Airconditioning voor het huis

Airconditioning voor het huis

Een airco voor in huis kan handig zijn om de kamertemperatuur comfortabel te houden. Wil je gewoon ’s nachts ongestoord slapen, dan is een rustige airco in de slaapkamer voldoende.

Maar als u meerdere kamers tegelijkertijd wilt koelen of zelfs een heel vrijstaand huis wilt uitrusten met airconditioning, zijn split units de beste keuze. Multi-split airconditioners helpen u de kosten te verlagen wanneer er meerdere binnenunits nodig zijn.

Airconditioners voor thuis

Als u uw woonruimtes thuis wilt uitrusten met airconditioning, zijn er veel soorten apparaten.

Voor airconditioners voor thuis zijn de vereisten echter een beetje anders dan voor systemen in zakenkamers. Rustig, goedkoop en visueel niet al te lelijk moet een airconditioner zijn die je huis koel houdt in de zomer.

Welke airconditioning voor het huis is zinvol?

De aanbeveling voor airconditioning voor uw huis hangt sterk af van hoeveel koeling u nodig heeft. Bent u van plan om het apparaat alleen in een paar uur zon in de zomer in te schakelen, of moet het appartement de klok rond worden getemperd?

Split units hebben een hogere energie-efficiëntie dan monobloc airconditioners, zodat de elektriciteitskosten tijdens bedrijf lager zijn. Hogere prijzen in aanschaf en installatie zijn echter te verwachten.

In principe is het volgende van toepassing: Airconditioners voor het huis, die permanent zijn geïnstalleerd, zijn duurder om te kopen en te installeren, maar goedkoper tijdens gebruik. Hoe vaker en langer je de airco thuis aanzet, hoe sneller de aanschaf van een split unit loont.

Aanbevolen lectuur:

Als je nog steeds veel open vragen hebt over airconditioning in het algemeen, dan zal deze geweldige gids helpen.

Hoe kan een airconditioningsysteem achteraf in het huis worden geïnstalleerd?

Om thuis een split airconditioner te installeren, moet een compressor buiten worden geïnstalleerd, hetzij op een buitengevel of op een terras of balkon. Om de koelmiddellijnen tussen de binnen- en buitenunit te kunnen leggen, moet u een kerngat door de buitenwand boren.

Om te vullen met koudemiddel en de leidingen aan te sluiten, moet u ook een koelspecialist inhuren. De binnenunits zijn in de meeste gevallen aan de muur bevestigd; maar er zijn ook modellen met stand-alone unit of plafondventilator.

De kosten van een huisairconditioner liggen meestal tussen de 1000 en 2000 euro, waarbij je voor de installatie verdere kosten van 200 tot 500 euro moet verwachten.

Monoblock airconditioners zijn aangesloten met aanzienlijk minder installatie-inspanning. Je hebt echter een slang nodig voor de afvoerlucht, die naar een raam wordt geleid. Zolang de airconditioner in bedrijf is, moet de uitlaatslang vastzitten in de raamopening en kan het raam niet meer worden gesloten.

Monoblock airco’s voor in huis zijn dus alleen een optie als je je appartement maar tijdelijk en een paar uur per dag wilt koelen. De kosten van airconditioning thuis voor apparaten met uitlaatslang zijn slechts 400 tot 1000 euro en er is geen montagewerk nodig.

Welke airco’s zijn geschikt voor eengezinswoningen?

In grote huizen zijn er vaak meerdere kamers die airconditioning nodig hebben. Als u niet bang bent voor de kosten, kunt u in meerdere kamers een airconditioner installeren.

De beste keuze voor airconditioning voor een gezinswoning zijn multisplit-eenheden: ruimtebesparende wandunits kunnen binnenshuis worden geïnstalleerd en een compressor aan de buitenwand is voldoende om alle binnenunits van koelmiddel te voorzien. Dit voorkomt dat u het uiterlijk van de gevel moet verslechteren door een verscheidenheid aan buitenunits.

Productoverzicht: Home Airconditioners

Om u een overzicht te geven van de verscheidenheid aan apparaattypen met individuele voor- en nadelen, zullen we u hieronder in meer detail kennis laten maken met verschillende modellen. Afhankelijk van uw behoeften en toepassing, moet u belang hechten aan verschillende selectiecriteria.

Rustige split airconditioning voor de slaapkamer

De Emura airconditioner van Daikin* is een split airconditioner met een binnenunit en een koelvermogen van ongeveer 2,6 kW. Split units zijn over het algemeen stiller dan monobloc airconditioners omdat de luidruchtige compressor zich buiten bevindt. is.

Bij dit model van Daikin is de koelunit echter ook bijzonder stil: met een geluidsniveau van slechts 19 dB(A) werkt hij fluisterstil op het laagste niveau, zodat je deze airco ook thuis in de slaapkamer kunt bedienen. De koelcapaciteit is echter niet voldoende om een heel huis af te koelen.

Betaalbaar en mobiel: airconditioner van Comfee

Het “Eco Friendly” model van Comfee* is een mobiele airco die je overal in huis kunt gebruiken. Zoals alle monoblock-apparaten vereist het ook een afvoerluchtslang, die wordt geleverd in een lengte van 1,5 m.

Door de rollen aan de onderkant van de vrijstaande unit is deze eenvoudig te vervoeren, zodat u de airco naar behoefte in huis kunt verplaatsen. Volgens de fabrikant is het koelvermogen van ongeveer 3 kW voldoende voor airconditioning van ca. 32 m² ruimte.

Helaas is het model relatief luidruchtig in gebruik met 50 dB(A), maar deze airco is een van de goedkoopste.

Triple-split airconditioning voor het huis

De TrioSplit airco van DIMSTAL* is een voorbeeld van een systeem dat geschikt is voor het koelen van grotere huizen. Een enkele compressor in een buitenunit levert drie interne wandunits met koudemiddel. Elke individuele binnenunit heeft een koelvermogen van 2,7 kW.

Het voordeel van zo’n multisplit airco ligt in de lage prijs. Dit model is niet eens twee keer zo duur als een typisch split airconditioningsysteem.

De apparaten van DIMSTAL zijn uitgerust met een visueel opvallende gouden oppervlaktecoating, die bedoeld is om kiemvorming te voorkomen en zo een bijzonder hygiënische werking te garanderen.

A++/A++/A++ TrioSplit Golden-Fin WiFi/WLAN 3x 2,6kW - 3x 9000 BTU MultiSplit Trio Airconditioning...
A++/A++/A++ TrioSplit Golden-Fin WiFi/WLAN 3x 2,6kW – 3x 9000 BTU MultiSplit Trio Airconditioning…

  • Versie 2021, koelvloeistof R32. Interieur en exterieur met duurzaam Golden-Fin Lotus effect Antiaanbaklaag – altijd sprankelend schoon, over vele…
  • Extreem krachtig en tegelijkertijd zeer stil en zuinig. DC Full-Inverter System – Originele DIMSTAL – Golden-Fin – Lotus Effect – Intelligent -…
  • Doorslaggevend voor de kwaliteit van een warmtepomp is de verhouding tussen de geleverde energie en de verkregen energie. De prestatiecoëfficiënt…

TCL’s meest betaalbare split airconditioner

De XA21 QC airconditioner van TCL* is nog goedkoper dan de hier gepresenteerde monoblock unit van Comfee.

Het is een split airconditioner ontworpen met speciale aandacht voor eenvoudige installatie. De koelmiddelleidingen zijn bijvoorbeeld ontworpen voor snelle connectortechnologie en zijn al voorgevuld met een koelmiddel.

In Duitsland moet u nog steeds een specialist inschakelen met de installatie volgens de wet, maar de kosten hiervoor zullen relatief laag zijn vanwege de beheersbare inspanning.