Verwarmingskanonnen ter vergelijking: Het grote verwarmingskanon testoverzicht 2023!

Waar kan een verwarmingskanon voor gebruikt worden?

Een verwarmingskanon is veelzijdig dankzij de kleine afmetingen, de vaak bestaande zwenkwielen en het lage gewicht. Deze kunnen onder andere worden gebruikt om garages, goed geventileerde ruimtes of partytenten op te warmen. Maar ook in grote evenementenhallen kun je de juiste performance gebruiken. zeer goede en snelle resultaten bereiken.
Op bouwplaatsen worden de mobiele verwarmingskanonnen ook gebruikt voor warmte en voor het drogen. Door de snelle warmteverdeling en de krachtige ventilator hebben verwarmingskanonnen ook de voorkeur boven conventionele stralingsverwarmers.

Hoe werkt een verwarmingspistool?

De basis van het verwarmingskanon is in eerste instantie een ventilator die elektronisch wordt bediend, met olie of gas. Door ingebouwde warmte-elementen de lucht wordt in de verdere gang verwarmd en aan de kamer toegevoegd. Als u kiest voor een model dat uitsluitend met elektriciteit werkt, gebruikt u verwarmingsplaten of spiralen. In tegenstelling tot stralingsverwarmers &co., kunnen zelfs grote hallen worden verwarmd. Afhankelijk van het model is er ook een thermostaat op het verwarmingskanon die de huidige temperatuur van de kamer controleert. Vooral moderne apparaten kunnen via de radio worden bediend en aangepast.
Naast verwarming kan een verwarmingskanon ook helpen bij ontvochtiging. De vochtige lucht wordt eenvoudig door middel van een slang naar buiten getransporteerd. Als het apparaat wordt uitgeschakeld, zorgt een vaak geïntegreerde oververhittingsbeveiliging voor verdere nakoeling, zodat het apparaat snel in temperatuur daalt.

Welk verwarmingskanon is geschikt voor mij?

Hoewel veel van de aangeboden apparaten in eerste instantie vergelijkbaar lijken, zijn er nog steeds merkbare verschillen die moeten worden overwogen voordat ze worden gekocht. Zo worden veel van de verwarmingskanonnen bediend met verschillende brandstoffen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende categorieën:

  • Gasverwarmingskanon
  • Olieverwarmingskanon (direct/indirect)
  • Diesel verwarmingskanon
  • Elektrisch verwarmingskanon

Elk heeft zijn voor- en nadelen en moet worden gekozen op basis van het doel en de ruimte die moet worden verwarmd. Sommige apparaten zijn ook beschikbaar met infrarood. Om u een beter overzicht te geven van de voor- en nadelen van de verwarmingskanonnen hebben we hier een directe vergelijking voor u:

Zeker als je op zoek bent naar een verwarmingskanon met veel vermogen, dat ook grote hallen snel kan opwarmen, ontkom je niet aan een verwarmingskanon met gas, olie of diesel. Het elektrische verwarmingskanon heeft meestal niet genoeg stroom om grote hallen op te warmen. Voor privégebruik in kleine kamers is het echter ideaal. Vanwege het nauwelijks bestaande geluidsniveau en het lage risicopotentieel kan het elektrische verwarmingspistool daarom op elk moment worden aanbevolen.

Het gasverwarmingskanon biedt het grootste vermogen in directe vergelijking en kan ook enorme hallen verwarmen met meer dan 100 kW vermogen. Houd er echter rekening mee dat u een andere gasfles moet kiezen, afhankelijk van het seizoen. Voor gebruik op warme zomerdagen heb je butaangas nodig – zodra je richting de herfst en winter gaat, moet je overschakelen op propaangas. De gasflessen zijn onder andere te koop bij speciaalzaken. Als het verwarmingspistool echter continu in bedrijf is, moet u altijd een reservefles bij u hebben.

Verwarmingskanonnen, die worden bediend met olie of diesel, zijn vooral populair om te drogen of op bouwplaatsen. Olie en diesel is veel gemakkelijker te krijgen in vergelijking met gas, dus je hebt er zelfs in het weekend wat beschikbaar.

Voor- en nadelen van een verwarmingskanon

U moet zich ruim van tevoren informeren over de voor- en nadelen van de aanschaf van een verwarmingskanon. Er moet dus eerst worden gecontroleerd of dit product geschikt is voor het betreffende doel. Vervolgens moeten de verschillende soorten verwarmingskanonnen nader worden onderzocht.

Elektrisch verwarmingskanon: De eenvoudige bediening en de eenvoudige aansluiting via de voeding vallen op in deze variant. Daar geen extra brandstof moet worden toegevoegd, het elektrische verwarmingspistool is ook extreem licht. Evenzo is het geluidsniveau aanzienlijk lager dan wanneer gas of olie moet worden verbrand. Het enige nadeel van dit verwarmingskanon zijn echter de prestaties. In directe vergelijking is de kans groter dat dit kleinere kamers opwarmt.

Gasverwarmingskanon: Wie hecht bijzonder veel belang aan hoge prestaties en het product voor gebruik in grote hallen, het gasverwarmingskanon is de juiste keuze. Door de extra brandstof die moet worden aangeschaft, is de aankoop aanzienlijk duurder. Voor velen kan het hogere geluidsniveau ook een nadeel zijn. Als u hier gevoelig reageert, is het raadzaam om het elektronische model te gebruiken.

Diesel verwarmingskanon: Met het dieselverwarmingskanon kan een nog hogere prestatie worden bereikt. Met een vermogen van ruim 100kW worden zelfs grote ruimtes snel verwarmd. Door de diesel en het ontwerp van het product is het gewicht in vergelijking aanzienlijk hoger. Als oplossing bieden veel fabrikanten transport op rollen aan, zodat het verwarmingspistool nog verplaatst kan worden.

Zodat u direct een overzicht heeft van de voor- en nadelen van een verwarmingskanon, hebben we ze opnieuw opgesomd: