Zero Breeze Mark 2 Review: draagbare AC Gawk op batterijen

Druk op ‘Aan’ voor koele lucht. Dat is het.

Dit is het belangrijkste uitgangspunt van de Zero Breeze Mark 2 op batterijen werkende airconditioner. Sinds de uitvinding van de airconditioningtechnologie proberen ingenieurs erachter te komen hoe ze een echt draagbare airconditioner kunnen maken.

Geen snoeren. Alleen batterijen. Lichtgewicht maar nog steeds in staat om veel koelvermogen te leveren.

Dat was de gewenste combinatie; en de richting waarin de Mark II ging, zoals we zullen zien in deze Zero Breeze Mark 2-recensie.

zero breeze mark II airconditioner op een tafel
Zero Breeze Mark 2 is de eerste draadloze ac op batterijen. Een echt revolutionair apparaat.

Hier is de deal:

 • Volgens Statista gingen in 2018 meer dan 40 miljoen Amerikanen kamperen.
 • Meer dan 2 miljoen mensen bezitten kleine hutten zonder elektriciteit (die in de zomer erg warm kunnen worden).
 • 6,61% van de mensen van 30-49 jaar bezit een camper.
 • Vrijwel iedereen zou het ook goed doen met een persoonlijke airconditioner wanneer de hittegolf begint.
camping airconditioner met een batterij
Zero Breeze Mark 2 is perfect voor kamperen of campers.

Je kunt geen mini-split unit in een tent installeren. In hutten is geen elektriciteit gelijk aan geen airconditioning. Campers kunnen in de zomer heel erg hoe krijgen.

Voor dit alles zullen gewone airconditioners niet volstaan. Er was een grote IndieGoGo-campagne voor nodig (die meer dan $ 550.000 opbracht) om ons de Zero Breeze Mark 1 te brengen; ’s werelds eerste ac op batterijen. Het was een revolutie.

Maar er waren ook klachten. ‘Het is niet krachtig genoeg’. ‘Het blaast hete lucht recht in mijn gezicht’. ‘Het duurt een uur om de temperatuur met 18°F te verlagen’.

Het is alleen begrijpelijk dat het 1e apparaat van de nieuwe draadloze AC-technologie niet 100% waterdicht zal zijn. Zero Breeze leerde een ton met de Mark 1.

Snelle beoordeling van Zero Breeze Mark 2 (qua specificaties)

Daarom is Mark 2 zo geweldig. Alle twijfels die mensen hadden met de Mark 1 werden in aanmerking genomen, verbeterd, en de beoordeling van Zero Breeze Mark 2 van vandaag ziet er als volgt uit:

 • T is machtig (kan produceren 2.300 BTU vergeleken met 1.100 BTU Mark 1; de sleutel is de nieuwe roterende compressor).
 • T is dubbele slang (één slang voor instroomlucht, tweede voor verwarmde uitstroomlucht; Mark 1 was single-hose en blies hete lucht recht in je gezicht).
 • Op volle koelsnelheid kan het verlaag de temperatuur met 30 ° F in 10 minuten. Dat is gewoon uitstekend voor een airconditioner op batterijen.

In deze Zero Breeze Mark II-recensie zullen we elk aspect van de nieuwe ac op batterijen doornemen. We zullen kijken naar de koelcapaciteit, Batterijleven, dual-hose technologie, energie-efficiëntieklasse (EER)en alle bijbehorende specificaties.

Als je haast hebt, hier is de alles-in-alles samenvatting:

Zero Breeze Mark 2 is, bij gebrek aan een beter woord, verbazingwekkend. Het is naadloos in gebruik, lichtgewicht, krachtig genoeg voor het koelen van tenten, hutten, campers en zelfs boten. Het is precies wat we hoopten dat het zou zijn.

Het uitdagende deel is de prijs. Mark 2 kost meer dan $ 1.000 en eerlijk gezegd is dat zelfs voor een gewone airconditioner behoorlijk veel. Marcus 2 is echter zo ver mogelijk van het gewone. Het is revolutionaire behoefte aan technologie, en alle geavanceerde technologie komt tegen een hogere prijs.

Het kan u echter bieden wat geen enkele andere AC-eenheid kan:

 • Volkomen draagbare airconditioner (je kunt het letterlijk in je hand dragen).
 • Feitelijk geschikt koelvermogen.
 • Belangrijker opscheppen. Kijk maar; iedereen zal jaloers zijn dat je het hebt.

Al met al is de Zero Breeze Mark 2 zo’n beetje de best ontworpen AC-eenheid die we ooit hebben beoordeeld. U kunt de huidige prijs controleren en deze hier kopen (bekijk ook een toffe video):

Check Zero Breeze Mark 2 hier

Hoe werkt Zero Breeze Mark II?

In alle opzichten kan het indrukken van ‘Aan’ en ‘Uit’ uw enige interactie zijn met de Zero Breeze AC. Als u echter dieper kijkt, kunt u zien hoe het hele apparaat werkt:

Mark 2 werkt precies like een standaard draagbare airconditioner. Het enige verschil is de stroombron:

 • Standaard AC’s worden aangedreven door het elektriciteitsnet.
 • Mark II is aangedreven door een 24V batterij.

Net als een standaard AC volgt Zero Breeze Mark 2 dezelfde koelcyclus. Het verschil is dat de compressor, verdamper, expansieklep en condensor stevig zijn verpakt in de afmetingen van 20 “L x 10″ B x 11” H van de Mark II:

cyclus van hoe zero breeze mark 2 de hete lucht koelt
Mark 2 maakt gebruik van dezelfde regeneratiecyclus als andere AC-eenheden om de lucht te koelen.

De compressor is uiteraard de sleutel tot dit proces. Mark 2 heeft de nieuwe roterende compressor, een upgrade van de Mark 1 compressor. Het is zo indrukwekkend dat Zero Breeze vaak gebruikt ‘De enige roterende compressor op batterijen’ in hun marketingmateriaal.

zero breeze ac unit met roterende compressor, verdamper, expansieventiel, condensor, dubbele slangafvoer en koele luchtafvoer
Belangrijkste onderdelen van de Mark 2 draagbare airconditioner.

Vooraan: Verdamper, met de koele luchtafvoer. Die uitlaat is de bron van koele lucht die de Zero Breeze airconditioner produceert. Bij Mark 2 krijg je ook een uitlaatslang; u kunt de koele luchtstroom effectief richten. Dit is erg handig wanneer u het als een persoonlijke AC-eenheid gebruikt.

In het midden: Compressor, het hart van elke draagbare ac-unit, samen met het expansieventiel.

Achterin: Condensor, met de uitlaat met dubbele slang. De dubbele slang is wat u wilt; een slang om lucht met normale temperatuur aan te zuigen en de tweede om de hete lucht af te voeren. De heteluchtafvoer moet uit de tent, auto, camper, boot, etc. worden geventileerd. Je kunt de elektrische stekker en afvoer daar ook hebben.

Specificatie Overzicht

batterij aangedreven airconditioner samen met specificatieblad
Stroombron: 24V Lithium-Ion Polymeer Batterij
Koelcapaciteit: 2.300 BTU
EER-beoordeling: 9.6
Vermogen, Spanning, Ampère 240 W (24 V, 10A)
Geluidsniveau: 52 dB
Gewicht: 16,5 pond

Batterij

Als de condensor het hart is van een draagbare ac, is de batterij ongetwijfeld de bloedbaan.

Mark II wordt geleverd met een grote 24V lithium-ion batterij. Het grootste nadeel van Mark I was de 12V-batterij; dit is verbeterd in de nieuwe Zero Breeze AC door gebruik te maken van de 24V spanning.

De batterijcapaciteit is 35Ah of 840Wh. Het vorige model gebruikte een 43 Ah of 477 Wh accu.

afbeelding van de batterij die de zero breeze mark 2 draagbare ac-eenheid van stroom voorziet
De geüpgradede Mark 2 slimme batterij is de bloedbaan die Zero Breeze AC levensvatbaar maakt.

Zero Breeze Mark II heeft een batterij met een capaciteit van +76% in vergelijking met de Mark I-batterij.

In optimale omstandigheden is dit voldoende om de op batterijen werkende airconditioner ongeveer 5 uur te laten werken. Realistisch gezien is 3 uur echter een geschikter tijdsbestek van hoe lang de batterij meegaat.

U kunt het opladen met:

 • Gewoon aansluiten op een stopcontact.
 • De sigarettenaansteker van een auto gebruiken (opladen in de auto).
 • Zelfs met zonne-energie (u kunt het aansluiten op zonne-output).

Al met al is de batterij zelf behoorlijk wonderbaarlijk. Het hebben van zo’n geweldige batterij is een noodzakelijke voorwaarde om elke op batterijen werkende AC-eenheid te laten werken.

Hier is het veelzeggende deel: als je alleen de batterij wilt kopen (en dat kan), kost het $ 799. Dat is nogal wat voor een eenvoudige batterij, toch? Dat is slechts een indicatie dat de Zero Breeze Mark 2-batterij helemaal niet ‘eenvoudig’ is. Het is het belangrijkste innovatie-element dat Mark 2 mogelijk maakt.

Koelcapaciteit en temperatuurdaling

Natuurlijk heeft een airconditioner, zelfs een draagbare op batterijen, geen zin als hij ons geen verkoelend effect kan bieden.

Met Zero Breeze moeten we in gedachten houden dat dit geen AC-eenheid is die bedoeld is om het hele huis af te koelen. Zelfs een kleine kamer zou een probleem zijn.

Het koelvermogen van 2.300 BTU dat de Mark 2 genereert (Mark 1 genereerde slechts 1.100 BTU), is echter perfect voor kleinere plaatsen zoals:

 • 2-4 persoons tenten (perfect om te kamperen).
 • Cars (vooral grotere; SUV’s en bestelwagens).
 • Campers.
 • Boten (geen jachten, uiteraard).

In zulke kleine ruimtes werkt de Mark 2 het beste. In feite kan het zelfs de temperatuur in 10 minuten met maar liefst 30 graden verlagen. Dat is al een hele prestatie op zich.

kamperen in de natuur met een 4 persoons tent
Zero Breeze komt vooral van pas op kampeertrips (tijdens de hete zomeravonden).

De kleinere kamerairconditioners hebben bijvoorbeeld een capaciteit van 6.000-8.000 BTU. Vergeleken daarmee lijkt 2.300 BTU vrij klein.

2.300 BTU is echter genoeg om de kamer van 115 m² af te koelen (met 8 voet hoog plafond). Volgens een EPA-aanbeveling met betrekking tot de capaciteit van airconditioners, kunt u bijna 1.000 kubieke voet lucht afkoelen met de 2.300 BTU-capaciteit van de Zero Breeze.

Dat is eigenlijk best veel koelvermogen. Ja, sommige zorgen waren met Mark 1 omdat het een koelcapaciteit van 1.100 BTU had. De verbeterde Mark 2 met 2.300 BTU koelcapaciteit is goed uitgerust om nog grotere ruimtes af te koelen.

EER-classificatie en vermogen

Om die 2.300 BTU’s te produceren, moet de Mark 2 smart battery een serieuze hoeveelheid stroom opwekken. 240 Watt, om precies te zijn.

De 24V spanning maakt de 240W mogelijk; de Mark 2 top amperage is 10 ampère.

De nummer 1 factor bij het beslissen welke draagbare airconditioner de beste is, is de energie-efficiëntie. We hebben zelfs een lijst gemaakt met de beste draagbare AC-eenheden op basis van energie-efficiëntie.

Misschien ben je geschokt als je het volgende te weten komt:

De EER-rating (Energy-Efficiency Rating) van Mark 2 is 9,6. Dat is een bovengemiddelde energie-efficiëntie, zelfs voor draagbare airconditioners.

Dit is een belangrijke pro voor Zero Breeze en alle airconditioners op batterijen. Batterij-aangedreven technologie zorgt voor een hoge energie-efficiëntie. Daar zitten bepaalde fysieke beperkingen aan, en dat is gewoon de realiteit van alle op batterijen werkende AC-eenheden.

Niettemin moet worden gezegd dat in de wereld van batterij-aangedreven eenheden, de Mark 2 de hoogste energie-efficiëntie rating heeft.

Geluidsniveaus en gewicht

Stel je voor dat je kampeert in Colorado. Je bent in de natuur, misschien moet je zelfs naar de site wandelen waar je van plan bent een tent op te zetten. In deze ongerepte, rustige natuur wil je 2 dingen van je draagbare airco:

 • Een stil apparaat (je wilt er niet naar luisteren of de natuur verstoren).
 • Een lichtgewicht ontwerp (het dragen ervan moet niet te moeilijk zijn).

Als u een Zero Breeze Mark 2-recensie leest, realiseert u zich dat dit apparaat op batterijen beide is. De 52 dB niveau is ongeveer hetzelfde geluidsniveau als uw koelkast:

decibelschaal voor mark 2

Het gewicht laag houden is echter een moeilijkere klus dan het laag houden van de decibelniveaus. Dat komt omdat je een batterij nodig hebt en batterijen met evenveel sap als de Mark 2-batterij zwaar zijn.

Zero Breeze houdt de Mark 2 lichtgewicht door lithium-ion batterijen te gebruiken. Dit is meestal een smartphonestrategie; iPhone heeft bijvoorbeeld een lithium-ionbatterij die meer dan 70% van het gewicht van de iPhone kan dragen.

Het is vergelijkbaar met het Mark 2-ontwerp. Met behulp van lichtgewicht energie slaagden de Zero Breeze-ingenieurs erin om een batterij-ac te creëren met 2.300 BTU aan vermogen dat tot 5 uur meegaat dat weegt slechts 16,5 lbs.

Dit is wat 16,5 lbs betekenen:

 • Je kunt het niet 5 of 10 mijl dragen …
 • … maar je kunt er gemakkelijk tot een mijl mee lopen of het gemakkelijk in een auto, camper of boot stoppen.

Met al deze Zero Breeze Mark 2-specificaties bevestigd voor, laten we de beoordeling op een pro-en-con-manier samenvatten:

Zero Breeze Mark 2

Pros

 • Revolutionaire technologie: de heilige graal van draagbare airconditioners met succes ontgrendeld
 • Grote verbeteringen: 2.300 BTU koelvermogen, 24V lithium-ion batterij
 • Stil (52 dB) en lichtgewicht (16,5 lbs) – perfect voor kamperen
 • Meest energiezuinige ac-eenheid op batterijen (EER-classificatie = 9,6)
 • Geweldig ontwerp dat je allerlei opschepperij oplevert
Tegens

 • Het is prijzig vanwege nieuwe technologie
 • Kan slechts tot 5 uur worden gebruikt voordat de batterij moet worden opgeladen
Koop Zero Breeze Mark 2 hier

Oordeel: De 1e klas ac op batterijen is 1e klas

Nieuwe technologie – de 1e klasse apparaten die uitkomt – zijn meestal niet briljant. Hetzelfde geldt voor Zero Breeze. Zero Breeze Mark 1, welteverstaan.

Als we echter de Mark 2-specificaties overlopen, is het geen wonder dat dit algemeen wordt beschouwd als de 1e klas draagbare AC-eenheid op batterijen. Qua specificaties is het briljant, het heeft een killer ontwerp, en helaas een killer prijs eveneens.

Met alles in aanmerking genomen, is de Mark 2 de meest briljante AC-eenheid die we ooit hebben beoordeeld. Als je diep genoeg zakken hebt, is dit precies het apparaat dat je moet meenemen voor een kampeertrip.

Inhoudsopgave