Airdog X5 Air Purifier Review: beste 2020-luchtreinigerinnovatie? (+Specificaties)

Silicon Valley-jongens proberen altijd dingen te verbeteren door problemen op te lossen.

Om de Airdog X5 luchtreiniger goed te beoordelen, is het handig om te begrijpen hoe deze ‘Meest innovatieve luchtreiniger in 2020’ is uitgevonden.

Het probleem dat califonia’s Airdog X5-team wilde verbeteren, was dit:

Mensen houden van hun luchtreinigers. Maar ze moeten elke 6-12 maanden betalen voor nieuwe HEPA-filters. Deze lopende uitgaven kunnen oplopen tot $ 100 / jaar of meer, en gedumpte HEPA-filters brengen ook milieukosten met zich mee; het is verspillend.

Airdog X5 team vroeg, “Is het mogelijk om die HEPA-filters uit te schakelen? Dat zou je letterlijk 100 dollar per jaar besparen.”. Zo kwamen we tot de beste luchtreiniger zonder filtervervanging in Airdog X5.

Airdog X5 Beoordeling
In deze beoordeling van Airdog X5 zullen we antwoorden of de Airdog X5 de grote hype echt waarmaakt. We zullen alle specificaties bekijken – van CADR-classificatie tot geluidsniveaus en de eenheidsprijs – om de Airdog X5-luchtreiniger goed te beoordelen.

U kunt de LM-classificatie van de Airdog-luchtreiniger uiteindelijk vinden (u kunt er hier naar doorspoelen). Maar eerst is het belangrijk om te begrijpen waarom Airdog zo’n revolutie in de luchtreinigerindustrie presenteert.

Je kunt ook de officiële airdog X5-winkel bekijken.

HEPA-filters zijn een standaard in luchtzuivering. Ze zijn ontworpen om meer dan 99,97% van de luchtverontreinigingen zoals pollen, stof, schimmels, rookdeeltjes, enz., Die 0,3 micron groot zijn, op te vangen. Maar ze zijn niet permanent, noch kun je ze wassen en hergebruiken.

Het wordt nog erger:

Ze kosten ook behoorlijk wat. Ja, u kunt goede luchtreinigers kopen voor $ 200, maar u moet HEPA en andere filters 1-2 keer per jaar vervangen, wat u elk jaar $ 100 extra kost. Over 10 jaar liggen de werkelijke kosten van die luchtreiniger van $ 200 dichter bij $ 1.200.

Airdog X5-team wist dat als ze HEPA-filters konden vervangen, ze zouden kijken naar een luchtreiniger zonder afval zonder onderhoud. Zoiets als dit:

luchtreiniger filters die gewassen en gedroogd kunnen worden

Is het mogelijk om permanente of op zijn minst wasbare filters te gebruiken met dezelfde luchtzuiveringscapaciteit als HEPA-filters?

Dat is het ook, met behulp van nieuwe technologie.

Airdog’s revolutionaire ‘Ionic Wind’ gebaseerde filtratiesysteem

Airdog-team wendde zich tot Ionic Wind-technologie, het enige stukje nieuwe technologie dat MIT Technology Review opnam in hun jaarlijkse ‘The 10 most intriguing inventions of 2018’-beoordeling.

Naast de Ionic Wind-technologie kun je kunstmatige synapsen, DNA-computing en kwantumcommunicatie via satelliet vinden. Kortom, Ionic Wind-technologie is een behoorlijk revolutionaire technologie.

Wat is Ionische Wind eigenlijk? Hier is hoe MIT Technology Review het stelt wanneer het wordt toegepast op elektro-erodynamische voortstuwing:

Een hoogspannings elektrisch veld genereert ionen en versnelt ze, waardoor een “ionische wind” ontstaat die het vlak naar voren duwt. (MIT Technological Review, ‘De 10 meest intrigerende uitvindingen van 2018)

Kortom, Ionische wind is samengesteld uit ionen, gemaakt door en versneld door een krachtig elektrisch veld. Om deze nieuwe technologie te gebruiken in zoiets kleins als de Airdog X5 luchtreiniger, is de klassieke Ionic Wind verbeterd.

Het resultaat:

Airdog’s gepatenteerde TPA-technologie. Het bedrijf uit Silicon Valley zegt dat deze nieuwe technologie ‘getest als de meest effectieve oplossing voor schone lucht op de markt’.

airdog x5 filtratiesysteem met voorfilter, draadframe, ionisch filter, opvangplaat en katalysatorfilter
Airdog’s revolutionaire 5-traps filtratiesysteem. Het omvat TPA-technologie-gebaseerd Ionic Field (stap 3), dat geladen ionen gebruikt om bacteriën en ziektekiemen te vernietigen.

TPA-technologie is eigenlijk heel verbazingwekkend. HEPA-filters kunnen deeltjes verwijderen die 0,3 micron groot zijn. TPA-gebaseerde filters die Airdog X5 gebruikt, kunnen deeltjes elimineren die tot 0,0146 micron groot zijn.

Kortom, TPA-technologie kan zelfs die kleine deeltjes opvangen die allergische reacties kunnen veroorzaken, zoals astma. Degenen die zelfs hepa-filters ontsnappen, dat wil zeggen.

Hier zijn de volledige Airdog X5 specificaties en de uitleg van de 5-traps TPA filtratie:

Airdog X5 Review (+Specificaties)

beoordeling van airdog x5 luchtreiniger op basis van cadr rating, luchtstroom, geluidsniveaus, en prijs
Dekkingsgebied: 400 m²
Luchtverversingen per uur: 3
Filters: 5-traps filtratie met Ionische Wind TPA-filter
CADR-beoordeling: 200 om 14,5 uur
Geluidsniveaus: 22-63 dB
Dimensies: 22.5 x 10.7 x 10.7 inch
Gewicht: 22,5 pond
Macht: 100-240V; 50-60 Hz

Filtratiesysteem: Hoe werkt Airdog 5-traps TPA-filtratie?

Zoals we hebben gezien, maakt Airdog gebruik van een revolutionair filtratiesysteem, gebaseerd op Ionic Wind- en TPA-technologie.

Het Ionic Field filter is echter niet het enige filter dat Airdog X5 gebruikt. Om de luchtkwaliteit binnenshuis te verhogen, duwt Airdog x5 lucht- en luchtverontreinigende stoffen door een 5-traps filtratiesysteem. Hier zijn alle 5 filters:

 1. Voorfilter. Verzamelt grotere deeltjes die anders het geavanceerde Ionic Field-filter zouden overweldigen. Voorbeeld: Haar, dandler voor huisdieren, nog groter stuifmeel.
 2. Wire Frame oplader. Om TPA-technologie te laten werken, moeten de binnenkomende luchtverontreinigende stoffen worden opgeladen. Wire Frame is in feite een sterk elektrisch veld dat kleine deeltjes stof, rook, schimmels, bacteriën, virussen oplaadt en in ionen verandert.
 3. Ionisch veld filter. Dit is de kern van Airdog en het hart van de X5 luchtreinigers. De geladen inkomende luchtverontreinigende stoffen worden effectief vernietigd met de implementatie van TPA-technologie. Het vernietigt ook de zeer kleine deeltjes van 0,0146 micron die HEPA-filters niet kunnen stoppen.
 4. Verzamelplaat. Verzamelt de overblijfselen van vernietigde luchtverontreinigende stoffen.
 5. Katalysator filter. Verwijdert gasvormige luchtverontreinigingen, zoals onaangename geuren en sigarettenrook.

Het beste deel van dit filtratiesysteem is dit:

luchtreiniger filters die gewassen en gedroogd kunnen worden
Metalen opvangplaten (stap 4) kunnen eenvoudig worden gewassen met zeep en warm water en opnieuw worden gebruikt – er zijn geen vervangende filters nodig.

Het Ionic Field filter is permanent. Het enige dat gewassen moet worden zijn de metalen verzamelplaten; en je kunt ze gemakkelijk wassen met warm water en zeep.

Wat is het verschil met HEPA-filters:

U moet HEPA-filters tot 2x per jaar vervangen. De gemiddelde kosten van een HEPA-filter zijn ongeveer $ 50. Niet is hepa filter niet zo grondig in het verwijderen van de kleinste stofdeeltjes als Ionic Field filter – er is ook een verschil in onderhoudskosten:

HEPA-filters: ongeveer $ 100 / jaar voor 2 vervangingen.

Airdog filter: Precies 0$ zonder de noodzaak om filters te vervangen.

Dekkingsgebied, ACH- en CADR-classificatie

Airdog X5 luchtreiniger is gebouwd voor middelgrote ruimtes. Het aanbevolen dekkingsgebied is 400 vierkante voet; dat ACH 3 meeneemt in de berekening.

Eenvoudig gezegd betekent dit dat als u de Airdog-luchtreiniger in een kamer van 400 m² plaatst, deze de lucht elke 20 minuten volledig zal veranderen (en zuiveren). Vandaar de 3 luchtverversingen per uur.

Natuurlijk is het belangrijkste onderdeel hier de CADR-classificatie van Airdog X5. CADR-classificatie geeft aan hoe goed een luchtreiniger daadwerkelijk luchtverontreinigende stoffen verwijdert.

X5 scoort 200 op de 2.5 PM CADR rating. 2,5 PM worden, volgens EPA, gedefinieerd als;

“Fijne inhaleerbare deeltjes, met diameters die over het algemeen 2,5 micrometer en kleiner zijn.” (EPA)

Het is geen wonder dat Airdog X5 zo opmerkelijk is in het verwijderen van zelfs de kleinste deeltjes. De op Ionic Wind gebaseerde technologie kan effectief deeltjes verwijderen die tot 20x kleiner zijn dan de deeltjes die standaard HEPA-filters kunnen opvangen.

Bovendien krijg je zelfs een Airdog-app die je inzicht geeft in hoe vervuild (of niet) je binnenlucht is:

airdog meet de kwaliteit van de binnenlucht
Airdog X5 meet de binnenluchtkwaliteit (IAQ); u kunt de Airdog-app gebruiken om te zien wat uw binnenluchtkwaliteit is.

Geluidsniveaus

Van alle luchtreinigers die we bij LearnMetrics hebben beoordeeld, heeft de Airdog X5 het breedste geluidsniveaubereik.

De laagste ventilatorsnelheidsinstelling genereert slechts 22 dB geluidsniveaus; een recordbrekend laag aantal.

Aan de andere kant zal de hoogste ventilatorsnelheidsinstelling echter tot 63 dB geluidsniveaus produceren. Dat is geen recordbrekend hoogtepunt, maar het is vrij hoog voor een luchtreiniger.

Om de zorgen over de luidruchtige Airdog-luchtreiniger te bemiddelen, heeft X5 6 verschillende snelheidsinstellingen. Alleen in het geval van een intense toename van de concentratie van luchtverontreinigende stoffen (wanneer er bijvoorbeeld in de zomer bosbranden woeden), moet u het op zijn maximale snelheid (63 dB) uitvoeren.

In alle opzichtenin situaties kunt u veilig de instelling van de ventilatorsnelheid verlagen en genieten van een stille Airdog-luchtreiniger. ’s Nachts kun je hem gemakkelijk op Snelheid 1 op 22 dB laten draaien. Dat is stiller dan een spinnende kat.

Prijs van Airdog X5

Airdog X5 is niet goedkoop. Maar het hele punt van het ontwerpen van Airdog-luchtreinigers is dat ze veel goedkoper zouden moeten zijn. Wat geeft hier?

Nou, beide zijn waar. Airdog X5 kost ongeveer $ 600. Dat is nog steeds minder dan Molekule Air ($ 800) of de beste Alen BreatheSmart-luchtreinigers ($ 750). Maar andere minder bekende merken zoals Hathaspace en Okaysou bieden luchtreinigers die ongeveer $ 200 kosten.

De vergelijking van Airdog X5 met Molekule is fascinerend. Beide vertrouwen op nieuwe technische filters in plaats van gebruikelijke HEPA-filters. Zowel Airdog als Molekule hebben een hogere prijs door deze nieuwe technologie; De prijs van Molekule is echter hoger. En airdog X5, evenals Molekule, genieten tenslotte van een behoorlijke hype.

Al die luchtreinigers moeten echter worden vervangen door het filter. Dit brengt een continue kost van ongeveer $ 100 per jaar met zich mee.

Kijkend vanuit een langetermijnperspectief, is de $ 600 Airdog X5 goedkoper dan de $ 200 HEPA-luchtreiniger.

Hier is hoe deze wiskunde uitpakt in Airdog X5-gunst:

Jaar 0: U besteedt $ 600 aan Airdog en $ 200 aan de goedkopere HEPA-luchtreiniger. Het lijkt erop dat je net $ 400 hebt bespaard door de goedkope eenheid te kiezen, toch? Nou, lijkt het wel.

Jaar 5: Je moest 10 HEPA-filters (elk $ 50) en 10 voorfilters (elk $ 20) vervangen op de goedkopere luchtreiniger. $ 200 initiële kosten + 10 x $ 50 + 10 x $ 20 = $ 900 voor een ‘goedkoper’ apparaat. Airdog X5 werkt prima zonder dat u filters hoeft te vervangen; de kosten zijn nog steeds $ 600.

Het is duidelijk dat de nieuwe Airdog-luchtreiniger in het begin duur kan zijn. Als je echter kijkt naar alle dure paar jaar later, is Airdog X5 waarschijnlijk de meest budgetvriendelijke luchtreiniger voor de lange termijn.

Algemeen oordeel (verbazingwekkend, kostenbesparend, geen afvalluchtreiniger)

Algemene beoordeling: 4.8 van de 5 sterren

Airdog X5 Luchtreiniger Review

Pros

 • Revolutionair 5-traps filtratiesysteem, gebaseerd op een van de meest innovatieve technologieën (volgens MIT TR)
 • Met 6,6 lbs is het zeer licht van gewicht en dus de meest draagbare Okaysou-luchtreiniger
 • Verwijdert tot 20x kleinere luchtverontreinigende stoffen dan HEPA-luchtreinigers
 • Geen filtervervanging nodig; kan u tot $ 1000 besparen tijdens de levensduur
 • Zero-waste luchtreiniger (maakt geen milieukosten met gedumpte HEPA-filters)
 • Past op de meeste kamers tot 400 m²; met 200 CADR rating (2.5 PM)
 • Uitzonderlijk positieve klantrecensies; het ultieme teken van een geweldige luchtreiniger
Tegens

 • Heeft hogere initiële kosten (ongeveer $ 600); u bespaart elk jaar ongeveer $ 100 omdat u geen filters hoeft te vervangen
 • Hoogste ventilatorsnelheidsinstelling kan behoorlijk luid zijn (tot 63 dB)
Koop Airdog X5 hier

Al met al is Airdog x5 een van de beste luchtreinigers die je kunt kopen. Het is zeker de meest innovatieve luchtreiniger in 2020.

Deze nieuwe technische luchtreinigers kunnen overhyped of te duur zijn; onze Airdog-beoordeling heeft aangetoond dat X5 geen van beide is. Het is eigenlijk best een fantastisch apparaat en we zullen in de toekomst zeker meer Ionic Wind-technologie-implementatie zien.

Je kunt niet beter worden dan ‘geen filtervervanging nodig’; u spaart zowel uw portemonnee als het milieu.

Airdog X5 is ook een van de beste luchtreinigers, gebaseerd op specificaties.

Inhoudsopgave