Stijlvolle retro ventilatoren voor coole kamereffecten

stijlvolle retro ventilatoren

De verkoelende luchtstroom van een ventilator en het stille gezoem maken voor veel mensen deel uit van een zomer. Tegenwoordig hoeft geen ventilator zich in de verste hoek van uw appartement te verstoppen, maar kan de kamer worden losgemaakt met een ongewone vorm en kleur. Ventilatie-units in retro-ontwerp doen niet alleen denken aan vroegere tijden, maar zijn ook ijsbrekers voor gesprekken met gasten.

Nieuwe fans in retrostijl zijn echte blikvangers

Je zou kunnen denken dat fans er allemaal hetzelfde uit moeten zien, want ze doen tenslotte maar één taak, en dat is lucht aanzuigen en in een bepaalde richting blazen. Maar het is niet alleen vanwege de verscheidenheid aan ventilatortypen dat modellen van verschillende maten en vormen worden aangeboden; Ontwerpers hebben het potentieel erkend om fans te herstellen als cultobjecten.

De retro look van moderne ventilatoren wordt meestal gecreëerd door slimme combinaties van materialen en kleuren. Verchroomde metalen oppervlakken zijn bijvoorbeeld populair, waardoor de apparaten een glinsterende glans krijgen. Maar hout wordt ook vaak verwerkt en kan de ventilator ouder en eenvoudiger laten lijken. Een ander voordeel voor hout ligt in de natuurlijkheid van deze grondstof, die het apparaat ondanks zijn technologie een natuurlijke indruk geeft.

De meeste retroventilatoren zijn vloer-, vloer- of tafelventilatoren waarvan het ontwerp bestaat uit een eenvoudig metalen frame. Niet te missen is de klassieke beschermende grille, die voorkomt dat u per ongeluk de rotorbladen aanraakt en uzelf verwondt.

Ondanks al hun nostalgie en liefde voor vintage design, hoeven de retro-look fans van vandaag zich niet te verbergen voor hun concurrenten met een futuristisch moderne look. De meeste ventilatormodellen bieden al het comfort dat u nodig hebt, zoals rotorkoppen die u naar het plafond kunt kantelen of horizontaal kunt draaien. Ook de veiligheid hoeft niet te lijden onder het ouderwetse uiterlijk: de beschermende roosters vervullen hun doel en de stabiliteit is ook erg belangrijk.

Brandson retro tafelventilator in koperen design

Deze retro tafelventilator in koperen design van Brandson* voegt een vleugje kleur toe aan uw huis met zijn koperbruine metallic glans. De rotor met vier bladen met een diameter van 18 cm kan met twee snelheidsfasen worden bediend en kan tot 40° van het horizontale vlak worden gekanteld. Met een voetafdruk van 16,5 cm in diameter kan het apparaat op elke tafel worden geplaatst. Het stroomverbruik is 20 W.

AEG VL 5688 S Retro Vloerventilator

Het model AEG VL 5688 S* is een voetstukventilator die zijn retro-ontwerp ontleent aan een combinatie van zilvermetaal en warm edelhout. De metalen rotorkop bestaande uit vier bladen met een diameter van 40 cm kan oscillerend worden bediend en kan ook worden aangepast in de hellingshoek. Hij rust op een houten statief dat in hoogte verstelbaar is. Met een stroomverbruik tot 50 W kun je kiezen uit drie verschillende ventilatorsnelheden.

Retro vloerventilator met houten statief

Een andere retro voetstukventilator met houten statief* is deze windmachine, die met 50 W elektrisch vermogen en drie ventilatortrappen zeer vergelijkbare eigenschappen heeft als het AEG-model. De zilvermetaalrotor met een diameter van 40 cm kan ook worden gedraaid en gedraaid. Het belangrijkste verschil met de concurrent van AEG is dat deze in hoogte verstelbaar is, terwijl deze retro voetstukventilator op een houten statief staat met een vaste hoogte van ongeveer 128 cm. Bovendien wordt de rotorkop op het statief geschroefd, wat een veiligere standaard garandeert, maar gepaard gaat met meer inspanning voor montage en montage.

CasaFan Tafelventilator Retro-Jet-RO 301501

De tafelventilator Retro-Jet-RO 301501 van CasaFan* krijgt de retro uitstraling door de combinatie van robijnrood kunststof en verchroomd metaal. Met een voetafdruk van slechts ongeveer 18 x 24 cm en het heldere kleurenschema, kunt u het op uw bureau plaatsen en vele iVerdien interessante looks. Een extra draaggreep op de behuizing en het lage gewicht van slechts 2,4 kg zorgen er ook voor dat je deze miniventilator heen en weer kunt dragen tussen verschillende locaties. Ondanks zijn kleine formaat kunt u kiezen tussen drie snelheidsniveaus en de rotorkop in alle richtingen kantelen. Voor een betere standaard bevinden rubberen voetjes zich op de bodemplaat.

etc-shop retro plafondventilator

Deze retro plafondventilator van etc-shop* combineert vier houten rotorbladen van elk 50 cm lang met een eenvoudige behuizing met witchroom afwerking. Als hout kun je kiezen tussen eiken en beuken, maar ook een witte lak.  Deze plafondventilator is voorzien van drie GU10 stopcontacten voor LED lampen. Het product zelf wordt al geleverd met kleurrijke LED-lampen die tot 15 verschillende kleuren mogelijk maken. Hoewel het ontwerp van deze ventilator eenvoudig en ouderwets is, kunt u zowel de verlichting als de snelheid van de rotor aanpassen met een afstandsbediening. Het is selecteerbaar tussen drie snelheidsniveaus.

Pepeo Retro plafondventilator Santa

Een andere plafondventilator in retro-uitvoering is het kerstmanmodel van Pepeo*. De ophanging is gemaakt van roestbruin metaal en versierd met gietijzeren ornamenten. De rotor met een diameter van 132 cm bestaat uit vijf bladen, die worden aangeboden in rustieke houtlook. De rotorbladen bestaan uit een combinatie van walnoot en kers, zodat voor elke zijde één houtsoort volledig werd gebruikt. Door de bladeren te draaien, kun je op deze manier zelf het uiterlijk kiezen. In de ophanging zitten twee E27-stopcontacten voor gloeilampen of spaarlampen. Het stroomverbruik van de ventilator ligt tussen de 21 en 72 watt, afhankelijk van de ingestelde snelheid; het wordt bediend via een wandschakelaar. Een bijzonder kenmerk van deze plafondventilator is dat deze zowel in voorwaartse als omgekeerde werking kan worden gebruikt; de draairichting kan worden aangepast via een schuifschakelaar.