Warmte in uw bagage – infraroodverwarming in de camper

Infraroodverwarming voor de camper

“On the road again, I can’t wait to get on the road again”, werden deze beroemde regels ooit gezongen door de legendarische countryzanger Willie Nelson. De Amerikaanse kunstenaar spreekt dus vanuit de ziel van veel Duitsers, want net als Nelson reizen veel mensen in dit land het liefst op de weg – in caravans.

Om de reis in de camper tot een compleet succes te maken, moet de binnentemperatuur natuurlijk wel passen bij het aangenaam warme vakantiegevoel. Een infraroodverwarming voor de caravan is daarom een goede optie om ongemakkelijke vakanties te vermijden en in de juiste reisstemming te komen.

Welk infraroodverwarmingsmodel is geschikt voor de caravan?

Een vakantie met een camper biedt een ongelooflijke afwisseling: tussen weekendtrips door Brandenburg en permanent kamperen aan de Côte d’Azur kan bijna elke kampeerdroom met een caravan worden gerealiseerd. Net zo uitgebreid als de vakantiemogelijkheden met de camper zijn ook de infraroodverwarmingstypes voor het vakantievoertuig.

Klassiek model

Allereerst is natuurlijk een klassiek infrarood verwarmingspaneel voor wand- of plafondmontage een geschikte optie voor het verwarmen van de caravan. Vanwege de beperkte grootte van het te verwarmen gebied, raden we een klein model aan met een laag tot gemiddeld vermogen tussen 130 en 600 watt voor een conventionele infraroodverwarming.

Decoratief model

U wilt de infraroodverwarming in uw camper aan de muur bevestigen, maar u mist nog steeds de bepaalde decoratieve touch? Geen probleem! Kies gewoon voor een fotoverwarmer. Dit zorgt niet alleen voor aangename stralingswarmte, maar kan ook worden hergebruikt als meubelstuk. Infraroodbeeldverwarmers hebben in de regel een uitgebreide selectie motieven, dus u zult zeker een geschikt model voor uw caravan vinden.

Vloerverwarming

Net als in een woongebouw kan ook onder vrijwel elke vloerbedekking in de camper een infrarood vloerverwarming worden geïnstalleerd. Omdat dit meestal een verwarmingsfilm is, is de installatie veel eenvoudiger dan bij reguliere vloerverwarming. Hoewel deze verwarmingsmethode volwaardige verwarming niet kan vervangen, is het ideaal als aangename extra warmtebron.

Verwarmingsmat

Infrarood verwarmingsmatten en tapijten houden uw voeten warm en geven uw caravan een gezellig karakter. De radiatoren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke vormen en kleuren en ze zijn nauwelijks te onderscheiden van normale tapijten en matten – op één uitzondering na: ze zorgen voor rustgevende warmte van onderaf en zijn daarom een welkome reisgenoot onder kampeerders.

Veiligheidsvoorzieningen: U moet hier op letten met een infraroodverwarming in de camper

Natuurlijk moet veiligheid een speciale rol spelen bij een infraroodverwarming in de caravan. U wilt zich immers geen zorgen maken over mogelijke veiligheidstekorten van uw warmtebron, vooral niet tijdens een kampeervakantie. Vanuit veiligheidsoogpunt is het belangrijkste dat uw gewenste model naast een verplichte CE-markering aanvullende testzegels heeft zoals een TÜV-certificaat en de GS-markering voor geteste veiligheid.

Bovendien kunnen veiligheidssensoren en oververhittingsbeveiliging voor extra veiligheid zorgen. De IP-beschermingsklasse speelt ook een rol in de veiligheid van de infraroodverwarming. Het geeft informatie over de bescherming van het apparaat tegen verschillende omgevingsinvloeden en moet IP 44 of hoger zijn.

Aanbevolen lectuur:

Als u nog steeds veel open vragen heeft over infraroodverwarmers in het algemeen, dan zal deze geweldige gids u helpen.

Productpresentaties

Nadat wij u hebben uitgerust met de basisexpertise, kunt u nu op zoek gaan naar een geschikte infraroodverwarming voor uw volgende avontuur met de camper. Om uw aankoopbeslissing gemakkelijker te maken, presenteren we vier modellen van verschillende typen als voorbeelden.

Ecosun E600 Top Lijn 600W

Deze infraroodverwarming* is een klassiek wit verwarmingspaneel van 119,2 x 3 x 59,2 cm en kan snel en eenvoudig aan de muur of het plafond van een camper worden gemonteerd. Met zijn vermogen van 600 watt is de radiator geschikt voor verwarmde ruimtes van 6 – 9 m². De ODe meerderheid van de nline-klanten op Amazon is tevreden met dit model en prijst met name het ontwerp en de prijs-prestatieverhouding in hun beoordelingen.

IH Engineering BV Beeldverwarmer 130W

Deze schilderijverwarming van IH Engineering BV* ziet er niet alleen chique uit, maar is ook ideaal voor het verwarmen van een camper. Met meer dan 50 beschikbare motieven kan deze 130 watt radiator ook eenvoudig worden aangepast aan de inrichtingsstijl van uw kampeervoertuig. Digitale thermostaat, kabel en stekker zijn al inbegrepen en de kachel wordt ook geleverd met een fabrieksgarantie van 5 jaar, zodat u geen risico’s neemt bij het kopen.

Infraroodverwarming met foto – kinderkamer fotomotieven – TÜV/GS - 1200 Watt beeldverwarmer +...
Infraroodverwarming met foto – kinderkamer fotomotieven – TÜV/GS – 1200 Watt beeldverwarmer +…

  • ✔️ DIE KÖNIGHAUS BILDHEIZUNG – Wij garanderen hoge calorische waarden. Watt | Verwarmingsoppervlak: 450 W | 5-12 m²; 600 W | 8-16 m²; 800 W | 11-21 m²; 1000 W…
  • ✔️ GEGARANDEERDE DUURZAAMHEID – Könighaus infraroodkachels zijn onderhoudsvrij en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar en een…
  • ✔️ VOOR U GEDRUKT – Onze infraroodfoto’s worden op aanvraag voor u geprint en geproduceerd in Duitsland. Degenen die gebruikt…

Calorique Vloerverwarming Film

Als u een vloerverwarming in uw caravan heeft, kan dit model van Calorique* geschikt voor u zijn. De gecertificeerde verwarmingsfolie kan worden gecombineerd met bijna elke vloerbedekking en bouwmaterialen en kan daarom eenvoudig in uw camper worden geïnstalleerd. De verwarmingsfolieset is 50 cm breed en zorgt voor een warmteafgifte van 150W/m². Met deze infraroodverwarming in de camper ervaart u geen koude voeten meer!

Mi-Heat infrarood verwarmingsmat 90W

Deze verwarmingsmat van Mi-Heat* is de ideale hulpverwarming voor uw caravan. Het tapijt met geïntegreerde verwarming wordt geleverd met een 2 m lange aansluitkabel met schakelaar en kan tot 35 °C oppervlaktetemperatuur verwarmen. Online klanten die ervaring hebben met kamperen met deze infraroodverwarming prijzen de hoogwaardige afwerking en de snelle warmteafvoer.