5 Beste propaan terrasverwarmers voor buiten in 2022 (10.000-50.000 BTU)

Gezellige thee in de tuin terwijl de eerste sneeuw valt.

Terrasverwarmers zijn ontworpen om precies zulke momenten te creëren.

De meest populaire terrasverwarmers worden aangedreven door propaan.

De meeste restaurants en bars met zitplaatsen buiten hebben propaanverwarmers die klaar zijn voor het late herfst- en winterseizoen. Buiten propaan terrasverwarmers zijn niet alleen bedoeld voor commercieel gebruik. Vrijwel iedereen kan een buitenverwarming in zijn terras installeren en genieten van warme lucht, zelfs tijdens winterse sneeuwstormen.

Propaanverwarmers zijn ook het gemakkelijkst te installeren.

Voor de patio heb je twee propaanverwarmingsopties:

 1. Vrijstaande propaanverwarmer (meest populaire keuze).
 2. Tafelblad propaanverwarmer (kleinere).

Vrijstaande kunnen paddenstoel- of piramidevormig zijn.

We hebben een lijst opgesteld met de beste propaanverwarmers voor buiten. Maar voordat we ernaar kijken, is hier een korte intro voor alle starters:

Wat te controleren bij het kopen van een terrasverwarmer?

Hier zijn de essentiële dingen, op basis waarvan u de beste terrasverwarmer voor u kunt kiezen:

 • Stroombron.
 • Verwarmingscapaciteit (in BTU) en verwarmingsruimte.
 • Hoogte (vrijstaand zijn 80 + inch, tafelblad degenen zijn ongeveer 40 inch).
 • Gewicht. Hoe zwaarder het is, hoe moeilijker het is om te bewegen, maar het is stabieler.
 • Propaantank – is het inbegrepen of moet je apart kopen?

Allereerst kunnen terrasverwarmers verschillende stroombronnen hebben. U vindt er aardgas, elektriciteit en propaan aangedreven exemplaren. Propaan terrasverwarmers zijn veruit de meest populaire buitenverwarmers voor verschillende terrasmaten.

Ten tweede moet u de capaciteit controleren. Capaciteit of verwarmingsvermogen wordt gegeven in termen van BTU (British Thermal Units). Propaan terrasverwarmers kunnen overal van 10.000 BTU-capaciteit (kleinste) tot 60.000 BTU-capaciteit (grote commerciële) hebben. De meeste van hen hebben 48.000 BTU verwarmingsvermogen dat geschikt is voor terrasverwarming.

Het hangt allemaal af van de grootte van de patio die u wilt verwarmen. Bijvoorbeeld, 40.000 BTU terrasverwarmer heeft een dekkingsgebied van ongeveer 175 vierkante voet met een diameter van 15 voet. Hier zijn enkele andere cijfers voor de dimensionering van terrasverwarmers:

Verwarmingscapaciteit (in BTU) Dekkingsgebied Dekking Diameter
10.000 BTU 50 m² 8 voet
20.000 BTU 100 m² 11 voet
30.000 BTU 150 m² 14 voet
40.000 BTU 175 m² 15 voet
50.000 BTU 200 m² 16 voet

Houd rekening met de hoogte van de terrasverwarmer. Vrijstaande piramide- of paddestoelvormige propaanverwarmers zijn 80 + inch. Tafelblad terrasverwarmers zijn lager; ongeveer 40 inch en je moet ze op tafel installeren.

Het gewicht van de kachel mag niet worden genegeerd. Zwaardere zijn moeilijker te verplaatsen, maar zijn stabieler wanneer ze zijn geïnstalleerd. Wees vooral voorzichtig met lichtgewicht hoge paddenstoel terrasverwarmers; bij harde wind kan de paddenstoel vrij veel wind vangen en wordt de kachel instabiel of valt hij zelfs naar beneden. Piramidevormige terrasverwarmers hebben in dit opzicht de voorkeur.

Voor een propaan terrasverwarmer heb je een propaantank nodig. De meeste 48.000 kachels kunnen worden uitgerust met een tank van 20 lb. Controleer bij het kiezen van uw terrasverwarmer of de propaantank in het pakket is inbegrepen of niet. In veel gevallen moet je de tank apart kopen.

Vergelijking van de beste terrasverwarmers

Terrasverwarmer: Foto: Belangrijke statistieken: Beoordeling en prijs:
# 1 Hiland HLDSO1-WGTHG Piramide Patio Propaan kachel met wielen
Vrijstaand
Capaciteit: 40.000 BTU
Dekking: 175 sq ft (est.)
Hoogte: 91 Inch
Stroombron: Propaan (20 lb tank)
Gewicht: 65.2 lbs
$$$$
4.8 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
#2 Garden Treasures Vloerstaande propaan terrasverwarmer
Vrijstaand
Capaciteit: 48.000 BTU
Dekking: 200 m²
Hoogte:
Stroombron: Propaan (20 lb tank niet inbegrepen)
Gewicht: 41 lbs
$$$$
4.6 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
# 3 Hiland HLDS032-BB Kleine draagbare tafelblad terrasverwarmer
Tafelblad
Capaciteit: 11.000 BTU
Dekking: N.V.T
Hoogte: 38 Inch
Stroombron: Propaan (20 lb tank niet inbegrepen)
Gewicht: 17.4 lbs
$$$$
4.4 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
# 4 Hampton Bay roestvrijstalen terrasverwarmer
Vrijstaand
Capaciteit: 48.000 BTU
Dekking: 200 m²
Hoogte: 87 Inch
Stroombron: Propaan
Gewicht: 33 lbs
$$$$
4.1 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
# 5 Mirage 38.200 BTU warmtefocus terrasverwarmer
Vrijstaand
Capaciteit: 38.200 BTU
Dekking: 120 m²
Hoogte: 94 Inch
Stroombron: Propaan (zonder tank)
Gewicht: 88.8 lbs
$$$$
4 van 5 sterren
Controleer op Amazon


# 1 Hiland HLDSO1-WGTHG (Beste terraspropaanverwarmer)

Hilard HLDSO1-WGTHG is een van de bekendste en best verkopende propaankachels voor buitenpatio’s. De piramidevorm maakt het stabiel, het is zeer gemakkelijk te gebruiken en het kan 40.000 BTU aan verwarmingsvermogen leveren.

Dat is meer dan genoeg om ongeveer 175 vierkante meter van de patio op te warmen. Alle Hilard lijn propaan kachels worden gemaakt door het bedrijf AZ Patio Heaters, dat gespecialiseerd is in terrasverwarming. 40.000 BTU is niet de krachtigste buitenverwarming, maar het is wel een van de meest stijlvolle.

De piramidekachel transduceert warmte aan mensen in de patio de tweedelige kwartsglasbuis. Het kwarts voegt stijl toe aan uw terras en het veilige propaanverwarmingsproces creëert die gezellige terrassfeer tijdens de koude wintermaanden:

hilard propaan kachel in de overdekte patio
Hiland HLDSO1-WGTHG is de beste en meest populaire terrasverwarmer.

Deze kachel heeft een totale hoogte van 91 inch; wat betekent dat het de hoogste verwarming voor de patio is, aangedreven door propaan.

Voor de installatie hebt u een propaantank van 20 lb nodig. Als je in de hoge modus loopt, krijg je 8-10 uur van een verwarmd terras. Het bedienen van de Hiland propaanverwarmer is vrij eenvoudig; u schakelt gewoon de aan / uit-knop zoals hier weergegeven:

inschakelen van propaan terrasverwarmer voor buiten

De ontsteker die de kachel laat afgaan, is behoorlijk betrouwbaar. Je hebt ook een automatisch gesloten kantelklep voor extra veiligheid.

De Hiland terrasverwarmer is zeer stabiel. Het is piramidevormig met een laag zwaartepunt, weegt 65 lbs en vangt niet veel wind vanwege de vorm. Al met al is het zo populair omdat het betrouwbaar en stabiel is, omdat het de beste propaankachel voor buiten is die de extra kosten waard is.

Hiland HLDSO1-WGTHG

Pros

 • Zeer stabiel; piramidevormig en 65 lbs, zal niet omslaan, zelfs niet onder sterke wind
 • Kan 40.000 BTU warmte leveren
 • Met een hoogte van 91 inch is het de hoogste terrasverwarmer
 • Heeft een extra beveiligingssysteem zoals automatische uitschakelklep
 • Meest populaire kachel met fantastische beoordelingen
Tegens

 • Het is vrij duur; kost meer dan $ 500
 • Je kunt het in verschillende kleuren krijgen, maar meestal zijn ze allemaal niet beschikbaar
Koop op Amazon

#2 Garden Treasures NCZH-G-KMZMSS (Stabiele vloerstaande propaan terrasverwarmer)

De terrasverwarmer van Garden Treasures (model #NCZH-G-KMZMSS) is de beste paddenstoelvormige propaankachel. Met 48.000 BTU verwarmingsvermogen kan het de patio’s tot 200 vierkante meter opwarmen. Effectief creëert het een cirkel met een straal van 8 voet met verwarmde lucht.

De Garden Treasures-kachel voor de patio wordt aangedreven door een standaard vloeibare propaantank van 20 lb. Het goede ding is dat deze tank 6-8 uur mee kan gaan, zelfs op 48.000 BTU-vermogen. Het slechte ding is dat je de tank niet in het pakket krijgt opgenomen (dit is een standaard bij de meeste propaan terrasverwarmers).

Het is gemaakt van roestvrij staal met geeft:

 • Kracht.
 • Duurzaamheid.
 • Fijne staalglans.
Garden Treasure terrasverwarmer is gemaakt van roestvrij staal.

Het duurt ongeveer 1 uur om in te stellen. U moet alle beschermende kunststoffen verwijderen, deze in uw terras installeren en de tank van 20 lb (die u apart moet kopen) van brandstof voorzien. Toch, als je klaar bent, kun je genieten van een warme patio in de late herfst en tijdens de winter.

Het mooie van roestvrij staal is dat de terrasverwarmer niet roest ondanks dat hij zich in een vochtige en koude omgeving bevindt.

Tuinschatten NCZH-G-KMZMSS

Pros

 • Gebouwd met roestvrij staal (sterk, duurzaam, leuk om naar te kijken)
 • Krachtige 48.000 BTU-capaciteit kan een warme cirkel van straal 8 voet creëren
 • Duurt 1 uur om in te stellen; duurt meerdere seizoenen
 • Eerlijke prijs
Tegens

 • 20 lb tank is niet inbegrepen
 • Het weegt slechts 41 lbs; gemakkelijk te verplaatsen, maar je moet voorzichtig zijn als er sterke wind komt (en misschien binnenshuis nemen)
Koop op Amazon

#3 Hiland HLDS032-BB Kleine draagbare tafelblad terrasverwarmer

Hilard is een merk dat de beste propaan terrasverwarmers maakt. In hun brede portfolio hebben ze ook de beste kleine draagbare terrasverwarmer die u op een tafel kunt installeren. Het is het Hiland HLDS032-BB model:

Terwijl de grotere vrijstaande propaan terrasverwarmers 55.000 BTU aan verwarmingsvermogen kunnen produceren, kan de Hiland HLDS032-BB slechts 11.000 BTU produceren. Wat echter echt belangrijk is, is hoe dicht de propaanverwarmer buiten bij een persoon is.

Wanneer u een 38-inch hoge draagbare propaanverwarming voor een terras hebt die u op een tafel kunt installeren, is deze meestal veel dichterbij dan een vrijstaande terrasverwarming met propaanaanaan. Daarbij klinkt de 11.000 BTU misschien als een klein getal, maar de realiteit is dat de verwarming er is.

De Hiland HLDS032-BB weegt slechts 17,4 lbs, waardoor hij draagbaar is. Je kunt het bijvoorbeeld verplaatsen van een tafelblad naar een tafelblad. Dat omvat echter niet het gewicht van een propaantank en de 20 lbs propaan die het vult.

Al met al, als u op zoek bent naar een draagbare terrasverwarmer op tafel, is de Hiland HLDS032-BB een zeer goede keuze.

Hiland HLDS032-BB Tafelblad Terrasverwarmer

Pros

 • Tafelblad-gebaseerd en dichter bij de mensen
 • Is 38-inch hoog (aanzienlijke hoogte voor een tafelblad terrasverwarmer)
 • Weegt slechts 17,4 lbs; het is draagbaar en je kunt het van tafel naar tafel verplaatsen
Tegens

 • Wordt niet geleverd met de propaantank
 • Het toevoegen van 20 lbs propaan maakt het te zwaar om als draagbaar te worden beschouwd
 • Lager dan gemiddeld 11.000 BTU warmteafgifte
Koop op Amazon

# 4 Hampton Bay roestvrijstalen terrasverwarmer

Hampton Bay heeft een roestvrijstalen propaan-power terrasverwarmer voor buiten gemaakt. Het kan tot 48.000 BTU aan warmteafgifte leveren, waardoor het een van de krachtigste propaan terrasverwarmers is.

Dat is 48.000 BTU met een 87-inch hoogteverwarming. Dat betekent dat de warmte goed kan afvoeren; de aanbevolen dekking is 200 sq ft. Dat is een straal van ongeveer 8 voet rond de terrasverwarmer.

Als u wilt genieten van warme wijn in de winteromgeving aan de patiozijde, kunt u nogal wat mensen verzamelen binnen de straal van 8 voet rond de terrasverwarmer van Hampton Bay.

Al met al is dit een van de krachtigste kachels, in staat om een ruimte voor 10+ personen te verwarmen.

Hampton Bay Propaan Terrasverwarmer

Pros

 • Krachtige propaangasafgifte (48.000 BTU)
 • Geschikt voor 10+ personen in het dekkingsgebied van de terrasverwarmer
 • Betaalbare prijs
Tegens

 • Stabiliteit kan een probleem zijn (87-inch hoogte en wind gaan niet goed samen)
 • Laag gewicht van 33 lbs verhoogt ook stabiliteitsproblemen
Koop op Amazon

# 5 Mirage 38.200 BTU warmtefocus terrasverwarmer

Mirage is een interessante keuze voor een terrasverwarmer. Als je naar de specificaties kijkt, kun je zien dat het een BTU-uitgang van minder dan 40.000 heeft en een enigszins klein dekkingsgebied van 120 vierkante voet.

De ware kracht van de Mirage terrasverwarmer is echter de warmtefocusfunctie. Die paddenstoeltop is meestal stabiel. Met Mirage kun je daar echter de hoek aanpassen. Daarom kunt u aanpassen hoe warmte wordt afgevoerd over de patio.

Dat is hoe je Mirage kunt gebruiken om daadwerkelijk warmer te worden dan je zou doen met een hogere BTU en een hoger dekkingsgebied propaan terrasverwarmer.

Met een hoogte van 88,8 lbs en 94 inch is het vrij stabiel. Al met al een zeer goede terrasverwarmer met een hoger prijskaartje:

Mirage 38.200 BTU

Pros

 • Gerichte warmtefuncties werken geweldig
 • Zeer hoog en zeer stabiel (88,8 lbs)
 • Indrukwekkende specificaties
Tegens

 • Te hoog voor sommige patio’s
 • Hogere prijs
Koop op Amazon

Inhoudsopgave