Hoe een Midland NOAA Weather Radio te programmeren

Een weerradio kan mogelijk uw leven redden door u van tevoren te waarschuwen voordat het noodweer toeslaat. Ze houden u ook veilig en op de hoogte door de nieuwste informatie van de autoriteiten door te geven tijdens een noodweergebeurtenis. Het is dus belangrijk om niet alleen een betrouwbare weerradio te kiezen, maar deze ook correct te programmeren. In dit artikel laten we u zien hoe u onze best beoordeelde weerradio de Midland WR400 instelt en programmeert.

Hoe een Midland WR400 Emergency Alert Weather Radio te programmeren

Een van de redenen waarom we de Midland WR400 aanbevelen, is omdat deze eenvoudig in te stellen is. In tegenstelling tot veel radio’s, hoeft u het niet te weten of te programmeren in een SAME-provinciecode. U hoeft alleen uw staat en provincie te selecteren tijdens het installatieproces (er is nog steeds de optie om dezelfde codes handmatig in te voeren als u dat wilt). We hebben een videoversie van de instructies gegeven en hieronder voor u uitgetypt.

Voordat u begint, installeert u eerst 4 AA-batterijen in het batterijcompartiment aan de onderkant van de ontvanger. Sluit vervolgens de lichtnetadapter aan en sluit uw radio aan op een stopcontact. Zorg ervoor dat de radio stroom ontvangt.

Als u de radio voor de eerste keer gebruikt, verschijnt het menu automatisch. Als de radio eerder is geprogrammeerd, drukt u op de knop “MENU” om het menu te openen. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om door het menu te bladeren en druk op “ENTER” om de instellingen te wijzigen. We gaan ervan uit dat uw radio nog niet in de onderstaande richtingen is geprogrammeerd.

Hier zijn de snelstartinstructies voor het instellen van uw Midland-weerradio. Raadpleeg voor meer hulp de handleiding.

De taal instellen

1. “SELECT LANGUAGE” zou op uw display moeten verschijnen. Selecteer een taal door op ‘ENTER’ te drukken en vervolgens de pijl-omhoog en pijl-omlaag te gebruiken om uw taal te vinden. Druk op “ENTER” om de taal te selecteren en ga verder met het instellen van uw locatie.

Stel uw locatie in

1. “01 LEEG” zou op uw scherm moeten verschijnen. Selecteer uw locatie door op ‘ENTER’ te drukken en gebruik vervolgens de pijl-omhoog of pijl-omlaag om over te schakelen naar ‘SINGLE’. Wanneer dit verschijnt, drukt u nogmaals op “ENTER” om in te stellen.

We raden u aan de “SINGLE” -locatie te gebruiken bij het programmeren van uw radio (instructies die u hieronder ziet, zijn voor deze methode). Gebruik alleen de opties “MEERDERE” en “ALLE” als het ontvangen van waarschuwingen voor een groter gebied relevant is. De functie ‘MEERDERE’ kan bijvoorbeeld handig zijn als u dicht bij een provinciegrens woont. Het programmeren van uw radio voor de volgende aangrenzende provincie geeft u van tevoren kennis van inkomend noodweer. Als u een noodmanager of eerstehulpverlener bent, is het verstandig om “ALL” te gebruiken.

2. Gebruik de pijl-omhoog en pijl-omlaag om uw land te selecteren en druk vervolgens op ‘ENTER’.

3. Gebruik nu de pijlen omhoog en omlaag om uw staat te selecteren en druk vervolgens op “ENTER”.

4. Gebruik ten slotte de pijlen omhoog en omlaag om uw provincie te selecteren en druk vervolgens op “ENTER”. Nu brengt de ontvanger u naar de tijdinstelling.

Stel uw tijd in

1. “SET TIME” zou op uw scherm moeten verschijnen. Start de tijdinstelling door op “ENTER” te drukken.

2. “INSTELLING UUR” zou moeten verschijnen, gebruik de pijlen omhoog en omlaag om in te stellen. Wanneer u klaar bent, drukt u op de pijl naar rechts. Druk niet op “ENTER” anders zal de radio buiten de tijdsinstelling vallen.

3. “SETTING MINUTES” zou moeten verschijnen, gebruik de pijlen omhoog en omlaag om in te stellen. Als u klaar bent, drukt u op “ENTER”.

Kanaal instellen en testen

1. “SET CHANNEL” zou op uw scherm moeten verschijnen. Zorg ervoor dat de antenne volledig is uitgeschoven. Gebruik de pijl-omhoog en pijl-omlaag om uw lokale frequentie te selecteren, met behulp van deze lijst met landelijke uitzendfrequenties als leidraad. Selecteer het juiste station en druk op “ENTER”.

2. Uw weerradio is nu ingesteld en klaar voor gebruik. Druk op “WEATHER/HAZARD” om te bevestigen dat het juiste station is geselecteerd en gebruik het volumewiel aan de rechterkant van de radio om het volume op een redelijk niveau aan te passen.

Functies om naar te zoeken bij het kopen van een weerradio

Als u nog geen weerradio hebt gekocht, overweeg dan deze belangrijke functies die alle hoogwaardige noodweerradio’s moeten bevatten.

Public Alert Gecertificeerd

Na het bekijken van de beste weerradio’s op de markt, is onze nummer één aanbeveling de Midland WR400. De WR400 werkt niet alleen als weeralarmradio, maar doet ook dienst als wekker met AM/FM-radio. De WR400 is Public Alert gecertificeerd, wat betekent dat hij voldoet aan specifieke technische normen die zijn ontwikkeld door de Consumer Electronics Association in samenwerking met de National Weather Service. Weerradio’s waarop het Public Alert-logo wordt weergegeven, zijn onder andere de onderstaande functies.

DEZELFDE technologie

SAME staat voor Specific Area Message Encoding. Het is geïntroduceerd om weerradio’s in staat te stellen alleen waarschuwingen te laten klinken voor uw lokale provincie of het gebied dat u wilt controleren. Vroege weerradio’s hadden deze functie niet en waarschuwden voor elk horloge of waarschuwing (orkaan, tornado, overstroming, enz.) voor het uitzendgebied van het weerradiostation. DEZELFDE technologie minimaliseert het risico op “valse alarmen” van gebeurtenissen die een paar provincies verwijderd zijn van waar u woont.

Batterij Back-up

Public Alert-gecertificeerde radio’s moeten kunnen werken met een batterijback-upvoeding. Met een ontvanger met back-upbatterijen kunt u waarschuwingen blijven ontvangen als de stroom uitvalt, wat vaak kan optreden tijdens stormen.

Externe antennes

Hoewel het weerradionetwerk uitgebreid is en meer dan 90 procent van de VS bestrijkt, kan het signaal in sommige gebieden – zelfs in sommige voorstedelijke en stedelijke gebieden – zwak zijn. Een redelijk sterk signaal is vereist om waarschuwingen betrouwbaar te ontvangen, dus de meeste weerradio’s (inclusief de Midland WR400) maken de aansluiting van een externe antenne mogelijk om de ontvangst te verbeteren.

Externe meldingsapparaten

Hoewel niet vereist op public alert-radio’s voor consumenten, bevat de Midland WR400 een externe meldingsaansluiting. Met deze functie kunnen slechthorenden of doofenden kritieke weerwaarschuwingen ontvangen via externe meldingsapparaten, zoals een stroboscooplicht, bedschuiver of zelfs een grotere sirene.

Belangrijke informatie

Zorg ervoor dat uw radio voldoende ontvangst heeft door in te checken voor de wekelijkse tests, die plaatsvinden op woensdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur lokale tijd wanneer zwaar weer niet aanwezig is. Als uw weerradio langer dan tien dagen geen van de testberichten of daadwerkelijke waarschuwingen ontvangt, verschijnt er een bericht “CHECK WEATHER RECEPTION” op het display. Als dit gebeurt, controleer je je kanaalinstellingen en provincie-instellingen op eventuele fouten. Als u problemen ondervindt bij het vinden van ontvangst, probeer dan uw radio dichter bij een raam te plaatsen of investeer in een externe antenne.

Het is ook belangrijk om periodiek de batterijniveaus en de staat van de batterijen te controleren om een goede werking te garanderen als de stroom tijdens een storm uitvalt. De Midland WR400 bevat een batterijniveau-indicator in de rechterbovenhoek van het display voor uw referentie. We raden ook aan om de handleiding te lezen om meer te weten te komen over uw weerradio. De WR400 heeft veel handige functies die we hier niet hebben genoemd, waaronder de mogelijkheid om de waarschuwingen aan te passen aan uw specifieke behoeften.

Als u vragen heeft of problemen ondervindt, laat het ons dan weten en we helpen u graag verder.