7 Beste weerradarwebsites en -apps in 2022 die gratis zijn

Weerradarbeeld van De Verenigde Staten van Weather Underground

Er zijn talloze apps en websites beschikbaar op internet om nauwkeurige weerradargegevens te krijgen. Velen vereisen echter een vergoeding, hetzij om de app te kopen of om zich te abonneren op de radargegevens zelf. Hoewel de meeste van deze betaalde opties u realtime live radargegevens geven, bieden een paar gratis radarwebsites en -apps gebruiksvriendelijke radarbeelden met minimale vertraging.

Waarom is een minimale vertraging zo belangrijk? In de zomermaanden kunnen onweersbuien zich vrij snel vormen en verplaatsen. In de wintermaanden kan het hebben van actuele radargegevens u veilig houden tijdens winterstormen. Weerradarwebsites en apps die hun radargegevens niet tijdig bijwerken, brengen u in gevaar, vooral als u buiten bent.

Hier zijn de beste weerradar websites en apps

We hebben een lijst samengesteld met de zeven beste weerradarwebsites en -apps voor 2022. Ze zijn allemaal gratis te downloaden en te gebruiken. Aan het einde hebben we ook onze aanbevelingen van best betaalde weerradar-apps opgenomen als u de beste radargegevens nodig hebt die beschikbaar zijn met de minste vertraging, omdat zelfs de beste gratis apps radargegevens met ongeveer vijf minuten vertragen.

1. Nationale weerdienst

Radar van de National Weather Service

Website:
https://radar.weather.gov

We konden deze lijst niet starten zonder direct naar de bron te gaan. De National Weather Service biedt radargegevens gratis van zijn website en is relatief eenvoudig te gebruiken, en de site is onlangs bijgewerkt, waardoor deze gemakkelijker te gebruiken is dan voorheen. Een nieuwe gebruikersinterface stelt gebruikers in staat om eenvoudig in en uit te zoomen, en het is bruikbaar op zowel desktops als mobiele telefoons. U kunt animaties bekijken en andere radarproducten bekijken die ook windsnelheid en regenval weergeven. De site legt ook waarschuwingsvakken over de beelden, zodat u kunt zien welke stormen ernstige waarschuwingen hebben.

Ondanks de drastisch verbeterde interface blijven veel van de oude minpunten bestaan. De radarresolutie is nog steeds een beetje korrelig en het is niet zo snel bij te werken als sommige andere apps. Er is ook nog steeds geen app, maar dat komt door een niet-concurrentiebeding met de particuliere sector in de federale wetgeving. U krijgt dus geen meldingen van noodweer voor uw regio.

Pros
 • Biedt een volledige suite van radarproducten gratis
 • Sterk verbeterde gebruikersinterface die gemakkelijk te navigeren is op een mobiel apparaat

Tegens

2. Het weerkanaal

Het weerkanaal

Website:
https://weather.com/maps/usdopplerradar
App:
Android / iOS

De app van The Weather Channel blijft een van onze beste radar-apps voor 2022 en naar onze mening is het de beste mobiele weer-app. Volgens Forecast Advisor wordt The Weather Channel consequent beoordeeld als de meest nauwkeurige weer-app voor veel steden in het hele land.

Hoewel het een meer algemene weer-app is, zijn er enkele geweldige radarfuncties waarvan we denken dat ze het vermelden waard zijn. In- en uitzoomen op beelden gaat vloeiend en met de gebruikte satellietkaart kunt u inzoomen op straatniveau. Het heeft ook een innovatieve toekomstige radaroptie, die probeert toekomstige stormbewegingen tot zes uur van tevoren te voorspellen met behulp van de eigen korteafstandsmodellering van het bedrijf.

Als we hier een negatief zouden moeten kiezen, is het dat de app radarbeelden te veel gladstrijkt om het er mooi uit te laten zien op het scherm. Dit kan op zijn beurt enige onnauwkeurigheid in de gegevens veroorzaken, vooral wanneer wordt ingezoomd. De afvlakking wordt echter aangepakt in een premium radaroptie, die beelden met een hogere resolutie en de eerder genoemde voorspelde radarbeelden biedt.

Pros
 • Goed ontworpen gebruikersinterface
 • Toegang tot het nieuws en de videoverslaggeving van The Weather Channel

Tegens

 • Gratis radarversie egaliseert radar te veel
 • U moet betalen voor radarbeelden van hogere kwaliteit

3. Winderig

Winderig

Website:
https://www.windy.com
App:
Android / iOS

Voor outdoorliefhebbers die misschien een uitgebreidere kijk op het weer nodig hebben, vooral watersporters en piloten, is Windy een geweldige optie. Naast radar legt het op een vloeiende en visueel aantrekkelijke manier informatie over windgegevens. Je kunt er allerlei dingen op leggen, van precipitation naar bewolking, en blader zelfs door weermodelgegevens.

Hoewel er veel leuks is aan Windy, zijn de radargegevens vaak vijf of meer minuten oud. Het kan ook een beetje te complex zijn voor de gemiddelde gebruiker om te begrijpen, dus we raden enkele van de andere weerwebsites en -apps aan als u op zoek bent naar iets dat gemakkelijk te gebruiken is.

Pros
 • Visueel aantrekkelijke kaarten
 • Veel opties voor weergegevens

Tegens

 • Weerradargegevens zijn vaak 5+ minuten oud
 • Heeft een leercurve

4. AccuWeather

AccuWeather

Website:
https://www.accuweather.com/en/us/national/weather-radar
App:
Android / iOS

AccuWeather is een andere app die veel meer doet dan alleen radar. Samen met radar heb je ook toegang tot de 15-daagse voorspellingen van AccuWeather, neerslagvooruitzichten met het percentage regen en een groot aantal andere weergegevens. De radar heeft ook een toekomstige radaroptie, maar in tegenstelling tot die van de Weather Channel gaat deze slechts drie uur van tevoren uit. In- en uitzoomen is ook eenvoudig.

Hoewel het de radarbeelden niet gladstrijkt in de mate waarin de app van The Weather Channel dat doet, is het nog steeds voldoende dat het enige onnauwkeurigheid kan veroorzaken. De gebruikersinterface is niet zo intuïtief als anderen op onze lijst, maar in termen van de hoeveelheid beschikbare gegevens is het een van de meer functierijke.

Pros
 • Toegang tot AccuWeather-content
 • Veel data-opties

Tegens

 • Radarbeelden zijn niet de beste resolutie
 • Toekomstige radar gaat slechts 3 uur uit

5. Weer ondergronds

Weer Ondergronds

Website:
https://www.wunderground.com/weather-radar/
App:
Android / iOS

De Weather Underground is een uitstekende app als je op zoek bent naar zowel radarinformatie als hyperlokale weersomstandigheden. De site heeft de meest uitgebreide verzameling persoonlijke weerstations ter wereld, en deze gegevens worden op de kaart gezet met de radar die u een veel uitgebreider beeld geeft van wat er op een bepaalde locatie gebeurt.

Als de huidige weersobservaties echter niet van vitaal belang voor u zijn, kan de toegevoegde informatie in de weg zitten. Ook, na enkele jaren geleden te zijn gekocht door The Weather Channel, is de functionaliteit niet veel anders dan de app van The Weather Channel. We zijn van mening dat, tenzij je de hyperlokale omstandigheden nodig hebt die Weather Underground biedt, je in plaats daarvan kiest voor de The Weather Channel-app.

Pros
 • Biedt hyperlokale weersomstandigheden
 • Veel informatie uit het uitgebreide PWS-netwerk

Tegens

 • Niet veel anders dan The Weather Channel App
 • Radarbeelden worden gladgestreken, net als de gratis Weather Channel-app

6. WeatherBug

WeatherBug

Website:
https://www.weatherbug.com/maps/
App:
Android / iOS

Hoewel het lang niet de reputatie heeft die het tien jaar geleden had, is WeatherBug er nog steeds en biedt het nog steeds hyperlokale actuele weersomstandigheden op zijn website dankzij zijn netwerk van weerstations in huizen, scholen, televisiestations en andere locaties over de hele wereld. Het bedrijf heeft ook een app, met goede weers- en bliksemgegevens, allemaal gratis.

Hoewel de visuele kaarten voor allerlei weergegevens behoorlijk indrukwekkend zijn, zoals de twee bovenstaande apps, worden radarbeelden gladgestreken. Nogmaals, niet in de mate waarin The Weather Channel dat doet in zijn gratis app, maar genoeg. We raden aan om bij de gratis versie te blijven – de betaalde versie is $ 19,99 en neemt de advertenties weg.

Pros
 • Veel hoogwaardige weersinformatie
 • Bliksemgegevens zijn inbegrepen

Tegens

 • Radar beeldkwaliteit kan beter
 • $ 19.99 voor een advertentievrije versie zonder extra functionaliteit

7. NOAA Weerradar Live

NOAA Weerradar Live

App:
Android / iOS

NOAA Weather Radar Live was vroeger een van onze topaanbevelingen omdat het zo goed was ontworpen en het veel gratis gegevens bood. Dat is echter veranderd. App-gebruikers hebben gemeld dat de hoeveelheid gratis gegevens is gekrompen, met een premium-abonnement dat nodig is om het grootste deel van de app te gebruiken zonder vervelende abonnementspop-ups. Dat is jammer, gezien hoe goed de app is.

Radarbeelden met NOAA Weather Radar Live zijn scherp en tijdens de winter wordt het neerslagtype over elkaar gelegd, zodat u kunt zien waar het regent en waar het sneeuwt. Ook beschikbaar zijn neerslag en satellietgegevens, en u kunt er viesw prognosegegevens voor elke locatie op de kaart. Maar er zijn geen noodweerwaarschuwingen of bliksemgegevens, de eerste is een vreemd ding om premium toegang te vereisen om te verkrijgen. We houden ze op onze lijst, maar misschien moeten we volgend jaar ergens anders kijken als ze niet naar hun gebruikers luisteren.

Pros

Tegens

 • U moet betalen voor noodweerwaarschuwingen en bliksemgegevens, die gratis beschikbaar zijn bij andere apps
 • Aanzienlijke afname van de hoeveelheid beschikbare gratis gegevens
 • Frequente pop-ups van abonnementen

Onze topkeuze voor betaalde apps: RadarScope

RadarScope |

Website:
https://www.radarscope.app
App:
Android / iOS

Als geen van de bovenstaande weer-apps heeft wat u zoekt, en u bereid bent om geld uit te geven aan een professionele weerradar-app of website van hoge kwaliteit die stormjagers gebruiken, is onze topaanbeveling Zonder twijfel RadarScope. Beschikbaar op Android en iOS voor $ 9,99 en Windows of Mac voor $ 29,99, deze app is een van de snelste updates die er zijn.

U hebt toegang tot elk radarproduct dat de professionals doen, op praktisch hetzelfde moment dat ze ze zien – samen met maximaal de minuut waarschuwingsinformatie. Als je voor $ 9,99 per jaar naar het Pro Tier 1-abonnement stapt, krijg je langere animaties en bliksemgegevens (een must voor outdoorliefhebbers), dual pane-mogelijkheden en inspectietools. Terwijl het top-end Tier 2-pakket hagel- en afschuifcontouren toevoegt (de laatste die nodig is voor tornadovorming), evenals multi-platform gebruik en een 30-daags radararchief.

Maar zelfs voor slechts $ 9,99 voor de app alleen zonder de gelaagde opties, zijn de standaardgegevens fantastisch.

Pros
 • Het is absoluut de beste radar-app die er is, punt.
 • Weinig of geen vertraging in radarbeelden

Tegens

 • Je hebt het Tier 1-abonnement van $ 9.99 / jaar nodig om het meeste uit de app te halen

Tweede betaalde keuze: Dark Sky

Donkere hemel

Website:
https://darksky.net
App:
Ios

Deze app was zo goed dat Apple hem heeft overgenomen. De app was eerder beschikbaar voor Android en iOS, maar is nu alleen beschikbaar voor Apple-gebruikers na de overname. Hoewel de functionaliteit langzaam wordt geïntegreerd in de iOS-weer-app, blijft het voorlopig een aparte app.

Dark Sky staat bekend om zijn down-to-the-minute weersvoorspelling, die je precies laat weten wat er gaat gebeuren en wanneer. We hebben het uitgeprobeerd – de app is indrukwekkend goed voor kortetermijnvoorspellingen. De weeranimaties zijn naadloos en gepolijst. Hoewel er een redelijke mate van afvlakking is (een functie die we zouden willen dat Apple ons zou toestaan om te veranderen) en het gebruikte radarkleurenschema een beetje ongebruikelijk is, is dit nog steeds een geweldige allround premium weer-app.

Pros
 • Indrukwekkende nauwkeurigheid met zijn voorspellingen
 • Naadloze animaties

Tegens

 • Er zit veel vloeiendheid in de beelden
 • Niet-traditioneel radarkleurenschema dat u niet kunt uitschakelen

Laatste gedachten

Welke optie u ook kiest, een van de bovenstaande weerradarwebsites en -apps houdt u op de hoogte in het geval dat noodweer toeslaat. Als we uw favoriete weerradar-app niet hebben opgenomen, laat het ons dan weten in de reacties hieronder. We horen graag van welke apps en websites u afhankelijk bent om u buiten schot te houden.

Gepubliceerd: februari 3, 2020