Luchtbevochtiger met hygrometer voor volledige controle

Luchtbevochtiger met hygrometer

Het belangrijkste doel van luchtbevochtigers is om water te verdampen, waardoor de luchtvochtigheid in uw huis toeneemt. Sommige apparaten zijn echter zo effectief dat de luchtvochtigheid onaangenaam hoog kan worden. Te vochtige lucht heeft niet alleen een negatief effect op je welzijn, het bevordert ook de vorming van schimmelvorming op de muren. Met luchtbevochtigers uitgerust met hygrometers kunt u de huidige luchtvochtigheid bepalen, zodat u het vermogensniveau indien nodig kunt aanpassen. Sommige kamerbevochtigers bevatten zelfs een hygrostaat, die automatisch het bevochtigingsvermogen aanpast en de luchtvochtigheid stabiel houdt.

Luchtbevochtigers en hygrometers vullen elkaar perfect aan

De redenen om een luchtbevochtiger te kopen liggen vaak in de gezondheid of uw persoonlijke welzijn: een hogere luchtvochtigheid helpt bij ademhalingsproblemen en verlicht allergische symptomen. Een overdreven verdamping van water kan er echter ook voor zorgen dat de luchtvochtigheid ver boven de aanbevolen waarden uitkomt.

De toename van de luchtvochtigheid door een luchtbevochtiger kan worden gedaan door koude verdamping, maar ook door ultrasone verstuivers of verdampers. Deze laatste geven extra mechanische of thermische energie af aan de vloeistof, wat uiteindelijk de bevochtigingsprestaties verhoogt. Doordat het bevochtigingsproces niet meer direct gekoppeld is aan de lage luchtvochtigheid van de droge omgevingslucht, bestaat het risico dat Overbevochtiging: er komt meer water in de lucht dan het kan opnemen. Het overtollige vocht nestelt zich op koele oppervlakken zoals de kamerwanden en ruiten en het risico op schimmelgroei neemt toe.

In feite heeft zelfs een luchtvochtigheid van meer dan 60% een aanzienlijk gunstig effect op de groei van schimmel. Op de lange termijn moet je daarom proberen de luchtvochtigheid niet hoger te laten oplopen. Luchtbevochtigers helpen bij Hygrometer:deze meet de lokale luchtvochtigheid en laat u de huidige waarde zien. Hiermee kunt u de bevochtigingsprestaties van uw apparaat verlagen zodra de gewenste luchtvochtigheid is bereikt.

Een hygrostaat in de luchtbevochtiger zorgt voor een constante luchtvochtigheid

De combinatie van luchtbevochtiger en hygrometer is al erg goed: de hygrometer meet de luchtvochtigheid en de luchtbevochtiger kan deze indien nodig verhogen. Nog meer werk kost je Humidistat | van: dit selecteert automatisch een geschikt bedrijfsniveau, zodat een ingestelde streefvochtigheid wordt gehandhaafd. U kunt de hygrostaat bijvoorbeeld instellen op 55% luchtvochtigheid en hoeft u zich nooit zorgen te maken dat de waarde te hoog kan oplopen.

TaoTronics Luchtbevochtiger

Met een elegant antracietontwerp en een modern aanraakscherm voor het weergeven van vochtigheid en veranderende instellingen, ziet de TaoTronics-luchtbevochtiger* er van buitenaf zeer modern uit. Het apparaat is ook goed uitgerust binnenin: naast de klassieke koude mist gegenereerd door ultrasone verstuivers, wordt ook een warme mistmodus aangeboden. Door de hogere temperatuur moet een snellere verdamping en verdeling in de ruimte plaatsvinden. Dit model toont u de gemeten luchtvochtigheid en temperatuur en biedt de mogelijkheid om de verdampingsprestaties aan te passen aan een vooraf ingestelde doelvochtigheid. Zo biedt deze luchtbevochtiger ook de functionaliteit van een hygrostaat.

VAVA Luchtbevochtiger

De VAVA luchtbevochtiger* is ook een ultrasone verstuiver met hygrostaat. Met een inhoud van 5 liter hoeft u zich geen zorgen te maken dat u in de automatische modus zonder water komt te zitten; pas na maximaal 30 uur is een aanvulling vereist. Dit apparaat maakt ook het genereren van koude en warme mist mogelijk. Hoewel het is uitgerust zonder een aanraakscherm, kan het ook vanuit het bed worden bediend met de afstandsbediening.

Ultrasone luchtbevochtiger VAVA 5L luchtbevochtiger voor woonkamer en slaapkamer van 40 tot 50 ㎡ ,...
Ultrasone luchtbevochtiger VAVA 5L luchtbevochtiger voor woonkamer en slaapkamer van 40 tot 50 ㎡ ,…

  • Warme en koude mist voor verlichting het hele jaar door: verlicht het ongemak van de gebruiker, ongeacht of het een koud of warm seizoen is …
  • Gewenste vochtigheidsgraad instelbaar: Uitgerust met een vochtigheidssensor die het niveau controleert en uw ingestelde niveau aanpast.
  • Gepersonaliseerde timer &mistvolume: kies het stoomniveau (hoog, gemiddeld, laag) of timer (1 uur ~ 9 uur) volgens uw voorkeur

Philips HU4803/01 Luchtbevochtiger

Een iets kleiner apparaat is de HU4803/01 luchtbevochtiger van Philips*. Het is niet gebaseerd op conventionele ultrasone verstuivers, maar maakt gebruik van het proces van koude verdamping, gecombineerd met een speciaal filter om de bevochtigde lucht te reinigen. Het risico op overbevochtiging is daarom over het algemeen laag. Deze luchtbevochtiger wordt geleverd met een hygrometer geïntegreerd in de behuizing. U kunt ook een hygrostaatfunctie gebruiken en een doelvochtigheid van 40, 50 en 60% instellen.