Top weerstations voor kinderen en scholen

Aardwetenschappen is een onderdeel van het curriculum dat het beste kan worden onderwezen met een hands-on benadering. Studenten kunnen leren over geologie met een dagtocht naar een lokaal wandelpad, terwijl oceanografie het beste kan worden onderwezen met een excursie naar het aquarium. Meteorologie is niet anders en studenten kunnen veel leren over ons veranderende weer met eenvoudige zelfgemaakte of in de winkel gekochte weerstations.

Belangrijke meteorologische concepten kunnen worden aangeleerd uit de gegevens die door weerinstrumenten worden verzameld. Kinderen kunnen in realtime de relatie tussen vochtigheid en regenval zien, of hoe veranderingen in de windrichting veranderingen in het weer zelf lijken in te luiden. Vooral voor die kinderen die geïnteresseerd zijn in een toekomstige carrière in de meteorologie, is vroege blootstelling aan de kernbegrippen van het weer ideaal om die interesse te koesteren.

Hoewel persoonlijke weerstations vrij duur kunnen zijn, is het voor educatief gebruik niet altijd nodig om te zoeken naar het beste of meest nauwkeurige station dat beschikbaar is. Richt u in plaats daarvan op duurzaamheid en gebruiksgemak, omdat meer gecompliceerde stations jongere gebruikers in verwarring kunnen brengen. Hier zijn onze aanbevelingen.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Educatieve Weerstation projecten voor kinderen

Voor jongeren is duurzaamheid zeker een probleem, dus we raden u aan om weg te blijven van elektronische persoonlijke weerstations. Zoek in plaats daarvan naar een model waar jij en je kind het zelf kunnen bouwen, of is gemaakt van weinig onderdelen en eenvoudig te installeren. Inventors of Tomorrow heeft een stap voor stap proces om je eigen zelfgemaakte weerstation te maken. Er is een lijst met materialen die nodig zijn op de site zelf, waaronder het maken van een grafiek om weermetingen vast te leggen. Elke dag kan het kind zijn metingen doen en na verloop van tijd zullen ze weerpatronen uit hun records beginnen te zien.

Onze keuze voor jongere kinderen: 4M Weather Station Kit

4M Weerstation Kit

Een andere optie is de Weather Station Kit van 4M. Deze educatieve kit bevat een set basisweerinstrumenten voor uw kind om meer te weten te komen over het weer in huis. Het pakket bevat een volledig functionele windvaan, een anemometer, een thermometer en een regenmeter. Deze wetenschapskit is een geweldig product om uw kinderen kennis te laten maken met meteorologie.

Weerstations voor oudere kinderen

Onze bovenstaande aanbevelingen zijn meer geschikt voor kleuters en kinderen in de basis- / basisschoolleeftijd, dus we raden een meer functierijk weerstation aan voor oudere kinderen en tieners. Hier is een redelijk geprijsd elektronisch persoonlijk weerstation een geweldige keuze.

Oudere kinderen zullen de connectiviteitsfuncties opwindend vinden, zoals de mogelijkheid om weergegevens van hun weerstation naar hun pc te downloaden via software-opties of online te plaatsen op Weather Underground. Als uw kind meer dan een voorbijgaande interesse in het weer heeft, wilt u misschien een professioneler cijfermodel overwegen.

Onze keuze voor oudere kinderen: AcuRite 01024 PRO 5-in-1 met HD-scherm

AcuRite 01024m

Het AcuRite PRO + Weerstation is een van onze favorieten onder de waarde weerstations voor weerliefhebbers (zie de volledige lijst met beoordelingen van weerstations thuis), en de lage prijs maakt het een geweldige optie voor oudere kinderen. Het meet temperatuur, windsnelheid en -richting, regenval en barometrische druk en heeft een bijbehorende app, zodat uw kind het weer kan volgen, zelfs als hij of zij niet thuis is. Het is eenvoudig in te stellen en kan met uw kind meegroeien met een groot aantal extra sensoren die later kunnen worden toegevoegd.

Weerstations voor aspirant-meteorologen

Als uw kind serieus een carrière in de meteorologie overweegt, raden we u aan de AccuRite Pro door te geven. Uw kind realiseert zich op dit moment waarschijnlijk de waarde van nauwkeurigheid in weerwaarnemingen, dus u hebt een station nodig dat nog steeds van goede waarde is, maar waarvan de nauwkeurigheid top is. Er is één station dat hier mooi bij past.

Onze keuze voor toekomstige meteorologen: Davis Instruments 6250 Vantage Vue

Davis Instrumenten 6250 Vantage Vue

Geen enkele fabrikant van weerstations staat consequent aan de top als het gaat om duurzaamheid, betrouwbaarheid en waarde zoals Davis Instruments dat doet. Naast de functies biedt de Weatherlink live hub Davis-instrumenten een manier om live weergegevens te streamen. Hoewel hun stations geprijsd zijn tegen een premie ten opzichte van hun concurrenten, maakt dit station een zeer goede kans op projarenlang plezier beleven aan je kind, zelfs tot in de jongvolwassenheid met de juiste zorg. Hoewel de temperatuurmetingen buiten soms een beetje hoog zijn in direct zonlicht (de duurdere Vantage Pro2 heeft dit probleem niet), is het naar onze mening elke cent waard.

Weerstations voor scholen

Als u op zoek bent naar een weerstation om op uw school te installeren, raden we u aan het extra geld uit te geven aan een high-end station met een goede staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Schoolbudgetten zijn krap en het is waarschijnlijk dat als het station eenmaal is opgezet, het enige tijd niet zal worden vervangen. Er is één station in het bijzonder dat we leuk vinden en zouden aanbevelen omdat het de beste in zijn klasse is als het gaat om persoonlijke weerstations.

Onze keuze voor scholen: Davis Instruments Vantage Pro2

Davis Instrumenten 6152 Vantage Pro2

De Vantage Pro2 heeft een van de beste staat van dienst als het gaat om betrouwbaarheid en duurzaamheid. Deze stations bieden voortdurend meer dan vijf jaar probleemloze service met alleen eenvoudig regelmatig onderhoud. Als u de draadloze versie niet kunt instellen, is er ook een bekabeld model beschikbaar. De Vantage Pro2 zorgt ook voor uitbreidbaarheid door de toevoeging van sensoren voor UV, zonnestraling en bodemvocht, waardoor het nuttig is buiten het meteorologische curriculum.