9 Beste regenmeter Beoordelingen 2022: meest nauwkeurige draadloze modellen

Regenmeter

Er zijn nogal wat redenen waarom u misschien een regenmeter wilt installeren om de regenval in uw achtertuin te controleren. Misschien ben je een tuinman en moet je ervoor zorgen dat je planten genoeg water krijgen voor een optimale groei. Als u een sprinklersysteem heeft, kunt u overbewatering voorkomen om geld te besparen op uw factuur. Of, als u geïnteresseerd bent in het monitoren van het weer, dan is een regenmeter een must-have instrument in uw toolkit voor het bekijken van het weer.

Regenmeters zijn geschikt voor tuinieren en weerliefhebbers. Ze bieden u een eenvoudige manier om de weersomstandigheden rond uw huis of boerderij te controleren.

Er zijn veel opties om uit te kiezen, maar ze zijn niet allemaal gebouwd volgens een hoge standaard.

Zorg ervoor dat u een nauwkeurige regenmeter koopt met een duurzame constructie die bestand is tegen barre weersomstandigheden. Om u te helpen, hebben we de markt uitgekamd om de beste regenmeter in het algemeen te vinden.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Best Rain Gauge Reviews

1. Meest nauwkeurig: Stratus Precision Rain Gauge

Stratus Precisie Regenmeter

Over het algemeen raden we geen “analoge” apparaten aan op Weather Station Advisor, omdat hun digitale tegenhangers net zo nauwkeurig en aantoonbaar handiger zijn geworden. Als precisie echter van vitaal belang voor u is, dan is de Stratus Precision Rain Gauge de beste keuze.

Gebouwd volgens de specificaties van de National Weather Service, is de Stratus uitzonderlijk nauwkeurig. Het is de regenmeter bij uitstek voor officiële weerwaarnemers in de Verenigde Staten.

De binnenste cilinder meet de eerste inch regenval tot de honderdste van een inch, en de buitenste cilinder kan volumes van meer dan een inch tot 11 inch bevatten voor latere meting. De Stratus wordt ook geleverd met een montagebeugel, zodat u de unit eenvoudig op een hekpaal of paneel kunt installeren.

Hoewel deze regenmeter een beetje voorbereiding vereist om correct te gebruiken en nauwkeurige metingen te verkrijgen, krijgt u dit niveau van nauwkeurigheid niet van zelfs de beste digitale modellen.

Wat we aanbevelen voor degenen die zowel nauwkeurigheid als gemak wensen, is om deze meter te kopen in combinatie met een van de onderstaande digitale regenmeters. Op deze manier kunt u nog steeds het gemak van bewaking op afstand hebben, maar u hebt ook de nauwkeurigheid van een gekalibreerde analoge regenmeter.

Klik hier om de prijs van de meest nauwkeurige regenmeter te bekijken: de Stratus Precision op Amazon

2. Beste overall: Ambient Weather WS-2902C WiFi Smart Weather Station

Omgevingsweer WS-2902C

De Ambient Weather WS-2902C is niet alleen een regenmeter, maar een compleet weerstation voor thuis. Waarom raden we een weerstation aan in een koopgids voor regenmeters? Welnu, we geloven dat u meer waarde zult halen uit een volledig uitgerust thuisweerstation in plaats van een eenvoudige regenmeter, vooral als u op het punt staat te betalen voor een digitale draadloze regenmeter.

De WS-2902C is nauwkeurig, hij presteert consistent hoog in onze tests en heeft een uitgebreide lijst met functies die zelfs de meest gepassioneerde weerliefhebbers imponeert.

Zoals de meeste weerstations thuis, biedt de WS-2902C deze basisfuncties:

 • Neerslagmeting
 • Binnen/buiten temperatuur & vochtigheid
 • Luchtdruk
 • Windsnelheid en -richting
 • Voorspelling
 • Datum &tijd
 • Hoge en lage temperaturen

Maar dat is niet alles. De WS-2902C biedt ook meer geavanceerde functionaliteit, waaronder:

 • UV &Zonnestraling
 • Dauwpunt
 • Warmte-index
 • Gevoelstemperatuur
 • Hoge en lage waarden voor alle parameters
 • Waarschuwingen voor alle parameters
 • Smart Home-integratie
 • Bewaking en rapportage op afstand
 • Extra sensorondersteuning

Hoewel duurder dan uw standaard draadloze regenmeter, vinden we de WS-2902C de moeite waard omdat hij een volledige thuismonitoringervaring biedt, en daarom denken we dat dit de beste algemene optie is voor een weergeek en meteoroloog.

Nauwkeurigheid

Ambient Weather produceert al jaren kwaliteitsvolle weerstations. Op basis van onze eigen ervaring en de beoordelingen van de WS-2902C door andere eigenaren, is dit nieuwste model ook een station van hoge kwaliteit. Als je wilt zien onze beoordeling en vergelijking van de WS-2902C met andere modellen op de markt, lees onze gids voor thuisweerstations.

De regenmeter in de WS-2902C maakt gebruik van een kantelbakmechanisme, nauwkeurig gekalibreerd zodat het nauwkeurige neerslagmetingen biedt tot binnen 10% van de werkelijke regenval. Hoewel dat misschien veel lijkt, zal de meetfout in de meeste regenbuien minder dan een tiende van een inch zijn.

Internetconnectiviteit en Smart Home-integratie

Met WiFi-connectiviteit kunt u verbinding maken met het Ambient Weather Network, waar u uw gegevens op afstand vanaf uw smartphone kunt bekijken en waarschuwingen kunt ontvangen. Smart home-integratie binnen de WS-2902C stelt u in staat om hem te verbinden met andere apparaten in uw huis of om de huidige omstandigheden te vragen via Google Assistant of Amazon Alexa.

Sommigen zullen de IFTTT-ondersteuning van de WS-2902C zeer nuttig vinden. Tussen weerstations geschikt voor tuinders, WS-2902C is lovenswaardig. Als u een sprinklersysteem voor thuis hebt, kunt u neerslaggegevens van de WS-2902C uw sprinklers laten uitschakelen wanneer een bepaalde hoeveelheid regen uw tuin raakt, waardoor u geld bespaart op uw waterrekening. Maar andere gegevens kunnen uw slimme lampen, jaloezieën en meer activeren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Klik hier om de prijs van de Ambient Weather WS-2902C op Amazon te controleren

3. Beste draadloze regenmeter: ECOWITT WH5360B hoge precisie draadloze digitale regenmeter

ECOWITT WH5360B

We raden de WS-2902C in het algemeen aan als u de digitale route volgt. Als u echter geen extra functies van een weerstation nodig hebt en alleen regenval wilt meten, dan is de ECOWITT WH5360B hoge precisie draadloze regenmeter een geweldig alternatief.

Met een nauwkeurigheid tot op 5% van de werkelijke regenval is de ECOWITT iets nauwkeuriger dan de WS-2902C. U kunt de zelfledigende regenmeter overal binnen ongeveer 300 voet van de console plaatsen. De WH5360B is echter niet verbonden met internet, wat betekent dat alle neerslaggegevens lokaal op de console worden opgeslagen en dat u deze niet op uw telefoon kunt bekijken.

Dat gezegd hebbende, kan de console zelf tot twee jaar aan regenrecords opslaan en informatie weergeven over maximale regensnelheid, regenval per uur en laatste 24 uur, dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse neerslagrecords en meer. De console geeft ook informatie weer over de binnentemperatuur en -vochtigheid.

U kunt aanpasbare waarschuwingen instellen om de WH5360B een alarm te laten laten afgaan wanneer de regensnelheid, regengebeurtenis, binnentemperatuur en vochtigheid de vooraf ingestelde niveaus overschrijden, zodat u weet wanneer gevaarlijke overstromingsomstandigheden aanwezig zijn of wanneer u de sprinklers moet uitschakelen. Hoewel, de complete weerstations kunnen nuttiger zijn voor boeren. We denken dat de zelfledigende WH5360B een van de beste regenmeters is voor tuinders en boeren die nauwkeurige metingen willen, maar geen volledig uitgerust weerstation nodig hebben.

4. Beste budgetoptie: AcuRite 00850A2 5-inch gemakkelijk af te lezen regenmeter

AcuRite 00850A2

Als u op zoek bent naar een goedkope manier om regenval van een afstand te volgen en enige onnauwkeurigheid kunt accepteren, is de beste budgetoptie die er is de AcuRite 00850A2 5-inch easy-read.

Deze meter kan tot vijf centimeter regen per keer meten, en als er regen valt, zorgt de vorm van de regenmeter ervoor dat het water de afgedrukte meetlijnen aan de achterkant van het apparaat met ongeveer 35% vergroot. Door de vergroting kun je op afstand aflezen hoeveel regen er is gevallen.

De lagere prijs brengt echter wel enkele nadelen met zich mee. Hoewel metingen in kleinere regengebeurtenissen niet zo veel worden beïnvloed, zullen zwaardere regenbuien een grotere fout hebben. Als u in een natter gebied woont, kunnen die fouten in de loop van de tijd oplopen.

Maar zolang dat geen belangrijk probleem is, is de Easy-Read-meter van AcuRite het overwegen waard voor mensen met een superstrak budget.

5. Beste voor metrische metingen: OutdoorHome 6 “regenmeter

OutdoorHome 6

Weather Station Advisor-lezers komen van over de hele wereld, dus we zouden nalatig zijn om geen metrische regenmeter in onze lijst op te nemen. Hier raden we de heavy duty OutdoorHome 6″-regenmeter aan. Het heeft hetzelfde conische ontwerp als het model van AcuRite hierboven. Het kan echter een extra inch meten en de imperiale en metrische schaal is afgedrukt op de voorkant van de meter.

Voor degenen onder ons in nattere klimaten, is de OutdoorHome 6 “Rain Gauge misschien logischer, omdat je hem niet zo veel hoeft te legen. Hoewel het conische ontwerp een fout in uw metingen introduceert, is het niet genoeg voor ons om het aan te bevelen.

Een andere reden waarom we de OutdoorHome-unit aanbevelen, is voor de hweerbestendig plastic van hoge kwaliteit gebruikt om het te maken. Het zal niet barsten of verkleuren als gevolg van hitte, kou of zonlicht, en eigenaren op lange termijn melden jaren van gebruik zonder het te vervangen. Het is ook eenvoudig te installeren omdat het wordt geleverd met een montagebeugel en schroeven.

6. AcuRite 00899 draadloze regenmeter

AcuRite 00899

We hebben AcuRite eerder in deze lijst aanbevolen, maar het bedrijf verdient een tweede vermelding voor zijn zelfledigende draadloze regenmeter. Als je de ECOWITT een beetje duur vond, is dit misschien een goed alternatief. Net als de ECOWITT slaat het neerslaggegevens op, maar op een iets andere manier.

“Event Mode” is handig om specifieke regenvalgebeurtenissen te volgen, of het nu gaat om een korte regenbui van 10 minuten of een tweedaagse zondvloed. Het evenement eindigt na acht uur zonder neerslagdetectie. De console slaat de laatste zeven op in zijn geheugen, samen met tijd en datum. “1 Day Mode” slaat dagelijkse regenval op voor de afgelopen zeven dagen, en “Week Mode” totaliseert wekelijkse regenval voor de afgelopen zeven weken. Ten slotte kunt u in de A / B-modus de totale regenval oproepen, die u op elk gewenst moment kunt wissen.

De AcuRite 00899 draadloze regenmeter heeft ook een nette “Flood Watch Alarm” die regenval bewaakt die tot overstromingen kan leiden. Als u in de buurt van een rivier of beek woont, kan deze functie handig zijn.

Netatmo Regenmeter

We hadden de kans om de Netatmo Rain Gauge bijna vijf jaar geleden te testen toen het bedrijf hem voor het eerst uitbracht als onderdeel van een van de eerste “slimme” persoonlijke weerstations op de markt.

Netatmo is een Frans bedrijf, dus de eenheid zelf is gekalibreerd om te meten tot een tiende van een millimeter – wat ongeveer 0,004 ” is. U moet naar boven of naar beneden afronden naar de dichtstbijzijnde honderdste van een inch om uw meting te krijgen. We vonden de Netatmo regenmeter over het algemeen nauwkeurig tijdens onze tests. Hoewel, in zwaardere regenbuien, had het de neiging om meer regen te meten dan was gevallen.

Toch vielen deze totalen binnen de marge van 10% die we acceptabel achten voor digitale regenmeters. Het Netatmo-apparaat schittert met zijn smart home-mogelijkheden en biedt toegang via IFTTT of de digitale assistent Amazon Alexa.

8. Taylor Jumbo Jr. 20 “gemakkelijk te lezen

Taylor Jumbo Jr. Gemakkelijk te lezen

Als de Easy Read Rain Gauge van AcuRite niet groot genoeg is om op afstand te lezen, dan is Taylor’s Jumbo Jr. 20″ Easy Read een geweldige alternatieve oplossing. Op 20 centimeter lang, is het zichtbaar vanaf maximaal 50 voet afstand.

Een rode bal in de buis drijft bovenop het water, waardoor je snel kunt zien hoeveel regen er is gevallen. De trechter bevat een filter om te voorkomen dat vuil de binnenband verstopt en de meegeleverde paal bevestigt de meter aan de grond.

Een woord van waarschuwing: uw metingen zullen niet zo nauwkeurig zijn als andere opties op deze lijst. Maar als je bereid bent om dat in te ruilen voor het op een aanzienlijke afstand kunnen lezen (en daardoor veel droger blijven), raden we je aan om The Jumbo Jr. Easy Read te overwegen.

9. La Crosse 705-109 Waterval Regenmeter

Hotel La Crosse 705-109

De La Crosse 705-109 watervalmeter is vergelijkbaar met de bovenstaande aanbevelingen en het is een fatsoenlijk laag geprijsd alternatief dat u aan uw dek kunt bevestigen. We raden aan om het op de meegeleverde staak te plaatsen om te voorkomen dat je “terugspatten” van je dekrailing die je nauwkeurigheid schaadt door regenval te overmeten.

Grote getallen zijn afgedrukt op de voorkant van de La Crosse-meter in stappen van .1 “, en een zwevend stuk rood plastic stelt u in staat om een snelle meting van een afstand te doen. De regenmeter kan tot zes centimeter regen meten en het hele apparaat schuift uit de houder voor eenvoudige reiniging.

We raden aan om eerst naar andere opties te kijken, omdat de nauwkeurigheid van deze meter waarschijnlijk het zwakste punt is. Maar de optie om het aan een dek of muur te bevestigen, maakt het handig in bepaalde situaties waarin je misschien geen duidelijk gebied hebt om een paal te plaatsen.

Hoe de beste regenmeter te kiezen

Laten we eens kijken naar de factoren waarmee u rekening moet houden en de functies waar u op moet letten bij het kopen van een regenmeter, zodat u uiteindelijk het beste model voor uw specifieke behoeften krijgt.

Soorten regenmeters

Er zijn twee soorten regenmeters.

Digitale regenmeters:

Digitale regenmeters vereisen niet dat u bij de regenmeter zelf bent om een meting te doen. Het meest voorkomende mechanisme voor digitale regenmeters is een “kipbak” constructie. De meter trechtert regen op kleine kopjes die heen en weer kantelen zodra een soortelijk gewicht van water is verkregen, meestal gelijk aan 0,01 inch.

Je krijgt nauwkeurige metingen, maar naarmate de regensnelheid toeneemt, neemt de kantelemmers vullen snel, en in sommige gevallen kunnen ze het misschien niet bijhouden. Ook kunnen ze bij lichte regenval te langzaam en te weinig vollopen.

Analoge regenmeters:

Analoge regenmeters zijn de traditionele regenmeters die water in een gegradueerde en gekalibreerde cilinder leiden. Het gebruik van een analoge meter is de officiële methode om regenval te meten, en modellen zoals de Stratus Precisie bovenstaande zijn ontworpen volgens officiële normen voor gebruik in wetenschappelijke toepassingen. De Stratus kan zelfs worden gebruikt om sneeuwval te meten.

Je moet voor de regenmeter staan om een meting te doen, en bij hevige regenval moet je meerdere metingen per dag doen. Ze zijn veel minder handig, maar veel nauwkeuriger.

Nauwkeurigheid

De constructie van een meter beïnvloedt de nauwkeurigheid van de meter zelf. Je wilt dat de regenmeteropening minstens vier centimeter in diameter is – daarom zie je de grote trechters aan de bovenkant van veel meters.

De manier waarop een meter wordt gemarkeerd, heeft ook invloed op uw nauwkeurigheid. Veel goedkope analoge regenmeters zijn gemarkeerd tot de tiende van een inch, terwijl officiële metingen worden gedaan tot op de dichtstbijzijnde honderdste van een inch. Leren om correct te meten met uw specifieke regenmeter heeft ook invloed op de nauwkeurigheid.

Installatie

Zelfs de beste regenmeters zullen een belabberde installatie niet kunnen overwinnen, wat betekent dat uw metingen onnauwkeurig zullen zijn als u het apparaat niet in een optimale positie plaatst. Gebruik voor de beste resultaten een model met een montagebeugel en installeer de meter 2-5 voet van de grond aan de zijkant van een hekpaal of paal. Je wilt ook dat de mond van de meter zich boven de paal of paal bevindt waarop je hem monteert. Het plaatsen van de opening boven de paal voorkomt dat regen die de paal raakt, terug in de meter zelf spat. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de mond van de meter zelf waterpas is.

Zorg ervoor dat u het apparaat uit de buurt plaatst van obstakels die neerslag zoals hoge gebouwen en bomen kunnen blokkeren. Plaats de meter idealiter in een gebied op een afstand die twee keer zo ver weg is als de hoogte van de dichtstbijzijnde obstructie (stel bijvoorbeeld de meter 20 voet van 10 voet hoge bomen in). Geen zorgen als u dit niet kunt doen, plaats het gewoon in het meest open gebied op uw eigendom voor de beste resultaten.

Voor meer informatie over het correct installeren en meten van regenval, lees ons artikel over het gebruik van een regenmeter om regenval bij u thuis te meten.

Constructie en duurzaamheid

Als algemene regel geldt dat hoe goedkoper het model, hoe korter de bruikbare levensduur. Meters zijn gemaakt van plastic – goedkopere vormen van plastic verkleuren in zonlicht na verloop van tijd en kunnen broos worden als gevolg van warme en koude extremen. We raden u ten zeerste aan om het beste model te kopen dat u zich kunt veroorloven om de meest nauwkeurige resultaten en de langste bruikbare levensduur te krijgen.

Meetcapaciteit

De meetcapaciteit varieert tussen analoge regenmeters, maar we raden u aan er een aan te schaffen met een capaciteit van ten minste vier inch om ontbrekende regenval bij extreme gebeurtenissen te voorkomen. Een van de voordelen van een digitaal model is een onbeperkte meetcapaciteit. Echter, een professionele analoge meter zoals de Stratus Precisie, heeft een capaciteit van 11 “, die u waarschijnlijk nooit zult overschrijden tijdens de bruikbare levensduur.

Gebruiksgemak

Vanuit het oogpunt van gebruiksgemak is een digitale regenmeter veel handiger. Je hoeft nooit naar buiten om een meting te doen, ze zijn gemakkelijk te lezen en gemakkelijk te onderhouden. Zelfs de Stratus is echter niet uitdagend om te gebruiken – het kost alleen wat meer tijd om de procedure te leren.

Laatste gedachten

Voor tuinders en weerliefhebbers is een regenmeter een essentieel hulpmiddel om te hebben. Met de digitale modellen en smart home-connectiviteit kunnen de gegevens die u verkrijgt worden gebruikt om uw slimme sprinklersysteem te optimaliseren of u van tevoren te waarschuwen om eigendommen te beschermen als uw buurt gevoelig is voor plotselinge overstromingen.

Een van de beste regenmeters in het algemeen en onze topaanbeveling voor de meest nauwkeurige resultaten is de Stratus Precision regenmeter. Als u op zoek bent naar het gemak en de internetverbinding van een digitale regenmeter, raden we u aan de Omgevingsweer WS-2902C weerstation. De WS-2902C biedt meer waar voor zijn geld dan een draadloze regenmeter met zijn smart home-connectiviteit en een uitgebreide lijst met instrumenten die een volledig beeld geven van de weersomstandigheden.

Fijn weer kijken!