Vloerventilator vergelijking

Hoe u uw voetstukventilator in de kamer kunt plaatsen

Bijna alle voetstukventilatoren hebben een oscillatiefunctie. Dus de kop van het apparaat draait van links naar rechts en terug. Het is daarom logisch om de voetstukventilator in een hoek van de kamer te plaatsen waar u deze wilt gebruiken, zodat de lucht gelijkmatig de kamer in kan worden geblazen. De apparaten verschillen echter in termen van de breedte van de oscillatiehoek.

Als uw voetstukventilator een relatief kleine oscillatiehoek heeft, plaats deze dan zo dat het gebied waarin u zich bevindt wordt bedekt door de luchtstroom, zodat u profiteert van het koeleffect. Bij een grote oscillatiehoek wordt de lucht over een groter gebied omhoog geslingerd, maar het duurt ook langer voordat de lucht je weer bereikt. Als het erg warm is, kan dit lang duren en kunt u de voorkeur geven aan een apparaat waarbij de oscillatiehoek kan worden aangepast of toch kleiner.

Als u een voetstukventilator zonder oscillatie gebruikt of deze handmatig hebt uitgeschakeld, moet u het apparaat zo plaatsen dat de luchtstroom naar het midden van de kamer wordt geleid, zodat de lucht van daaruit door de kamer kan worden verdeeld. Met een kantelfunctie kunt u er ook voor zorgen dat de lucht niet parallel aan de vloer wordt uitgestoten, maar kunt u de luchtstroom ook naar het plafond of de vloer leiden.

Deze gezondheidsrisico’s bestaan bij het onjuist gebruik van voetstukventilatoren

Iedereen weet hoe prettig het is om op een warme dag recht voor een airco of een ventilator te staan. Je moet echter de zelfdiscipline hebben en niet te lang van het gevoel genieten. Als je te lang in de koele luchtstroom van de ventilator staat, kun je gemakkelijk verkouden worden. Dit gaat nog sneller als je al eerder hebt gezweet. Het risico is ook ’s nachts hoger als je slaapt en niet meteen merkt wanneer je het koud krijgt of je slijmvliezen uitdrogen.

De tocht irriteert de ogen, oren en slijmvliezen in de neus tijdens continue blootstelling. Als je hebt gemerkt dat je gevoelig bent voor veranderende windomstandigheden, blijf dan uit de buurt van de lucht van de ventilator. Anders is er een risico op conjunctivale of otitis media.

Je moet speciale aandacht en aandacht besteden aan (kleine) kinderen, ouderen en kleine dieren. Vooral kleine kinderen en ouderen kunnen zich vaak niet redelijk laten voelen of hun gevoelens niet goed toevertrouwen. Dieren die in kooien worden gehouden, kunnen de luchtstroom niet vermijden, in tegenstelling tot huisdieren die vrij in huis bewegen en daarom op u vertrouwen om ervoor te zorgen dat hun kooi niet in de tocht zit.

Dingen om in gedachten te houden als je kinderen of huisdieren hebt

Eerst en vooral moet je aandacht besteden aan de gezondheidszorg die zojuist is genoemd. Bovendien moet u, zoals bij alle elektrische apparaten, oppassen dat ze niet in contact komen met vloeistoffen of dat gelegde kabels struikelgevaar worden. Voetstukventilatoren zijn ontworpen om bijzonder stabiel en stabiel te zijn vanwege het roterende hoofd, maar kunnen nog steeds omvallen en verwondingen veroorzaken wanneer kinderen zichzelf eraan proberen op te trekken, bijvoorbeeld.

Maak je kind duidelijk dat de ventilator geen speelgoed is, zelfs als het je kind fascineert. Huisdieren moeten worden geconditioneerd om weg te blijven. Het veiligheidsrooster minimaliseert het risico op letsel van de rotor zoveel mogelijk, maar kan niet volledig worden uitgesloten. Afhankelijk van hoe strak het rooster is opgebouwd, is het voor kinderen mogelijk om vingers of hand door het rooster te steken. Ongeacht de grootte van de gaten in het rooster, is absolute voorzichtigheid geboden, vooral met lang haar. Wanneer deze via de openingen het interieur van het veiligheidsrooster binnendringen, wikkelen ze zich rond de rotor.

Tip: We raden u aan om kleine kinderen niet onbeheerd achter te laten in een kamer met een voetstukventilator totdat ze oud genoeg zijn om de gevaren te begrijpen en weg te blijven.

Verlaagt de voetstukventilator echt de kamertemperatuur?

Als je hebt gehoord dat ze de temperatuur in de kamer kunnen verlagen met alleen een voetstukventilator, heb je het mis. Voetstukventilatoren genereren alleen een luchtstroom en zorgen er zo voor dat we de temperatuur als lager waarnemen omdat de wind koel aanvoelt op de huid.
Met behulp van de buitentemperatuur of een kachel maar je kunt nog steeds de kamertemperatuur beïnvloeden. Als het buiten koeler is, kunt u de ventilator voor een open raam plaatsen om de koele lucht van buitenaf aan te zuigen en naar het interieur van het appartement te leiden. Hetzelfde geldt voor warmere buitentemperaturen als u de temperatuur in uw huis wilt verhogen. U kunt de ventilator ook voor een kachel plaatsen en zo de verspreiding van warme lucht in uw huis versnellen.

Hoe maak je je voetstukventilator schoon

Om een lang en probleemloos gebruik van uw ventilator mogelijk te maken, moet u deze regelmatig reinigen. Dit is eenvoudig mogelijk met een duster. Gebruik het om de standaard en het veiligheidsraster schoon te vegen. Sommige veiligheidsroosters kunnen worden verwijderd, zodat de rotorbladen en -openingen ook kunnen worden gereinigd of geolied wanneer wrijvingsvrij draaien niet langer mogelijk is. Koppel in ieder geval de voeding los voordat u gaat schoonmaken, zodat het apparaat niet per ongeluk wordt ingeschakeld en er verwondingen optreden.

Voor zwaardere vervuiling kun je de doek bevochtigen, maar je moet nooit een echt natte doek gebruiken om je voetstukventilator schoon te maken. Als er vocht in de elektronica van uw apparaat terechtkomt, kan onherstelbare schade optreden, wat vervolgens leidt tot functionele storingen en een nieuwe aankoop noodzakelijk maakt.

Kan het verkoelende effect worden versterkt?

Je hebt misschien al gelezen over het ophangen van een klam laken of handdoek voor de ventilator om het verkoelende effect te versterken. Hier wordt het principe van een voetstukventilator met sproeiwaterfunctie nagebootst door af te koelen vanwege de verdampingskoeling van het water. U moet zich echter liever onthouden van dergelijke constructies van het merk selfmade.

Ten eerste kunt u de voetstukventilator of andere meubels beschadigen door het vocht. Daarnaast is het mogelijk dat je de rotatie- en kantelfunctie van je ventilator verbreekt als je de vochtige doek direct aan de ventilator hangt, omdat deze niet gemaakt is om het extra gewicht te ondersteunen. Om het verkoelende effect te versterken, moet je je huid een beetje hydrateren in plaats van het ventilatordoel te vervreemden.

Een avontuur voor de kinderen

Een voetstukventilator is zeer geschikt voor het bouwen van een booth van een dekbedovertrek. Laat je kind in het dekbedovertrek kruipen en plaats een ventilator voor de opening. Zet de oscillatie uit en houd de opening van het dekbedovertrek in de luchtstroom. De stof vangt de wind op en blaast op. In de hoes wordt een gezellige plek gecreëerd, waar uw kinderen een gezellige verkoeling zullen vinden.

Tip: Vergeet niet dat je je kinderen maar kort in de directe luchtstroom laat spelen en de ventilator indien mogelijk naar boven richt zodat de kinderen zo min mogelijk op de voorklep in de directe trein zitten.