Pelletkachels van MCZ – merkkwaliteit uit Italië

MCZ pelletkachels

MCZ pelletkachels zijn een merkproduct van de Italiaanse MCZ Group. Het omschrijft zichzelf als “een van de belangrijkste Europese spelers op het gebied van biomassaverwarmingssystemen”. Het merk MCZ verkoopt onder andere pelletkachels en pellethaarden. Het belooft een efficiënte en schone verbranding voor zijn pelletkachels, efficiënties van meer dan 90 procent en emissieniveaus die volgens het bedrijf tot de laagste in de industrie behoren.

Korte geschiedenis van de MCZ Group

De geschiedenis van de MCZ Group begint in 1950. In die tijd richtte de familie Zanette een bedrijf voor bouwmaterialen op in Italië. Vuur kwam pas echt in het spel voor dit bedrijf in 1982, toen het bedrijf begon met het produceren van de eerste barbecues en open haarden. De eerste haarden volgden in 1993 en brandhoutkachels in 1998. Antares was de naam van MCZ’s eerste pelletkachel. Het werd uitgebracht in 2002.

In 2006 bracht MCZ Active® uit: een technologie voor intelligente pelletverbranding. Tegenwoordig is het, samen met andere MCZ-technologieën zoals Comfort Air®, een van de technische prestaties die veel MCZ-pelletkachels kenmerken. In 2011 won MCZ als eerste “bedrijf in de sector” de IF Design Award voor de MCZ pelletkachel Toba.

Dit werd in 2014 gevolgd door mcz’s eerste pelletkachel die kon worden bediend met een smartphone, in 2018 gevolgd door Maestro-technologie: een microcomputer geïntegreerd in de pelletkachel communiceert met de smartphone van de eigenaar van de kachel en optimaliseert de prestaties van de pelletkachel.

Vandaag de dag heeft de MCZ Group vestigingen in Italië, Frankrijk en Kroatië en heeft innovatie stevig verankerd in haar bedrijfsfilosofie. “We werken met het besef dat wat we gisteren hebben gedaan morgen niet genoeg zal zijn”, citeert de website van het bedrijf Giacomo Zanette, president van de MCZ Group.

Aanbiedingen van MCZ

Volgens eigen verklaringen biedt de MCZ Group “met zijn verschillende merken alle toepassingstypologieën van huisbrand” evenals een van de grootste series apparaten op de markt met apparaten zoals open haarden, ovens, fornuizen en barbecue-oplossingen. MCZ staat als merk van de groep voor “huiselijk vuur”. Naast pelletkachels omvatten MCZ-productgroepen ook brandhoutkachels, open haarden, open haarden en bekleding, gas- en pellethaarden.

De MCZ pellethaarden verschillen van de pelletkachels doordat ze bedoeld zijn voor installatie in de muur. Volgens de MCZ Group zijn MCZ-producten geschikt voor “veeleisende klanten die aandacht besteden aan een laag energieverbruik en milieubescherming en veel belang hechten aan het ontwerp en de kwaliteit van het product”. Naast MCZ biedt de MCZ Group ook het merk Sergio Leonie aan, dat hout- of pelletkachels van handgemaakt keramiek aanbiedt.

MCZ als leverancier van pelletkachels

Als leverancier van pelletkachels biedt MCZ zowel luchtgeleide (geleidbare als niet-geleidbare) pelletkachels en waterdragende pelletkachels. Luchtdragende varianten transporteren de opgewekte warmte via de lucht naar de ruimte: ofwel alleen in de installatieruimte van de oven of – als kanaalbare variant – via luchtkanalen extra naar aangrenzende ruimtes.

Watervoerende pelletkachels verwarmen water naast de lucht, dat dan beschikbaar is voor de centrale warmwatervoorziening of de centrale verwarming. MCZ heeft ook pelletkachels in het assortiment, die de lucht verdelen door convectie in de installatieruimte. Aan de andere kant zijn er varianten die de warmte iets efficiënter verdelen met behulp van een ventilator, maar wel wat luider zijn.

In een speciale categorie presenteert MCZ bijvoorbeeld compacte pelletkachels die speciaal zijn ontworpen voor installatieruimtes met beperkte ruimte. Over het algemeen belooft MCZ haar klanten pelletkachels met schone verbranding, gebruiksgemak en maximale efficiëntie.

Drie top pelletkachels van MCZ

Op dit punt willen we u drie zeer verschillende pelletkachels van MCZ presenteren om u het brede scala aan apparaten in het MCZ-assortiment te laten zien.

Pelletkachel Club Hydromatic 24 van MCZ

De Club van MCZ is een watergedragen pelletkachel. Het heeft een stalen behuizing met een keramische bovenkant en buitenkant en een gietijzeren vuurschaal. MCZ belooft een “brede en natuurlijke vlam” met deze pelletkachel en een snelle inschakeling van de kachel in drie minuten door een speciale keramische bougie.

MCZ’s Club regelt op intelligente wijze de verbranding van pellets met behulp van Active+ technologie of Maestro-technologie (inclusief twee WLAN’s). Zo is de MCZ pelletkachel Club uitgerust met de no-air functie. De geïntegreerde ventilator kan daarom worden uitgeschakeld, waardoor de pelletkachel bijzonder stil is.

De Club Hydromatic 24 van MCZ meet 1160 x 590 x 540 millimeter (HxBxD), heeft een rendement van 95,6 procent en kan ruimtes tot 587 kubieke meter verwarmen. De nominale warmteafgifte is 24 kW, de energie-efficiëntieklasse is A+.

Pelletkachel Thema Air van MCZ

Het Air-thema van MCZ is op veel gebieden het tegenovergestelde van de waterdragende pelletkachel Club Hydromatic 24: met een afmeting van 800 x 600 x 556 millimeter (HxBxD) is het aanzienlijk lager en met 8 kW veel zwakker in prestaties. Omdat het onderwerp Lucht echter geen extra water hoeft te verwarmen, zijn de prestaties vaak voldoende.

De MCZ pelletkachel Thema Air kan ruimtes verwarmen tot een grootte van 229 kubieke meter en heeft een rendement van 90,5 procent. Het Air thema van MCZ is onder andere voorzien van een afstandsbediening. Andere kenmerken zijn een pelletcontainer van 20 liter en een stille functie die de blower indien nodig uitschakelt, en een timerfunctie voor de dagelijkse en wekelijkse programmering van automatische in- en uitschakeltijdtijden.

De MCZ Thema Air verbruikt tussen de 0,7 en 1,8 kilogram pellets per uur. Visueel presenteert het zich met een stalen behuizing en een frontpaneel gemaakt van natuursteen of keramiek. Optioneel kan de pelletkachel worden bediend via een GSM-modem met een GSM mobiele telefoon of via een Web-Wifi-interface (accessoire) met een tablet of smartphone.

Pelletkachel Linea van MCZ

MCZ’s Linea is een kanaalkachel. De eigenaardigheid van dit apparaat is de ondiepe diepte van slechts ongeveer 300 millimeter. De pelletkachel is dan ook nauwelijks dieper dan een klassieke radiator. De hoogte is 1140 millimeter, de breedte 880 millimeter. Visueel presenteert de Linea zich met een bekleding van serpentijnsteen of keramiek.

De pelletkachelapparatuur omvat bijvoorbeeld de keramische bougie, die de inschakeltijden tot 40 procent verkort, evenals het eerder genoemde Maestro-kachelbesturingssysteem. Andere technologieën die in mcz’s Linea pelletkachel zijn geïntegreerd, zijn Comfort Air voor gerichte luchtverdeling over maximaal acht meter en “No air”, waarmee u de blower kunt uitschakelen.

De Linea pelletkachel kan worden bediend met een afstandsbediening of met een smartphone. Het rendement van de oven is ongeveer 90 procent. Het nominale nettovermogen bedraagt 8,8 kW en het pelletverbruik per uur varieert tussen 0,6 en 1,9 kilogram. De Linea kan ruimtes verwarmen met een maximale grootte van 216 kubieke meter.