7 Beoordelingen van de beste infraroodthermometer in 2022

Infrarood thermometer

Een infraroodthermometer is een handig en eenvoudig te gebruiken instrument om de oppervlaktetemperaturen snel en nauwkeurig te meten zonder ooit het object te hoeven aanraken.

Omdat het contactloze thermometers zijn, zijn ze ideaal voor het uitvoeren van snelle steekproefcontroles van temperaturen vanaf een afstand wanneer de warmte van het object te hoog is om dichtbij te komen, het doel buiten bereik is of wanneer een conventionele thermometer zoals een sondethermometer niet kan worden gebruikt.

IR-thermometerpistolen zijn handig in een breed scala aan toepassingen, zoals het diagnosticeren van autoproblemen, het bewaken van voedsel om te voldoen aan veiligheidsnormen, het controleren van HVAC-apparatuur en ervoor zorgen dat een grillplaat de ideale temperatuur heeft.

Of u nu veel tijd besteedt aan het repareren en onderhouden van machines op het werk of u geniet van het thuis koken met hoge precisie, een contactloze infraroodthermometer kan in zoveel situaties waardevol zijn.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Best Infrared Thermometer beoordelingen

Bekijk onze lijst met infrarood temperatuurpistool beoordelingen om u te helpen bij het kiezen van het meest geschikte model voor uw budget en gewenste toepassing.

1. Fluke 62 MAX Plus IR Thermometer: Beste Overall

Toevalstreffer 62 MAX Plus

Bij mechanische, automotive, elektrische of HVAC-reparaties en onderhoud is deze infraroodthermometer perfect voor de klus. Het is klein, gemakkelijk te gebruiken en nauwkeurig, wat betekent dat u zich kunt verplaatsen in compacte of krappe ruimtes om de temperatuur van motoren, pompen, panelen, breekhamers, transformatoren, compressoren, stoomleidingen, kleppen, kanalen en ventilatieopeningen te meten.

Dit is een betrouwbare en duurzame eenheid die 3 meter val is getest, dus het is robuust genoeg voor elke werkruimte. Bovendien is het IP54-geclassificeerd om te certificeren dat het zowel stof- als waterbestendig is. Dit model kan ook worden vastgeklikt aan een gereedschapsriem of een opslagruimte met behulp van een karabijnhaak.

De Fluke 62 MAX Plus beschikt over dubbele lasers om precisie in uw metingen te garanderen door u te helpen de randen van het meetgebied te identificeren. Na het nemen van de meting geeft het apparaat de hoogste en laagste meting weer, het verschil tussen hen en de gemiddelde temperatuur op een groot display met achtergrondverlichting. Het grote LCD-scherm maakt de gegevens gemakkelijk te lezen, zelfs in donkere gebieden.

Dit model is emissiviteit instelbaar en heeft een verhouding van 12:1 distance to spot (D:S). Het temperatuurmeetbereik is -22 °F tot 1202 °F (-30 °C tot 650 °C) en is nauwkeurig tot op ± 1% in het bereik van 0 °C tot 650 °C.

Voor gebruikers die een industrieel model nodig hebben voor professioneel gebruik op de werkplek of zelfs voor degenen die thuis een duurzame en nauwkeurige contactloze infraroodthermometer willen, is de Fluke 62 MAX Plus onze topaanbeveling.

Belangrijkste kenmerken

 • Dubbele lasers zorgen voor de nauwkeurigheid van metingen
 • Nauwkeurig tot ± 1% met een afstand/spot ratio van 12:1
 • Emissiviteit instelbaar
 • Robuust, met IP54 stof- en waterbestendigheidsclassificatie en 3-meter val getest
 • Het grote lcd-scherm met achtergrondverlichting maakt gegevens gemakkelijk te lezen
 • Ergonomisch ontworpen om comfortabel in uw hand te liggen
 • Aangedreven door slechts één AA-batterij

Klik hier om de prijs van onze # 1 aanbeveling te bekijken: de Fluke 62 MAX Plus op Amazon

2. Easy@Home JXB-178 No-Touch Voorhoofd Thermometer: Beste Medische Infrarood Thermometer

Easy@Home JXB-178

De Easy@Home JXB-178 infrarood voorhoofdthermometer is een klinisch nauwkeurige, medische digitale thermometer die is ontworpen om de lichaamstemperatuur van volwassenen en kinderen veilig en snel te meten met behulp van no-touch infraroodtechnologie.

De JXB-178 voorhoofdthermometer is eenvoudig te gebruiken, schakel het apparaat gewoon in, richt het op het voorhoofd op 1,2-2 inch (3-5 cm) afstand en trek vervolgens aan de trekker om een meting uit te voeren. In 1 seconde wordt de temperatuur weergegeven op het scherm met achtergrondverlichting. Het apparaat heeft ook een hoorbaar koortsalarm en een driekleurige achtergrondverlichting. Het scherm wordt groen wanneer het een normale temperatuur detecteert, oranje voor lage koorts en rood voor hoge koorts.

Omdat de JXB-178 voorhoofdthermometer contactloos is en metingen in slechts 1 seconde uitvoert, is hij perfect voor temperatuurscreening waarbij veiligheid en hygiëne voorop staan. De JXB-178 kan bijvoorbeeld nuttig zijn op kantoren, in het bedrijfslevennesses, scholen, magazijnen, centra voor lichamelijk onderzoek en natuurlijk thuis.

U kunt vertrouwen op de JXB-178 en u voelt zich comfortabel bij het gebruik ervan, omdat de thermometer een door de FDA goedgekeurd klasse II medisch hulpmiddel is dat wordt verkocht door Easy Healthcare Corporation, een Amerikaans bedrijf gevestigd in Illinois, dat meer dan 18 jaar vruchtbaarheids- en drugstestervaring heeft.

Het heeft een werkbereik van 89,6 ° F tot 109,4 ° F (32 ° C tot 43 ° C) in de voorhoofdmodus en is nauwkeurig tot ± 0,6 ° F (± 0,3 ° C). Het apparaat heeft ook een oppervlaktemodus om de oppervlaktetemperatuur van objecten te meten en een kamertemperatuurmodus. De laatste 32 metingen worden opgeslagen voor eenvoudige herinnering, u kunt schakelen tussen ° C en ° F, en er is een mute-instelling, zodat u een slapend kind niet stoort bij het controleren van hun temperatuur.

We beoordelen de JXB-178 als de beste medische infraroodthermometer in het algemeen omdat deze door de FDA is goedgekeurd, nauwkeurige metingen van 1 seconde biedt en eenvoudig te gebruiken is.

Belangrijkste kenmerken

 • No-touch 1-seconde voorhoofd temperatuurmeting
 • Professioneel medisch hulpmiddel van klasse II, FDA-goedgekeurd
 • Nauwkeurig tot ± 0,6 °F (± 0,3 °C)
 • Driekleurig LED-display met achtergrondverlichting en koortsalarm om temperaturen gemakkelijk af te lezen
 • Slaat de laatste 32 metingen op
 • Wordt automatisch uitgeschakeld na 30 seconden

3. Etekcity 1022D Dual Laser Digitale Infrarood Thermometer: De beste prijs-kwaliteitverhouding

Etekcity 1022D

De Etekcity 1022D is de beste prijs-kwaliteitverhouding contactloze thermometer omdat, hoewel het veel van dezelfde functies heeft als zijn concurrenten (in sommige gevallen heeft het meer), het komt tegen een veel lagere prijs.

Deze laser infrarood thermometer heeft een breed meetbereik voor lagere temperaturen waardoor hij ideaal is voor gebruik in diepvriezers of koude ruimtes. De nauwkeurigheid ligt binnen ± 2% met een meetbereik van -58 °F tot 1022 °F (-50 °C tot 550 °C). De Etekcity 1022D maakt gebruik van dubbele klasse 2 lasers om u te helpen nauwkeurige metingen uit te voeren. De ideale afstand voor de lasers om de meest betrouwbare meting te krijgen, is 14,17 inch (36 centimeter) van het oppervlak of object dat u meet – hierdoor kunnen de twee lasers elkaar overlappen en de beste resultaten bereiken. En de resultaten zijn snel: het apparaat geeft metingen weer in minder dan 0,5 seconden.

De Etekcity 1022D is voorzien van instelbare emissiviteit om verschillende oppervlaktetypes mogelijk te maken. Een lcd-scherm met achtergrondverlichting op de Etekcity 1022D betekent dat u hem mee kunt nemen naar donkere ruimtes zonder dat u een zaklamp hoeft mee te nemen. Het thermometerpistool heeft ook een automatische data hold-functie waarmee u de tijd hebt om uw nummers vast te leggen nadat u uw meting hebt uitgevoerd. De Etekcity 1022D helpt uw batterijlevensduur te sparen met de Auto-Off-functie en een indicator voor een bijna lege batterij.

Belangrijkste kenmerken

 • 12:1 afstand tot spot verhouding met ± 2% nauwkeurigheid
 • Instelbare emissiviteit en dubbele lasers voor grotere nauwkeurigheid
 • Een LCD-scherm met achtergrondverlichting voor gebruik in gebieden met weinig licht
 • Automatische data hold-functie om resultaten na meting te behouden
 • Auto-Off-functie en lage batterij-indicator om de levensduur van de batterij te behouden. Batterij inbegrepen
 • 1 jaar garantie met een optie om te verlengen met 1 extra jaar gratis

4. Taylor Precision Products Dual Infrarood / Thermokoppel Thermometer: Beste Infrarood Thermometer Voor Koken

Taylor Precision Products Spatwaterdichte dubbele temperatuur

De Taylor Precision Products Dual Thermometer is de beste thermometer om te koken omdat deze wordt geleverd met zowel een IR-thermometerapparaat als een interne sonde. Infraroodthermometers kunnen alleen oppervlaktetemperaturen meten, niet interne temperaturen.

De beste manier om temperaturen te meten tijdens het koken is om de infraroodthermometer te gebruiken (voor het aflezen van de koekenpan of het barbecueoppervlak) in combinatie met de meegeleverde sonde voor de interne temperatuur van het voedsel.

Vanwege deze dubbele capaciteit is het Taylor Precision Products Thermokoppel veelzijdig genoeg om nuttig te zijn voor precisiebakken, grillen, braden of zelfs sous vide. De thermometer heeft een temperatuurbereik van -67 ° F tot 482 ° F, terwijl de sonde tot 626 ° F kan meten. De IR-thermometer heeft ook instelbare emissiviteit die bijvoorbeeld belangrijk kan zijn bij het meten van oppervlakken bedekt met olie.

Dit model wordt geleverd met een automatische uitschakelfunctie om de levensduur van de batterij te helpen verlengen en werkt op twee AAA-batterijen (ook inbegrepen). Het is spatwaterdicht (een essentieel kenmerk voor in de keuken) en vrij compact van formaat (5,1 x 9,1 x 2 inch en weegt 4,8 gram), wat betekent dat het comfortabel in de zak van een koksbroek of een schort past.

Belangrijkste kenmerken

 • Dubbele actiethermometer en sonde om beide te meten oppervlakte- en interne voedseltemperaturen
 • Instelbare emissiviteit
 • De sonde heeft een leescapaciteit bij hoge temperaturen met de mogelijkheid om tot 626 graden Fahrenheit te meten
 • Automatische uitschakelfunctie om de levensduur van de batterij te verlengen
 • Twee AAA-batterijen inbegrepen

5. Etekcity Lasergrip 774 contactloze digitale laser infraroodthermometer: beste budgetoptie

Etekcity Lasergrip 774 |

Als instapproduct in het Etekcity-assortiment is de Lasergrip 774 de beste goedkope contactloze digitale infraroodthermometer. Het is een klasse 2 lasertemperatuurpistool dat temperaturen tussen -58 ° F tot 716 ° F (-50 ° C tot 380 ° C) van een aanzienlijke afstand kan meten (14,1 inch of 36 centimeter is de ideale afstand tussen het lasertemperatuurpistool en het object voor de beste nauwkeurigheid).

Zodra u het infraroodtemperatuurpistool richt en schiet, komt de meting in minder dan 500 milliseconden en houdt de meting op het LCD-scherm met achtergrondverlichting gedurende 15 seconden vast. Het scherm is ook verlicht, voor gebruiksgemak bij weinig licht.

De Lasergrip 774 van de Etekcity heeft een vaste emissiviteitsinstelling die de nauwkeurigheid van het apparaat op reflecterende oppervlakken beperkt. Als precisie belangrijk voor u is, bekijk dan onze topaanbeveling- de Fluke 62 MAX Plus IR Thermometer.

De 9-volt lithium-ionbatterij is inbegrepen en er zijn een aantal functies in het apparaat ingebouwd om de levensduur van de batterij te verlengen en te bewaken, waaronder een Auto-Off-functie en een indicator voor een bijna lege batterij. Gecoat in UV-verf, beschikt dit model ook over een robuuste externe behuizing. Voor mensen met een beperkt budget is de Etekcity 774 een van de beste infraroodthermometers om te kopen.

Belangrijkste kenmerken

 • 12:1 afstand tot spot verhouding
 • -58 °F tot 716 °F temperatuurbereik
 • Een LCD-scherm met achtergrondverlichting voor gebruik in gebieden met weinig licht
 • Data hold-functie van 15 seconden
 • Auto-Off-functie en lage batterij-indicator om de levensduur van de batterij te behouden. Batterij inbegrepen
 • 1 jaar garantie met een optie om te verlengen met 1 extra jaar gratis

6. FLIR TG165 Spot Thermische Camera: Beste Visuele Infrarood Thermometer

FLIR TG165

In plaats van u alleen de temperatuur in een bepaald gebied te laten zien, toont de FLIR TG165 spot thermische camera u de hotspots versus koele plekken over het hele oppervlak met een gemakkelijk te lezen kleurgecodeerd visueel display.

Visuele infraroodthermometers zijn handig voor het scannen van gebieden om warme of koude plekken onmiddellijk te identificeren, zoals het vinden van een hotspot op een elektrische breekpaneel of het identificeren van apparatuurproblemen in HVAC-apparaten en -systemen.

De spot thermische camera heeft een temperatuurmeetbereik van -13 °F tot 716 °F (-25 °C tot 380 °C). De eigenlijke camera zelf heeft FLIR’s innovatieve Lepton IR Imaging Engine met 80×60 resolutie, 150mK gevoeligheid en een verversingssnelheid van 9hz.

U kunt de gegevens en afbeeldingen van de spot thermische camera opslaan op een USB- of SD-kaart en deze vervolgens overbrengen naar uw computer voor verdere analyse of doorsturen naar andere mensen. Een micro SD-kaart van 8 gigabyte en een USB-kabel worden bij het product geleverd.

Het apparaat is getest op vallen tot 2 meter waardoor het duurzaam en duurzaam is. Het is ook compact, gemakkelijk te vervoeren en intuïtief te gebruiken – er is geen training nodig om het instrument te bedienen.

Belangrijkste kenmerken

 • 24:1 afstand tot spot verhouding
 • Temperatuurbereik van -13 °F tot 716 °F
 • FLIR’s innovatieve Lepton IR Imaging Engine met 80×60 resolutie, 150mK gevoeligheid en een verversingssnelheid van 9hz
 • Sla afbeeldingen en gegevens op een SD-kaart of USB op. 8 gigabyte micro SD-kaart en USB-kabel meegeleverd
 • 2-meter val getest
 • 10 jaar garantie op de infrarooddetector en 2 jaar garantie op onderdelen en arbeid

7. Etekcity Lasergrip 1025D Temperatuurpistool met contactloze spanningstester

Etekcity Lasergrip 1025D

Wat het 1025D lasertemperatuurpistool anders maakt dan sommige van de andere infraroodthermometers op de markt, is dat het spanningsdetectie heeft om u te beschermen bij het werken met elektrische systemen.

Met dit ingebouwde veiligheidsmechanisme kunt u de contactloze spanning (NCV) -modus gebruiken om veilig te testen of er een onder spanning staande wisselspanning is voordat u zelfs maar iets aanraakt. Hoewel er geen specifieke metingen over spanningsniveaus verschijnen, tonen lijnen op het scherm u het geschatte spanningsniveau (hoog versus laag). Na het geluid van het constante piepen, kunt u het infraroodtemperatuurpistool verplaatsen om de bron van de maximale spanning te lokaliseren.

Het lcd-scherm met achtergrondverlichting toont u temperatuurmetingen from de dubbele lasers die kunnen meten tussen een bereik van -58 °F tot 1022 °F (-50 °C tot 550 °C). Deze laserthermometer is instelbaar voor emissiviteit, zodat u nauwkeuriger kunt zijn met uw metingen, ongeacht het type oppervlak waarmee u werkt.

Dit model werkt op een 9-volt batterij (meegeleverd) en bespaart u geld met zijn Auto-Off-functionaliteit en lage batterij-indicator.

Belangrijkste kenmerken

 • Ncv-modus (Non-Contact Voltage) om onder spanning staande elektrische stromen te detecteren
 • 12:1 afstand tot spot verhouding
 • Emissiviteit instelbaar
 • Automatische data hold functie
 • Auto-Off-functie en lage batterij-indicator om de levensduur van de batterij te behouden. Batterij inbegrepen
 • 1 jaar garantie met een optie om te verlengen met 1 extra jaar gratis

Factoren om te overwegen bij het kopen van een infraroodthermometer

Het lezen van beoordelingen van laserthermometers kan erg technisch en ingewikkeld lijken. Het kan moeilijk zijn om erachter te komen wat u moet overwegen voordat u beslist over de beste IR-thermometer voor u. Hier zijn enkele factoren om rekening mee te houden.

Infraroodthermometer die in een huis wordt gebruikt

Temperatuurbereik

Denk na over hoe groot het temperatuurbereik is dat u nodig hebt voor uw toepassing. Als u bijvoorbeeld van plan bent om uw laserthermometer puur in huis te gebruiken voor het meten van de oppervlaktetemperaturen van uw grill of uw airconditioning, heeft u mogelijk geen breed temperatuurbereik nodig.

Als u echter van plan bent om uw infraroodlaserthermometer te gebruiken bij het werken met machines, gemotoriseerde motoren of in een industriële omgeving, dan kan een hoger temperatuurbereik relevanter zijn.

Nauwkeurigheid

Precisie bij het meten is van vitaal belang, vooral wanneer u werkt met dure machines of in een commerciële keuken waar nauwkeurigheid van het grootste belang is. Wanneer u bijvoorbeeld een digitaal model gebruikt in voedselveiligheidstoepassingen, hebt u elke keer een specifieke en nauwkeurige meting nodig. Controleer de specificaties van uw model, want hoe nauwkeuriger het is, hoe beter uw resultaten zullen zijn.

Emissiviteit

Emissiviteit is het vermogen van een oppervlak om thermische straling uit te zenden. Infraroodthermometers met een vaste emissiviteitsinstelling van 0,95 zijn ingesteld om metingen van oppervlakken met een hoge emissiviteit te meten, wat betekent dat het oppervlak efficiënt de temperatuur van een object zal uitstralen. Dit is prima als u metingen doet van donkere matte oppervlakken zoals asfalt, muren of tegels. Vanwege de emissiviteitswaarde is zwart ijs op de verhardingstemperatuur ook afleesbaar. Vaste emissiviteitsinstellingen zullen problemen veroorzaken bij het meten van reflecterende oppervlakken met lage emissiviteitswaarden, bijvoorbeeld het meten van gepolijst metaal geeft valse metingen wanneer de emissiviteitsinstellingen niet worden aangepast. Een thermometerpistool met instelbare emissiviteitsinstellingen (tussen 0,10 en 1,00) is nauwkeuriger omdat u de thermometer kunt kalibreren voor elk oppervlak dat u meet.

Verhouding tussen afstand en spot

De afstand tot spot (D: S) verhouding verwijst naar het meetbare oppervlak dat de infrarood laserthermometer zal aflezen in vergelijking met de afstand van waaruit het die meting neemt. Een model met een D: S-verhouding van 12: 1 meet bijvoorbeeld een diameter van ongeveer 1 inch wanneer het 12 inch verwijderd is.

Hoe verder u van het doel verwijderd bent, hoe groter het meetbare oppervlak wordt, waardoor de nauwkeurigheid van de metingen wordt beïnvloed als u een kleine ruimte moet meten. Als u bijvoorbeeld een gebied van 2 inch vanaf 1 meter afstand wilt meten met een model met een D: S-verhouding van 12: 1, krijgt u geen nauwkeurige resultaten omdat de thermometer ook de temperatuur meet buiten het vooraf bepaalde gebied dat u probeert te meten. In wezen laat de D: S-verhouding u weten wat de ideale afstand is om een nauwkeurige meting te verkrijgen.

Uw budget

Bedenk hoe vaak en voor welk doel u uw infraroodlaserthermometer gebruikt. De beste laserthermometer voor uw behoeften is misschien niet de duurste. Overweeg welke functies u echt toegevoegde waarde zullen bieden voordat u uw aankoopbeslissing neemt.

Waar worden infraroodthermometers voor gebruikt?

Infraroodthermometers kunnen worden gebruikt om oppervlaktetemperaturen van objecten te meten in industrieën en toepassingen zoals:

 • AutomotiveMonteurs en autoliefhebbers kunnen digitale infraroodthermometers gebruiken om oververhittingsproblemen op te lossen en routinematige steekproeven uit te voeren op veel componenten, waaronder remmen, banden, radiatoren en motortiming.
 • HVACVerwarmings- en koelingsprofessionals gebruiken infraroodthermometers om apparatuurcontroles uit te voeren en om kanaallekken, isolatieproblemen, defecte spoelen en andere warmtegerelateerde HVAC-problemen te diagnosticeren.
 • Elektrisch systemen en printplatenIR-thermometers kunnen worden gebruikt bij het werken met elektrische systemen door te controleren op hotspots, potentiële problemen te diagnosticeren en uitval van apparatuur te voorkomen.
 • Koken-Met een infraroodthermometerpistool kunt u controleren of uw grill of kookplaat de juiste temperatuur heeft voordat u die kostbare korte rib erop legt.
 • VoedselveiligheidChef-koks en foodservicemanagers in commerciële keukens gebruiken infraroodthermometers voor continue monitoring van voedsel om ervoor te zorgen dat de temperaturen voldoen aan de voedselveiligheidsnormen.
 • ProductieIn industriële en productietoepassingen worden infraroodthermometers gebruikt om producten te bewaken voor kwaliteitsborging en routinematige temperatuuraudits van apparatuur uit te voeren om reparaties te plannen en dure apparatuurstoringen te voorkomen.
 • Geneeskundig—Voor het meten van de lichaamstemperatuur van dieren en mensen.
 • ThuisgebruikEr zijn veel toepassingen voor een IR-temperatuurpistool in huis, zoals het controleren op slechte isolatie en verwarmings- en koelingsproblemen, werken aan voertuigen, koken op de grill, bier maken, zeep maken en met vele andere hobby’s of huisverbeteringstaken.

Hoe een infraroodthermometer te gebruiken

Schakel uw apparaat in. Selecteer of u uw meting wilt opnemen in Fahrenheit of Celsius.

Lees de handleiding om er zeker van te zijn dat u bekend bent met de D:S-verhouding van uw apparaat. Dit zorgt voor een betere nauwkeurigheid bij het uitvoeren van metingen. Als algemene vuistregel geldt dat hoe dichter u bij een oppervlak bent, hoe nauwkeuriger de meting. Houd er echter rekening mee dat het misschien niet veilig is om te dicht bij extreem hete objecten te komen.

Als uw model emissiviteitsinstelbaar is, ga uw gang en verander de emissiviteit in de optimale instelling voor het oppervlak dat u probeert te meten.

Richt met de begeleiding van de laser uw thermometer op het object dat u wilt meten en trek aan de trekker om de temperatuur op het display te bekijken. Probeer te kiezen voor een plek op je oppervlak die niet te dicht bij andere objecten met enorm verschillende temperaturen ligt.

Gebruik uw apparaat niet om items met sterk reflecterende of glanzende oppervlakken te meten zonder de emissiviteit aan te passen. Probeer uw instrument niet te gebruiken om voorwerpen achter rook of glas te meten, omdat de thermometer in plaats daarvan de temperatuur van de rook of het glas zal meten.

Veelgestelde vragen

Q: Wat is een infraroodthermometer?

Een: Infraroodthermometers zijn temperatuurdetectie-instrumenten die worden gebruikt om contactloze metingen van oppervlaktetemperaturen uit te voeren. Ze werken door temperaturen af te leiden op basis van de thermische straling die door een bepaald object wordt uitgezonden. Door de emissiviteit van het object en de hoeveelheid infraroodenergie die wordt uitgezonden te kennen, kan de schijnbare temperatuur van het object vervolgens worden gemeten.

Omdat ze contactloos zijn, gebruiken ze het gebruik van een laser om gebruikers te helpen de thermometer te richten, daarom worden ze soms laserthermometers genoemd. Ze worden vaak gebruikt in industriële toepassingen die snelle en nauwkeurige temperatuurmetingen van een afstand vereisen wanneer het oppervlak buiten bereik is, de temperatuur van het object te extreem is om in de buurt te komen of wanneer een sonde niet in het te meten item kan worden geplaatst.

Q: Hoe werkt een infraroodthermometer?

Een: Een infraroodthermometer werkt door een lens te gebruiken om scherp te stellen op het licht dat afkomstig is van een object in de vorm van infraroodstralen en het naar een detector te leiden, een thermopile genoemd. De thermopile in de unit absorbeert de IR-straling en zet deze om in warmte die vervolgens wordt omgezet in elektriciteit. De hoeveelheid elektriciteit wordt gemeten en vervolgens weergegeven op het scherm van de thermometer. Klik hier voor meer informatie over

Q: Welke temperaturen meten infraroodthermometers?

Een: IR-thermometers kunnen een temperatuurbereik meten van onder het vriespunt tot extreem hoge temperaturen. Het bereik van de beschikbare temperatuurmetingen is afhankelijk van elk specifiek product. Bijvoorbeeld onze topaanbeveling, de Toevalstreffer 62 MAX Plus, heeft een meetbereik van -22 °F tot 1202 °F (-30 °C tot 650 °C) met een nauwkeurigheid van ± 1 °C of ± 1,0% van de aflezing van 0 °C tot 650 °C. Meestal hebben de duurdere infraroodlaserthermometers een groter meetbereik en een grotere afstand tot spotverhoudingen.

Q: Hoe nauwkeurig zijn infraroodthermometers?

Een: Infraroodthermometers zijn een nauwkeurig en handig instrument om snel oppervlaktetemperaturen te meten. De nauwkeurigheidsspecificatie van een IR-thermometer is afhankelijk van elk individueel model. Meest infrarood thermometers hebben een meetfout van ± 2,0%. Er zijn ook twee andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden die de nauwkeurigheid van de metingen van een IR-thermometer bepalen. Deze factoren zijn de D:S-verhouding van de IR-thermometer en de emissiviteit van het doelwit.

Q: Kun je een infraroodthermometer gebruiken om te koken?

Een: IR-thermometers meten alleen de oppervlaktetemperatuur, dus ze kunnen de interne temperatuur van het voedsel dat u kookt niet nauwkeurig meten. Een infraroodthermometerpistool is echter gunstig voor het meten van de oppervlaktetemperatuur van hete olie, een gietijzeren koekenpan, een pan of uw barbecuegrill. Vergeet niet dat bij het nemen van de temperatuur van een grill, de thermometer rekening houdt met de temperaturen van de oppervlakken die zichtbaar zijn door het rooster. Om een nauwkeurige meting te verkrijgen, probeert u een vast oppervlak zoals een gietijzeren plaat of koekenpan op de grill te plaatsen en laat u het 5-10 minuten voorverwarmen, spuit u het oppervlak vervolgens met een klein beetje bakolie voor een goede emissiviteit en ga verder met het nemen van de temperatuur.

Q: Hoe kalibreer je een infraroodthermometer?

Een: Het regelmatig controleren van de nauwkeurigheid van elk meetinstrument is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat uw apparaat in goede staat verkeert.

Een eenvoudige manier om een infraroodthermometer te kalibreren, is door een gemalen ijs- en watermix in een bad te maken. U wilt dat dit een drijfmestconsistentie is om ervoor te zorgen dat u een uniforme temperatuur meet die zo dicht mogelijk bij 0 °C ligt. Meet vervolgens het ijs- en watermengsel om de nauwkeurigheid van uw infraroodthermometer te controleren.

Een andere oplossing is om een infraroodvergelijkerbeker te gebruiken. Een vergelijkingsbeker biedt een stevige matzwarte basis met een hoge emissiviteitsscore voor nauwkeurige metingen. U kunt de beker gebruiken om de metingen van de infraroodthermometer te vergelijken met een referentiethermometer die is gekalibreerd.

Conclusie

IR-thermometer die een voertuig diagnosticeert

Een digitale infraroodthermometer is een handig hulpmiddel in elke werkplaats, fabrieksvloer, commerciële keuken of huishouden, omdat het u kan helpen de oppervlaktetemperaturen snel, nauwkeurig en veilig op afstand te meten.

Voor professioneel gebruik is de Toevalstreffer 62 MAX Plus is een van de beste infraroodthermometers omdat het een nauwkeurige en robuuste allrounder is met een breed meetbereik, een 12: 1 D: S-verhouding, instelbare emissiviteitsinstellingen en dubbele lasers om u te helpen de randen van het meetgebied te lokaliseren. Gebouwd om een val van 3 meter te weerstaan en met een IP54-classificatie voor stof- en waterbestendigheid, kunt u op dit model vertrouwen om nauwkeurige metingen te leveren op zelfs de zwaarste en smerigste werklocaties.

Als u op zoek bent naar een betaalbaarder model voor gebruik in huis of om aan uw eigen persoonlijke voertuig te werken, raden we de Etekcity 1022D Dual Laser Digitale Infrarood Thermometer als de beste prijs-kwaliteitverhouding optie.