Wat is de ideale huistemperatuur in de winter?

Man die de thermostaattemperatuur aanpast

Wanneer je huis in de winter koud wordt, is het verleidelijk om de verwarming op te voeren en de kamertemperatuur te verhogen. Het is geruststellend voor het moment, maar misschien minder wanneer u uw energierekening ontvangt. Au! Die hoge verwarmingsrekeningen kunnen ervoor zorgen dat u zich afvraagt of uw gezin comfortabel zou kunnen leven bij een lagere temperatuur.

Dus, wat is de ideale temperatuur voor uw huis in de winter? Lees verder – we hebben wat onderzoek gedaan om u te helpen een optimale temperatuur voor uw huis in de winter te vinden om comfort en betaalbaarheid in evenwicht te brengen.

Gemiddelde huistemperatuur in de winter

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie is een gemiddelde binnentemperatuur van 68 graden Fahrenheit thuis in de winter ideaal voor comfort en energiebesparing.

De DOE zegt ook dat u tot 10% op uw energierekening kunt besparen door de typische instelling van uw thermostaat 8 uur per dag met 7 tot 10 graden Fahrenheit terug te draaien. U kunt deze besparing in de winter bereiken door een temperatuur van 68 graden Fahrenheit te handhaven wanneer u thuis bent en vervolgens de thermostaat lager in te stellen terwijl u slaapt of het huis uit bent.

De beste manier om geld te besparen op uw verwarmingsrekening is om uw binnentemperatuur waar mogelijk dichter bij het buitentemperatuurniveau te verlagen. Het zal helpen het warmteverlies naar de omgeving te vertragen.

Verlaag de kamertemperatuur tijdens de winter tijdens het slapen

Slapende vrouw

Volgens de National Sleep Foundation ligt de ideale slaaptemperatuur voor een comfortabele nachtrust voor de meeste volwassenen tussen de 60 en 67 graden Fahrenheit. Ons lichaam is geprogrammeerd om ’s avonds een lichte daling van de kerntemperatuur van het lichaam te ervaren als we ons klaarmaken voor de slaap, dus de meeste mensen zullen zich comfortabel voelen om de thermostaat ’s nachts lager te zetten. Het is ook belangrijk op te merken dat de aanbevolen luchtvochtigheid om te slapen tussen de 30% en 50% ligt.

Het verlagen van uw binnenkamertemperatuur ’s nachts bespaart u geld op uw energierekening en helpt bij de temperatuurregeling. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om het energieverbruik van uw huis in de winter te verminderen. Terwijl u zich bundelt met warme pyjama’s, dekens of dekbedden, kunt u uw verwarmingssysteem een pauze geven en tegelijkertijd de kwaliteit van uw slaap verbeteren.

Individuen kunnen echter verschillende behoeften hebben, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Baby’s en peuters zullen comfortabeler slapen in een kamer met een omgevingstemperatuur van 68 tot 72 graden Fahrenheit. Hun lichamen zijn klein en groeien nog steeds, dus ze zijn gevoeliger voor temperatuurveranderingen.

Verlaag de temperatuur als je het huis uit bent

Een andere eenvoudige manier om te besparen op uw energierekening is door de thermostaat te verlagen terwijl u niet thuis bent, overdag terwijl u op het werk bent of voor een langere periode wanneer u op winterreis gaat.

Als je niet thuis bent, moet je je thermostaat in de winter tussen 60 en 65 graden Fahrenheit instellen. Deze temperatuur zal zoveel mogelijk energie besparen en tegelijkertijd het huis beschermen. Vergeet niet om rekening te houden met uw huisdieren, kamerplanten en de veiligheid van uw huis en zijn bezittingen. Veel moderne thermostaten zijn programmeerbaar, waardoor u de temperatuur automatisch kunt verlagen terwijl uw gezin overdag op het werk en op school is en vervolgens automatisch de warmte kunt verhogen wanneer het tijd is voor iedereen om thuis te komen.

Als je huisdieren hebt, zorg er dan voor dat ze thuis zijn in een comfortabele omgeving. Honden en katten hebben een minimumtemperatuur van 64 graden nodig.

De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt meestal tussen de 60 en 75 graden Fahrenheit. Elke temperatuur buiten dit bereik kan hen doden.

Bevroren leidingen zijn een extra zorg en de meest voorkomende voor huiseigenaren in de winter. Als de buitentemperaturen onder het vriespunt gaan dalen terwijl je weg bent, stel je thermostaat dan nooit lager in dan 55 graden Fahrenheit. Vijfenvijftig graden is de absolute minimumtemperatuur om te voorkomen dat leidingen bevriezen.

Welke temperatuur is te koud voor een huis?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt aan om een binnentemperatuur van ten minste 18 graden Celsius (64,4 graden Fahrenheit) te handhaven voor de meeste gezonde volwassenen. Als uw huishouden echter baby’s, kwetsbare personen of oudere leden omvat, stelt de WHO een minimumtemperatuur van 20 graden Celsius (68 graden Fahrenheit) voor.

Koudere binnentemperaturen kunnen ervoor zorgen dat een huis ongemakkelijk en onwelkom aanvoelt, maar erger nog, het kan ook bijdragen aan gezondheidsproblemen. Condensatie van koelere lucht kan leiden tot schimmelvorming, wat ademhalingsaandoeningen zoals astma en bronchitis kan verergeren. Evenzo kan een koude binnentemperatuurinstelling de gevoeligheid voor verkoudheid en griep verhogen, bijdragen aan artritispijn, de bloeddruk verhogen en de slaap belemmeren.

De thermostaat upgraden om op te slaan

Slimme Nest-thermostaat

Hoewel u elke thermostaat handmatig kunt aanpassen om geld te besparen, kunnen programmeerbare en slimme thermostaten helpen het proces te automatiseren.

Met programmeerbare thermostaten kunt u een schema instellen voor automatische temperatuuraanpassingen op bepaalde tijden van de dag en dagen van de week. U kunt de instellingen ook handmatig overschrijven wanneer dat nodig is.

Slimme thermostaten gaan nog een stap verder met deze functionaliteit. Ze kunnen volgens een schema worden geprogrammeerd en op afstand worden bediend vanaf uw smartphone. Sommige slimme thermostaten hebben ook bewegingsdetectie, zodat ze kunnen detecteren of iemand thuis is of niet en automatisch de temperatuur verlagen als uw huis leeg is. Sommige modellen kunnen ook worden geprogrammeerd om de binnentemperatuur aan te passen op basis van weergegevens. Om op je energierekening te besparen, kun je overwegen om te upgraden naar een slimme thermostaat, vooral als je nog steeds een oudere handmatige thermostaat gebruikt.

Plaats de thermostaat correct

Het is van cruciaal belang om de juiste locatie voor de thermostaat te selecteren om onnauwkeurige temperatuurmetingen te voorkomen. Lees eerst de installatie-instructies om “spookmetingen” te voorkomen, die kunnen optreden wanneer een thermostaat onnodig kan worden geactiveerd als deze in direct zonlicht wordt geplaatst, in de buurt van tocht, deuropeningen, dakramen of ramen. Zorg ervoor dat u geen meubels voor of onder de thermostaat plaatst, omdat dit de luchtstroom kan verstoren en een nauwkeurige meting kan voorkomen.

De beste plaats om de thermostaat te plaatsen is op een binnenmuur in de buurt van het midden van je huis in een gebied dat een natuurlijke luchtstroom ervaart. Het is hetzelfde principe voor de beste plaats om een luchtbevochtiger te plaatsen waar de lucht het meest beweegt.

Controleer de vochtigheidsniveaus

Luchtbevochtiger in een keuken

In de winter daalt de luchtvochtigheid van nature naarmate het weer afkoelt. We zetten ook onze verwarmingssystemen aan, die de binnenlucht in onze huizen nog verder kunnen uitdrogen. Naarmate de temperatuur stijgt zonder dat er weer vochtigheid in de lucht wordt toegevoegd, kan de relatieve luchtvochtigheid onaangenaam laag worden.

Een gebrek aan vocht kan droge binnenomstandigheden veroorzaken, wat vaak kan leiden tot verschillende problemen, zoals een droge / jeukende huid, neusbloedingen, een schrale keel, geïrriteerde sinussen en zelfs schade aan meubels of houtwerk in uw huis.

We raden aan om een hygrometer te gebruiken om de luchtvochtigheid in uw huis te controleren om ervoor te zorgen dat ze op het ideale luchtvochtigheidsbereik voor de winter binnenshuis tussen 30 en 50 procent blijven. Als u vochtigheid aan uw huis wilt toevoegen, overweeg dan om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Een luchtbevochtiger kan snel vocht in de lucht brengen om een gezonde luchtvochtigheid te behouden.

De beste manieren om comfortabel te blijven in de winter en energie te besparen

Het balanceren van comfort en efficiëntie in de winter is een uitdaging, maar het is mogelijk om uw gezin warm te houden en tegelijkertijd energie te besparen. Naast het aanpassen van de thermostaat, zijn er verschillende manieren om energie te besparen en uw gezin deze winter comfortabel te houden. Hieronder vindt u onze samengevatte lijst met acht winter energiebesparende tips.

1. Upgrade naar een slimme of programmeerbare thermostaat. De aanschaf van een slimme of programmeerbare thermostaat kan temperatuuraanpassingen vereenvoudigen door de temperatuur automatisch te verlagen wanneer u slaapt of niet thuis bent.

2. Laat het zonlicht binnen. Profiteer overdag van deze natuurlijke bron van vrije warmte door je jaloezieën en gordijnen open te doen en zoveel mogelijk zonlicht binnen te laten.

3. Sluit ’s nachts de gordijnen. Helaas kunnen ramen ook warmteverlies veroorzaken, omdat ze niet zo geïsoleerd zijn als muren. Bedek ze ’s nachts met gordijnen om warmteverlies te verminderen en overweeg geïsoleerde thermische gordijnen aan te schaffen om hun energie-efficiëntie te maximaliseren.

4. Sluit deuren en ventilatieopeningen in ongebruikte kamers. Er is geen reden om ongebruikte ruimtes te verwarmen. Bespaar energie en geld door deuren te sluiten en ventilatieopeningen in ongebruikte ruimtes te blokkeren

5. Dicht luchtlekken en tocht af. Tocht of luchtlekken uit raam- en deurkozijnen, uw zolder of uw kelder kunnen de temperatuur in uw huis verlagen. Dicht eventuele openingen of scheuren die de koude lucht binnenlaten af met schuimisolatie, weatherstripping of kit.

6. Kleed je op de juiste manier. Blijf warm in en uit het huis door te bundelen met geschikte warme winterkleding. Trek je favoriete truien, lange broeken en dikke sokken uit om door het hele huis te dragen. Investeer dan in wat knuffelige dekens om warm te blijven ’s nachts.

7. Gebruik een ruimteverwarming. Als u niet het hele huis hoeft te verwarmen en een klein gebied voor een korte periode wilt opwarmen, probeer dan een ruimteverwarming te gebruiken. Een elektrische ruimteverwarming is een eenvoudige en energiezuinige warmtebron voor kleine, afgesloten ruimtes.

8. Onderhoud en overweeg het upgraden van uw HVAC-systeem. Zorg ervoor dat uw HVAC-systeem efficiënt werkt en schone lucht aan uw huis levert door de apparatuur en reinigingsfilters routinematig te inspecteren. HVAC-systemen worden steeds energiezuiniger. Upgraden naar een nieuwer, energiezuinig model kan aanzienlijke besparingen opleveren gedurende de levensduur.

Laatste gedachten

Door uw thermostaat in de winter op 68 graden Fahrenheit in te stellen en door enkele van onze energiebesparende tips te gebruiken, zullen uw portemonnee en het milieu de lagere energierekening waarderen. U moet echter een geschikte temperatuur instellen om aan de comfortbehoeften van uw gezin te voldoen door rekening te houden met de leeftijd van de mensen in uw huishouden en eventuele medische aandoeningen. Energie besparen in de winter is essentieel. Het comfort en de veiligheid van uw gezin moeten echter een prioriteit zijn.