klanten elektronisch geregelde en bewaakte pelletkachels die “eenvoudig en nauwkeurig kunnen worden geregeld en afgesteld”. U kunt uw HARK pelletkachel zo instellen dat deze automatisch de installatieruimte verwarmt op een vooraf ingestelde tijd. U kunt ook een gewenste temperatuur instellen. Met de elektronische aansturing van zijn pelletkachels belooft HARK ook een optimale verbranding van de pellets. Daarnaast wijst het bedrijf erop dat in elke kachel een “royale opslagtank voor de houtpellets” is geïntegreerd.

In haar online shop biedt HARK bijna 20 pelletkachels aan (per mei 2019). Het aanbod omvat afsluitbare en waterdragende HARK pelletkachels. De geleidbare warmte leidt een deel van de resulterende warmte via leidingen naar andere ruimtes, zodat de pelletkachel niet alleen de installatieruimte verwarmt. Waterhoudende pelletkachels verwarmen daarentegen water voor een centrale verwarming of voor de levering van warm drinkwater. Bij HARK kunt u, naast de eigen pelletkachels van het bedrijf, Dal Zotto pelletkachels kopen. Ze maken ook indruk met hun aantrekkelijke ontwerp en geavanceerde technologie.

Drie top pelletkachels van HARK

Hier presenteren we drie top pelletkachels van HARK en Dal Zotto.

Pelletkachel Ecomat 6

De Ecomat 6 van HARK is een 985 x 530 x 500 mm groot en dus relatiefse compacte HARK pelletkachel. Door de toevoer van externe verbrandingslucht wordt het onafhankelijk van de ruimtelucht gebruikt. Visueel overtuigt de Ecomat 6 met een zwarte behuizing en aantrekkelijke, aan de zijkant gemonteerde kacheltegels. U heeft keuze als het gaat om de kleur van de kacheltegels van uw nieuwe Ecomat 6. Het grote kijkvenster geeft u een goed zicht op de brandende pellets, waardoor de Ecomat 6 geschikt is voor romantische of gezellige avonden bij het vuur.

Net als de optiek overtuigt de technologie van deze HARK pelletkachel. Met de Ecomat 6 kunt u individueel programmeren voor elke dag van de week wanneer deze zou moeten beginnen. Dankzij de geïntegreerde brandstofkwaliteitsdetectie levert de kachel het optimale luchtvolume voor een schone verbranding voor verschillende pelletkwaliteiten. De nominale warmteafgifte van de Ecomat 6 van HARK is 8 kW, het rendement bereikt 90 procent. De Ecomat 6 kan ruimtes verwarmen met een maximale afmeting van 157 kubieke meter.

Pelletkachel Dalzotto Azzura

De Dalzotto Azzura die ook door HARK op de markt wordt gebracht, is een pelletkachel van energie-efficiëntieklasse A ++. Veel andere pelletkachels daarentegen komen alleen naar A+. De Azzura heeft een compacte ronde body met een hoogte van 1210 en een diameter van 570 millimeter. De pelletkachel is bijvoorbeeld verkrijgbaar in het zwart of met een zwarte body en witte bekleding. Naast vorm en kleur is de grote glazen voorkant van de pelletkachel aantrekkelijk.

De Dalzotto Azzura kan worden ingesteld op een nominale warmteafgifte van 3,1 tot maximaal 9 kW. Het tankvolume is 19 kilogram en het pelletverbruik wordt gespecificeerd met een lage 0,7 tot twee kilogram per uur, waarbij de brandtijd tussen 9,5 en 27 uur moet liggen. De opgegeven efficiëntie bereikt 93,4 procent.

Indien nodig kunt u de Azzura pelletkachel zo programmeren dat deze op verschillende dagen van de week automatisch start op voorgeprogrammeerde tijden. De Azzura kan worden bediend via het display of met een afstandsbediening.

Pelletkachel Dalzotto Gabry

De Dalzotto Gabry, ook gedistribueerd door onder andere HARK, presenteert zich met een eenvoudig en tijdloos design. Het is bijvoorbeeld verkrijgbaar met een zwarte body en een bordeauxrode bekleding. Het optische effect van het vuur achter het keramische glazen raam wordt versterkt door de edele zwarte voorkant die het glas omringt.

De kachel met afmetingen van 1019 x 504 x 497 millimeter haalt een pelletverbruik van 0,6 tot 1,7 kg per uur en een rendement van 86,3 procent. De pellettank heeft een inhoud van 15 kilogram en de nominale warmteafgifte van de kachel is 7 kW. Met de Dalzotto Gabry kunt u ook automatische opwarmtijden programmeren voor verschillende dagen van de week.