5 beste residentiële luchtgordijnen voor thuis (36 “tot 72” breedte)

Luchtgordijnen voor thuis (of windgordijnen) zijn gespecialiseerde HVAC-apparaten die scheiden geconditioneerde lucht en ongeconditioneerde lucht.

Luchtgordijnen voorkomen ook dat insecten, vliegen, rook en stof door de deur komen.

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat het draaien van een airconditioner vrijwel nutteloos is als we een open deur hebben. Alle koele lucht zal eruit ontsnappen en de hete zomerlucht zal de kamer binnenkomen. Het zou zonde zijn.

Daarom sluiten we de deuren en ramen bij het inschakelen van de airco. Maar wat als we die deur open moeten hebben?

Hier is de deal:

Neem bijvoorbeeld een restaurant. De AC binnenin werkt geweldig, maar elke keer dat een nieuwe klant de deur opent, de geconditioneerde koele lucht Bladeren het restaurant. Hete lucht, vliegen, muggen, stof en rook komen het restaurant binnen.

Het doel van het installeren van het luchtgordijn over de deur is om maak een onzichtbaar maar effectief barrière om de binnenlucht koud en schoon te houden. Kortom, het beschermt het werk dat al door de airconditioner is gedaan:

hoe luchtgordijn de koude lucht binnen houdt en warme lucht, insecten, insecten en vliegen eruit
Het luchtgordijn houdt de binnenkant voorzien van airconditioning en reinigt. Het houdt koude lucht vast in de zomer en warme lucht in de winter.

De verticaal bewegende lucht voorkomt dat warme / koude buitenlucht binnenkomt en beschermt ons tegen rook, stof, dampen en insecten.

Voordat we kijken naar de beste luchtgordijnen voor thuis en industrieel gebruik, laten we een korte kopersgids doornemen:

Luchtgordijn Koopgids

Voordat u begint met het vergelijken van verschillende luchtdeuren, moet u echt maar één ding weten:

Hoe breed moet je luchtgordijn zijn?

De meeste producenten bieden de standaard 36-inch luchtgordijnen voor thuis. Dit zijn de meest populaire residentiële luchtdeuren. Bredere modellen (ze gaan tot 72″) zijn meer geschikt voor residentieel gebruik.

Hier is een strikvraag: Wat is het verschil tussen een residentiële en commerciële luchtdeur?

Specs-wise is er letterlijk geen verschil. Het enige verschil is dat commerciële deurgordijnen voor airconditioning breder zijn dan de residentiële, omdat restaurant- of winkeldeuren meestal breder zijn dan uw deur thuis.

4 factoren om te controleren voordat u luchtdeuren koopt

Alle residentiële luchtgordijnen zullen het werk doen om de geconditioneerde lucht in het huis vrij goed te houden. Niettemin zullen sommigen daar briljant in zijn, er geweldig uitzien en minder energie besteden dan anderen.

De 4 belangrijkste specificaties om te controleren bij het bekijken van een luchtgordijn zijn:

 1. Luchtstroom (veruit de belangrijkste spec). Een hogere luchtstroom heeft de voorkeur om ervoor te zorgen dat zelfs de krachtigste gevleugelde vliegen het gebied niet binnenkomen. Deze zijn ook het meest efficiënt bij het hoge temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Alles boven 800 CFM (kubieke meter lucht per uur) wordt beschouwd als een uitstekend luchtdebiet.
 2. Geluidsniveaus. Uiteraard willen we dat de luchtdeur volledig opvalt. De stille (onder de 55 dB) units hebben de voorkeur.
 3. Macht. Controleer zeker wat het wattage is. De krachtigere (boven de 300W) luchtgordijnen zullen het beter doen, maar de elektriciteitsrekening zal ook hoger zijn.
 4. Beschikbare breedte. Als je 48″ brede deuren hebt en het aangeboden luchtgordijn is 36″ breed, dan heb je zelf een probleem (ongeveer 12″ breed, in feite). Controleer altijd of u een model kunt krijgen dat breed genoeg is.

Met deze dingen in gedachten kunnen we kijken naar een lijst met de beste residentiële luchtgordijnen die momenteel op de markt zijn:

Vergelijking van de top 5 luchtgordijnen voor thuis

Luchtgordijn: Foto: Belangrijke statistieken: Beoordeling en prijs:
Awoco
FM3509L/J-M

Beschikbare breedtes:
36”, 42”, 48”,
60” of 72”
Beste overall
(Zowel voor thuis als commercieel gebruik)

awoco FM3509L/Y-M luchtgordijn van voren in horizontale positie boven de deuren Luchtstroom: 907 CFM / 742 CFM
Vermogen: 300W / 270W
Geluidsniveaus: Laag (49/52 dB)
Gewicht: 28.7 lbs
$$$$
4.4 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
DuraSteel Antenne
Titan-1

Beschikbare breedtes:
36”, 40” of 48”
Krachtigste
Met 1177 CFM
Luchtstroom

commerciële versie van DuraSteel Aerial Titan luchtgordijn Luchtstroom: 1177 CFM / 942 CFM
Vermogen: 380W / 300W
Luchtsnelheid: 3150 FPM
Geluidsniveaus: Hoog (65/69 dB)
Gewicht: 37.2 lbs
$$$$
3.7 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
Wereldwijd Industrieel
Fm-1209-2

Beschikbare breedtes:
36”
Best beoordeeld
Met 4,9
Gemiddelde beoordeling

luchtdeuren model FM-1209-2 door wereldwijde industrieën vanaf de linkerkant Luchtstroom: 815 CFM / 670 CFM
Vermogen: 342W / 252W
Geluidsniveaus: Gemiddeld (56 dB)
Gewicht: 28.5 lbs
$$$$
4.9 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
Strongway
B072DY5T7L

Beschikbare breedtes:
36”
Budgetvriendelijk
Kies voor
Minder dan $ 200

strongway B072DY5T7L model in wit Luchtstroom: 816 CFM
Vermogen: 345W
Geluidsniveaus: Gemiddeld
Gewicht: 34.0 lbs
$$$$
4.6 van de 5 sterren
Controleer op Amazon
Maxwell
Masf036-N1

Beschikbare breedtes:
36”, 39”, 48”
of 60”
Stilste lucht
Gordijn met
49/52 dB niveaus

luchtgordijn model MASF036-N1 by maxwell Luchtstroom: 647 CFM / 529 CFM
Vermogen: 300W / 270W
Geluidsniveaus: Laag (49/52 dB)
Gewicht: 34.3 lbs
$$$$
4.8 van de 5 sterren
Controleer op Amazon


# 1 Awoco FM3509L / Y-M – Beste algemene specificaties en verschillende beschikbare breedtes

Awoco is het nummer 1 merk als het gaat om luchtgordijnen. Awoco is geïnspireerd op de Duitse elektro- en HVAC-techniek. Ze hebben het breedste scala aan uitzonderlijk goed technische modellen beschikbaar. De beste FM3509L/Y-M modellen variëren van 36″ residentiële luchtgordijnen tot de brede 72″ residentiële luchtgordijnen.

Waar het echter echt om gaat, zijn de specificaties. Awoco is erin geslaagd om een gordijn met een hoge luchtstroom te creëren met zeer lage geluidsniveaus. Op de hoge stand is de luchtstroom 907 CFM met een stil geluidsniveau van 52 dB. Dat maakt het een van de krachtigste en tegelijkertijd een van de stilste luchtgordijnen.

Wat niet onbelangrijk is, is ook het lager dan gemiddelde energieverbruik. De krachtige Awoco-motor slaagde erin om 907 CFM-luchtstromen te creëren met slechts 300W vermogen. Dat is best indrukwekkend; het hebben van een hoogrenderende goed geoliede motor verklaart ook waarom het FM3509L / Y-M-model zo stil is.

Met de magnetische deurschakelaar (meegeleverd in het pakket) kunt u awoco luchtgordijninstallatie diy of de installatie eenvoudiger maken voor de installateur:

awoco FM3509L/Y-M luchtdeur met eenvoudig te installeren magnetische schakelaar
Awoco FM3509L/Y-M is het beste algehele luchtgordijn. Stil, hoge luchtstroom, laag energieverbruik en een magnetische eenvoudig te installeren deurschakelaar, en het komt in vrijwel elke breedte.

De hoge instelling is het meest geschikt voor de warmste (of koudste) dagen. U kunt echter ook energie besparen terwijl u nog steeds een 742 CFM-luchtstroom krijgt door over te schakelen naar de lage instelling.

Awoco is zeer installateursvriendelijk. Het wordt geleverd met een speciale magnetische schakelaar, die de installatie zo eenvoudig maakt dat iedereen met een gereedschapskist het kan doen. U kunt het in de volgende breedtes krijgen: 36 “, 42″, 48″, 60” of 72 “.

Trouw aan de Duitse technische standaard, zal de Awoco zonder problemen 5.000 uur non-stop rijden. De motor is zeer betrouwbaar; de ventilatorwielen zijn zelfs gemaakt van hightech ABS-materiaal. Kortom, dit is een zeer zorgvuldig ontworpen, specs-krachtig en eenvoudig te gebruiken luchtgordijn dat de nummer 1-plekken verdient.

Awoco FM3509L/J-M 36-72 inch

Pros

 • Beste algehele luchtgordijn voor thuis of indusproefgebruik
 • Zeer hoge luchtstroom (907 CFM op de hoge instelling, 742 CFM op lage instelling)
 • Een van de stilste luchtdeuren (49/52 dB)
 • Optimale energie-efficiëntie (kan dalen tot 270W)
 • Uitzonderlijke motor geïnspireerd door Duitse techniek
 • Brede spectra van breedtes beschikbaar (36″, 42″, 48″, 60″ of 72″)
Tegens

 • De prijs weerspiegelt de geweldige specificaties (hoger dan gemiddeld)
 • Is een beetje lichtgewicht (28,7 lbs)
Koop op Amazon

# 2 DuraSteel Aerial Titan-1 – Het krachtigste residentiële luchtgordijn

DuraSteel Aerial Titan-1 heeft de reputatie de Titan te zijn die het is. Het is het krachtigste industriële luchtgordijn dat de 1000 CFM-luchtstroom kan overschrijden bij een opmerkelijke luchtsnelheid van 3150 FPM (voet per minuut).

De kracht zelf positioneert het als het beste industriële luchtgordijn. Het is uitzonderlijk nodig op plaatsen waar het van vitaal belang is om de lucht helder en geconditioneerd te houden. Vleesverwerking, laboratoria, keukens, diepvriezers zijn slechts enkele voorbeelden van het gebruik ervan.

Volgens ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers), “De effectiviteit van luchtgordijnen bij het voorkomen van infiltratie via een ingang varieert over het algemeen van 60 tot 80%. Wanneer je in, laten we zeggen, een schone keuken werkt, wil je dat aantal echt dichtbij of zelfs boven de 80% houden, omdat geen enkele klant een vlieg in zijn soep wil zien.

Titan-1 bereikt dat door pure luchtstroomkracht alleen. De ongelooflijke 1177 CFM-luchtstroom is misschien overkill voor een huis, maar het is precies wat nodig is om een schone keuken schoon te houden. Geen enkele vlieg of insect zal die luchtstroom kunnen weerstaan.

DuraSteel Aerial Titan-1 geïnstalleerd boven de deur van een coffeeshop. Het is een beest, het krachtigste residentiële luchtgordijn.

Er is slechts één nadeel, maar het is een groot nadeel: DuraSteel Aerial Titan-1 is even luid als krachtig. Het zal geluidsniveaus tot 65 dB bereiken bij een lage instelling en op de hoge instelling zal het 69 dB bereiken. Dat is een vrij hoog geluidsniveau voor een HVAC-apparaat.

Het is duidelijk dat al die luchtstroom en stroom behoorlijk wat lawaai produceert. Daarom is de Titan-1 een voorkeurskeuze voor residentieel gebruik waar de omgeving al luid is. Stel je een keuken voor vol chef-koks en obers die bestellingen bellen of een houthandel. Het hebben van een luchtdeur van 69 dB zal hen niet een beetje storen. Zet het echter niet over de deuren van een jazzclub.

Al met al is de Titan-1 een industrieel beest dat het beste is in het schoon en goed geconditioneerd houden van plaatsen. Het is verkrijgbaar in 36″, 40″ of 48″ breedtes.

DuraSteel Antenne Titan-1 36-48 Inch

Pros

 • Meest krachtige airconditioning deuropeningsgordijn voor industrieel gebruik
 • Recordbrekend luchtdebiet van 1177 dB
 • Recordbrekende luchtstroomsnelheid van 3150 FPM
 • Het beste in het garanderen dat er geen vlieg, insect, stof door de deur gaat
 • Het beste voor keukens, werkplekken voor zware machines, laboratoria
 • Brede eenheden beschikbaar (breedste is 48″)
Tegens

 • Uitzonderlijke belasting voor een HVAC-apparaat (tot 69 dB)
 • Zwaargewicht (37,2 lbs) – het over de deur tillen is moeilijker
 • Niet geschikt voor rustige huizen of jazzclubs
Koop op Amazon

# 3 Global Industrial FM-1209-2 – Best beoordeeld door klanten

Global Industrial FM-1209-2 is een eenvoudig luchtgordijn met geweldige specificaties en een betaalbare prijs. Het is niet moeilijk om te zien waarom het trio van eenvoudige, betaalbare, geweldige specificaties populair is bij de klanten.

In feite is de Global Industrial FM-1209-2 de best beoordeelde luchtdeur op Amazon met een beoordeling van 4,9 / 5. De meeste mensen prijzen hoe goed het de vliegen buiten kan houden.

Het heeft twee instellingen: de hoge instelling met 815 CFM-luchtstroom en de lage instelling met 670 CFM-luchtstroom. Dit is niet de krachtigste luchtgordijnluchtstroom, maar de meeste mensen bezitten een bar of willen deze in hun huisbehoefte installeren.

de blower en buitenschaal van wereldwijde industrieën fm12092 best beoordeelde luchtdeur
Global Industries FM-1209-2 is een eenvoudig en krachtig luchtgordijn voor de meeste mensen. U kunt het eenvoudig bedienen met een afstandsbediening.

De afstandsbediening is een leuke toevoeging. Uiteraard heb je maar 3 instellingen om uit te kiezen (HI/LOW/OFF) maar het gebruik van de afstandsbediening is net iets handiger dan een ladder uittrekken en handmatig doen.

Het heeft een gemiddeld energieverbruik voor een deurgordijn voor airconditioning en een gemiddeld tot laag geluidsniveau (maximaal 56 dB).

Eenvoudig, gemakkelijk te bedienen met afstandsbediening, geweldige specificaties en, zoals u zult zien, een betaalbare prijs. De FM-1209-2 is een mooie en solide keuze voor mensen die graag HVAC-apparaten zonder gedoe bezitten.

Global Industrials FM-1209-2 36 Inch

Pros

 • Eenvoudigste luchtgordijn om in te stellen en te bedienen via afstandsbediening
 • Geschikte luchtstroom van 815 CFM
 • Gemiddeld geluidsniveau (56 dB)
 • Hoogste beoordelingen van klanten
Tegens

 • Er is alleen een 36″-model beschikbaar
 • Niet de leukste (maar dat is gewoon een kwestie van mening)
 • Niet zo’n hoge luchtstroom als de over het algemeen beste picks
Koop op Amazon

# 4 Strongway B072DY5T7L – Het goedkoopste luchtgordijn voor minder dan $ 200

Strongway is de goedkope manier. Hun B072DY5T7L-model kan een CFM-luchtstroom van meer dan 800 produceren (wat precies is wat de meesten van ons nodig hebben) en kost minder dan $ 200.

Je kunt het 8 voet boven de deur monteren; het heeft 2 instellingen en een UIT-schakelaar (HI / LOW / OFF). Het is net zo nuttig als de duurdere modellen om vliegen, insecten en rook buiten te houden.

Natuurlijk heeft het geen recordbrekende specificaties, maar als u op zoek bent naar een snelle en kosteneffectieve manier om een luchtgordijn tussen binnen en buiten te maken, is de Strongway een manier om te gaan.

Strongway B072DY5T7L is het goedkoopste luchtgordijn op de markt
Strongway B072DY5T7L is het goedkoopste luchtgordijn op de markt. Het is in staat om een sterke 816 CFM-luchtstroom te creëren en het kost minder dan $ 100.

Alleen al het feit dat het 34 pond weegt, kan je iets vertellen over de betrouwbaarheid. Natuurlijk moet met goedkope HVAC-apparaten de betrouwbaarheid worden aangepakt. Het hoger dan gemiddelde gewicht is echter geruststellend. Een zwaarder apparaat wordt meestal vertaald in hoogwaardige materialen.

Een echt slechte zaak is echter dat de Strongway B072DY5T7L wordt aangedreven door een 345W-motor. Dat betekent dat de elektriciteitskosten hoger zullen zijn dan gemiddeld. De #1 pick – Awoco FM3509L/Y-M – kan bijvoorbeeld een luchtstroom van 907 CFM produceren met slechts 300W. Ter vergelijking: de Strongway produceert 816 CFM met 345W.

Omdat u niet zo energiezuinig bent, betekent dit dat u mogelijk meer betaalt dan u zou willen vanwege de hogere elektriciteitsrekening. Op dit moment, ja, het luchtgordijn kan minder dan $ 200 kosten, maar de lager dan gemiddelde energie-efficiëntie kan $ 10 of zelfs $ 20 toevoegen aan uw jaarlijkse elektriciteitsrekening. Het is zeker iets om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste luchtgordijn.

Strongway B072DY5T7L 36 Inch

Pros

 • Goedkoopste residentiële luchtgordijn (kost minder dan $ 200)
 • Solide luchtstroom van 816 CFM
 • Gemiddeld geluidsniveau
 • Zwaar genoeg – meestal zijn zwaardere HVAC-apparaten betrouwbaarder
Tegens

 • Er is alleen een 36″-model beschikbaar
 • Heeft een lager dan gemiddelde energie-efficiëntie
 • Gemiddeld geluidsniveau
Koop op Amazon

#5 Maxwell MASF036-N1 – Het stilste luchtgordijn op de markt

Last but not least is de Maxwell MASF036-N1. Het is niet het sterkste, niet het krachtigste luchtgordijn. Het heeft echter wel een bepaalde kwaliteit die erg belangrijk is als het gaat om het kiezen van een deurgordijn met airconditioning:

Het geluid van stilte.

Met de geluidsniveaus van 49/52 dB is dit het stilste luchtgordijn en perfect voor thuisgebruik. Als u niet graag een constant laag geluidsniveau hoort, is de Maxwell MASF036-N1 misschien zelfs de slimste keuze voor u. Het is zo stil als een kat.

Maxwell MASF036-N1 is het meest stille luchtgordijn met de laagste decibelniveaus
Maxwell MASF036-N1 is het stilste luchtgordijn met de lage 49/52 decibel niveaus.

Toch kunnen we niet voorbij het feit dat het een lage luchtstroom heeft. In de hoge versnelling bereikt de maximale luchtstroom 647 CFM. Dat is echter zo’n 200 CFM onder het gemiddelde. Dat is niet ideaal, maar het verklaart wel waarom het zo stil kan zijn. De blower hoeft minder lucht uit te blazen.

Een groot voordeel is dat dit luchtgordijn voor thuis ook beschikbaar is in bredere modellen. U kunt kiezen uit 36″, 39″, 48″ of 60″ modellen. Vooral de 60″ is fijn om te hebben voor balkondeuren die meestal breder zijn.

Maxwell MASF036-N1 36-60 Inch

Pros

 • De stilste unit met 49/52 dB niveaus
 • Breed scala aan modellen van 36″, 39″, 48″ tot 60″
 • Kan over de brede balkondeuren worden geïnstalleerd
Tegens

 • Heeft een lage luchtstroom van 647 CFM
 • Niet het meest energiezuinige apparaat
 • Een beetje hogere prijs
Koop op Amazon

Heeft u een advies nodig voor uw situatie?

Als je geen ap hebt gevondengunstig luchtgordijn op de bovenstaande lijst, bent u vrij om commentaar te geven op uw specifieke situatie. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een industrieel of residentieel luchtgordijn. We proberen je hoe dan ook te helpen.

Hoop dat dit helpt.

Inhoudsopgave