7 Beste bewakingssystemen voor vakantiehuizen op afstand

Vakantiehuis in het bos

Het bezitten van een vakantiehuis is spannend. Wanneer het leven in de echte wereld een beetje te gek wordt, heb je altijd een plek om te ontsnappen op jouw voorwaarden. Een thuis weg van huis, zo u wilt. Maar door hun aard kunnen ze een bron van stress zijn. Net als elk ander huis zullen ze dezelfde problemen hebben en je zult er meestal niet zijn om de problemen meteen te identificeren.

Dus hoe kunt u op de hoogte blijven van wat er gebeurt in uw vakantiehuis of hut? Een bewakingssysteem voor vakantiehuizen op afstand is de beste keuze. Hoewel u misschien denkt dat het installeren van een huisbeveiligingssysteem voldoende is, zult u alleen achter problemen komen na ze komen voor.

Daarom raden we aan om een verscheidenheid aan smart home-sensoren en traditionele bewakingssensoren op afstand te gebruiken. Deze sensoren maken real-time monitoring mogelijk, waardoor het veel gemakkelijker wordt om problemen te herkennen voordat ze ernstig worden. De sensoren kunnen de omstandigheden bewaken en u 24/7 waarschuwen voor eventuele wijzigingen om uw eigendom te beschermen tegen verschillende bedreigingen, waaronder temperatuurschade, vochtproblemen, bevriezingsleidingen, waterlekken, overstromingen, stroomuitval, storing van HVAC-apparatuur en meer.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Welke thuisbewakingssensoren moet ik krijgen voor mijn vakantiehuis?

Vakantiehuis monitoren met de Temp Stick

Er zijn veel soorten smart home-sensoren die er zijn, maar niet elke sensor werkt voor uw situatie. Een overstromingssensor zal je bijvoorbeeld niet veel goeds doen in de bergen, maar een temperatuurmonitor is in de koudere maanden handig om je leidingen te controleren.

In de meeste gevallen maken deze sensoren verbinding met internet, dus u moet ervoor zorgen dat u een WiFi-verbinding hebt. Sommige sensoren kunnen ook mobiele connectiviteitsopties hebben, maar ze komen veel minder vaak voor en zijn duurder vanwege de maandelijkse mobiele abonnementskosten. Hoewel u met de meeste apps de sensor kunt controleren via een bijbehorende app of website, kunnen sommige ook compatibel zijn met services van derden zoals IFTTT.

Met IFTTT kunt u gegevens van de ene slimme sensor gebruiken om een andere te “triggeren” (besturen). Als u bijvoorbeeld een thuisweerstation hebt, kunt u uw sprinklersysteem bedienen en automatisch uitschakelen wanneer er voldoende regen is gevallen. Met de app van de sensoren of IFTTT kunt u waarschuwingen ontvangen wanneer metingen een specifieke drempel bereiken, of een gebeurtenis, zoals regen in het bovenstaande voorbeeld, ervoor zorgt dat uw IFTTT-instellingen worden geactiveerd.

Tot de meest voorkomende huisbewakingssensoren behoren die voor temperatuur en vochtigheid, de aanwezigheid van watersensoren (lek- en overstromingssensoren), bewegings- en contactsensoren (open / dicht). Andere sensoren kunnen u waarschuwen wanneer uw eigendom stroom verliest. Camera’s kunnen u helpen bij het controleren van wat er op uw gelegenheid gebeurt. Deze camera’s bevatten meestal bewegingsdetectiemogelijkheden, waardoor u automatisch wordt gewaarschuwd voor beweging in het gezichtsveld tijdens het opnemen van een video van het evenement.

Hieronder hebben we een paar mogelijke dingen opgesomd die u in uw vakantiehuis zou willen controleren:

  • Deur- en raamcontactsensoren kunnen u helpen uw eigendom beter te beveiligen en te worden gewaarschuwd voor mogelijke inbraken wanneer deze zich voordoen.
  • Goed geplaatste bewegingssensoren helpen u de beweging in en rond het huis te volgen wanneer u weg bent.
  • Een externe temperatuurmonitor kan u helpen bij het bepalen van het falen van HVAC-apparatuur en u helpen temperatuur- en vochtigheidsgevoelige items te beschermen.
  • Waterleksensoren kunnen waarschuwingen geven voor water in het huis of lekkende leidingen.
  • Een draadloos vriesalarm kan helpen bij het bewaken van de temperatuur van uw vriezer om ervoor te zorgen dat uw voedsel niet bederft en veilig is om te consumeren.
  • Vermogensverliessensoren met mobiele back-up kunnen u waarschuwen voor stroomuitval bij uw accommodatie.

Beste oplossingen voor het monitoren van vakantiehuizen op afstand

Onze onderstaande lijst bevat zeven van de beste oplossingen voor het monitoren van vakantiehuizen op afstand op de markt die u zullen helpen uw vakantiehuis of hut overal te bewaken en te beschermen.

1. Temp Stick WiFi Remote temperatuur- en vochtigheidssensor

Temp Stick WiFi Temperatuur & Vochtigheid Sensor

De Temp Stick bewaakt de omstandigheden 24/7 en waarschuwt u per sms of e-mail wanneer de temperatuur of vochtigheid een gevaarlijk niveau bereikt. Het apparaat maakt verbinding via WiFi, dus er zijn geen subsscriptiekosten. Met de gebruiksvriendelijke smartphone-app kunt u eenvoudig de temperatuur- en vochtigheidsparameters wijzigen en historische gegevens bekijken.

De Temp Stick kan u helpen bevriezingsbuizen in koudere klimaten te voorkomen en hitteschade in de zomermaanden te voorkomen. Stel dat u ook temperatuurgevoelige items of gebieden in uw vakantiehuis heeft, zoals een wijnkelder, sigaren humidor, voorraadkast of vriezer, waar nauwkeurige temperatuur- en vochtigheidsmetingen vereist zijn.

In dat geval zal de Temp Stick erg handig zijn. In onze review van de Temp Stick hebben we bevestigd dat hij zeer veelzijdig en draagbaar is.

De Temp Stick werkt op 2 AA-batterijen, wat je een indrukwekkende batterijduur van ongeveer een jaar geeft. Al uw gegevens worden opgeslagen op de servers van Temp Stick en er is geen limiet aan de hoeveelheid gegevens die u kunt bewaren – allemaal zonder abonnementskosten.

2. MarCELL cellulair monitoringsysteem

MarCELL cellulaire temperatuur / vochtigheidsmonitor

Als uw vakantiehuis zich in een afgelegen gebied bevindt zonder toegang tot WiFi, dan is een mobiel temperatuurbewakingssysteem uw beste optie. Onze beste aanbeveling voor cellulaire monitoren is het MarCELL Cellular Monitoring System. Net als de Temp Stick bewaakt de MarCELL de kamertemperatuur en luchtvochtigheid. Bovendien waarschuwt het u ook voor stroomuitval en kunnen waterleksensoren aan het systeem worden toegevoegd.

Als er omstandigheden zijn die uw vooraf ingestelde richtlijnen overschrijden, wordt een waarschuwing verzonden via een telefoongesprek, sms of e-mail. Hoewel het apparaat continu stroom nodig heeft vanwege de geïntegreerde mobiele connectiviteit, biedt een back-upbatterij tot 48 uur uptime om gegevens te blijven rapporteren als de stroom uitvalt.

Een nadeel van de MarCELL is de noodzaak van een maandelijks abonnement om te betalen voor de mobiele connectiviteit. De kosten zijn echter redelijk als u een jaar van tevoren betaalt.

3. Wyze V2 Cam 1080P met Wyze Sense Starter Kit

Wyze Cam met Wyze Sense Starter Kit

Wyze heeft behoorlijk naam gemaakt als het gaat om thuismonitoring, en veel ervan heeft te maken met de prijs. Hun sensoren zijn enkele van de hoogste kwaliteit budgetsensoren op de markt. De Wyze Cam V2 1080p met Wyze Sense Starter Kit is een uitstekende optie voor uw vakantiehuis. Het wordt geleverd met zowel een camera, drie sensoren als een basisstation om u op weg te helpen.

Twee contactsensoren en een bewegingssensor zijn inbegrepen in dit specifieke pakket. Wyze verkoopt ook extra sensoren als je meer nodig hebt, en IFTTT-ondersteuning is ingebouwd.

Deze kit is een uitstekende plek om te beginnen als uw budget een probleem is.

Wyze buitencamera

De Wyze Outdoor Camera is Wyze’s nieuwste creatie. Het neemt Wyze’s populaire indoor camera en voegt wat gewicht toe om de elementen te overleven. Twee 2600mAh-batterijen zorgen voor een draadloze montage en 3-6 maanden gebruik. Zelfs de montage is een fluitje van een cent – met behulp van twee platte schroeven die in de basis zijn geschoven, hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze ooit loskomt. Het is echter gemakkelijk te verwijderen wanneer het tijd is om de batterij op te laden.

Omdat de Wyze Outdoor Camera in de gaten houdt wat er buiten uw vakantiehuis gebeurt, denken we ook dat dit handig kan zijn voor degenen onder u die veel dieren in het wild kijken. Op elk gewenst moment kun je live video oproepen vanaf de app of Alexa- en Google Assistant-apparaten met videofunctionaliteit.

5. Omgevingsweer WS-2902C Home Weerstation

Omgevingsweer WS-2902C WiFi Smart Weather Station

Overweeg de aanschaf van een weerstation voor een compleet overzicht van de weersomstandigheden rondom uw vakantiehuis. Een weerstation helpt u erachter te komen hoe het weer is voordat u naar uw afgelegen hut gaat, zodat u de juiste kleding kunt inpakken en activiteiten dienovereenkomstig kunt plannen.

Onze topkeuze is de betaalbare en zeer capabele Ambient Weather WS-2902C. Het station aangedreven door zonnepanelen kan temperatuur, vochtigheid, barometrische druk, regenval, windsnelheid en -richting, UV, zonnestraling en meer meten.

Het is ook verbonden met internet met smart home-mogelijkheden, zodat u de omstandigheden overal kunt volgen en andere smart home-apparaten kunt bedienen op basis van weersveranderingen. Lees voor meer informatie over dit model onze review van de Ambient Weather WS-2902C.

6. Flo van Moen Smart Water Shutoff

Flo van Moen Smart Water Shutoff

Je kent Moen waarschijnlijk van hun prachtige kranen, maar het bedrijf is onlangs begonnen met het produceren van smart home-apparaten. Een van de eerste was de Flo van Moen Smart Water Shutoff, waarmee u uw waterverbruik kunt controleren en u kunt waarschuwen voor mogelijke problemen.

Door jarenlange ontwikkeling heeft Moen een platform gecreëerd om afwijkingen en lekkages in uw watersysteem op te sporen. Het apparaat kan uw water uitschakelen om uw eigendom automatisch tegen schade te beschermen.

Hoewel het misschien te mooi klinkt om waar te zijn, prijzen eigenaren Flo voor het daadwerkelijk waarmaken van zijn claims. Hoewel, u moet een abonnement betalen voor deze functies.

Arlo Video Deurbel

Een andere manier om je vakantiehuis aan de buitenkant te beveiligen is door je huidige deurbel te vervangen door een videodeurbel. Hoewel er nogal wat opties zijn, is een van onze favorieten de Arlo Video Doorbell. De videokwaliteit van Arlo is op dit moment een van de duidelijkste op de markt. We waarderen vooral de bewegingsdetectiemogelijkheden van de deurbel, die verschillende soorten bewegingen kunnen detecteren, bijvoorbeeld een persoon of een pakket, en u dienovereenkomstig kunnen waarschuwen.

Arlo vereist een abonnement voor veel van de premiumfuncties en het heeft een reeds bestaande deurbel nodig om verbinding mee te maken (het gebruikt dezelfde draden). Hoe dan ook, de installatie is eenvoudig, duidelijk en gemakkelijk te volgen aanwijzingen vereisen niet dat u een elektricien bent om het te begrijpen.

Laatste gedachten

We zijn niet elke dag in onze vakantiehuizen om te reageren op kleine huishoudelijke problemen voordat ze groter en duurder worden. Het toevoegen van smart home-apparaten en externe sensoren aan uw vakantiehuis neemt de stress uit het onderhoud en houdt uw investering veilig en beveiligd.

Begin klein en bouw je een weg omhoog. Hoewel er tegenwoordig veel goedkope smart home-opties zijn, kunt u gemakkelijk honderden, zo niet duizenden dollars uitgeven aan de verschillende sensoren die u mogelijk nodig hebt. Plan ook uw slimme huis van tevoren als u kunt. Veel sensoren kunnen meerdere functies uitvoeren, dus als u van tevoren weet wat u nodig hebt, kunt u op de lange termijn wat geld besparen.