2 in 1 luchtreiniger Boneco H300 Hybrid in praktijktest

Boneco H300 vanaf de voorkant

De Boneco H300 Hybrid is een echte allrounder – hij reinigt de binnenlucht met moderne filtertechnologie en zorgt tegelijkertijd voor de ideale luchtvochtigheid in uw vier muren. Hoge prestaties, eenvoudige reiniging en handige bediening kenmerken het hybride apparaat.

De ingebouwde sensor meet de relatieve vochtigheid van de lucht in realtime en past de prestaties automatisch aan de omstandigheden aan. Bovendien maakt de smartphone-app het gemakkelijker om de individuele reinigings- en bevochtigingsmodi te bedienen.

Moderne Boneco luchtreiniger &luchtbevochtiger overtuigt in praktijktest

Met het hybride apparaat H300 biedt Boneco een luchtreiniger met geïntegreerde luchtbevochtiger, die we aan een praktijktest mochten onderwerpen.

Op het eerste gezicht lijkt de H300 misschien eenvoudig, maar achter zijn minimalistische gevel schuilt veel. Het apparaat kan direct aan de centraal geplaatste draaiknop of via de praktische en intuïtieve app worden bediend. De instelling is heel eenvoudig en kan automatisch worden geregeld of indien nodig worden aangepast.

Of het nu gaat om hogere reinigingsprestaties tijdens het pollenseizoen of een hogere luchtvochtigheid in het koude seizoen om de droge verwarmingslucht tegen te gaan – de Boneco H300 kan worden aangepast aan uw behoeften. Luchtreinigers en luchtbevochtigers kunnen afzonderlijk of parallel worden gebruikt. Vandaar de 3-in-1 aanduiding.

Het permanente voorfilter maakt een einde aan haar, huisstof en andere grotere deeltjes en het downstream innovatieve pollenfilter zorgt voor bijna alle virussen, allergenen en onaangename geuren. Last but not least is de verdampermat verantwoordelijk voor luchtbevochtiging.

De Ionic Silver Stick remt microbiële groei in de luchtbevochtiger.6 filtertrappen zorgen voor maximale prestaties, maar het apparaat is nog steeds opmerkelijk zuinig in verbruik en ook erg stil.

Levering &verpakking – geen onnodig afval

Al voor het openen valt op dat de verpakking uiterst aantrekkelijk is ontworpen en zo gaat het door als je de doos opent – geen nutteloze franjes, maar modern, schoon, minimalistisch design zonder overbodig plastic of polystyreen. Alleen de voeding van de H300 is verpakt in een enkele plastic zak.

Het apparaat zelf is veilig ingesloten in de doos door speciaal gevormde kartonnen onderdelen en is zo optimaal beschermd tijdens verzending. Bovenaan vallen eerst de veiligheidsinstructies en een snelle handleiding in je handen. Meer dan deze korte handleiding heb je niet nodig om het hybride apparaat direct in gebruik te nemen. Vul snel het waterreservoir met een inhoud van 4,5 liter en je bent klaar om te gaan.

Het is niet nodig om een ingewikkelde handleiding samen te stellen of te lezen om de H300 aan de praat te krijgen, want alles is al op zijn plaats.

Verpakking

Verpakking

Design & Afmetingen – Simple Elegance

De Boneco H300 maakt indruk met zijn elegante eenvoud. Het ziet er van zeer hoge kwaliteit en goed verwerkt uit. Het apparaat is wit, de bovenklep en de draaiknop in het midden zijn zwart.

De afmetingen zijn 280 x 280 x 465 mm (B x D x H). Hij heeft geen rollen. Met zijn 5 kg (met lege watertank) kan het eenvoudig worden vervangen en in gebruik worden genomen zoals vereist in de gewenste kamer, alleen een stopcontact moet in de buurt zijn.

Wij vinden het zowel op kantoor als thuis prachtig en valt helemaal niet op door zijn eenvoudige ontwerp. Integendeel – de H300 Hybrid is een blikvanger.

Ontwerp en functie

Ontwerp en functie

De filterprestaties van de Boneco H300

Laten we nu naar de kern van de zaak gaan, want natuurlijk is een aansprekende look een pluspunt, maar waar het hier duidelijk om gaat is de prestatie en ook op dit punt kann de Boneco H300 overtuigen:

Het apparaat heeft een voorfilter, dat verantwoordelijk is voor de grofste zoals haar en stof. Dit kan op elk moment eenvoudig worden verwijderd en onder stromend water worden gespoeld.

De tweede filterfase is het A300 pollenfilter. Dit filter is echt krachtig – fijnstof, pollen, mijten, bacteriën, schimmels of allergenen – alles tot een deeltjesgrootte van PM 2.5 wordt betrouwbaar uit de kamerlucht verwijderd. Het efficiënte roetfilter is gemaakt van polypropyleen microvezels. Het hoeft maar één keer per jaar vervangen te worden en de prijs-prestatieverhouding is echt geweldig.

De verdampermat heeft niets te maken met het filterproces, het is verantwoordelijk voor het bevochtigen van de kamerlucht.

Voorfilter komt via het pollenfilter

Voorfilter komt via het pollenfilter

Een merkbaar verschil?

We hadden het apparaat een paar weken in gebruik voordat we wilden beoordelen en er was inderdaad een merkbaar verschil in termen van luchtkwaliteit. Vooral de combinatie met de luchtbevochtiger maakt de ruimtelucht veel aangenamer.

Het meertraps reinigingssysteem maakt van de Boneco H300 Hybrid een efficiënte luchtreiniger waarmee een merkbare luchtverbetering kan worden bereikt.

In vergelijking met andere luchtreinigers op de markt is het echter vermeldenswaard dat de H300 geen HEPA-filter heeft. Het bereikt dus zijn limieten voor sommige verontreinigende stoffen met een deeltjesgrootte kleiner dan PM 2,5 en zou bijvoorbeeld niet voldoende zijn voor de medische sector.

AH300 Geassembleerd pollenfilter

AH300 Geassembleerd pollenfilter

Voor mensen met een allergie zouden we waarschijnlijk een apparaat met HEPA-filter aanbevelen om een nog betere luchtzuivering te garanderen. Als u echter niet hoeft te vechten met allergieën of bijzonder hoge eisen stelt aan de kamerlucht vanwege reeds bestaande omstandigheden of iets dergelijks, zijn de filterprestaties van de H300 absoluut voldoende.

Volgens de fabrikant is dit model geschikt voor kamergroottes tot 50 m². Natuurlijk verwijst deze informatie naar het hoogste debiet en de optimale luchtcirculatie. Als het apparaat zich meer aan de rand van de kamer bevindt of als er grotere meubels in de buurt zijn, worden de werkelijke schoonmaakprestaties een beetje verminderd.

Natuurlijk is het zonder hightech meetinstrumenten niet mogelijk om in een praktijktest te controleren of de door de fabrikant opgegeven waarden worden gehaald voor schonere lucht, maar we plaatsen het apparaat elke dag onder verschillende praktische tests en zijn positief verrast. Dit is wat we tot nu toe hebben gezien:

 • Na een hele dag in het thuiskantoor voor de pc zijn er minder klachten zoals hoofdpijn of geïrriteerde ogen.
 • De lucht in de slaapkamer is minder benauwd na het gebruik van de H300 ’s nachts ondanks het gesloten raam
 • Geen jeukende neuzen meer onder de huisstof- en mijtallergiepatiënten onder ons
 • De betere luchtvochtigheid in de ruimte zorgt voor een over het algemeen verhoogd welzijn

De spannende vraag blijft of je het volgende koude seizoen gezonder doorkomt door ziekteverwekkers in het appartement te verminderen.

In gebruik met LED display

In gebruik met LED display

De voordelen van de H300 Hybrid op een rij

 • Hoogwaardig filter incl. efficiënt pollenfilter in combinatie met natuurlijke luchtbevochtiging
 • Hoogwaardige componenten met een lange levensduur
 • Ongelooflijk eenvoudig schoon te maken, ook dankzij wasmachine- en vaatwasmachinebestendige componenten
 • Intuïtieve bediening, ook via Boneco healthy air app
 • Ouderlijk toezicht (deactivering van de draaiknop via de app)
 • Filterwijzigingsherinnering
 • Meting en regeling van de luchtvochtigheid in real time
 • Fluisterstille werking bij minder dan 25 dB in de eerste trap
 • Luchtbevochtiging met ca. 350 ml per uur (waterpan bevat 4,5 l)
 • A7017® Ionic Silver Stick remt microgroei in luchtbevochtigers
 • Laag stroomverbruik
 • Automatische uitschakeling wanneer de waterbak leeg is
 • Eenvoudig, elegant ontwerp
Informatie over het stroomverbruik

Informatie over het stroomverbruik

Technische kenmerken:

 • Type aanduiding: Boneco H300 Hybrid
 • Deeltjes CADR < 65 m 3/ h
 • Geschikt voor ruimtes tot 50 m² (125 m3)
 • Netspanning 100 – 240 V, 50 – 60 Hz
 • Stroomverbruik 9,6 W
 • Bedrijfsvolume 25 dB (niveau 1) tot 51 dB (niveau 6)
 • Afmetingen: 280 x 280 x 465 mm (B x D x H)
 • Afmetingen verpakking: 319 x 369 x 548 mm
 • Inhoud watertank: 4,5 L
 • Type bevochtiging: Verdamper (koude stoom)
 • Storing: 6
 • Bediening: mechanisch via draaiknop of via app, geen afstandsbediening

De gezonde Air App

Boneco App Startpagina

Boneco App Startpagina

 • Met behulp van AAN- en UIT-timers schakelt het apparaat op een bepaald moment in of uit
 • Vooraf gedefinieerde programma’s en modi kunnen eenvoudig worden bediend via de app
 • Weer en huidige buitentemperatuur worden weergegeven
 • Informatie over noodzakelijke filtervervanging en noodzakelijke reiniging van het filter
 • Hygrostaat geeft de huidige luchtvochtigheid in de ruimte aan
Boneco App Dashboard

Boneco App Dashboard

Onze conclusie

Na uitgebreide tests overtuigde de H300 van Boneco ons over het algemeen. Het 3-in-1 hybride systeem geeft u de keuze tussen luchtreiniger, luchtbevochtiger of een combinatie van beide. Op deze manier wordt de ruimtelucht optimaal gereinigd en bevochtigd.

De H300 is echt ongelooflijk eenvoudig schoon te maken, de bediening is intuïtief en nog eenvoudiger gemaakt door de app en het ontwerp is modern en aantrekkelijk. Het meten en regelen van de luchtvochtigheid werkt ook prima.

Al met al een heel goed apparaat, vooral voor beginners, dat we kunnen aanbevelen.

Andere artikelen over luchtreinigers: