4 + 6 Beste luchtontvochtigers voor het hele huis in 2022 (geleid, draagbaar)

Vooral in het voorjaar en de zomer voelt het alsof je geheel ook vochtig. Dat is een reden tot bezorgdheid, en het is niet meer dan normaal om proactief te zijn in het oplossen van problemen veroorzaakt door 60%+ relatieve luchtvochtigheid binnenshuis.

Luchtontvochtigers voor het hele huis zijn HVAC-apparaten waarmee u proactief kunt zijn en de luchtvochtigheid in het hele huis effectief kunt verlagen.

wat is een luchtontvochtiger
Innerlijke structuur en werking van een luchtontvochtiger. Geleide luchtontvochtigers voor het hele huis kunnen 90+ pint vocht per dag uit de binnenlucht halen.

Analyse van de luchtvochtigheid binnenshuis suggereert dat meer dan 36% van de Amerikaanse huishoudens hebben een maximale aanbevolen (boven 60%) luchtvochtigheid van meer dan EPA. In de zomer kunnen huizen zonder een luchtontvochtiger voor het hele huis bereiken boven 80% vochtgehalte. Kelders en kruipruimtes zijn bijvoorbeeld bijzonder vochtig; met een relatieve luchtvochtigheid van meer dan 90%.

Zonder een luchtontvochtiger voor het hele huis vormt een hoge luchtvochtigheid in uw huis op verschillende fronten een potentieel gevaar. Ongecontroleerde vochtigheid en vocht kunnen van invloed zijn op:

 • Volk. Kauvery Hospital wijst erop dat ademhalingsallergieën zoals astma, neusproblemen, onnatuurlijke groei van huisstofmijt, allergische rhinitis kunnen worden beïnvloed door een hoge luchtvochtigheid binnenshuis. De zomer van 2019 was bijvoorbeeld een van de slechtste tot nu toe wat betreft de luchtvochtigheid.
 • Schimmel- en meeldauwgroei. Hoge luchtvochtigheidsniveaus zijn ideale conditioners voor schimmelgroei. Gezien hoe moeilijk het is om schimmel kwijt te raken zodra het uw huis besmet, is het gebruik van een luchtontvochtiger voor het hele huis om de luchtvochtigheid onder de 50% te verlagen de meest nuttige proactieve manier om schimmel- en meeldauwgroei te voorkomen.
 • Structurele schade. Langdurige hoge luchtvochtigheid – vooral in de kelder – kan de muren opeten en afbrokkelen (door vocht veroorzaakte corrosie, roesten van gewapend beton). Als structurele muren worden blootgesteld aan 80% + vochtigheidsniveaus, kan de structuur van uw hele huis in gevaar zijn; dit verlaagt de woningwaarde sterk.

Om deze problemen te voorkomen en te voorkomen, beveelt EPA huiseigenaren aan om de luchtvochtigheid te verlagen:

“Om te beschermen Gezondheid, gemakde gebouw, en zijn inhoud, is het belangrijk dat de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis wordt gehandhaafd minder dan 60%, idealiter tussen 30% en 50%.” (EPA over de relatieve vochtigheidsgraad binnenshuis)

De beste luchtontvochtigers voor het hele huis zijn in staat om de relatieve luchtvochtigheid te verlagen tot ’tussen 30% en 50%’.

Twee soorten luchtontvochtigers voor het hele huis

Hier zullen we ingaan op waar u op moet letten bij het kopen van een luchtontvochtiger voor uw hele huis. Ten eerste moeten we onderscheid maken tussen twee soorten luchtontvochtigers voor het hele huis:

 • Grote geleide luchtontvochtigers voor het hele huis. Ingebouwd in het geleide HVAC-systeem, hoge ontvochtigingscapaciteit en garanderen dat de luchtvochtigheid in het hele huis correct wordt aangepast. Ze zijn duur – ongeveer $ 1.500 – maar dekken elke kamer, kelder, kruipruimtes, enzovoort. U kunt hier naar de lijst en beoordelingen van de 4 best geleide luchtontvochtigers voor het hele huis gaan.
 • Kleinere draagbare luchtontvochtigers voor thuis. Kniehoge units die een eenpersoonskamer ontvochtigen; kan van kamer naar kamer worden verplaatst en effectief dienen als luchtontvochtigers voor het hele huis. Ze zijn erg populair omdat ze slechts $ 200 – $ 300 kosten, maar je moet er wel 2-3 van krijgen om het effect van de geleide luchtontvochtigers voor het hele huis te evenaren. U kunt hier naar de lijst en beoordelingen van de 6 beste draagbare luchtontvochtigers voor het hele huis gaan.

Ten tweede, laten we eens kijken naar de belangrijke specificaties om op te letten bij het kopen van beide soorten huisontvochtigers. Als dit de eerste luchtontvochtiger is die u op het punt staat te kopen voor uw huis, is het logisch om de 4 belangrijkste specs onder.

Als je wel de basiskennis hebt van:

 • Wat zijn luchtontvochtigers voor het hele huis.
 • Hoe luchtontvochtigers werken.
 • Begrijp de benchmark AHAM’s ontvochtigingscapaciteitsnormen (2012 DOE vs 2019 DOE voor draagbare luchtontvochtigers voor het hele huis).
 • De energie-efficiëntie van de luchtontvochtiger.
 • Ins en outs van de luchtstroom (CFM).
 • Verwachte geluidsniveaus…

… je kunt meteen doorgaan naar beide lijsten met beste luchtontvochtigers in 2022.

Laten we voor alle anderen eens kijken naar wat luchtontvochtigers zijn. We zullen ook de 4 belangrijkste factoren doornemen waarmee u rekening moet houden bij het kopen een luchtontvochtiger voor het hele huis:

Wat zijn luchtontvochtigers voor het hele huis en hoe werken ze?

De definitie van de luchtontvochtiger van het hele huis is vrij eenvoudig: het is een HVAC-apparaat dat de luchtvochtigheid binnenshuis verlaagt tot de aanbevolen 30% – 50% niveaus in je hele huis.

Er zijn kleinere luchtontvochtigers speciaal voor kelders, kruipruimtes, enzovoort. Praktisch gezien maakt de luchtontvochtiger van het hele huis ze allemaal nutteloos.

Een volwaardige HVAC-luchtontvochtiger zal het veel beter doen bij het verlagen van de relatieve luchtvochtigheid vrijwel overal – in de kelder, in kruipruimtes, slaapkamers, woonkamers, keuken, enz.

Hoe verwijdert een luchtontvochtiger voor het hele huis eigenlijk vocht binnenshuis?

Centrale luchtontvochtigers zuigen de vochtige lucht aan, laten deze over de koude spoelen lopen: hier wordt het vocht uit de lucht op de spoelen gecondenseerd.

Dat verlaagt natuurlijk wel de totale temperatuur van de nu droge lucht. Om ervoor te zorgen dat de ontvochtiger van het hele huis droge lucht bij kamertemperatuur kan produceren, wordt deze over hete spoelen geleid: hier wordt de droge koude lucht omgezet in droge lucht op kamertemperatuur.

Hier is een eenvoudige illustratie van thermodynamische processen die de innerlijke werking van een luchtontvochtiger voor het hele huis dicteren:

de binnenkant van de luchtontvochtiger om de relatieve luchtvochtigheid te verlagen
Luchtontvochtigers voor het hele huis verwijderen luchtvochtigheid via condensatie; dit verlaagt ook de temperatuur. Hete coils worden gebruikt om de lucht weer op kamertemperatuur te brengen.

Bij het kiezen van de beste luchtontvochtiger voor het hele huis (of het nu een inline HVAC-unit is of een draagbare), kiest u eigenlijk een eenheid met het meest geoptimaliseerde ontvochtigingsproces.

We kunnen evalueren hoe goed een inline luchtontvochtiger bijvoorbeeld werkt door te kijken naar de specificaties die uitbreidingen zijn van dit thermodynamische proces (2e wet van de thermodynamica is hier aan het werk). U kunt hier meer lezen over hoe luchtontvochtigers werken.

Belangrijkste specificaties om te controleren bij het kopen van een luchtontvochtiger voor het hele huis

Je hebt slechte, goede en de beste luchtontvochtigers voor het hele huis. Als iedereen de kans zou krijgen, zou iedereen het beste HVAC-apparaat voor vochtverwijdering voor hun huis kiezen, toch?

Om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen beslissing kunt nemen, laten we eens kijken naar 4 factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een luchtontvochtiger voor de eerste keer:

Ontvochtigingscapaciteit (Pint/dag of PPD)

De belangrijkste functie van elke luchtontvochtiger voor het hele huis is om vocht in de lucht verwijderen en zo de luchtvochtigheid binnenshuis effectief te verlagen.

Hoe te controleren hoeveel water een bepaalde luchtontvochtiger kan verwijderen?

Dat is wat de ontvochtigingscapaciteit meet. Inline geleide luchtontvochtigers voor het hele huis worden als veel beter beschouwd, voornamelijk vanwege de zeer hoge ontvochtigingscapaciteit.

Voorbeeld:

 • Geleide centrale luchtontvochtigers kan zoveel verwijderen als 100 pint/dag vocht.
 • Draagbare luchtontvochtigers kan verwijderen tot 50 Pint/dag, volgens het nieuwe 2019 DOE AHAM Verified meetproces.

Deze ontvochtigingscapaciteiten worden gemeten onder ideale omstandigheden: 60% vochtigheidsgraad en 80 °F.

Hier werken zowel geleide als draagbare luchtontvochtigers het beste en kunnen ze de gespecificeerde PPD-vochtverwijdering bereiken.

Belangrijk: Merk op dat geleide $ 1.000 – $ 1.500 luchtontvochtigers voor het hele huis zoveel duurder zijn dan draagbare eenheden van $ 200 – $ 300 omdat ze zoveel krachtiger zijn. In ideale omstandigheden kan een standaard geleide inline luchtontvochtiger 2x zoveel werk doen als een draagbare luchtontvochtiger. Wat meer is, bij lage temperaturen kan de geleide luchtontvochtiger tot 6x effectiever bij het verwijderen van vocht uit koude lucht dan een draagbare luchtontvochtiger.

Hoe kom je erachter wat voor ontvochtigingscapaciteit je nodig hebt?

Hier is de vuistregel: De meeste huishoudens zullen een 90 pint/dag inline HVAC-luchtontvochtiger. Als u echter een goedkopere draagbare eenheid wilt kiezen, zoek dan naar degenen met de hoogste ontvochtigingscapaciteit (70 PPD bij 2012 DOE-standaard of 50 PPD bij 2019 DOE-standaard). U hebt er waarschijnlijk 2-3 nodig om de capaciteit van de geleide luchtontvochtiger te evenaren.

Opmerking over de capaciteit van draagbare luchtontvochtigers voor het hele huis: Misschien vindt u 2 nummers voor ontvochtigingscapaciteit in de specificaties. Voorbeeld: 70 PPD en 50 PPD voor tdezelfde eenheid.

Er is 2 normen. De oudere standaard van DOE uit 2012 geeft 70 PPD capaciteit (minder nauwkeurig) en de nieuwe DOE standaard uit 2019 geeft 50 PPD capaciteit (nauwkeuriger).

2019 doe standaard vs 2012 doe standaard voor ontvochtigingscapaciteit
70 PPD-luchtontvochtigers volgens de oude DOE-norm van 2012 zijn nu 50 PPD-luchtontvochtigers volgens de nieuwe DOE-norm van 2019.

Ga voor een draagbare luchtontvochtiger voor het hele huis altijd voor de maximale capaciteit van 50 PPD / 70 PPD. Je hebt kleinere 20 PPD en 30 PPD eenheden; die zijn meer geschikt voor ontvochtiging in een eenpersoonskamers.

Dekkingsgebied (al die hoge 4.500 + sq ft-nummers)

Op basis van de ontvochtigingscapaciteit en luchtstroom (CFM) berekenen producenten het geschatte hoogst mogelijke dekkingsgebied voor alle luchtontvochtigers voor het hele huis.

Voorbeeld:

 • Aprilaire 1850Z Pro’s dekkingsgebied is 5.200 sq ft. Het is een van de krachtigste en beste inline luchtontvochtigers; met 95 PPD capaciteit.
 • In de tabel met de beste draagbare luchtontvochtigers voor het hele huis, vindt u dat 50 PPD / 70 PPD-eenheden een dekkingsgebied van 4.500 vierkante voet hebben. Deze cijfers moeten genomen met een snufje zout.

De hoge aantallen in het geval van draagbare hele huizen zijn niet helemaal echt. Ze houden er rekening mee dat je de luchtontvochtiger van kamer naar kamer moet verplaatsen; niet precies waar een echte luchtontvochtiger voor is ontworpen.

Het inline geleide maximale dekkingsgebied is daarentegen vrij nauwkeurig. Deze krachtige HVAC-luchtontvochtigers kunnen het vochtgehalte in uw hele huis effectief verlagen; draagbare eenheden niet zozeer.

Wat te doen als u geen huis van 4.000 m² of 5.000 m² heeft?

Deze hoge aantallen kunnen je aan het denken zetten “Ik heb slechts 1.000 vierkante voet huis, ik heb geen huis van 5.000 vierkante voet nodig”. Dat is geen reden tot bezorgdheid met luchtontvochtigers met hele gaten.

U kunt gemakkelijk een 5.000 vierkante voet max. dekkingsgebied luchtontvochtiger gebruiken in een huis van 1.000 m². Het dekkingsgebied is slechts de bovenste cut-off dekking.

Op de een of andere manier gebruiken producenten van vooral draagbare luchtontvochtigers voor het hele huis het om kunstmatig aan te geven hoe krachtig hun luchtontvochtiger is. Producenten van inline HVAC-ontvochtigers zijn veel minder geneigd om dit te doen.

Luchtstroom (gemeten in CFM)

Luchtstroom gaf aan welk luchtvolume een luchtontvochtiger voor het hele huis in een bepaalde periode kan “verwerken”. De meest gebruikte eenheid voor luchtstroom is CFM of kubieke voet per minuut.

Voorbeeld: Een 300 CFM-luchtontvochtiger voor thuis kan 300 kubieke voet per minuut “verwerken” bij maximale ventilatorsnelheid.

Betekent dit dat luchtontvochtigers voor het hele huis met de hoogste CFM-luchtstroom de beste zijn?

Helemaal niet. Luchtstroom is alleen afhankelijk van de ventilatorsnelheid; het heeft minder te maken met het daadwerkelijk afvoeren van vocht uit de binnenlucht.

Het “proces” van hoe de vochtige lucht wordt behandeld, is hier de sleutel. Hoge CFM-luchtontvochtigers voor het hele huis kunnen een hoge luchtstroom creëren, maar minder vocht per volume-eenheid verwijderen dan lage CFM-luchtontvochtigers.

Voorbeeld: Luchtontvochtiger A heeft een CFM-luchtstroom van 300 en verwijdert 0,03 pinten water per kubieke voet uit de binnenlucht. In een uur verwijdert het 0,9 pinten water. Luchtontvochtiger B heeft een CFM-luchtstroom van 200 en verwijdert 0,05 pinten water per kubieke voet uit de binnenlucht. In een uur verwijdert het 1 pint water.

Luchtontvochtiger A heeft misschien een hogere luchtstroom, maar luchtontvochtiger B is beter omdat het vocht effectiever uit de binnenlucht kan verwijderen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat luchtontvochtigers voor het hele huis met een hogere CFM-luchtstroom zijn niet noodzakelijkerwijs beter en sneller in het verlagen van de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis.

Opmerking over geluidsniveaus: Hoge CFM-luchtontvochtigers voor het hele huis hebben de neiging luider te zijn. Al die luchtstroom zorgt wel voor wat ruis – windwervelend geluid. Lagere CFM inline luchtontvochtigers kunnen stiller zijn.

Energiefactor (hoeveel energie besteden luchtontvochtigers voor het hele huis?)

In het specificatieblad van de meeste geleide luchtontvochtigers voor het hele huis vindt u de ‘Energiefactor‘ uitgedrukt in ‘L/kWh‘. Wat betekent dit alles?

Het is de basismaatstaf voor de energie-efficiëntie van grotere luchtontvochtigers. Deze units kunnen werken bij 1.000 W of meer. De hogere energiefactor (EF) betekent dat de HVAC-luchtontvochtiger minder elektriciteit nodig hebben voor dezelfde hoeveelheid vocht die wordt verwijderd.

De unit ‘L/kWh’ translaat in “Hoeveel liter water kan een luchtontvochtiger per 1 kWh verwijderen”.

Voorbeelden: Een luchtontvochtiger met een ER-rating van 1 L / kWh kan 1 liter vocht uit de binnenlucht verwijderen voor de prijs van 1 kWh (de gemiddelde kosten van een kilowattuur in de VS zijn $ 0,1319). Een luchtontvochtiger met een hogere 2 ER-classificatie verwijdert 2 liter vocht met dezelfde hoeveelheid elektriciteit die nodig is. Dat betekent dat de 2 ER-nominale eenheid 100% energiezuiniger is dan 1 ER-geclassificeerde eenheid.

Andere vergelijkbare HVAC-energie-efficiëntiefactoren die betrekking hebben op airconditioners zijn EER-, SEER-classificaties en AFUE- en HSPF-classificatie voor ovens en warmtepompen.

Kortom, de hogere ER-rating, hoe beter de luchtontvochtiger voor het hele huis.

U kunt hier meer lezen over de energie-efficiëntie van de luchtontvochtiger. U kunt zelfs berekenen hoeveel elektriciteit luchtontvochtigers uitgeven met behulp van deze calculator.

Geleide centrale luchtontvochtigers zijn misschien duurder, maar ze kunnen tot 200% energiezuiniger zijn dan de goedkopere draagbare luchtontvochtigers voor het hele huis.


Met al deze factoren en specificaties in gedachten, kunnen we eindelijk kijken naar de lijst met het beste inline HVAC-ontvochtigingssysteem (de krachtige echt hele huiseenheden die via kanalen op het HVAC-systeem zijn aangesloten):

Beste geleide luchtontvochtigers voor het hele huis in 2022

 1. Aprilaire 1850Z Pro: Beste geleide luchtontvochtiger voor het hele huis.
 2. Santa Fe Advance90: Beste 90 Pint Whole Home Ontvochtiger.
 3. Honeywell DR65A3000: Meest energiezuinige inline luchtontvochtiger.
 4. Ultra-Aire 4033730: Beste kleine luchtontvochtiger voor het hele huis.
Goedkope draagbare AC # 1 Aprilaire 1850Z Pro #2 Santa Fe Advance90 #3 Honeywell DR65A3000 Nr. 4 4033730
Foto:
Ontvochtiging. Capaciteit: 95 Pint/dag PPD 90 Pint/dag PPD 90 Pint/dag PPD 70 Pint/dag PPD
Dekkingsgebied: Tot 5.200 m² Tot 3.000 m² Tot 3.100 m² Tot 1.800 m²
Max. Luchtstroom: 265 CFM 309 CFM 320 CFM 150 CFM
Energiefactor: 1,875 l/kWh 2,88 l/kWh 2,9 l/kWh 2,4 l/kWh
Vermogen, Spanning, Ampère: 850 W (120 V, 8 A) 640 W (120 V, 5,7 A) 636 W (120 V, 5,3 A) 580 W (120 V, 5,1 A)
Filter Type: Wasbare MERV 8 Merv 13 Merv 11 Merv 13
Prijs: $$$$ $$$$ $$$$ $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.9 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.2 van de 5 sterren
Beschikbaarheid: Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren

1. Aprilaire 1850Z Pro (Best Ducted Whole House Ontvochtiger)

Aprilaire 1850Z Pro: Beste geleide luchtontvochtiger voor het hele huis.
Ontvochtiging. Capaciteit: 95 Pint/dag PPD
Dekking: Tot 5.200 m²
Max. Luchtstroom: 265 CFM
Energiefactor: 1,875 l/kWh
Vermogen, Spanning, Ampère: 850 W (120 V, 8 A)
Filter Type: Wasbare MERV 8
Afmetingen (HxBxD): 14,5″ x 12,5″ x 25″
Gewicht: 67 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

Aprilaire 1850Z Pro wordt over het algemeen beschouwd als de best geleide luchtontvochtiger voor het hele huis. Het is nu al 2 jaar het populairste model en het is niet moeilijk om te zien waarom.

Wie maakt de beste luchtontvochtigers voor het hele huis?

Aprilaire is over het algemeen de meest afgeronde HVAC-ontvochtigerproducent. Ze maken een reeks geavanceerde en technisch vaardige eenheden; de 1850Z Pro is de beste Aprilaire luchtontvochtiger voor het hele huis.

Het heeft een zeer hoge ontvochtigingscapaciteit van 95 Pint / dag. In één dag is het in staat om 12 liter water uit de binnenlucht te verwijderen. Dat heeft een enorm effect op de luchtvochtigheid; de Aprilaire 1850Z Pro is in staat om de luchtvochtigheid te verlagen tot 30% -50%, zelfs in kelders met 98% relatieve vochtigheid.

Het heeft veruit thet hoogste maximale dekkingsgebied. Dit model is in staat om de luchtvochtigheid in gebieden tot 5.200 vierkante voet adequaat te verlagen. Natuurlijk kunt u het ook installeren in een huis van 1.500 m², en de Aprilaire 1850Z Pro bestrijkt elk deel van uw huis: woonkamer, keuken, slaapkamer, kinderkamers, zelfs beschimmelde kelder en moeilijk bereikbare kruipruimtes en zolders.

Het belangrijke deel dat Aprilaire 1850Z Pro dit kan bereiken bij een behoorlijk lage 265 CFM en met wasbare MERV 8-geclassificeerde filters. Lager dan gemiddelde CFM maakt de Aprilaire 1850Z Pro ook de stilste geleide luchtontvochtiger voor het hele huis.

Het enige nadeel is de ER van 1.875 L/kWh. Het is niet bovengemiddeld energiezuinig.

De reden waarom Aprilaire 1850Z Pro zo wijdverspreid is en met een enorme eenheid die in de VS wordt verkocht, is te wijten aan de betaalbare prijs. Dit krachtige model kost minder dan $ 1.500.

Al met al is Aprilaire 1850Z Pro de go-to keuze voor de meeste huiseigenaren. Het is gemakkelijk de beste geleide luchtontvochtiger voor het hele huis:

Aprilaire 1850Z Pro Recensie

Pros

 • Meest populaire go-to keuzemodel voor de meeste huiseigenaren
 • Heeft een grote 95 PPD ontvochtigingscapaciteit met een maximale dekking van maximaal 5.200 m²
 • Stilste grote luchtontvochtiger voor het hele huis dankzij een redelijke 265 CFM-luchtstroom
 • Aprilaire is het nummer 1 merk voor HVAC-luchtontvochtigers
 • Budgetvriendelijke prijs is ook de reden waarom vrijwel iedereen de 1850Z Pro koopt
Tegens

 • De energie-efficiëntie is 1,875 l/kWh; dit kan hoger zijn
Koop Aprilaire 1850Z Pro hier

2. Santa Fe Advance90 (Beste 90 Pint Whole Home Ontvochtiger)

Santa Fe Advance90: Beste 90 Pint Whole Home Ontvochtiger.
Ontvochtiging. Capaciteit: 90 Pint/dag PPD
Dekkingsgebied: Tot 3.000 m²
Max. Luchtstroom: 309 CFM
Energiefactor: 2,88 l/kWh
Vermogen, Spanning, Ampère: 640 W (120 V, 5,7 A)
Filter Type: Merv 13
Afmetingen (HxBxD): 19,4″ x 14,5″ x 26″
Gewicht: 80 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.7 van de 5 sterren

90 PPD is de ideale ontvochtigingscapaciteit voor de meeste huishoudens; het is de gouden standaard capaciteit. Van alle 90 PPD inline luchtontvochtigers voor het hele huis is de Santa Fe Advance90 de beste keuze.

Het is duidelijk dat het in de meeste huizen past vanwege de capaciteit van 90 Pint / dag. Santa Fe Advance90 max. dekkingsgebied wordt berekend op maximaal 3.000 vierkante voet.

De beste onderdelen van de Santa Fe Advance90, naast de betrouwbaarheid van het merk Santa Fe, zijn de extreem hoge energie-efficiëntie (iets dat Aprilaire 1850Z mist) en uitstekende filters.

Santa Fe Advance90 heeft een ER-rating van 2,88 L/kWh. Vergeleken met het #1 Aprilaire-model met 1,875 l/kWh heeft het een uitstekende energie-efficiëntie. Om bijvoorbeeld op de volledige capaciteit van 90 PPD te draaien, gebruikt de Santa Fe Advance90 slechts 640W elektriciteit. Dit zal in 10 jaar worden omgezet in $ 2000 + energiebesparing (standaardgebruik toegepast in de berekening).

De MERV 13 filters die Santa Fe Advance90 gebruikt zijn de beste in de industrie. Met inline luchtontvochtigers kunt u MERV 8, MERV 10, MERV 11 en de beste MERV 13-filters zien. Die filters kunnen luchtverontreinigende stoffen zoals stof, pollen of zelfs rookdeeltjes effectiever verwijderen dan filters met een lagere MERV.

De 309 CFM-luchtstroom wordt als bovengemiddeld beschouwd. Daarom zijn de geluidsniveaus ook wat hoger.

Kortom, de Santa Fe Advance90 is de ‘gouden standaard’ van geleide luchtontvochtigers voor het hele huis: de beste HVAC-eenheid met 90 PPD:

Santa Fe Advance90 Beoordeling

Pros

 • Uitstekende energie-efficiëntie met 2,88 l / kWh energiefactor en $ 2000 + elektriciteitsbesparing in 10 jaar in vergelijking met gemiddelde eenheden
 • De beste 90 PPD luchtontvochtiger; de meest gewilde ontvochtigingscapaciteit
 • Maakt gebruik van de beste filters in de industrie (MERV 13 filters)
 • Gemaakt door Santa Fe; een bekende producent die bekend staat om zijn betrouwbare apparaten
Tegens

 • Bovengemiddelde luchtstroom (309 CFM) garandeert niet de meest stille werking
Koop Santa Fe Advance90 hier

3. Honeywell DR65A3000 (meest energie-efficiënte inline luchtontvochtiger)

Honeywell DR65A3000: Meest energiezuinige inline luchtontvochtiger.
Ontvochtiging. Capaciteit: 90 Pint/dag PPD
Dekking: Tot 3.100 m²
Max. Luchtstroom: 320 CFM
Energiefactor: 2,9 l/kWh
Vermogen, Spanning, Ampère: 636 W (120 V, 5,3 A)
Filter Type: Merv 11
Afmetingen (HxBxD): 19,375″ x 14,375″ x 25,81″
Gewicht: 86 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.7 van de 5 sterren

Honeywell DR65A3000 is waarschijnlijk de meest bekende inline luchtontvochtiger voor het hele huis. Honeywell heeft echt een energie-efficiënte krachtpatser luchtontvochtiger ontworpen, en dat is te zien, omdat iedereen de Honeywell DR65A3000 lijkt te kennen.

Dit is een 90 PPD-luchtontvochtiger die rechtstreeks in het HVAC-kanaalsysteem is geïnstalleerd. De Honeywell DR65A3000 werkt met 90 pint/dag in ideale omstandigheden en verlaagt de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis effectief tot voldoende vochtigheid (30% – 50%) in huizen met maximaal 3.100 vierkante meter.

Dat is de effectiviteit; Laten we nu eens kijken naar het primaire voordeel van de Honeywell DR65A3000 : efficiëntie. Met een energielabel van 2,90 L/kWh is de Honeywell DR65A3000 oppermachtig wat betreft energie-efficiëntie.

Ter vergelijking: zelfs de Aprilaire 1850Z Pro heeft een energie-efficiëntie van 1.875 L/kWh. Honeywell DR65A3000 is meer dan 50% efficiënter dan de beste inline luchtontvochtiger.

Het enige nadeel van de Honeywell DR65A3000 is de zeer hoge 320 CFM luchtstroom; al die lucht die in het apparaat wervelt, zorgt voor wat lawaai. Gelukkig is dit echter een inline luchtontvochtiger in uw HVAC-kanaalsysteem. Daar zijn de geluidsniveaus minder belangrijk.

Al met al is de Honeywell DR65A3000 alles wat je er waarschijnlijk over hebt gehoord. Extreem energiezuinig, betrouwbaar en betaalbaar. Dat maakt het een van de meest voorkomende inline luchtontvochtigers die veel mensen al in hun kanaalsysteem hebben geïnstalleerd:

Honeywell DR65A3000 Beoordeling

Pros

 • Meest energiezuinige inline luchtontvochtiger (ER van 2,90 L/kWh, volle 50% efficiënter dan Aprilaire unit)
 • 90 PPD ontvochtigingscapaciteit en 3.100 vierkante voet dekking maakt het geschikt voor de meeste huishoudens
 • Gemaakt door Honeywell; betrouwbaarheid en betaalbaarheid verzekerd
 • Meest bekende geleide inline luchtontvochtiger
Tegens

 • Kan hogere geluidsniveaus hebben als gevolg van 320 CFM
 • Het is vrij snel uitverkocht voor de zomer; problemen aan de aanbodzijde
Koop Honeywell DR65A3000 hier

4. Ultra-Aire 4033730 (Beste kleine luchtontvochtiger voor het hele huis)

Ultra-Aire 4033730: Beste kleine luchtontvochtiger voor het hele huis.
Ontvochtiging. Capaciteit: 70 Pint/dag PPD
Dekking: Tot 1.800 m²
Max. Luchtstroom: 150 CFM
Energiefactor: 2,4 l/kWh
Vermogen, Spanning, Ampère: 580 W (120 V, 5,1 A)
Filter Type: Merv 13
Afmetingen (HxBxD): 12,5″ x 17,6″ x 21,5″
Gewicht: 65 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.2 van de 5 sterren

Ultra-Aire is een ander gerespecteerd bedrijf in de HVAC-wereld. Hun beste luchtontvochtiger die in het centrale kanaalsysteem kan worden geïnstalleerd, is de 70 PPD Ultra-Aire 4033730.

Met een capaciteit van 70 PPD is de Ultra-Aire 4033730 het meest geschikt als luchtontvochtiger voor kleinere huizen met maximaal 1.800 vierkante voet. In vergelijking met de grotere 90 PPD-eenheden heeft de Ultra-Aire een kleine huisontvochtiger gemaakt die zowel effectief is in het verlagen van de luchtvochtigheid als conservatief wat betreft de elektriciteitsbehoeften.

Met een energielabel van 2,4 l/kWh behoort de Ultra-Aire 4033730 tot een klasse van energiezuinige centrale luchtontvochtigers. Bij zijn maximale ventilatorsnelheid had hij slechts 540 W vermogen nodig. Dat is de helft minder dan wat commerciële luchtontvochtigers vereisen.

Het nadeel dat Ultra-Aire 4033730 heeft, is een lage CFM. Dat maakt de werking erg stil, maar het vermindert ook de snelheid waarmee de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis wordt verlaagd. Het kan iets langer duren om het vochtgehalte in de lucht voldoende binnen de normale en EPA aanbevolen 30% – 50% niveaus te brengen.

Al met al, als je een kleiner huis hebt (minder dan 1.500 vierkante meter), heb je de 90 PPD inline luchtontvochtiger niet nodig. De Ultra-Aire 4033730 70 PPD centrale dehumdiifier is de juiste capaciteit voor een kleiner huis:

Ultra-Aire 4033730 Beoordeling

Pros

 • Beste centrale luchtontvochtiger voor kleinere huizen (tot 1.500 vierkante voet)
 • Wordt als energiezuinig beschouwd met een ER-classificatie van 2,4 l/kWh
 • Heeft de #1 MERV 13 filters in de industrie
 • Betaalbaarder en stiller dan grotere eenheden
Tegens

 • Heeft een lage 150 CFM luchtstroom
 • Is niet voldoende als een grote huisontvochtiger
Koop Ultra-Aire 4033730 hier

We hebben de beste inline luchtontvochtigers behandeld die in het centrale HVAC-kanaalsysteem zijn geïnstalleerd.

Voor de meeste mensen die worstelen met een hoge luchtvochtigheid, kunnen draagbare luchtontvochtigers een meer geschikte keuze zijn. Ze zijn goedkoper, je hebt geen installatie van $ 500 – $ 700 nodig en je kunt er gemakkelijk 2-3 kopen, ze aansluiten op standaard 115V-stopcontacten en zien dat ze de luchtvochtigheid vrij snel verlagen.

Hier is de volledige lijst met de beste draagbare luchtontvochtigers voor het hele huis:

Beste draagbare luchtontvochtigers voor thuis

 1. MIDEA MAD50C1ZWS: Beste draagbare luchtontvochtiger voor het hele huis.
 2. TOSOT GDN50BA-A3EBA2E: Beste luchtontvochtiger voor het hele huis met pomp.
 3. Frigidaire FFAD5033W1: Luchtontvochtiger voor thuis met de hoogste maximale luchtstroom.
 4. Waykar PD253B: Stilste luchtontvochtiger voor het hele huis.
 5. hOmeLabs HME020031N: best verkochte en goedkoopste huisontvochtiger.
 6. Vremi VRM010184N: Goedkope Big Whole House ontvochtiger.

(scroll naar rechts en omlaag)

Draagbare huisontvochtiger #1 MIDEA MAD50C1ZWS # 2 TOSOT GDN50BA-A3EBA2E # 3 Frigidaire FFAD5033W1 # 4 Waykar PD253B #5 hOmeLabs HME020031N # 6 Vremi VRM010184N
Foto:
Ontvochtiging. Capaciteit: 50 Pint/Dag 50 Pint/dag met pomp 50 Pint/Dag 50 Pint/Dag 50 Pint/Dag 50 Pint/Dag
Dekking: Tot 4.500 m² Tot 4.500 m² Tot 4.500 m² Tot 4.500 m² Tot 4.500 m² Tot 4.500 m²
Max. Luchtstroom: 188 CFM CFM 206 229 CFM 112 CFM 188 CFM 165 CFM
Vermogen, Spanning, Ampère: 690 W (115 V, 6 A) 710 W (115 V, 6,1 A) N.V.T 400 W (115 V, 3,5 A) 900 W (115 V, 7,8 A) N.V.T
Geluidsniveaus: Onder 51 dB Onder 51 dB Onder 51 dB Onder de 40 dB N.V.T Onder de 60 dB
Prijs: $$$$ $$$$ $$$$ $$$$ $$$$ $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.9 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.2 van de 5 sterren 4 van 5 sterren 3.9 van de 5 sterren
Beschikbaarheid: Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren

1. MIDEA MAD50C1ZWS (Beste draagbare luchtontvochtiger voor het hele huis)

MIDEA MAD50C1ZWS: Beste draagbare luchtontvochtiger voor het hele huis.
Ontvochtiging. Capaciteit: 50 Pint/dag (2019 DOE)
Dekking: 4.500 m²
Max. Luchtstroom: 188 CFM
Vermogen, Spanning, Ampère: 690 W (115 V, 6 A)
Geluidsniveaus: Onder 51 dB
Afmetingen (LxBxH): 15,94″ x 11,54″ x 24,29″
Gewicht: 33,5 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

MIDEA MAD50C1ZWS is een grote draagbare 50 PPD luchtontvochtiger voor het hele huis. Het is de best verkochte en de beste draagbare luchtontvochtiger die door het hele huis kan worden gebruikt.

Je kunt het gebruiken in de kelder, badkamer, slaapkamer, enzovoort. Het punt is – zoals bij alle draagbare eenheden – om het te verplaatsen. Met de 50 PPD 2019 DOE-ontvochtigingscapaciteit (70 PPD volgens de oude DOE-standaard van 2012) kan het tot 4.500 vierkante voet dekken.

U kunt de luchtvochtigheid instellen op ergens tussen de 35% en 85%. De MIDEA MAD50C1ZWS zal zijn 188 CFM-luchtstroom aandrijven en het ontvochtigingsproces starten. Door een redelijke luchtstroom zijn de geluidsniveaus ook vrij stil – 51 dB in het maximale geluidsniveau.

Zoals de meeste draagbare luchtontvochtigers voor het hele huis, heeft de MIDEA MAD50C1ZWS een tank die handmatig moet worden geleegd, of, nog beter, via een 0,75-inch garden slang.

Al met al is de MIDEA MAD50C1ZWS uitermate goed uitgebalanceerd. Het heeft een PPD-capaciteit van 50, lage geluidsniveaus, het is een betrouwbaar apparaat, betaalbaar en de bestseller. Het raakt precies de juiste specs-plekken en is daarom de beste draagbare luchtontvochtiger voor thuis:

MIDEA MAD50C1ZWS Beoordeling

Pros

 • 50 PPD capaciteit met 188 CFM luchtstroom
 • Kan gemakkelijk worden verplaatst (33,5 lbs) en u kunt het in elke kamer in huis plaatsen met een hoge luchtvochtigheid
 • Kan worden ingesteld op 35% – 85% werking
 • Stil en betrouwbaar
 • Bestseller omdat het zeer budgetvriendelijk is
Tegens

 • De tank moet handmatig worden geleegd (geen pomp)
Koop MIDEA MAD50C1ZWS hier

2. TOSOT GDN50BA-A3EBA2E (Beste luchtontvochtiger voor het hele huis met pomp)

TOSOT GDN50BA-A3EBA2E: Beste luchtontvochtiger voor het hele huis met pomp
Ontvochtiging. Capaciteit: 50 Pint/dag (2019 DOE)
Dekking: 4.500 m²
Max. Luchtstroom: CFM 206
Vermogen, Spanning, Ampère: 610 W (115 V, 6,1 A)
Geluidsniveaus: Onder 51 dB
Afmetingen (LxBxH): 14,76″ x 11,38″ x 24″
Gewicht: 48 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

TOSOT is een bekend merk. Ze staan bekend om hun geavanceerde engineering die erg handig was bij het ontwerpen van TOSOT GDN50BA-A3EBA2E. Dat komt omdat het niet zo eenvoudig is om een anti-zwaartekrachtpomp in luchtontvochtigers op te nemen; TOSOT heeft de beste 50 PPD draagbare luchtontvochtiger voor het hele huis met een pomp gemaakt.

Het is duidelijk dat het meest vervelende deel van luchtontvochtigers het handmatig legen van de watertank is. Het mooie van TOSOT GDN50BA-A3EBA2E is dat het een pomp heeft; je kunt het verzamelde luchtvochtigheid 12 voet wegpompen, horizontaal of verticaal (tegen de zwaartekracht in).

De tank zal vol raken en de pomp zal starten wanneer deze bijna vol is. Dat maakt het pompen energiezuiniger in tegenstelling tot luchtontvochtigers met continue pomp. In feite is de TOSOT GDN50BA-A3EBA2E Energy Star-geclassificeerd en is hij 30% energiezuiniger dan vergelijkbare 4.500 sq ft 50 PPD-luchtontvochtigers.

Bovendien heeft hij een goede 206 CFM-luchtstroom en stille werking (met maximale geluidsniveaus van 51 dB).

Al met al is TOSOT GDN50BA-A3EBA2E een ideale oplossing voor huiseigenaren die gemoedsrust willen. Omdat dit de # 1 beste luchtontvochtiger voor het hele huis met pomp is, kunt u gewoon de gewenste vochtigheidsniveaus instellen en deze vergeten. De pomp zorgt voor het toegangswater in de luchtontvochtigertank:

TOSOT GDN50BA-A3EBA2E Beoordeling

Pros

 • Een van de weinige luchtontvochtigers voor het hele huis met een antizwaartekrachtpomp (zelfs verticaal pompen is mogelijk)
 • Goede 206 CFM-luchtstroom verzamelt en ontvochtigt de lucht snel
 • Heeft een stille werking met 51 max. geluidsniveaus
 • Energy Star-classificatie voor tot 30% energiezuinigere activiteiten
 • TOSOT is een van de grotere betrouwbare merken die draagbare luchtontvochtigers voor thuis maken
Tegens

 • Hogere kosten door de opname van de pomp (alleen redelijk)
Koop TOSOT GDN50BA-A3EBA2E hier

3. Frigidaire FFAD5033W1 (luchtontvochtiger voor thuis met de hoogste max. luchtstroom)

Frigidaire FFAD5033W1: luchtontvochtiger voor thuis met de hoogste maximale luchtstroom
Ontvochtiging. Capaciteit: 50 Pint/dag (2019 DOE)
Dekking: 4.500 m²
Max. Luchtstroom: 229 CFM
Vermogen, Spanning, Ampère: N.V.T
Geluidsniveaus: Onder 51 dB
Afmetingen (LxBxH): 16″ x 12,2″ x 24,2″
Gewicht: 44 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

Frigidaire is waarschijnlijk het meest bekende HVAC-merk dat draagbare luchtontvochtigers voor thuis maakt. Ze maken alles van raamairconditioners, draagbare AC-eenheden en zelfs mini-splits. Het FFAD5033W1-model is de beste Frigidaire draagbare luchtontvochtiger voor het hele huis.

Zoals alle 50 Pint / dag luchtontvochtigers, heeft het een totaal maximaal dekkingsgebied van 4.500 vierkante voet. Frigidaire FFAD5033W1 is eigenlijk meer dan in staat om vocht uit zo’n grote ruimte te verwijderen. Dit is te danken aan de zeer hoge luchtstroom.

Bij maximale ventilatorsnelheid kan de Frigidaire FFAD5033W1 229 CFM-luchtstromen genereren. Dat is meer dan mooi veel van elke andere 50 PPD-luchtontvochtiger voor het hele huis. Natuurlijk kunt u ook de ventilatorsnelheid verlagen; dit model heeft 3 ventilatorsnelheidsmodi, automatische uitschakeling en een tankwaarschuwing.

Wanneer de 2-gallon tank vol water zit (vocht uit de binnenlucht), laat het alarm u weten dat de tank klaar is om te legen. Als alternatief biedt Frigidaire FFAD5033W1 ook een continue afvoermodus: u bevestigt een slang en de tank wordt continu geleegd. Zonder de pomp is het echter niet mogelijk om deze verticaal af te tappen (anti-zwaartekracht).

Al met al is de grote CFM-luchtstroom handig wanneer je de te hoge luchtvochtigheid snel moet verlagen. Frigidaire is ook een zeer betrouwbaar merk en biedt Frigidaire FFAD5033W1 tegen een betaalbare prijs:

Frigidaire FFAD5033W1 Beoordeling

Pros

 • Zeer hoge luchtstroom (229 CFM) kan de luchtvochtigheid binnenshuis snel verlagen
 • Het heeft een watertankwaarschuwingssysteem, met de optionele continue afvoer
 • Geruisloos operationeel
 • Frigidaire is een betrouwbare producent van luchtontvochtigers voor het hele huis
Tegens

 • Heeft geen pomp; geen anti-zwaartekracht drainage
 • Tankdop kan een beetje lekken in sommige eenheden
Koop Frigidaire FFAD5033W1 hier

4. Waykar PD253B (Stilste Ontvochtiger voor het hele huis)

Waykar PD253B: Stilste luchtontvochtiger voor het hele huis.
Ontvochtiging. Capaciteit: 50 Pint/dag (2019 DOE)
Dekking: 4.500 m²
Max. Luchtstroom: 112 CFM
Vermogen, Spanning, Ampère: 400 W (115 V, 3,5 A)
Geluidsniveaus: Onder de 40 dB
Afmetingen (LxBxH): 11,4″ x 11,4″ x 25,19″
Gewicht: 30 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

Waykar PD253B is een zeer interessante luchtontvochtiger voor het hele huis. Het heeft een ontvochtigingscapaciteit van 50 PPD zoals alle draagbare luchtontvochtigers die geschikt zijn om de luchtvochtigheid in het hele huis te verlagen. Het heeft echter een extreem lage luchtstroom, wat, heel verrassend, het belangrijkste voordeel is.

Gewoonlijk hebben 50 PPD-luchtontvochtigers ongeveer 200 CFM-luchtstromen. Waykar PD253B, ter vergelijking, heeft een 112 CFM luchtstroom. Het is twee keer zo traag als vergelijkbare apparaten. Ja, dat betekent wel dat het de luchtvochtigheid binnenshuis langzamer zal verlagen.

Echter, en dit is een grote ‘Echter’, de lage CFM zorgt voor een superstille werking. Terwijl andere luchtontvochtigers meer dan 50 dB aan geluid genereren, genereert de Waykar PD253B slechts 40 dB ruis. Dat maakt het de stilste luchtontvochtiger voor het hele huis met een grote marge.

Een ander positief effect van lage CFM is de energie-efficiëntie. Waykar PD253B draait op 400W terwijl andere vergelijkbare modellen op 600W, zelfs 700W kunnen draaien. Dat betekent dat het u behoorlijk wat elektriciteitsrekeningen bespaart.

Al met al is de Waykar PD253B de stilste huisontvochtiger met een zeer lage luchtstroom. Het doet zijn werk langzaam, maar ook stil, en kosteneffectief:

Waykar PD253B Beoordeling

Pros

 • Stilste draagbare luchtontvochtiger voor thuis (40 dB of minder)
 • Gebruikt een laag wattage van 400 en kan nog steeds 50 PPD-capaciteit bereiken bij de maximale effectiviteit
 • Heel betaalbaar
Tegens

 • De ontvochtiging gaat langzamer dan bij andere eenheden
 • Waykar is geen bekend merk
Koop Waykar PD253B hier

5. hOmeLabs HME020031N (Goedkoopste Luchtontvochtiger voor het hele huis)

hOmeLabs HME020031N: Best verkochte 50 Pint Luchtontvochtiger.
Ontvochtiging. Capaciteit: 50 Pint/dag (2019 DOE)
Dekking: 4.500 m²
Max. Luchtstroom: 188 CFM
Vermogen, Spanning, Ampère: 900 W (115 V, 7,8 A)
Geluidsniveaus: N.V.T
Afmetingen (LxBxH): 15,4″ x 11″ x 24,3″
Gewicht: 45,4 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

hOmeLabs is een van die enige Amazon-merken die eigenlijk uitzonderlijk zijn. Ze produceren een kleine 22 Pint / dag, middelgrote 35 Pint / dag en de grote hOmeLabs HME020031N 50 Pint / dag luchtontvochtiger voor huizen.

In feite is de hOmeLabs HME020031N de meest populaire luchtontvochtiger die je kunt kopen; met meer dan 25.000 positieve Amazon-recensies. Een deel van de reden is dat dit de beste luchtontvochtiger is voor $ 200 of minder, maar het belangrijkste deel is dat het eigenlijk een uitzonderlijk goed ontworpen en uitgebalanceerd model is.

hOmeLabs HME020031N heeft 188 CFM luchtstroom, de same als de # 1 Midea-eenheid, en het wordt beschouwd als vrij stil.on

Het heeft echter 900W nodig om zijn maximale ventilatorsnelheidsinstelling aan te drijven, wat niet ideaal is.

Kortom, de hOmeLabs HME020031N is de goedkoopste luchtontvochtiger voor het hele huis die eigenlijk een goede en betrouwbare werking heeft:

hOmeLabs HME020031N Beoordeling

Pros

 • Meest populaire luchtontvochtiger voor thuis
 • Heeft fatsoenlijke specificaties met 188 CFM luchtstroom
 • De enige goede 50 pint draagbare luchtontvochtiger voor minder dan $ 200
Tegens

 • Moet worden aangedreven door 900W (max. instelling)
 • hOmeLabs is een amazon-only merk
Koop hOmeLabs HME020031N hier

6. Vremi VRM010184N (Goedkope Big Whole House Luchtontvochtiger)

Vremi VRM010184N: Goedkoopste grote luchtontvochtiger voor het hele huis.
Ontvochtiging. Capaciteit: 50 Pint/dag (2019 DOE)
Dekking: 4.500 m²
Max. Luchtstroom: 165 CFM
Vermogen, Spanning, Ampère: N.V.T
Geluidsniveaus: Onder de 60 dB
Afmetingen (LxBxH): 16,6″ x 11″ x 24,3″
Gewicht: 41,6 pond
Prijs: $$$$
Rating: 3.9 van de 5 sterren

In veel opzichten lijkt de Vremi VRM010184N erg op hOmeLabs HME020031N. 50 PPD goedkope luchtontvochtiger voor het hele huis met eenvoudig maar esthetisch ontwerp en fatsoenlijke specificaties.

Het is vrijwel de eenvoudigste luchtontvochtiger om in je huis te gebruiken. Zoals Vremi netjes verwoordt ‘Dit is geen rocket science, het is gewoon vochtverwijdering’. Je sluit hem aan, stelt de continue drainage in, stelt het relatieve vochtigheidspercentage in (tussen 30% en 50% is ideaal) en hij doet zijn magie.

Het is ook een van de meest betaalbare draagbare luchtontvochtigers voor thuis. Het kost ongeveer $ 200, ongeveer 20% – 30% minder dan vergelijkbare eenheden.

Het enige duidelijke nadeel van hOmeLabs HME020031N is de lagere luchtstroom. Met 165 CFM zal het goed gaan, maar de ontvochtigingssnelheid zal langzamer zijn.

Al met al, als u op zoek bent naar een goedkope luchtontvochtiger voor het hele huis, is de draagbare hOmeLabs HME020031N zeker een goede keuze:

Vremi VRM010184N Beoordeling

Pros

 • Een van de meest betaalbare eenheden (luchtontvochtiger voor minder dan $ 200)
 • Fatsoenlijke specificaties voor een budgetvriendelijk model
 • Zeer eenvoudig te bedienen; gewoon aansluiten, instellen en vergeten
Tegens

 • De luchtstroom is aan de lage kant (165 CFM)
 • Onbekend wattage
 • Hoger dan gemiddelde geluidsniveaus
Koop Vremi VRM010184N hier

Inhoudsopgave