Ambient Weather WS-2902C Review 2022: is het het geld waard?

Omgevingsweer WS-2902C

Vandaag gaan we het Ambient Weather WS-2902C WiFi smart weather station reviewen. In deze review zullen we precies ontleden waarom het is uitgegroeid tot een van de best verkochte weerstations op Amazon.

Ambient Weather heeft zichzelf gecementeerd als een van de toonaangevende weerapparaat retailers op het web. Hoewel je via hun website een groot aantal merkstations te koop kunt vinden, verkoopt het bedrijf ook zijn eigen lijn weerinstrumenten op Amazon.

Ambient Weather staat vooral bekend om het consequent vinden van de perfecte balans tussen functies en betaalbaarheid binnen hun line-up van weerstations. Hun nieuwste model, de WS-2902C, voldoet aan diezelfde verwachtingen.

Hoewel we nog steeds een voorkeur hebben voor de Davis Vantage Pro2 of de Vantage Vue voor bijna professionele nauwkeurigheid, is The Omgevingsweer WS-2902C is onze topkeuze onder de categorie Value Weather Station – en het enorme aantal functies voor deze prijs heeft het de beste aanbeveling van onze redacteur in het algemeen gemaakt.

We waren aangenaam verrast om te zien dat het weerstation het zo goed deed in termen van nauwkeurigheid in vergelijking met de Davis-stations (misschien wel de gouden standaard in persoonlijke weerstations). Ambient’s beslissing om functies zoals UV- en zonne-energiegegevens op te nemen (iets waar u extra voor betaalt op de top-of-the-line Vantage Pro2) en gebruiksvriendelijke internetconnectiviteit via WiFi maakt dit moeilijk om nee tegen te zeggen.

Het meet alle weergegevens die de meesten van ons ooit nodig zouden hebben – binnen- en buitentemperatuur en vochtigheid, barometrische druk, regenval, windsnelheid en -richting, plus UV- en zonnestraling. Beter nog, het is het enige weerstation dat we hebben gevonden met een nuttige Alexa / Google Assistant-integratie, en je kunt zelfs IFTTT gebruiken om acties op andere slimme apparaten te activeren op basis van de metingen van de sensoren.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Pros

  • Best-in-class functieset
  • Veel waar voor je geld
  • Gebruiksvriendelijke internetverbinding
  • IFTTT, Alexa, Google Assistant integratie
  • Eenvoudig te installeren
  • Tijdige en deskundige after-sales ondersteuning

Tegens

  • Beperkte kijkhoek op de displayconsole
  • Extra sensoren verschijnen niet alleen op de console op AmbientWeather.net

Ons oordeel

Voor deze prijs biedt de Ambient Weather WS-2902C de meeste prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met elk ander weerstation op de markt op dit moment. De mogelijkheden van het internet en smart home-connectiviteit overtreffen zelfs de meeste mid- en high-end persoonlijke weerstations. Als je niet veel geld hebt om op een weerstation te droppen, maar je hebt iets betrouwbaars en nauwkeurigs nodig, dan is de Ambient Weather WS-2902C degene die je wilt.

>> Klik hier om prijzen, beoordelingen en recensies op Amazon <<

Inbegrepen instrumenten

Installatie

De installatie van het station kan niet eenvoudiger, omdat het een alles-in-één sensorsuite is en het grootste deel ervan voorgemonteerd is. Zelfs als je mechanisch problemen hebt, zou je geen probleem moeten hebben om dit samen te stellen. Er zijn maar heel weinig onderdelen om te bevestigen – alleen de anemometer, windvaan en de trechter voor de regenmeter, en monteer deze vervolgens op een paal in uw huis of in uw achtertuin. Dat is het.

Vergeet niet om onze plaatsingsinstructies te volgen bij het installeren van uw station. U kunt hieronder zien dat we het apparaat alleen voor deze beoordeling op een tijdelijke houder hebben geïnstalleerd. Normaal gesproken raden we aan om de Ambient Weather EZ-30-12 stabiele montagekit om de meest nauwkeurige metingen van uw sensor te krijgen.

Omgevingsweer WS-2902C Review

De sensor suite op een tijdelijke houder in mijn achtertuin.

Afgezien van een paar aanpassingen en het verwijderen van beschermende stickers, heb je dit in minder dan een uur gedaan. Dit laat je alleen nog over om de desktopconsole in te stellen, wat net zo eenvoudig is.

Een ding dat dit alles mogelijk maakt, zijn de uitstekende aanwijzingen. Het station wordt vergezeld door een van de meest readable en gemakkelijk te begrijpen weerstation handleidingen die ik heb gezien. Na het opzetten van veel van deze, kan ik je vertellen dat het soms vervelend kan zijn. Slecht geschreven handleidingen maken het erger, maar dat is bij dit model niet het geval.

Nauwkeurigheid

Ik was aangenaam verrast om te zien dat dit model zo goed standhield tegen de Vantage Vue, maar verwacht iets meer variabiliteit in termen van nauwkeurigheid. Maar houd er rekening mee dat de WS-2902C voor ongeveer de helft van de prijs van de Vantage Vue wordt verkocht. Temperatuur- en vochtigheidsmetingen waren ooit zo licht verwijderd van de Vantage Vue en de wind was redelijk nauwkeurig. De reactie op barometrische drukmetingen leek echter niet zo nauwkeurig. De neerslagmetingen leken ook verder af te wijken van ons Vantage Vue-station en de werkelijke omstandigheden.

Op dit prijspunt moeten deze nauwkeurigheidsvariaties van de duurdere stations worden verwacht. Denk niet dat onze minder dan stellaire nauwkeurigheidsbeoordelingen betekenen dat het station geen waardige optie is – het is een van de meest nauwkeurige prijs-kwaliteitverhouding weerstations die we tot nu toe hebben getest, punt uit.

Bovendien zullen degenen die op zoek zijn naar nauwkeurigheid sowieso bereid zijn om meer te betalen, terwijl de overgrote meerderheid van de consumenten dat niet zal doen – of eerlijk gezegd niet nodig heeft.

Het toestel stuurt elke 60 seconden updates naar internet, met een verversingstijd van 16 seconden naar de console. De buitensensor heeft een draadloos bereik van 330 voet naar de console en wordt aangedreven door zonnepanelen die een supercondensator opladen voor gebruik gedurende de dag met batterijen die als back-up worden gebruikt, zodat u 24/7 nauwkeurige metingen ontvangt.

Internetverbinding

Internetconnectiviteit is waar dit weerstation schittert en veegt bijna de vloer aan met de concurrentie. Natuurlijk krijg je de connectiviteit met Weather Underground, Weather Bug en Weather Cloud, maar dat is tegenwoordig van elk weerstation te verwachten. Dit model doet veel meer dan dat.

Ambient Weather heeft ook hun eigen cloudrapportageplatform gecreëerd, het Ambient Weather Network. Davis doet zoiets. Het is echter beperkt tot een gesloten systeem en rapportage aan Weather Underground en het CWOP-programma van de National Weather Service. Ambient gaat nog een stap verder.

Ambient Weather Network cloudplatform

Bewaak uw lokale omstandigheden op afstand vanaf elk apparaat met het Ambient Weather Network cloudplatform.

Met het Ambient Weather Network kunt u op elk gewenst moment realtime en historische gegevens van uw computer, smartphone of tablet bekijken. U kunt aanpasbare waarschuwingen maken en uw weerstation integreren met IFTTT om externe apparaten zoals sprinklers en lichten te bedienen. Je kunt ook Amazon Alexa en Google Home gebruiken om te vragen naar de huidige omstandigheden, iets dat voor zover we weten alleen het Netamo Weather Station kan doen, maar op een beperkte manier.

Uitbreidbaarheid

In 2020 heeft Ambient Weather de best verkochte WS-2902A geüpgraded. De WS-2902B-update voegde extra sensorondersteuning toe en nu heeft de WS-2902C een nieuwe, gebruiksvriendelijke lay-out op de displayconsole, waardoor de windinformatie gemakkelijker te lezen is. Het station ondersteunt nu een combinatie van maximaal acht WH31 thermo-hygrometer sensoren, en WH31P gesondeerde thermometers. Een binnen en een buiten PM2.5 luchtkwaliteit sensor kan ook aan het systeem worden toegevoegd. De metingen van deze extra sensoren worden echter niet weergegeven op de console. De console fungeert in plaats daarvan als een hub om de sensoren aan te sluiten en de gegevens op AmbientWeather.net weer te geven. Als u extra sensoren aan uw station wilt toevoegen en de sensormetingen rechtstreeks op de console wilt laten verschijnen, bekijkt u onze premiumaanbeveling- de Omgevingsweer WS-2000.

Omgevingsweer WS-2902C vs. de WS-2000

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen de WS-2902C en het WS-2000 weerstation, omdat ze erg op elkaar lijken. Beide modellen hebben dezelfde sensorarray, maar sommige upgrades maken de duurdere WS-2000 de extra prijs waard.

Met name de WS-2000 heeft een premium full-color HD TFT-scherm met veel betere kijkhoeken dan het kleurenfilm-LCD-scherm van de WS-2902C. Het instellen van de WS-2000 met WiFi is eenvoudiger omdat de instellingen op de console worden ingevoerd in plaats van op een app.

De WS-2000 kan worden geüpgraded om meer sensortypen te bevatten in vergelijking met de WS-2902C. De WS-2000 ondersteunt een combinatie van maximaal 8 extra thermo-hygrometersensoren, sondethermometers en bodemvochtsensoren. Vier lekdetectoren, een bliksemdetector en PM2.5-sensoren voor binnen/buiten kunnen ook aan het WS-2000-systeem worden toegevoegd. De gegevens van deze sensoren verschijnen direct op de console en het Ambient Weather cloudplatform. In tegenstelling tot de WS-2902C waar de extra sensors hebben geen uitlezing op de console.

Ten slotte heeft de WS-2902C de thermo-hygrometer-barometer binnenshuis ingebouwd in de displayconsole, terwijl de WS-2000 een aparte sensor heeft, zodat u meer opties hebt voor plaatsing.

Wat we echt leuk vonden

Wij zijn grote fans van de connectiviteitsopties van de WS-2902C. Met slimme huizen een rage, wordt het steeds belangrijker dat deze functionaliteit aanwezig is op apparaten waar de gegevens die ze verzamelen potentieel nuttig kunnen zijn. Weergegevens kunnen worden gebruikt in verschillende slimme apparaten, of het nu gaat om thermostaten, sprinklers, jaloezieën, schakelaars, enzovoort.

We zijn ook onder de indruk van de constructie – voor deze prijs kunnen de instrumentbehuizingen op andere stations soms goedkoop aanvoelen. Die indruk kregen we niet met dit weerstation.

Iets dat we tot nu toe niet hebben genoemd in deze review die echt indruk op ons heeft gemaakt, is de after-sales ondersteuning en garantie van Ambient Weather. We zijn zelf geen problemen tegengekomen, maar we hebben gehoord van andere klanten die enkele kleine problemen hebben gehad, en ze zijn meer dan tevreden met de reactietijd en het niveau van ondersteuning dat ze hebben ontvangen. In feite is het bekend dat de CEO, Ed, vaak persoonlijk voor ondersteuningsverzoeken zorgt.

Er is ook een zeer actieve Ambient Weather-gebruikersgroep op Facebook waar eigenaren van Ambient Weather-producten foto’s van hun installatie delen, eventuele problemen samen oplossen en advies geven aan eigenaren van nieuwe weerstations. Dit model wordt ook geleverd met een garantie van 1 jaar voor volledige gemoedsrust.

Wat we niet leuk vonden

Er is niet veel om niet van te houden aan dit pakket, omdat de bijgewerkte WS-2902C-weerstationrevisie onze eerdere zorgen heeft weggenomen over het gebrek aan uitbreidbaarheidsopties met de mogelijkheid om nu extra sensoren aan te sluiten.

Als we negatieven zouden moeten vermelden, zou het de beperkte kijkhoek op de displayconsole zijn. Het kan ook moeilijk te lezen zijn als direct zonlicht op de console valt. U moet een beetje tijd besteden om de perfecte positie voor het scherm te vinden om de uitlezing duidelijk te bekijken.

De kijkhoek op de weergaveconsole kan sommige gebruikers zorgen baren. Met de connectiviteit met Weather Underground en Ambient Weather Network zul je echter merken dat je je smartphone gebruikt om de gegevens meestal toch te bekijken.

Omgevingsweer WS-2902C Display Console

De grote op kleur afgestemde displayconsole is gemakkelijk in de juiste hoek af te lezen.

Zijn er betere alternatieven?

Voor deze prijs? Nee. De functielijst van de WS-2902C blaast alle andere waardeweerstations op de markt uit het water en concurreert frontaal met enkele van de professionele weerstations. Als u bereid bent om een beetje meer uit te geven, is onze premium aanbeveling de WS-2000 van Ambient Weather. Met de WS-2000 verschijnen de extra sensoren direct op de displayconsole en wordt deze geleverd met een full-color HD TFT-schermtablet. De verbeterde console alleen al is de extra prijs waard – het is de beste die we hebben getest.

Als u op zoek bent naar een nauwkeuriger weerstation van Ambient en als u het budget heeft, raden we de Omgevingsweer WS-5000. Het heeft dezelfde premium console als de WS-2000, maar met een ultrasone anemometer die snellere en nauwkeurigere windmetingen levert en een draadloze regenmeter met een grotere trechter, waardoor regenvalnauwkeurigheid wordt gegarandeerd.

Moet je het kopen?

Het is een duidelijk ja. Ambient Weather heeft fantastisch werk geleverd door een heleboel functies in een betaalbaar pakket te verpakken. We zijn vooral gefascineerd door de connectiviteitsopties, welke van de stations die we tot nu toe hebben getest, is de beste in zijn klasse. De naadloze installatie en smart home-integratie zorgen ervoor dat het hele gezin een nieuwe interesse in het weer krijgt.

Het is gemakkelijk te zien waarom dit weerstation zo populair is geworden op Amazon. Voor de prijs krijg je ongelooflijke waarde. En met een nauwkeurigheid die dicht bij die van de Davis Vantage Vue ligt, kun je hier echt niet fout gaan.

Klik hier om de prijs van de Ambient Weather WS-2902C op Amazon te controleren.

Omgevingsweer WS-2902C

Ambient Weather WS-2902C Samenvatting

Eenvoudig verbinding maken met internet

Samenvatting

Het Ambient Weather WS-2902C WiFi weerstation is het perfecte model voor weerliefhebbers die een betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en nauwkeurig weerstation nodig hebben zonder de bank te breken. De nauwkeurigheid van het station is niet op dezelfde standaard als de duurdere Davis Vantage Vue of Pro2, maar voor deze prijs is de WS-2902C niet te verslaan voor waarde.

4.7