Stille ventilatoren

Stille ventilatoren

Een frisse bries zal je helpen slapen op warme nachten – als het niet voor het constante gezoem was. Ventilatoren zijn een effectief middel om de luchtuitwisseling in de zomer te versnellen en ’s nachts koelere lucht in uw huis te blazen, maar u moet een stil apparaat kiezen om niet te worden gestoord. Moderne ventilatoren zijn zelfs fluisterstil en bereiken geluidsdrukniveaus van minder dan 35 dB.

Welke fans zijn fluisterstil?

Op warme zomerdagen verlangen veel mensen naar verkoeling. Helaas blijft warme lucht bijzonder lang in uw eigen vier muren, zelfs als de ramen open staan. Wat ontbreekt is tocht: een ventilator die beweging in de appartementslucht brengt en warme lucht naar buiten blaast, zodat koelere lucht naar binnen kan stromen.

Natuurlijk is ventilatie het meest effectief wanneer de buitentemperaturen al aanzienlijk zijn gedaald, d.w.z. in de avond- en nachturen. Als je de ventilator echter ’s nachts wilt laten draaien, moet je zeker een zeer stille ventilator kopen, zodat je slaap niet wordt verstoord. Stille ventilatoren zijn ook praktisch voor op kantoor, omdat ze uw collega’s niet storen.

Honeywell Floor Fan bij Amazon*

Het volume van de ventilatoren wordt gegeven in decibel (dB). Stille apparaten bereiken geluidsniveaus van bijna 3 dB. Deze waarde komt ongeveer overeen met het volume van het gefluister; deze ventilatoren worden daarom fluisterstille ventilatoren. Op het werk valt het bedieningsgeluid nog minder op.

Hier moet u verwijzen naar de Concentratiestoornisdrempel bij ongeveer 40 dB opletten. Hardere geluiden leiden af en je zou jezelf impopulair maken bij je collega’s met een luide ventilator. Stille kantoorventilatoren hebben daarom geluidsdrukniveaus onder de 40 dB.

Aanbevolen lectuur:

Deze geweldige gids helpt met veel open vragen over fans.

Zijn vloerventilatoren of plafondventilatoren stiller?

Het ontwerp van ventilatoren kan een grote invloed hebben op hun volume. Een grote waaier is stilleromdat een lagere snelheid voldoende is om dezelfde luchtstroom te genereren.

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat je zelf de snelheid van de ventilator kunt aanpassen of dat er een low speed bedrijfsmodus bestaat, zodat je maximaal van dit effect kunt profiteren. Vanwege de ruimtevereisten zijn plafondventilatoren vaak groter dan vloerstaande units, dus plafondventilatoren zijn vaak stiller dan vloerventilatoren.

De motor, wrijving van de waaier op de as en trillingen van de rotorbladen dragen bij aan het bedrijfsgeluid. Elk geluid betekent dat energie wordt omgezet in geluid en niet bijdraagt aan ventilatie. Daarom is over het algemeen het volgende van toepassing: hoe energiezuiniger een ventilator is, hoe stiller hij is.

Een laag motorgeluid kan worden bereikt door lage snelheden, maar ook door een lagere druk van de ventilator. Wil je gebruik maken van een toevoer- of afzuigventilator die is aangesloten op een ventilatieas, dan is een kortere ventilatiepijp een voordeel. Korte afstanden voor de bewegende lucht zorgen ervoor dat de kamer of badventilator op lagere druk kan werken, wat het motorgeluid vermindert.

Kogellagerventilatorwielen zorgen voor een lage wrijving; en de trillingen van de waaiers kunnen worden onderdrukt door een geoptimaliseerd ontwerp. Centrifugaalventilatoren, waarbij de lucht naar de zijkant wordt geduwd, zijn in principe stiller gebouwd dan axiale ventilatoren.

Productoverzicht: Stille ventilatoren voor thuis

Het bereik van ventilatoren voor het appartement is groot en gevarieerd; niet in de laatste plaats vanwege de verschillende soorten constructies. Hieronder presenteren we enkele van de stilste fans in elke categorie in meer detail.

Zeer stille vloerventilator van Honeywell

Aanbieden

Honeywell Advanced QuietSet oscillerende vloerventilator (5 snelheidsinstellingen,...
Honeywell Advanced QuietSet oscillerende vloerventilator (5 snelheidsinstellingen,…

  • VENTILATOR MET VIJF SNELHEIDSINSTELLINGEN: De Honeywell QuietSet vloerventilator heeft vijf snelheidsinstellingen, 70°…
  • KRACHTIG EN STIL: Dankzij de koelcapaciteit en ruisonderdrukkingstechnologie is deze oscillairevloerstaande ventilator…
  • HANDIGE KOELING: Met een afstandsbediening, een timer voor 1, 2, 4 of 8 uur, een verstelbare ventilatorkop en hoogteverstelling…

Met een bedrijfsgeluid van slechts 30 dB is de HSF600WE4 QuietSet vloerventilator van Honeywell* een van de stilste ventilatie-units die beschikbaar zijn. De doorslaggevende factor hiervoor is een speciaal ontwikkeld ontwerp van de rotorbladen, dat trillingen minimaliseert en zo het geluid met 25% vermindert in vergelijking met het vorige model.

Een voordeel van veel voetstukventilatoren is de verstelbare hoogte: dit model kan worden aangepast tussen 1 m en 1,2 m. Deze stille ventilator kan worden bediend met een afstandsbediening en heeft verlichtings-LED’s, die na enige tijd van inactiviteit worden gedimd en daarom ook geschikt zijn voor de slaapkamer.

Stille tafelventilator voor op kantoor

MYCARBON Fan Stille Turbo Ventilator + 3D Luchtcirculatiepomp voor 30m² | ECO-modus...
MYCARBON Fan Stille Turbo Ventilator + 3D Luchtcirculatiepomp voor 30m² | ECO-modus…

  • ♥Unieke innovatieve ECO-modus♥ Alleen de turboventilatoren van MYCABON op Amazon hebben een ECO-functie. De snelheid van de ventilator verandert…
  • ♥Luchtcirculatieventilator+supersterke wind♥ Dankzij de unieke hightech motor genereert MYCARBON Turbo Fan de sterke luchtstroom in de…
  • ♥Superstille tafelventilator + 4 windtrappen + 3 windtypes Met beschikbare 4 TURBO windniveaus en 3 windtypes♥ (normale modus, ECO-modus en…

De turboventilator van MyCarbon* is een tafelventilator die je bijvoorbeeld op je werkplek of in de woonkamer naast de bank kunt plaatsen. Ondanks de sterke luchtstroom van 1800 m³/h is dit model slechts iets luider dan een fluistering en valt het niet op in het kantoor.

Via een aanraakscherm of optioneel met de afstandsbediening kunt u vier windniveaus en drie ventilatormodi selecteren, waaronder een peridische draaiing van de rotor tot 70°. De sterk gebogen vorm van de ventilatorbladen zuigt kamerlucht uit alle richtingen aan en zorgt voor een 3D-mengeffect.

Stille torenventilator in modieus design

U ULTTY Tower Fan Quiet met afstandsbediening 90cm vloerventilator met timer slaapfunctie,...
U ULTTY Tower Fan Quiet met afstandsbediening 90cm vloerventilator met timer slaapfunctie,…

  • Energiebesparing: Energiezuinige torenventilator met krachtige DC-motor, slechts 0,7 graden stroomverbruik per dag
  • Slanke behuizing met krachtige luchtstroom: 9 traploze snelheden, 3 modi zorgen voor sterke, gelijkmatige en aangenaam verkoelende…
  • Eenvoudige bediening: LED touch screen controle, Touch 1S: windsnelheid aanpassen; Touch 2S: Oscillatie; Raak 3S aan: Schakel in en uit. Met de…

De torenventilator van U ULTTY* is een echte blikvanger: de turbine zit verstopt in een kleine witte plastic kegel en een smalle staaf met luchtsproeiers steekt onopvallend steil omhoog. Met negen luchtstroomniveaus en drie ventilatormodi biedt dit apparaat een ongelooflijk breed scala aan instelopties.

Het torenontwerp zonder ventilatorwiel zorgt voor een zeer uniform koeleffect zonder sterke tocht. Het lage stroomverbruik en de afstandsbediening maken van deze stille ventilator een comfortabel meubelstuk.