Elektrische luchtbevochtigers helpen de luchtvochtigheid sneller te verhogen

elektrische luchtbevochtigers

Een schrale keel of gezwollen slijmvliezen in de keel en neus kunnen een indicatie zijn van te droge lucht in huis. Er zijn een paar huismiddeltjes die je kunt gebruiken om de luchtvochtigheid in de kamers te verhogen, maar deze zijn niet altijd effectief. Een beter hulpmiddel zijn elektrische luchtbevochtigers, die worden aangedreven door elektriciteit en dus grotere hoeveelheden vocht in de lucht kunnen afgeven.

Luchtbevochtigers – elektrisch of machteloos?

Om de ruimtelucht te bevochtigen, moet water kunnen verdampen: het moet ofwel als vloeistof aanwezig zijn of in poreuze materialen worden opgeslagen. Dan Huismiddeltjes zonder elektriciteitsbehoefte U kunt bijvoorbeeld de luchtvochtigheid iets verhogen door vochtige handdoeken neer te leggen of kommen met water te plaatsen.

Hoe groter het oppervlak van het vloeibare of natte textiel, hoe groter het verdampingseffect. Bovendien neemt de effectiviteit toe met de temperatuur van de objecten: plaats uw geïmproviseerde luchtbevochtigers op de kachel om water sneller te verdampen. En ten slotte hangt de sterkte van het effect ook af van de vochtigheid in de omgeving: als de lucht niet kan circuleren, blijft een laag vochtige lucht in de buurt van de vochtbron, terwijl de rest van de kamer droog blijft.

In elektrische luchtbevochtigers kan de effectiviteit worden geoptimaliseerd: door gebruik te maken van warmte of ultrageluid kan water meer energie opnemen en dus sneller de lucht in gaan. Bovendien helpen ventilatoren om de vochtigere afvoerlucht in de kamer te verspreiden en drogere frisse lucht aan te trekken. En tot slot kunnen ook elektrisch bediende luchtbevochtigers makkelijker worden opgeschaald naar grotere ruimtes: het verbruikt alleen meer elektriciteit en water dan in kleine ruimtes.

Bijna alle luchtbevochtigers die je in winkels kunt kopen, werken met elektriciteit. Hieronder hebben we een paar voorbeelden van elektrische luchtbevochtigers verzameld.

Philips HU4803/01 Luchtbevochtiger

De luchtbevochtiger HU4803/01 van Philips* verhoogt de luchtvochtigheid in uw kamers door koude verdamping – net als huismiddeltjes. Het voordeel van dit principe is dat overbevochtiging is uitgesloten; de luchtvochtigheid kan dus niet onaangenaam sterk stijgen. Niettemin kan het model kamers tot 25 m² bevochtigen met krachtige ventilatoren; de tank heeft een inhoud van 2 liter en het stroomverbruik is ongeveer 17 W. Een NanoCloud-filter helpt het aantal bacteriën in de vochtige afvoerlucht aanzienlijk te verminderen; ongeveer om de drie maanden moet het filter worden vervangen. Een bijzonder kenmerk van deze elektrische luchtbevochtiger is een hygrostaatfunctie: stel eenvoudig de gewenste doelvochtigheid in en het vermogen van het apparaat wordt automatisch aangepast.

Sparoma Luchtbevochtiger CF-2520

De Sparoma Luchtbevochtiger CF-2520* is een elektrische ultrasone verstuiver die water afbreekt tot de fijnste druppels bij kamertemperatuur en deze als een mist in de kamer afgeeft. Vanwege hun grote oppervlak treedt de koude verdamping van de kleine mistdruppeltjes dan veel sneller op dan de verdamping van water rechtstreeks uit de tank zou gebeuren. De watertank bevat 2 liter, wat voldoende is voor maximaal 16 uur continu gebruik. Met een elektrisch vermogen van 12 W is deze luchtbevochtiger geschikt voor een ruimteoppervlakte van 20 m².

Luchtbevochtiger KamerBevochtiger 2L Ultrasone Koude Stoom gemaakt van antibacterieel materiaal met...
Luchtbevochtiger KamerBevochtiger 2L Ultrasone Koude Stoom gemaakt van antibacterieel materiaal met…

  • Met de 2L watertank kan de CF-2520 koude stoombevochtiger de lucht gedurende 10-16 uur continu bevochtigen.
  • Met de timer kunt u de werktijd van de kamerbevochtiger instellen op 1 uur, 3 uur of 6 uur. Flexibel genoeg tijdens het verwarmen.
  • Twee mistniveaus om uit te kiezen. U kunt de mistuitgang instellen op een lager of hoger niveau.

Arendo Luchtbevochtiger

Een andere ultrasone verstuiver is de Arendo luchtbevochtiger*. Met een watertank van 3 liter volume, een navulling iets minder vaak nodig. Het vermogen van deze elektrische kamerbevochtiger is ongeveer 22 W, afhankelijk van het vermogensniveau, dat ongeveer 280 ml water per uur verdampt, wat genoeg is voor 25 m² ruimte. Een apart aromareservoir maakt de toevoeging van geuroliën mogelijk om aangename geuren te verspreiden naast het bevochtigen van uw huis.