Ventilatorkachel ter vergelijking: Het testoverzicht grote ventilatorkachel 2023!

Naast ventilatorkachels zijn ook extra kachels geschikt, bijvoorbeeld: Convectoren, stralingsverwarmers of radiatoren. Wat ze allemaal gemeen hebben is de afhankelijkheid van een stroomaansluiting en het gebruiksgemak. Het belangrijkste verschil tussen ventilatorkachels en andere elektrische alternatieven is de ventilator. Hierdoor kan de ventilatorkachel verwarm kleine ruimtes zeer snel. Qua gebruik verschillen de verschillende elektrische kachels vooral in de gebruiksduur. Terwijl convectoren en radiatoren ook geschikt zijn voor permanente verwarming, Ventilatorkachels en stralingsverwarmers alleen voor kortdurend gebruik gedachte.

Hoe het werkt:

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

In vergelijking met convectoren, stralingsverwarmers en radiatoren spelen de volgende voor- en nadelen een rol bij het kiezen van een ventilatorkachel:

Ventilatorkachels: de voordelen

De ruimtebesparende ventilatorkachels zijn ideaal voor gebruik in Kamers die geen permanent geïnstalleerd verwarmingssysteem hebben, of zelden gebruikt. De apparaten kunnen ook fungeren als extra verwarming, bijvoorbeeld als het gaat om snelle, punctuele verwarming. Dan scoren ventilatorkachels met hun eenvoud – steek in het stopcontact en het apparaat is klaar voor gebruik – zonder een lange doorlooptijd. De grootste voordelen van deze elektrische kachels zijn dan ook hun Flexibele mobiliteit, handigheid en lage aanschafkosten. Voor elk hoekje of nisje is er een geschikte ventilatorkachel.

Elektrische ventilatorkachels scoren met snelheid, maar zijn niet geschikt voor permanent gebruik.

De voordelen in detail:

Gemak voor de machinist
De eenvoudig te gebruiken ventilatorkachels kunnen punten scoren in vergelijking met andere elektrische radiatoren met een laag gewicht en eenvoudige bediening. Dit maakt ze flexibel en mobiel.

Snelheid
Ventilatorkachels hebben de ventilator voor op hun elektrische concurrenten. Hierdoor wordt de verwarmde lucht gelijkmatig en snel door de ruimte verdeeld en wordt het snel aangenaam warm.

Snel te implementeren
Ventilatorkachels zijn mobiel, klein en handig, zodat ze altijd en overal snel klaar zijn voor gebruik. Daarom zijn deze flexibele apparaten bijzonder geschikt voor het snel verwarmen van kleine oppervlakken.

Ruimte
Vanwege hun kleine formaat zijn ventilatorkachels gemakkelijk op te bergen en hebben ze een kleine voetafdruk.

Lage prijs
In vergelijking met convectoren en radiatoren zijn ventilatorkachels de meest kosteneffectieve oplossing.

Ventilatorkachels: de nadelen

Natuurlijk hebben zelfs de meest praktische apparaten hun specifieke nadelen. In het geval van ventilatorkachels zijn dit voornamelijk de beperkte toepassingsmogelijkheden. Omdat de apparaten alleen geschikt zijn voor kleine ruimtes en beperkte looptijden. Daarbij komt nog het relatief hoge stroomverbruik.

Ventilatorkachels zijn geen spaarders en kunnen daarom hoge onderhoudskosten veroorzaken, bij kortdurend gebruik wordt dit nadeel gecompenseerd door de bijzonder snelle verwarming.

De minnen in detail:

Kan slechts voor een korte tijd worden gebruikt
In tegenstelling tot convectoren en radiatoren zijn ventilatorkachels niet ontworpen voor permanent gebruik.

Hoog stroomverbruik
Hoewel ventilatorkachels goedkoop te kopen zijn, kunnen ze hoge elektriciteitskosten veroorzaken.

Niet milieuvriendelijk
Vanwege het hoge stroomverbruik kunnen ventilatorkachels niet worden omschreven als een milieuvriendelijke oplossing. Vanuit milieuoogpunt zijn ze alleen te rechtvaardigen bij kortdurend gebruik, ook vanwege de hoge CO2-uitstoot.

Geluidshinder
De ventilator binnenin maakt de ventilatorkachel krachtig, maar brengt ook geluid. Afhankelijk van de gevoeligheid vinden veel mensen het geluid van de ventilatorkachel extreem storend.

Specifieke informatie over verschillen, voor- en nadelen en de prestaties van ventilatorkachels in vergelijking met radiatoren wordt verstrekt door de redactie van de expertpagina Radiator Knowledge.