Elektrische haard ter vergelijking: Het testoverzicht grote elektrische haard 2023!

Hoeveel kost een elektrische haard?

De prijs van een elektrische haard varieert afhankelijk van de fabrikant, het aantal functies, het type bediening, de grootte, het gewicht en het gebruikte materiaal. De markt is zeer breed, zodat iedereen die geïnteresseerd is in kopen iets vindt voor het beschikbare budget.

Van de goedkope modellen voor wat ruim onder de 100 euro, tot de absolute luxe varianten in het hoge viercijferige bereik, alles is te vinden.
Natuurlijk, zelfs met dit product, zijn het uiteindelijk de resultaten die zorgen voor een hogere prijs.

Het zijn dus vaak de duurdere elektrische haarden die overtuigen op het gebied van functionaliteit, authenticiteit en flair. Voor modellen onder de 100 euro zie je meestal een duidelijk kwalitatief verschil wanneer de middeldure varianten in het driecijferige bereik worden vergeleken.

Als u geïnteresseerd bent in het bezitten van een apparaat van hoge kwaliteit dat in staat is om een echte open haard goed te simuleren, dan moet u de prijs dienovereenkomstig hoger instellen.

Waar kan een elektrische haard worden gebruikt?

Een elektrische haard is een uiterst flexibel huishoudelijk apparaat. Of het nu gaat om een particulier huishouden of een openbaar bedrijf – de elektrische oven weet te overtuigen met zijn vele voordelen in veel scenario’s. Op basis van deze feiten is het geen wonder dat het idyllische en kunstmatig gegenereerde vlammenspel steeds meer aan populariteit en populariteit wint.

Integratie in de sauna

Veel kopers besluiten bijvoorbeeld om de voorkamer of ontspanningsruimte van de vers ingerichte sauna uit te rusten met een elektrische open haard om door deze stap een fatsoenlijk stukje gezelligheid te bieden.

Vooral voor en na een infuus kunnen de goede prestaties van het apparaat ervoor zorgen dat u de tijd in een opgewarmde ruimte kunt doorbrengen. De elektrische kachels, die meestal zijn uitgerust met 1000 watt en 2000 watt functies, brengen zelfs middelgrote ruimtes op temperatuur met een uitstekende snelheid dankzij het goede vermogen.

Gebruik in de serre

Binnen een serre is de situatie vergelijkbaar. Er is niets beter dan de drukte van de natuur te kunnen volgen, zelfs in het koudere seizoen en alles te observeren. Serres hebben echter vaak het nadeel dat de buitengevels uitsluitend of grotendeels uit glas bestaan, wat weer hand in hand gaat met slechte isolatie.

Een elektrische haard kan een dergelijke situatie snel en effectief verhelpen en de kleine kamer opwarmen zodat het gebruik weer mogelijk wordt gemaakt. Het prachtige flikkeren en gloeien van de kunstmatige vlammen zorgt ervoor dat de serre qua charme in nieuwe sferen kan doordringen.

Elektrisch vlamspel in het appartement

Natuurlijk kan de elektrische haard ook op klassieke plaatsen worden gebruikt, zoals uw eigen huis. Hier wordt het vaak gebruikt wanneer de aankoop van een normale open haard te duur en ingewikkeld is, of onmogelijk wordt gemaakt door huurvoorschriften.

Ook het onderwerp Brandontwikkeling speelt een grote rol, omdat veel potentiële kopers bang zijn voor een appartementsbrand en dit risico niet willen nemen. Een elektrische kachel brengt de gezellige magie van een vuur veilig in uw huis, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het gebruik ervan.

Blikvanger aan het werk

Ook het bedrijfsleven raakt steeds meer geïnteresseerd in de krachtige blikvangers, want met een aankoop kun je niet fout gaan wat betreft de grote flair. Een echte open haard zou bijvoorbeeld onmogelijk zijn in een vergaderruimte , maar een elektrische open haard kan snel en zonder complicaties worden geïnstalleerd en geïmplementeerd.

Het vlammenspel op de achtergrond zorgt voor een gezellige en rustgevende sfeer tijdens zakelijke afspraken en op koudere dagen kan extra warmte worden gecreëerd dankzij de geïntegreerde ventilatorkachel.

Waarvoor mensen is een elektrische oven bijzonder geschikt

Natuurlijk kan een elektrische haard over het algemeen uitstekend door iedereen worden gebruikt, maar er zijn ook bepaalde situaties waarin de geweldige eigenschappen van een elektrische haard tot hun recht komen.

Bewoners van een gehuurd appartement

In de regel is de realisatie van een echte open haard binnen een gehuurd appartementm afdwingbaar, want je moet een stevige tegenwind van de verhuurder verwachten. Zelfs als volgens de wet de aankoop van een echte open haard zonder toestemming van de verhuurder mogelijk is, als er geen structurele veranderingen plaatsvinden, is deze procedure in werkelijkheid vrij ongebruikelijk en is een conflict vrijwel onvermijdelijk.

Als u zich in precies zo’n situatie bevindt, dan is de aanschaf van een elektrische haard zeker de beste oplossing voor u. Niet alleen kun je zonder een zuurkast gemonteerd te hebben, maar ook de demontage bij een verhuizing is zorgeloos. Deze aanpak bespaart u veel stress en stelt u in staat om zelfs in het nieuwe huurappartement van uw oude elektrische kachel te genieten.

Eigenaar van een in onbruik geraakte echte open haard

Steeds meer mensen integreren de elektrische kachel in de reeds bestaande echte haard, omdat het gebruik niet langer interessant of te omslachtig is gebleken. Steeds vaker is te zien dat huishoudens overstappen van een houthaard naar een elektrische haard om te profiteren van de ongecompliceerde inbedrijfstelling.

De inzetstukken van de elektrische haard kunnen meestal eenvoudig en snel in de bestaande haard worden geïntegreerd.

Zeker bij haarden die voor 1975 zijn aangeschaft, is verder gebruik alleen mogelijk bij een kostenintensieve en tijdrovende complete renovatie. De roetfilters moeten in dergelijke modellen worden vervangen, wat tegelijkertijd een merkbare extra inspanning met zich meebrengt.

In vergelijking met deze procedure is de aanschaf van een moderne en snel inzetbare elektrische haard voor veel mensen duidelijk de slimmere en meer lonende aanpak.

Mensen op zoek naar flexibiliteit

Wanneer je kijkt naar de installatie- en onderhoudskosten van een haard, realiseer je je al snel dat in de loop van de jaren van gebruik een behoorlijke som geld zeker bij elkaar zal komen. Daarnaast zijn er de soms uitbundige montagetijden, die veel tijd vergen.

Steeds meer huishoudens voegen al deze punten toe en komen tot de conclusie dat de aanschaf van een elektrische haard veel meer voordelen met zich meebrengt dan de realisatie van een echt model.

Omdat veel mensen zich op de lange termijn niet willen binden aan een appartement of woonplaats, is het voor velen dienovereenkomstig moeilijk om zo’n tijd en financiële investering te doen. De flexibiliteit zou in de jaren daarna mogelijk lijden onder de haardrealisatie, zodat een beperkte manoeuvreerruimte het gevolg zou zijn.

Met een elektrische haard hoeft u zich geen zorgen te maken over ruzies met de verhuurder in het geval van een verandering van woonplaats en ook de meestal langdurige poging tot wederverkoop wordt volledig geëlimineerd.

Neem uw gemakkelijk te vervoeren en geliefd apparaat gewoon gebruiken zonder stress en plaats het in het nieuwe appartement. Zo behoudt u uw speelruimte en kunt u toch vrij actief zijn op de woningmarkt.

Wat zijn de elektriciteitskosten voor een elektrische haard?

Het gerucht blijft bestaan dat een elektrische haard een echte power guzzler is en er snel voor kan zorgen dat de persoonlijke eindejaarsverklaring duizelingwekkende hoogten bereikt.

In principe kan aan het begin gezegd worden dat het factuurbedrag altijd gerelateerd is aan de intensiteit van het gebruik, zodat je aan de hand van het persoonlijke gedrag al kunt raden in welke richting de reis gaat.

Als u van mening bent dat het gebruik van een elektrische kachel een financieel moeilijke onderneming is, dan kunnen we u geruststellen in onze elektrische haardvergelijking. Aangezien de meeste modellen te maken hebben met 2 verschillende verwarmingsniveaus , is het belangrijk om te weten welke kosten gepaard gaan met het respectieve niveau van de elektrische haard.

Het volgende overzicht geeft een goed overzicht op basis van de gemiddelde geregistreerde jaarlijkse elektriciteitskosten:

Zoals de tabel snel illustreert, is het gebruik van een elektrische haard geprijsd in een acceptabel bereik, zodat de angst voor te hoge kosten volledig ongegrond is. Omdat het apparaat in de warmere maanden in gebruik kan worden genomen, ongeacht de verwarmingsfunctie, worden de hoogste prijsfactoren in deze tijd sowieso geëlimineerd. De enige werking van de vlamsimulatie kost ongeveer 3 tot 4 cent per uur.

Zoals je kunt zien, kan het aldus in het beste geval in het koudere seizoen tot een kostengerelateerde extra last, die echter verdwijnend klein is, berekend tot een heel jaar. U kunt uw idyllische vlammenspel met een gerust geweten bekijken en u laten besprenkelen door de ontspannende vibes.