6 Beste elektrische tankloze boilers (aangedreven door 240V, 50-150 A)

On-demand warm water wordt snel de nieuwe moderne standaard.

De eenvoudigste manier om on-demand warm water te krijgen, is door een elektrische tankloze boiler te installeren.

Elk huishouden heeft toegang tot een elektriciteitsnet; het installeren van een elektrische tankloze kachel is veel handiger.

De beste elektrische boilers hebben verschillende voordelen over traditionele opslagverwarmers met tanks. Dit zijn:

 • Hoge energie-efficiëntie. Elektrische tankloze kachels hebben een energiefactorclassificatie (EF-classificatie) van meer dan 0,9. Dat betekent dat meer dan 90% van de elektriciteit wordt gebruikt om water te verwarmen. Minder dan 10% van de energie gaat verloren; opslagverwarmers hebben 30-50% energieverliezen.
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden. Bij gaskachels heb je toegang nodig tot aardgas of propaan en moet je de installatie elk jaar inspecteren. Met elektrische tankloze kachels heeft u echter een snel en betaalbaar installatieproces en weinig tot geen onderhoud.
 • Duurzaamheid. De beste elektrische tankloze kachels gaan ongeveer 20 jaar mee. Opslag degenen hebben een levensduur van ongeveer 13 jaar. Bovendien biedt de meeste elektrische tankloze boiler uitstekende garanties, met tot 10 jaar garantie op de warmtewisselaar.
 • Verkrijgbaar in verschillende maten (gemeten in kW). De afmetingen van elektrische tankloze kachels variëren van 10 kW tot 40 kW. Als u een klein huishouden heeft, kunt u degenen kiezen die dichter bij 10 kW liggen. Voor een groot huishouden en verhoogde warmwaterbehoeften kunt u kiezen voor de krachtige 36 kW elektrische tankloze kachels. Tankloze boilers met lage versterker zoals Stiebel Eltron 230628 zijn zeer gewild.
 • Goedkoper dan gasalternatieven. Gastankloze boilers kunnen gemakkelijk meer dan $ 1.000 kosten. Tankloze boilers die worden aangedreven door elektriciteit, kosten echter minder dan $ 1.000. U kunt de beste krijgen voor de helft van de kosten van de gaskachels.

Als je het eenmaal hebt, krijg je al het gemak dat hoort bij een duurzame, onderhoudsarme elektrische tankloze kachel. U kunt er gerust op zijn – de on-demand warmwatervoorziening wordt verzorgd.

Hieronder vindt u een lijst met de beste elektrische tankloze kachels. Deze keuzes worden gemaakt op basis van aanbevelingen, specificaties en prijs-prestatieverhouding:

Lijst met de beste elektrische tankloze boilers (met specificaties en beoordelingen)

Elektrische Tankless
Boiler:
Belangrijke specificaties:
#1 Stiebel Eltron – Tempra 24 Plus

$$$$
4.5 van de 5 sterren
Controleer op Amazon

Max. Waterstroom: 5 GPM
Energiefactor: 0,99 EF
Watertemperatuur: 86° tot 140°F
Lawaai: 56 dBa
Vermogen: 24 kW (100 A, 240 V)
Gewicht: 16.1 lb
Garantie: Lekkage (7 jaar),
Onderdelen (3 jaar)
Land: Duitsland
Beoordeeld formaat: 24 kW.
Beschikbare maten: 12 kW, 15 kW,
20 kW, 24 kW, 29 kW, 36 kW.
#2 EcoSmart ECO 27

$$$$
4.1 van de 5 sterren
Controleer op Amazon

Max. Waterstroom: (Geschat) 5,5 GPM
Energiefactor: Nan
Watertemperatuur: 80 °F – 140 °F
Vermogen: 27 kW (112,5 A, 240 V)
Gewicht: 10.98 lb
Garantie: Beperkte levenslange garantie
Land: VERENIGDE STATEN
#3 Rheem 240V 2 Verwarmingskamers RTEX-18

$$$$
4.1 van de 5 sterren
Controleer op Amazon

Max. Waterstroom: 4.4 GPM
Energiefactor: Nan
Watertemperatuur: Tot 140°F
Lawaai: Nan
Vermogen: 18 kW (75 A, 240 V)
Gewicht: 8.5 lb
Garantie: Verwarmingskamer (5 jaar),
Onderdelen (1 jaar)
Land: VERENIGDE STATEN
Nr. 4 230628 Stiebel Eltron

$$$$
4.2 van de 5 sterren
Controleer op Amazon

Max. Waterstroom: (Geschat) 3,5 GPM
Energiefactor: Nan
Watertemperatuur: 86° tot 140°F
Vermogen: 12 kW (50 A, 240 V)
Gewicht: 5.95 lb
Garantie: Lekkage (7 jaar), Onderdelen (3 jaar)
Land: Duitsland
#5 Sio Green SIO18 v2 Infrarood

$$$$
4.4 van de 5 sterren
Controleer op Amazon

Max. Waterstroom: 6,6 GPM
Energiefactor: Nan
Watertemperatuur: Nan
Vermogen: 18 kW (80 A, 240 V)
Gewicht: 28.3 lb
Garantie: NaN
Land: VERENIGDE STATEN
# 6 Eemax EEM24027

$$$$
3.8 van de 5 sterren
Controleer op Amazon

Max. Waterstroom: (Geschat) 5,5 GPM
Energiefactor: Nan
Watertemperatuur: Nan
Vermogen: 27 kW (112,5 A, 240 V)
Gewicht: 13.75 lb
Garantie: NaN
Land: VERENIGDE STATEN


#1 Stiebel Eltron Tempra Plus (Beste elektrische boiler)

Het Duitse bedrijf Stiebel Eltron staat alom bekend als de beste producent van elektrische boilers. De beste kachel die de Duitse ingenieurs hebben bedacht is de Tempra Plus, die in 6 verschillende maten verkrijgbaar is.

Het belangrijkste voordeel van de Stiebel Eltron Tempra Plus – de reden waarom het de beste elektrische tankloze verwarming is – is de gepatenteerde Advanced Flow Control. Deze technologie gaat een stapje verder om de krachtige warmwaterstroom automatisch te behouden. Als de capaciteit te hoog is, zal de AFC de warmwaterstroom verminderen en de nodige aanpassingen doen om de energie-efficiëntie van de warmtewisselaar te verhogen.

Dat, in combinatie met een condensor, brengt de energie-efficiëntie van de Stiebel Eltron Tempra Plus op 0,99 EF. Dat betekent dat voor elke 1 dollar aan elektriciteitsuitgaven, $ 0,99 rechtstreeks naar verwarmingswater gaat. Slechts 1% gaat verloren. Ter vergelijking: andere bovengemiddelde energiezuinige elektrische kachels hebben een EF-rating van 0,95.

Het apparaat zelf is zeer compact; de best verkopende 24 kW Tempra Plus weegt slechts 16,1 lbs.

stiebel eltron beste tankloze boiler
Stiebel Eltron Tempra Plus is de beste tankloze boiler. Het is elektrisch, extreem energiezuinig en heeft een Duitse technische klasse van betrouwbaarheid.

Het is krachtig genoeg om de warmwaterbehoeften van het hele huishouden gemakkelijk aan te kunnen. Het kan de watertemperatuur verhogen van 86 ° F tot een maximum van 140 ° F. Om een dergelijke stroom te bereiken, is een elektriciteitsnet van 150 A nodig. Moderne huishoudens hebben dat al; de ouderen hebben een upgrade van het elektriciteitsnet nodig.

U kunt kiezen tussen 12 kW, 15 kW, 20 kW, 24 kW, 29 kW en 36 kW maten. Het populairste model dat bij de meeste huishoudens past is de Stiegel Eltron Tempra 24 kW Plus. Als u echter een groot huishouden heeft, moet u investeren in het krachtigste 36 kW-model. U zult zich geen zorgen maken over het feit dat u niet snel genoeg on-demand warm water hebt (gedurende 20 jaar of zo).

Stiebel Eltron 239222 Tempra Plus

Pros

 • Meest energiezuinige tankloze kachel met 0,99 EF
 • Maakt gebruik van gepatenteerde Advanced Flow Control om de warmwaterstroom beter te regelen dan welke andere verwarming dan ook
 • Breed bereik van watertemperatuur (86 ° F tot 140 ° F)
 • Klein (16,1 lbs) maar zeer krachtig
 • Breed scala aan beschikbare modellen (van 12 kW tot de sterkste 36 kW)
 • Betrouwbaar: Duitse techniek is altijd een pluspunt
Tegens

 • Gezien de geavanceerde technologie is het aan de dure kant
 • Minimaal aanbevolen elektrische service van 150 A; heeft mogelijk een verbeterd elektriciteitsnet nodig
Koop op Amazon

# 2 EcoSmart ECO 27 (meest populaire elektrische tankloze kachel)

Het is niet moeilijk om te zien waarom EcoSmart ECO 27 zo’n hit is bij consumenten. Het is klein (minder dan 4 inch breed), zeer energiezuinig (kan tot 50% besparen op warmwaterkosten) en betaalbaar. Het feit dat u een milieuvriendelijke 27 kW elektrische tankloze kachel kunt krijgen voor minder dan $ 500 is het sterke verkoopargument.

Als je het op Amazon bekijkt, heeft het zelfs meer dan 2000 bestaande beoordelingen met een totale gemiddelde beoordeling van meer dan 4 sterren. Als het gaat om elektrische warmwaterboilers, is dat een uitstekende beoordeling.

Het heeft een lage 0,3 GPM-activeringsstroom; dat betekent dat u een onmiddellijke warmwaterstroom heeft, zelfs bij een zeer lage waterstroom. Andere vergelijkbare apparaten hebben een activeringsstroom van 0,5 GPM. Dit maakt de EcoSmart ECO 27 veel handiger en energiezuiniger.

Om de 27 kW elektrisch vermogen te bereiken, hebt u een spanning van 240 V en een maximale stroomsterkte van 112,5 A nodig. Om dat rooster te krijgen, moet je meestal 3 40 A-brekers hebben. Samen kunnen ze 120 A-elektriciteit leveren, wat meer dan genoeg is om de EcoSmart ECO 27 van stroom te voorzien.

milieuvriendelijke tankloze boiler die meer dan 50 procent van de waterkosten kan besparen
EcoSmart ECO 27 kW is ontworpen als de meest milieuvriendelijke tankloze boiler.

EcoSmart ECO is gemaakt om zowel milieuvriendelijk als compact te zijn. In feite is het de kleinste elektrische tankloze boiler als u alleen de afmetingen controleert (hoogte x breedte x diepte = 17 x 17 x 3,625 inch).

Voor een elektrische binnenkachel is het belangrijk om klein en visueel aantrekkelijk te zijn. EcoSmart ECO 27 is beide. Als je een kleiner huishouden hebt, kun je ook kiezen voor een kleinere 18 kW neef.

EcoSmart ECO 27 kW

Pros

 • Best verkopende elektrische tankloze boiler op Amazon
 • Milieuvriendelijke functies omvatten 0,3 GPM minimale flow en zelfmodulerende technologie
 • Kan tot 50% besparen op waterverwarmingskosten
 • Het kleinste en lichtste apparaat op de lijst
 • Lagere prijs dan premium zware tankloze kachels
Tegens

 • Heeft drie 40 A-breekhamers nodig om een vermogen van 27 kW te bereiken
 • Misschien niet sterk genoeg voor grote huizen
Koop op Amazon

# 3 Rheem 240V 2 Verwarmingskamers RTEX-18 (Beste kleine elektrische tankloze kachel)

De meeste mensen die elektrische tankloze kachels kopen, kennen de beschikbare merken niet. Als ze er echter één kennen, is het Rheem. Dit is een Amerikaans bedrijf dat al tientallen jaren kachels maakt.

Hun meest populaire elektrische tankloze kachel is de Rheem RTEX-18. Het heeft 2 verwarmingskamers en kan het volledige vermogen van 18 kW bereiken. De maximale warmwaterstroom in ideale omstandigheden is 4,4 GPM. Dat is meestal genoeg voor kleine en middelgrote huishoudens. Grote huishoudens met 5 of meer personen hebben echter een krachtigere tankloze kachel nodig die op elektriciteit werkt.

Het enige handige dat elke elektricien die de Rheem RTEX-18 installeert, zal waarderen, is de standaardspanning (240 V) en lage stroomsterkte voor een elektrische tankloze kachel (75 A). Meestal hebben de krachtige kachels een rooster van 100 A of zelfs 200 A nodig. De 75 A legt die ideale balans vast tussen een krachtige elektrische kachel zonder de moeilijke update van het elektriciteitsnet.

rheem 18 kw is de kleinste en meest betaalbare elektrische tankloze kachel
Rheem 18 kW Classic Series is een kleine maar krachtige elektrische tankloze boiler die minder dan 10 lbs weegt.

Het aantrekkelijke van de RTEX-18 is ook de prijs. Omdat het niet zo krachtig is en niet de dure new-age technologie omvat, is het geprijsd onder de $ 500.

Voor een solide, duurzame en betrouwbare elektrische tankloze kachel aangedreven door 75 A, is dat net zo’n eerlijke prijs als elke andere.

Rheem 18kW Classic Serie

Pros

 • Beste kleine elektrische tankloze kachel voor kleine huishoudens
 • Eenvoudig te gebruiken en eenvoudig te installeren (gebruiksvriendelijk)
 • In de meeste gevallen hoeft u uw elektriciteitsnet niet te upgraden (werkt op max. 75 A)
 • Kost minder dan $ 500 (zeer betaalbare prijs voor een betrouwbare kachel)
Tegens

 • Niet geschikt als u grote gelijktijdige warmwaterbehoeften heeft (groot huishouden van 5 of meer personen)
 • Garantie is niet bepaald de top van de lijn
Koop op Amazon

#4 Stiebel Eltron DHC-E 12 (Kleinste elektrische boiler met lage ampère)

Zoals gezegd produceert het Duitse bedrijf Stiebel Eltron de top van de lijn elektrische tankloze boilers. Ze hebben een apparaat met een kleine versie ontwikkeld voor kleine huishoudens of middelgrote huishoudens in het zuidelijke deel van de VS (waar de temperatuur van het innamewater het meest optimaal is). Dit is de Stiebel Eltron DHC-E 12 (Model: 230628):

 Stiebel Eltron 074424 DHC-E 12
Stiebel Eltron DHC-E 12 is de beste kleine en betaalbare elektrische boiler.

Het mooie van de kleinste 12 kW elektrische tankloze boiler is dat u uw elektriciteitsnet niet hoeft te upgraden en toch on-demand warm water krijgt voor het gelijktijdig laten draaien van 1 douche en 1 waterkraan.

De Stiebel Eltron DHC-E 12 wordt aangedreven door een 240 V (standaard) spanning en 50 A. 50 A net is wat de meeste huishoudelijke elektriciteitsnetten al aankunnen; er is geen behoefte aan dure upgrades van het elektriciteitsnet. Kortom, je sluit de elektrische tankloze boiler bijna aan en hebt een warme douche.

Het heeft ook een minimale activeringsstroom van 0,3 GPM. Dat betekent dat zelfs als u de kranen met een lage GPA gebruikt, u onmiddellijk warm water krijgt. Het heeft een breed scala aan beschikbare warmwatertemperaturen, overal van 86 ° F tot 140 ° F.

Dit apparaat is ontworpen als een single sink point-of-use en is ook in staat tot een multi-point-of-use elektrische tankloze verwarming. Zoals alle nieuwere Stiebel Eltron-kachels, wordt deze geleverd met zelfmodulerende waterstroomtechnologie, die verder toeneemt energie-efficiëntie. Het is beschikbaar voor minder dan $ 300.

Stiebel Eltron DHC-E 12

Pros

 • Kleinste tankloze boiler, voornamelijk voor single point-of-use (douche, bijvoorbeeld)
 • Het is niet nodig om het elektriciteitsnet te upgraden (werkt op 50 A met een vermogen van 12 kW)
 • Sommige nog kleinere modellen zijn beschikbaar
 • In totaal kost het minder dan $ 300
Tegens

 • Niet geschikt als u grote gelijktijdige warmwaterbehoeften heeft
 • Multi point-of-use is beperkt
Koop op Amazon

# 5 Sio Green SIO18 v2 (beste infrarood elektrische tankloze boiler)

Praat over NASA-technologie die wordt opgenomen om u on-demand warm water te leveren. Sio Green SIO18 v2 is een speciale tankloze boiler die elektriciteit gebruikt om ver-infraroodlampen aan te steken. Op zijn beurt verwarmt het infraroodlicht water in kwartsbuizen in de Sio Green-kachel.

Deze technologie was meestal gereserveerd voor de commerciële tankloze boiler. Sio Green is het eerste bedrijf dat infrarood elektrische tankloze kachels maakt voor residentieel gebruik.

Al het andere is vrijwel hetzelfde als bij volledig elektrische tankloze boilers. Je hebt de 3/4 inch NPT wateraansluitingen, 240 V en 80 A elektriciteitsnet. Het meeste elektriciteitsnet kan de elektriciteitsbehoeften van de Sio Green SIO18 v2 aan (zonder de noodzaak om het net te upgraden).

Het beste van het gebruik van de quartzbuizen is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over metaalcorrosie of calciumafzettingen. Het elektrisch opgewarmde water raakt geen metalen onderdelen; het raakt alleen Quartz-buizen aan. Geen metaal, geen metaalcorrosie, simpel genoeg.

infrarood tankloze boiler met kwartsbuizen om water snel te verwarmen
Sio Green V2 gebruikt ver-infrarood licht om het water in kwartsbuizen te verwarmen. Dat voorkomt zowel corrosie als calciumafzettingen.

Dit verminderde op zijn beurt de onderhoudskosten. De infraroodtechnologie zorgt er niet alleen voor dat je opschept over ‘Hey, ik heb NASA-technologie infrarood tankloze boiler aangedreven door elektriciteit’ en maakt de Sio Green V2 zeer energiezuinig.

Kwarts absorbeert het ver-infrarode licht met een hoge snelheid en verwarmt watermoleculen in een mum van tijd. Vanwege de hoge mate van verfijning die nodig is om deze apparaten te ontwerpen, is de Sio Green v2 duurder dan vergelijkbare standaard elektrische tankloze boilers.

Sio Groen V2 18kW Model

Pros

 • Maakt gebruik van nasa-ontwikkelde technologie van infrarood licht in combinatie met kwartsbuizen
 • Geen corrosie of calciumaanslag
 • Lager dan gemiddelde onderhoudskosten
 • Zeer energiezuinig
 • Twee modellen beschikbaar: 9 kW en 18 kW
Tegens

 • Voor essentiële een elektrische kachel is deze vrij zwaar (28,3 lbs)
 • Hogere prijs door de next-gen technologie
Koop op Amazon

#6 Eemax EEM24027 (Blauwe Tankloze Warmwaterboiler)

Kachels variëren nogal in specificaties. Als u echter binnenshuis een elektrische tankloze boiler installeert, moet de kleur ook een rol spelen. Helaas zijn de meeste kachels wit, grijs of zilver. De Eemax had dit simpele idee: ‘Maak gewoon een blauwe’. En de Eemax EEM24027 was geboren.

Wat de specificaties betreft, wordt de Eemax EEM24027 geleverd met zelfmodulerende technologie voor optimaal gebruik van warm water. Het kan het maximale vermogen van 27 kW bereiken; 240 V en 112,5 Een elektrisch net is vereist.

Maar het belangrijkste is dat het blauw en mooi is. In feite kan het uw interieurontwerp verrijken:

blauwe elektrische tankloze boiler
Eemax EEM24027 wordt geleverd in een blauwe kleur die visueel aantrekkelijk kan zijn voor veel huishoudens.

Het heeft een slank en compact ontwerp. Dit maakt het een perfecte aanvulling op huizen die behoefte hebben aan een minder neutrale en visueel aantrekkelijke elektrische tankloze boiler.

Eemax EEM24027

Pros

 • Blauw gekleurde tankloze boiler
 • Fatsoenlijke HVAC-specificaties
 • Zeer energiezuinig
 • Goede vermogen/gewichtsverhouding
Tegens

 • Slechts 27 kW model beschikbaar
 • Heeft geen top specs vergeleken met de beste elektrische tankless boilers
Koop op Amazon