Rowenta luchtreiniger – Betrouwbaarheid en efficiëntie

Er zijn verschillende methoden om de kamerlucht te zuiveren. Als u zich daarom afvraagt of een aankoop wel geschikt voor u is, raden wij u aan om de volgende criteria eens nader te bekijken.

Luchtreiniger of luchtwasser

Beide modellen beloven betrouwbaar en duurzaam Zuivering van de lucht in het appartement. Het verschil hier zit hem in de manier waarop het werkt. Hoewel beide apparaten de lucht vrijmaken van vervuilende stoffen, werkt de luchtwasser in tegenstelling tot de luchtreiniger door middel van een watertank. Door rotatie worden grove en fijne deeltjes uit de lucht verwijderd en vrijwel “gewassen” door het water.

Een neveneffect van deze methode is dat tegelijkertijd de luchtvochtigheid van de kamer toeneemt. Dit ligt idealiter tussen de 40 en 60% en mag niet onder deze waarde vallen of deze overschrijden. Als de ruimte al een goede luchtvochtigheid heeft, kan het voorkomen dat de luchtwasser deze waarde verder verhoogt en zo komt het tot schimmelgroei.
Omdat de luchtreiniger in directe vergelijking zonder water werkt, blijft de luchtvochtigheid in de kamer constant en hoeft u zich geen zorgen te maken over schimmel van zo’n hoge luchtvochtigheid.

Luchtreiniger of installatie

Het is nu bekend dat sommige plantensoorten verontreinigende stoffen en toxines uit de lucht kunnen binden. De bladeren slaan de deeltjes op en verbeteren zo de luchtkwaliteit. Om echter een te goede reiniging zoals een luchtreiniger te krijgen, moet je een verscheidenheid aan planten opzetten.

Hoewel het weelderige groen van de plant ook een prachtige sfeer creëert , gaat er helaas waardevolle ruimte verloren door de vele planten. Daarnaast is het onderhoud hiervan veel complexer dan het vervangen van de filters. Sinds de Rowenta luchtreinigers bovendien met een speciaal gebouwde app kan worden gecontroleerd, de kwaliteit van de lucht kan op elk moment worden bekeken.

Deze functie wordt tevergeefs gezocht met de natuurlijke methode. De planten kunnen echter ideaal worden aangevuld in de woonkamer en slaapkamer.

Welke plantensoorten zijn geschikt voor luchtfiltratie

Niet alle plantensoorten zorgen voor een even verbeterde binnenlucht. We hebben hier een lijst gemaakt die uw binnenklimaat permanent zullen verbeteren:

Luchtreiniger of ionisator

Een ionisator, zoals een luchtreiniger of luchtwasser, is ontworpen om de lucht die we thuis inademen te verbeteren. Daarnaast is de De ionendichtheid nam toe in de betreffende kamer en de gezondheid kan dus positief worden beïnvloed. Elektrisch zijn zowel ionen als andere zwevende deeltjes niet neutraal. Hierdoor trekken deze deeltjes elkaar aan in de lucht.

Ionen en stofdeeltjes komen vrijwel samen in de lucht en nemen zo in gewicht toe. Dit heeft als positief neveneffect dat fijnstof niet meer licht genoeg is om in onze lucht te zweven. Door het extra gewicht van de ionen zakt het stof naar de grond of naar de ionisator. Deze is voorzien van een geladen plaat, die de deeltjes aantrekt.

Het nadeel van de ionisator is echter dat het de vorming van zogenaamde ozon bij hoge elektrische spanning kan bevorderen. Als het menselijk lichaam permanent wordt blootgesteld aan overmatige ozonvervuiling, kan dit symptomen zoals hoesten of aandoeningen van de luchtwegen bevorderen. Volgens Rowenta moeten juist deze symptomen vermeden of verlicht worden door middel van de Intense Pure Air* serie.