Stille luchtontvochtiger

stille luchtontvochtiger

Als u de luchtvochtigheid in uw huis wilt verlagen om schimmelgroei te voorkomen, moet u een bijzonder stille luchtontvochtiger kiezen om niet te worden gestoord door het bedrijfsgeluid. Terwijl compressiedrogers het luidst werken, zijn Peltier-luchtontvochtigers en adsorptiedrogers aanzienlijk stiller. Als alternatief kunt u kiezen voor passieve luchtontvochtigers die werken met absorberende korrels en volledig stil zijn.

Welke luchtontvochtigers zijn stil?

Hoewel compressiedrogers de krachtigste luchtontvochtigers zijn, gebruiken ze krachtige compressoren in hun koelcircuit, die het grootste deel van het geluid uitmaken. Peltier Luchtontvochtiger verlaag daarentegen de temperatuur van een koeloppervlak via het Peltier-effect, dat volledig geruisloos plaatsvindt: de stroom door speciaal ontworpen metaallagen is voldoende om ze te koelen en water uit de lucht te laten condenseren. Omdat Peltier-luchtontvochtigers vaak zijn uitgerust met ventilatoren voor een groter effect, is de werking niet stil, maar fluisterstil.

Afhankelijk van de toepassing is een Adsorptiedrogers Logisch: het eigenlijke droogproces vindt plaats zonder bedrijfsgeluid, omdat de gebruikte chemicaliën zelf water aantrekken en binden. Regeneratieprocessen zijn echter met regelmatige tussenpozen nodig om het met water verzadigde adsorbens te drogen en klaar te maken voor hergebruik. Tijdens deze regeneratieprocessen kan de blootstelling aan lawaai hoger zijn. Nogmaals, als ventilatoren in de luchtontvochtigers zijn geïntegreerd, kunnen ze een stil geluid veroorzaken.

Een echt stille luchtontvochtiger werkt passief, zonder elektriciteit. Het maakt gebruik van een zout, dat water uit de lucht aantrekt en oplost in het proces. Nadeel hiervan Granulaat luchtontvochtiger is dat je regelmatig zout moet kopen en aanvullen.

Klarstein Shetland 600 Luchtontvochtiger

De Shetland 600 luchtontvochtiger van Klarstein* is een stille Peltier luchtontvochtiger die tot 220 ml water per dag kan scheiden met een stroomverbruik van slechts 22 watt. De opvangcontainer bevat 500 ml en is uitgerust met een niveau-indicator en een waarschuwings-LED die oplicht wanneer deze vol is. Vanwege de relatief lage droogprestaties wordt het aanbevolen om het te gebruiken in inloopkasten, pantry’s of kleine badkamers. Voor de ontvochtiging van het hele appartement zijn de prestaties niet voldoende.

Klarstein Shetland 600 - Luchtontvochtiger, Luchtreiniger, Elektrische kamer luchtontvochtiger, 0,22...
Klarstein Shetland 600 – Luchtontvochtiger, Luchtreiniger, Elektrische kamer luchtontvochtiger, 0,22…

  • SMART: Met de Klarstein Shetland 600 luchtontvochtiger kun je overtollig vocht nu nog beter uit de lucht verwijderen. Tot 220 ml…
  • ZUINIG: Door gebruik te maken van een Peltier element is de Shetland 600 extreem zuinig en verbruikt slechts 22 watt. Twee LED’s…
  • SENSOR: Het apparaat werkt totdat een sensor detecteert dat de watercontainer vol is en vervolgens automatisch wordt uitgeschakeld. Zodra de…

DFFDD Ultra-Silent Mini Luchtontvochtiger

Deze luchtontvochtiger van DFFDD* is ook een Peltier luchtontvochtiger, die als ultrastil wordt aangeboden met een geluidsniveau van 25 dB. De droogcapaciteit is iets hoger met 900 ml per dag en de verzamelcontainer is ook groter met 2200 ml; de luchtontvochtiger met 90 W verbruikt echter ook ongeveer vier keer zoveel stroom als het model van Klarstein. Een bijzonderheid is dat deze luchtontvochtiger is uitgerust met een drievoudig reinigingsfilter, waarvan wordt gezegd dat het effectief is tegen fijnstof, bacteriën en VOC’s. Een meer gedetailleerde beschrijving van dit luchtfilter ontbreekt echter. De luchtontvochtiger is ontworpen voor ruimtes tot 20 m².

TROTEK Comfort Luchtontvochtiger TTK 40 E

In tegenstelling tot de andere twee gepresenteerde units is de TTK 40 E luchtontvochtiger van TROTEK* een compressiedroger. Hoewel dit model stil werkt in vergelijking met andere compressiedrogers, ligt het geluidsniveau van 43 dB al ruim boven de Peltier luchtontvochtigers. De droogprestaties reiken echter tot tot 14 liter per dag, met een stroomverbruik van 340 watt. Deze luchtontvochtiger heeft een hygrostaat, dus hij schakelt vanzelf uit zodra een ingestelde luchtvochtigheid wordt ondergesneeuwd. Deze luchtontvochtiger bevat ook een luchtfilter dat stof, pluisjes en dierenhaar terugtelt en zo aantrekkelijker wordt voor mensen met een allergie. Een digitaal display geeft informatie over de gemeten luchtvochtigheid, het waterniveau in de opvangbak en of het luchtfilter vervangen moet worden.