AcuRite Atlas Weather Station Review: voldoet het aan de hype?

AcuRite Atlas

Het nieuwste thuisweerstation van AcuRite, de Atlas, is eindelijk op de markt gebracht. Fans van het merk AcuRite hebben reikhalzend uitgekeken naar het volgende deel in de AcuRite-line-up. De lancering van de Atlas werd helaas met twee jaar uitgesteld. We hoorden voor het eerst over de plannen van AcuRite om Davis Instruments in het ‘prosumer’ persoonlijke weerstationsegment helemaal terug te nemen in 2016. Het bedrijf bracht de Atlas uiteindelijk eind 2018 uit, dus we waren uiterst benieuwd of deze kon concurreren met de Davis Vantage Vue en Vantage Pro2.

Zelfs zo laat als het op de markt was, heeft de Atlas nog steeds hetzelfde doel dat ze ons meer dan twee jaar geleden vertelden: consumenten een modern alternatief bieden voor de snel verouderende weerstations van Davis, met vergelijkbare nauwkeurigheid van topniveau, moderne connectiviteit en tegen een algehele betere prijs.

Maar tijdens deze vertraging hebben andere bedrijven hard gewerkt om volledig uitgeruste smart home-weerstations te bouwen tegen een betaalbare prijs voor starters. De uitblinker is het Ambient Weather WS-2902C station. Heeft AcuRite te lang gewacht met het uitbrengen van de Atlas? Laten we het uitzoeken.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

>> Klik hier om prijzen, beoordelingen en recensies op Amazon <<

Pros

  • Nauwkeurigheid die bijna overeenkomt met de hoge lat van Davis Instrument
  • Goed ontworpen app
  • HD-kleuren touchscreen console
  • Scherp geprijsd
  • Afneembare en uitschuifbare anemometer

Tegens

  • Fabricagefout veroorzaakte een terugroepactie van vroege modellen om valse blikseminslagen op te lossen
  • Beperkte smart home-ondersteuning

Ons oordeel

Hoewel het terugroepprobleem van AcuRite voor defecte bedrading die valse blikseminslagdetectie veroorzaakte, teleurstelde, presteerde het station na reparatie bewonderenswaardig. Nauwkeurigheid is inderdaad net zo goed als Davis ‘ Vantage Vue, en hoewel smart home-ondersteuning enigszins ontbreekt, is het een verbetering (het intuïtieve en eenvoudig te gebruiken mobiele platform maakt het goed) ten opzichte van eerdere AcuRite-stations.

>> Klik hier om prijzen, beoordelingen en recensies op Amazon <<

Inbegrepen instrumenten

Installatie

De installatie van de Atlas is niet al te moeilijk omdat de geïntegreerde sensorsuite (ISS) een ‘all-in-one’ unit is, maar u hebt echter een paal nodig om het ISS op te monteren (de bevestigingshardware is ingebouwd in de ISS-behuizing). Het station kan worden gemonteerd op een paal met een diameter tot 1,25 inch. U hoeft alleen maar de achterkant te verwijderen door deze van het ISS te schuiven, het andere deel van de sensorsuite op de paal te plaatsen, het achterste deel er weer op te schuiven en de aanhaalknop te gebruiken om het vast te zetten

AcuRite Atlas weerstation

De geïntegreerde aanhaalknop maakt het heel eenvoudig om de Atlas op een paalbevestiging in te stellen.

(Er is een optie voor muurmontage, maar om verschillende redenen raden we dit niet aan, dus we zullen het hier niet behandelen.)

De Atlas kan aan de bovenkant van de paal of op een bepaald punt langs de lengte van de paal worden gemonteerd. We raden het laatste aan, omdat u vervolgens uw thermometersensor op de juiste hoogte kunt plaatsen, die ongeveer zes voet van de grond is (zie onze tips hier voor de beste installatiemethoden).

Als u onze locatieaanbevelingen voor de meest nauwkeurige metingen volgt, wilt u ook de optionele windverlengingskit kopen. Er is een voordeel om dit te doen, omdat officiële windmetingen op 33 voet worden genomen. Het krijgen van uw windvaan zo dicht mogelijk bij 33 voet als u kunt en vrij van eventuele obstakels leidt tot betere metingen in het algemeen. We waren in staat om onze windvaan tot ongeveer 10 voet te krijgen met Ambient Weather’s EZ-48 Tripod en twee verlengpalen (de max de mount ondersteunt).

AcuRite Atlas installatie

Mijn installatie van de AcuRite Atlas op een Ambient Weather EZ-48 statief met twee mastverlengingen.

Vanaf hier hoeft u alleen de AcuRite Access en de console in te stellen, die beide eenvoudig waren, maar u moet eerst de sensorsuite instellen en van stroom voorzien voordat u iets anders doet, anders komt u in de problemen. Gewoon een herinnering dat de buitensensor metingen verzendt tot 330 voet afstand van de console, dus vergeet niet om hem binnen het bereik van de console te monteren.

We hadden ook de mogelijkheid om andere optionele upgrades uit te testen, waaronder de bliksemdetector, het externe batterijpakket en de sensor-ac-adapter, die we later zullen bespreken.

Nauwkeurigheid

Voordat we ingaan op een discussie over nauwkeurigheid, is hier een blik op de geclaimde nauwkeurigheid en specificaties van AcuRite uit hun handleiding. Wij vinden dit zeer lovenswaardige cijfers.

-40 tot 158 °F (-40 tot 70 °C)

± 1 mph ≤ 10 mph, ± 10% > 10 mph

Tot 25 mijl afstand (40 km)

Maakt het deze beweringen waar? We zouden zeggen van wel. Met behulp van zowel ons lokale NWS-station als onze Davis Vantage Vue ter vergelijking, presteerde de Atlas-sensorsuite bewonderenswaardig goed. Nauwkeurigheid is een grote stap vooruit ten opzichte van de AcuRite 5-in-1-systemen die aan dit station voorafgingen.

Temperatuur- en vochtigheidsmetingen waren vergelijkbaar met de Davis Vantage Vue en de NWS, en als u de optionele winduitbreidingskit koopt, helpt het om de anemometer hoger in de lucht te krijgen veel om nauwkeurige windmetingen te verkrijgen. Regenval en barometrische drukmetingen leken ook op punt te staan, en een verbetering ten opzichte van eerdere AcuRite-consoles die we hebben getest.

De optionele bliksemdetector werkt ook goed, zolang je geen vroeg modelstation hebt. Als u dat doet, moet uw geïntegreerde sensorsuite worden geretourneerd naar AcuRite voor reparatie onder garantie/terugroepactie. Een defect bedradingsprobleem verstoorde de module en de ventilator, waardoor in sommige gevallen honderden valse aanvallen per dag ontstonden. We hebben ons ISS onlangs teruggekregen en na de reparatie zijn er geen valse aanvallen meer geweest. U zult dit probleem waarschijnlijk niet hebben als u een nieuw station koopt, omdat AcuRite atlaseenheden nu al een paar maanden met de reparatie verzendt.

Uitbreidbaarheid

De Atlas heeft wel wat upgrademogelijkheden. Op het moment van aankoop kunt u ervoor kiezen om het weerstation te kopen met de Access-module (het internetconnectiviteitsapparaat van AcuRite), de HD-touchscreen-kleurenconsole of beide. Als je het geld hebt, raden we je ten zeerste aan om beide te kopen.

AcuRite Atlas bliksemdetector

Een optionele upgrade is een bliksemdetector.

Er is ook een optionele bliksemdetector die is gemonteerd in de sensorsuite in het batterijcompartiment, een winduitbreidingskit om de anemometer op de optimale hoogte van 33 voet te installeren om windmetingen te doen, en een extern batterijpakket en ac-adapter.

Met het externe batterijpakket kunt u de ISS-batterijen in de buurt van de grond plaatsen om de noodzaak teniet te doen om de ISS-eenheid uit de mast te verwijderen om de batterijen te vervangen, terwijl u met de wisselstroomadapter de sensorsuite van elektrische stroom kunt laten werken. Hoewel we beide nuttig vonden, raden we nog steeds aan om de Atlas te installeren zoals we deden – de ac-adapter is echt niet nodig omdat het ISS ongeveer 8-12 maanden per keer op zijn interne batterijen en de zonnepanelen zal werken.

U kunt extra sensoren toevoegen via de AcuRite Access, maar houd er rekening mee dat deze extra sensoren niet op uw console verschijnen, de gegevens verschijnen alleen in de My AcuRite-app. AcuRite heeft een verscheidenheid aan sensoren die compatibel zijn met Access, dus we raden u aan hun website te bezoeken voor meer informatie over wat u kunt krijgen.

AcuRite Atlas tegen AcuRite 5-in-1

We hebben al opgemerkt dat de Atlas een stap boven de vorige AcuRite Pro + 5-in-1-stations staat, maar we wilden kort bespreken waarom. Het belangrijkste verschil is de sensorkwaliteit. De Atlas-sensoren zijn duurder, wat betekent dat u nauwkeurigere metingen krijgt. AcuRite heeft ook de Atlas-windvaan beoordeeld om te werken met snelheden tot 160 mph en verhoogde rapportagefrequentie tot elke 10 seconden, waardoor deze nuttig is in gebieden die gevoelig zijn voor zware weersomstandigheden, waaronder tropische stormen en orkanen.

Het Atlas ISS bevat ook een UV-index en lichtintensiteitssensor, die weliswaar niet zo goed zijn als dezelfde optionele sensoren als bij Davis Vantage Pro2, maar ze zijn inderdaad een extra voordeel.

Het feit dat je de windvaan apart kunt monteren is ook een groot probleem, net als het geïntegreerde bevestigingsmechanisme voor aanhaalknoppen op het ISS zelf voor paalmontage. Elk onderdeel van de Atlas is een stap omhoog en de extra kosten waard.

AcuRite-toegang voor my AcuRite-bewaking op afstand

De AcuRite Access heeft eigenlijk maar één doel, en dat is het verbinden van uw Atlas-weerstation met internet. De Atlas en zijn console kunnen zonder. U kunt uw gegevens echter niet delen of AcuRite’s gebruiken Alexa-vaardigheid.

AcuRite Toegang

Maak verbinding met My AcuRite met de AcuRite Access.

Zolang u het ISS eerst installeert, zou u geen problemen moeten hebben met het installeren van Access. We moeten hier opmerken dat het een beetje tijd kost voordat de sensorgegevens beginnen te rapporteren. In onze tests was het ongeveer vijf minuten, maar AcuRite waarschuwt dat dit tot een half uur kan duren.

Metingen worden elke minuut naar My AcuRite verzonden, hoewel als u de web-app gebruikt, deze slechts elke vijf minuten automatisch wordt vernieuwd. U kunt echter handmatig de web- of mobiele app vernieuwen om de bijgewerkte metingen te bekijken.

Als je nog snellere updates wilt, stel dan de Rapid-Fire-functie van Weather Underground in My AcuRite in. Dit haalt elke 18-36 seconden updates uit uw ISS, waardoor bijna realtime internetmonitoring mogelijk is. Voor de meesten van ons is dit echter misschien overkill.

De AcuRite Access heeft ook Alexa-connectiviteit, je hoeft alleen maar de My AcuRite-vaardigheid in de Amazon Alexa-app in te schakelen om verbinding te maken. We zijn een beetje teleurgesteld dat er geen Google Assistant-connectiviteit of IFTTT-ondersteuning is. We verwachten dat AcuRite binnenkort Google Assistant zal ondersteunen, maar het bedrijf heeft ons in het verleden verteld dat ze niet denken dat IFTTT snel genoeg werkt om het echt nuttig te maken in een slim huis, dus het is onwaarschijnlijk dat IFTTT binnenkort zal worden ondersteund.

Console weergeven

De Atlas-displayconsole is een van de betere consoles die we op de markt hebben gezien. Het is een HD full-color 7-inch TFT touchscreen. Het scherm is helder en helder met een brede kijkhoek. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het werkt ook goed. De HD-displayconsole is een grote stap vooruit ten opzichte van veel stations, met name de verouderde Davis-console.

AcuRite Atlas console |

De moderne HD full-color 7-inch TFT touchscreen Atlas display console.

We houden van het feit dat u grafische gegevens over verschillende weersomstandigheden in de afgelopen 6 of 48 uur kunt bekijken en de helderheid van het scherm kunt aanpassen. Het bevat ook een slaapmodus die de helderheid tot een laag niveau dimt, maar toch tijd / datum, buitentemperatuur en vochtigheid en windsnelheid weergeeft. Net als andere consoles zijn er verschillende alarmopties beschikbaar.

Het enige negatieve hier is dat de Atlas-console de weergave van extra AcuRite-sensoren niet kan ondersteunen. U moet de mobiele of web-app My AcuRite gebruiken om dat te doen.

Wat we echt leuk vonden

Wat we leuk vinden, is dat dit eerlijk gezegd het eerste thuisweerstation is dat zich qua nauwkeurigheid staande heeft kunnen houden tegen de Davis-line-up. Voornamelijk vanwege de mogelijkheid om de hoogte van de anemometer te scheiden en uit te breiden voor nauwkeurige windmetingen. We houden ook van hoe eenvoudig de installatie is dankzij de geïntegreerde aanhaalknop. Bovendien is het weerstation zeer betaalbaar, zelfs met elke mogelijke upgrade-optie krijg je nog steeds een station met meer functionaliteit dan Davis voor een lagere prijs. Het is een geweldig alternatief bij het kiezen weerstations op scholen voor kinderen.

Ten slotte zijn de web- en mobiele app intuïtief en eenvoudig te bedienen. Davis heeft hun app eind vorig jaar eindelijk bijgewerkt, maar het loopt nog steeds ver achter op wat AcuRite heeft kunnen doen met het My AcuRite-platform.

Wat we niet leuk vonden

We hebben wat zorgen over de bouwkwaliteit vanwege de terugroepactie om de defecte bedrading in de sensorsuite te repareren waardoor de bliksemdetector valse aanvallen meldde. Dat gezegd hebbende, heeft AcuRite proactief contact opgenomen met getroffen gebruikers en het probleem vrij snel opgelost. De doorlooptijd voor de reparatie was ongeveer twee weken. U zou hier geen probleem moeten hebben, omdat alleen vroege modellen het bedradingsprobleem hadden – het is sindsdien opgelost.

Er is ook geen IFTTT-ondersteuning, wat betekent dat u uw weergegevens niet kunt gebruiken om smart home-apparaten zoals uw sprinklers te bedienen. Dat is jammer. Ook voor ontwikkelaars bestaat er geen API om connectiviteit met programma’s van derden naar het platform te ondersteunen. Als dat belangrijk voor je is, kijk dan eens naar de Ambient Weather WS-2902C. Ambientweather.net dit biedt, kunt u met het platform uw eigen programma’s en scripts schrijven om de weergegevens van uw station te gebruiken en weer te geven.

Zijn er betere alternatieven?

Misschien, maar het hangt af van uw behoeften. Als smart home-compatibiliteit uw primaire vereiste is, dan is het beter om de Ambient Weather WS-2902C (lees onze recensie) of beter nog, de Ambient Weather WS-2000 met de HD-console te kopen.

Als nauwkeurigheid is wat je zoekt, dan zijn de Atlas of Davis Vantage Vue goede weddenschappen. Het topmodel is echter nog steeds de Davis Vantage Pro2 en we moeten nog steeds een thuisweerstation vinden dat het verslaat het voor nauwkeurigheid. Probleem is dat de console nu zo verouderd is dat veel nieuwere stations gewoon een algehele betere deal zijn, ondanks hun marginaal slechtere nauwkeurigheid.

We wachten ook nog steeds op de AcuRite Atlas Elite. We weten niet zeker wanneer het uitkomt, maar dat is misschien een betere koop in het algemeen wanneer het eindelijk aankomt. Er is gemeld dat de belangrijkste verschillen met de Elite een 2-seconden windsnelheid en richting rapportage-interval en een nieuw radiosysteem met 1000 voet uitgebreid bereik zijn. De anemometer is standaard gescheiden en er kunnen ook sensoren van hogere kwaliteit zijn.

We zullen de Atlas Elite zeker beoordelen als en wanneer deze uitkomt.

Moet je het kopen?

Wij vinden van wel. De prijs is goed, het is nauwkeurig, de bouwkwaliteit is behoorlijk en AcuRite heeft het echt opgevoerd met het geïntegreerde montagesysteem, de HD-console en uitgebreide upgrade-opties. We houden vooral van de mogelijkheid om de anemometer te scheiden en uit te breiden tot officiële rapportagehoogten met de winduitbreidingskit. Het is een optie die je normaal gesproken niet ziet op weerstations in deze prijsklasse.

We hopen echter dat de vroege problemen slechts een hapering zijn, en van wat we hebben kunnen verzamelen, was het dat ook. Overweeg de Atlas dus zeker als je op zoek bent naar een betaalbaar, maar toch hoogwaardig persoonlijk weerstation.

Klik hier om de prijs van het AcuRite Atlas Weather Station op Amazon te bekijken.

AcuRite Atlas

AcuRite Atlas Review Samenvatting

Eenvoudig verbinding maken met internet

Samenvatting

De AcuRite Atlas overbrugt de kloof tussen betaalbaarheid en nauwkeurigheid op hoog niveau, waardoor het een topkandidaat is in de prosumentencategorie. De upgrade-opties zijn wat de Atlas onderscheidt van andere stations in deze prijsklasse. De meest opvallende upgrade is de winduitbreidingskit om de hoogte van de anemometer te scheiden en uit te breiden voor nauwkeurigere metingen. We zijn ook onder de indruk van de bewaking op afstand via de My AcuRite-app. Smart home-integratie ontbreekt echter en een vroege terugroepactie voor valse bliksemdetectie baarde ons zorgen (het is sindsdien geregeld). Als u op zoek bent naar een duurzaam en nauwkeurig weerstation voor thuis met eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke internetverbinding, dan is de Atlas een uitstekende optie.