Davis Instruments WeatherLink Live Hub Beoordeling

Davis is al lang de beste als het gaat om persoonlijke weerstations. Het heeft de afgelopen jaren echter ‘op zijn lauweren gerust’ waardoor concurrenten Davis konden inhalen en overtreffen in zowat elk aspect behalve nauwkeurigheid.

Hoewel nauwkeurigheid nog steeds het meest kritieke aspect van een persoonlijk weerstation zou moeten zijn, wordt er steeds meer nadruk gelegd op functionaliteit. Het Davis-platform is een bijna drie decennia oud persoonlijk weerstationconcept, waarbij de console en instrumenten de belangrijkste functies zijn en connectiviteit een bijzaak is.

Dat is niet genoeg. Nu steeds meer van ons zich wenden tot smart home-technologieën, willen de meeste consumenten meer doen dan zien wat het weer is. Ze willen graag dat hun sprinklerinstallaties automatisch kunnen worden uitgeschakeld als het regent. Ze willen dat hun lichten aangaan als het buiten bewolkt is of als het donker wordt. Het Davis-platform kon dit tot nu toe niet doen.

Voer WeatherLink Live in. Het is de eerste stap van Davis Instrument naar moderne connectiviteit. Hoewel WeatherLink Live nog steeds robuuste smart home-connectiviteit mist, is het platform er om dit in de toekomst te ondersteunen. Maar is het zijn hoge prijskaartje waard?

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

>> Klik hier om prijzen, beoordelingen en recensies op Amazon <<

Het eerste dat opvalt aan WeatherLink Live is dat er niet veel aan de hand is. Op het eerste gezicht is het gewoon een 9-inch hoog rechthoekig stuk plastic met een netsnoer. Maar schijn bedriegt. In de plastic schaal zit veel nieuwe technologie die Davis in de 21e eeuw brengt.

WeatherLink Live is Wi-Fi-compatibel (alleen 2,4 GHz), waarmee u uw weerstation rechtstreeks met internet kunt verbinden, in plaats van de oude en verouderde console-dongle. Daar zitten voordelen aan. Binnen de nieuwe WeatherLink-app worden de omstandigheden in realtime bijgewerkt, met intervallen van slechts 2,5 seconden.

Theoretisch, als je zou willen, zou je zonder de console kunnen gaan, omdat je de omstandigheden via de app kunt volgen. U kunt ook extra weerstations of sensorzenders toevoegen aan één WeatherLink Live, tot acht in totaal.

Installatie is eenvoudig, maar we verloren gegevens (soort van)

Ik waardeerde hoe gemakkelijk het was om dit op te zetten. In totaal kostte het me minder dan vijf minuten om het aan de praat te krijgen, omdat het grootste deel van de installatie via de app plaatsvindt. U moet 4 ‘AA’-batterijen installeren om het apparaat van stroom te voorzien en het in staat te stellen gegevens te blijven verzamelen in het geval van een storing. U moet ook een naam voor uw station opgeven, uw station kiezen en het verbinden met uw WeatherLink Live.

Het proces verliep vlekkeloos – bijna. Toen we eenmaal ons station hadden opgezet, ontdekten we dat drie jaar aan gegevens verdwenen was. Dit is het enige grote probleem van WeatherLink Live. Je moet helemaal opnieuw beginnen als je eerder de Davis-dongle hebt gebruikt om je station met internet te verbinden.

Tenzij u de pc-software de hele tijd hebt gebruikt, is er een proces om gegevens van de WeatherLink-servers te importeren, maar het downloadt alleen gegevens die dateren uit de tijd dat u uw station naar het WeatherLink 2.0-platform migreerde (voor de meesten van ons gebeurde dat afgelopen voorjaar). Al uw historische gegevens van voorgaande jaren zijn niet toegankelijk, ook al zijn ze beschikbaar vanaf het station dat u voor het eerst hebt ingesteld. WeatherLink Live maakt een apart en nieuw station, wat vervelend is.

Het is teleurstellend en geeft ons pauze om het aan te bevelen aan de huidige eigenaren van Davis-stations. Sommigen van ons hebben misschien jaren aan gegevens die we willen importeren. Voorlopig hebben we zowel het WeatherLink live station als het station dat is aangesloten op onze console dongle bewaard, zodat we toegang kunnen blijven houden tot die gegevens.

Als Davis ons een manier zou kunnen bieden om die gegevens te importeren, zouden we zoveel gelukkiger zijn.

Deze problemen hebben echter geen invloed op nieuwe stationseigenaren, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over eerdere gegevens (althans van een Davis-station). Voor deze mensen raden we u ten zeerste aan om te beginnen met een WeatherLink Live in uw installatie. Het is het waard.

De live-update is geweldig

Ik ben een fan van live updaten. Tijdens wind- en regenbuien konden we nieuwe gegevens volgen die binnenkwamen terwijl deze werden gemeten. Windsnelheid en -richting worden elke 2,5 seconden bijgewerkt en regenval wordt elke 10 seconden bijgewerkt. Het live bijwerken is veel eenvoudiger dan het moeten verlaten van de stationsgegevenspagina in de app en opnieuw invoeren om nieuwe gegevens te zien.

Het komt net zo dicht in de buurt van een console-ervaring als je ceen get op een mobiele telefoon en moderner dan de verouderde Davis display consoles. Hoewel er blijkbaar nieuwe displayconsoles op komst zijn, zal dit voorlopig wel lukken.

Smart Home-ondersteuning is er, maar eenvoudig

Op dit moment is de enige smart home-ondersteuning die beschikbaar is voor Alexa, met behulp van de WeatherLink-vaardigheid. De vaardigheid werkt goed en zal je voorwaarden voor je uitlezen. Maar vanaf nu is dat het. Wat we hier graag zouden willen zien, is ondersteuning voor Google Assistant en smart home-platforms zoals IFTTT, zodat we deze gegevens kunnen gebruiken om andere smart home-apparaten te bedienen.

Het goede nieuws is dat het WeatherLink Live-platform alles in huis heeft om dit mogelijk te maken, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat Davis het toevoegt.

Wat we echt leuk vonden

We houden van zowat alles wat weatherlink live te bieden heeft. Het beantwoordt veel problemen die de oude methoden van connectiviteit van Davis hadden. De live-update via de app is een van de snelste die we hebben gezien en de Alexa-connectiviteit werkt goed.

Wat we niet leuk vonden

De noodzaak om een geheel nieuw station te maken voor de WeatherLink Live stinkt. Het scheidt u van veel van uw gegevens, vooral als u uw Davis-station al lang hebt en de onhandige software niet hebt gebruikt. Er moet een manier zijn om deze gegevens samen te voegen en geen geheel nieuw station nodig te hebben. Nogmaals, dit heeft ALLEEN invloed op eerdere stationseigenaren.

Zijn er betere alternatieven?

Hoewel andere platforms betere smart home-connectiviteit bieden tegen een veel lagere prijs, zijn er maar heel weinig die de nauwkeurigheid van Davis kunnen evenaren. En de dongle-methode is niet zo veel goedkoper en zal waarschijnlijk met de tijd worden uitgefaseerd.

Moet je het kopen?

De WeatherLink Live is duur als een op zichzelf staand product, maar als onderdeel van de bundels die Davis nu aanbiedt, is het veel voordeliger. Hoewel het nog steeds een deuk in uw portemonnee slaat, krijgt u de nodige moderne technologieën om uw station toekomstbestendig te maken. We raden het ten zeerste aan als u een nieuw station koopt. Oude Davis-eigenaren willen echter misschien wachten tot Davis erachter komt dat enkele van de historische problemen met gegevensmigratie zijn aangepakt.

Klik hier om de Davis Instruments WeatherLink Live op Amazon te kopen.