Luchtontvochtiger voor het appartement

Luchtontvochtiger voor thuis

Als de luchtvochtigheid in uw huis te hoog is, kan er gemakkelijk schimmel ontstaan en slaapt u slechter. Bij het kiezen van een geschikte luchtontvochtiger voor uw woonruimte, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden: naast de beoogde locatie moet rekening worden gehouden met ontvochtigingsprestaties, bedrijfsgeluid en veiligheid. Apparaten met hygrostaat en grote opvangcontainer of afvoerslang zijn ook handig.

Welke luchtontvochtigers zijn geschikt voor het appartement?

Als u merkt dat de ramen in uw appartement vaak beslagen zijn, is dit een sterke indicatie van een te hoge luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid over een langere periode 60% of meer is, is het risico op schimmelgroei sterk verhoogd, wat snel van invloed kan zijn op uw gezondheid. Vochtige lucht is ook merkbaar bij slaapproblemen, problemen met de bloedsomloop of gebrek aan concentratie.

Om uw huis te ontvochtigen, kunt u technische ondersteuning krijgen met luchtontvochtigers. Deze apparaten verwijderen water uit de kamerlucht en verlagen zo de luchtvochtigheid. Voor dit doel is er een breed scala aan verschillende concepten die kunnen worden gebruikt om de lucht van het appartement te drogen.

In welke ruimte moet de luchtontvochtiger zich bevinden?

Voordat u een luchtontvochtiger koopt, moet u nadenken over hoe een typische use case eruit zou moeten zien. Is er maar één ruimte waar je de luchtvochtigheid wilt verlagen, of wil je het hele appartement ontvochtigen? Er is geen one-size-fits-all antwoord op deze vraag.

Als de vochtbronnen in uw huis geconcentreerd zijn in een enkele kamer, kan het zinvol zijn om een luchtontvochtiger alleen voor die kamer te kopen.. Dit kan bijvoorbeeld de badkamer zijn, vooral als het raam erg klein is of er helemaal geen is. Onder bepaalde omstandigheden zou de keuken echter ook een geschikte locatie zijn als er geen afzuigkap met ventilatie is geïnstalleerd. In beide gevallen kan een luchtontvochtiger ter plaatse het vocht direct bij de bron verwijderen en voorkomen dat vochtige lucht zich door het huis verspreidt. Een luchtontvochtiger in de badkamer of keuken moet bijzonder krachtig zijnom de vochtpieken snel genoeg te elimineren. Voor dit doel zijn de volgende geschikt: Compressiedroger best.

Een ander voorbeeld waarbij de luchtontvochtiger alleen in een enkele kamer mag worden gebruikt, is in geval van slaapproblemen als gevolg van te vochtige lucht. In dit geval is het minder belangrijk hoe hoog de luchtvochtigheid in de rest van het appartement is, omdat alleen in de slaapkamer de vochtige lucht als storend wordt ervaren. Om de nacht ongestoord door te brengen, moet u een luchtontvochtiger selecteren met een bijzonder stil werkingsgeluid voor de slaapkamer.. Tegelijkertijd zijn er echter geen bijzonder hoge ontvochtigingsprestaties vereist; er hoeft immers maar zoveel water uit de lucht te worden verwijderd als je ’s nachts met je ademlucht vrijgeeft. Daarom is een Peltier luchtontvochtiger een goede keuze voor de slaapkamer.

De situatie is anders als u een hoog risico op schimmelbesmetting heeft of als deze al bestaat. Dan wordt vaak niet alleen één kamer beïnvloed, maar het hele appartement, en het is logisch om alle kamers te ontvochtigen. In zo’n geval moet u een compressiedroger kopen die sterk genoeg is om de lucht in de woonruimte te drogen. Als alternatief kunt u kiezen voor een kleiner, mobiel apparaat besluit dat je afwisselend van kamer naar kamer beweegt. Dan zijn een kleine behuizing en een laag gewicht voordelig.

Verdere criteria bij het kiezen van een luchtontvochtiger

Naast geluids- en droogprestaties moet u aandacht besteden aan veiligheid. Ten eerste moet uw apparaat overloopbeveiliging hebben die automatisch de werking onderbreekt zodra de watertank vol is. Zulk Automatische uitschakeling voorkomt dat de opvangcontainer overloopt en een plas water zich rond het apparaat vormt als u lange tijd het huis uit bent.

Een ander veiligheidsaspect betreft adsorptiedrogers, die werken met chemicaliën die vocht uit de lucht kunnen opnemen. Vooral in granulaatontvochtigers speciale zouten worden gebruikt, die irritatie kunnen veroorzaken als ze onjuist worden behandeld. Als u kinderen of huisdieren in uw huis heeft, moet u geen granulaatontvochtiger installeren.

Als de luchtvochtigheid in uw huis net boven het ideale bereik tussen 40% en 60% ligt, bestaat het risico dat het gebruik van een luchtontvochtiger de lucht meer droogt dan gewenst. Te droge lucht is echter ook ongezond en moet worden vermeden. Als u uw luchtontvochtiger voor een langere periode wilt bedienen, is het daarom praktisch als er al een hygrometer is geïntegreerd, die constant de luchtvochtigheid meet. Veel luchtontvochtigers hebben ook een Hygrostaat functie, die het apparaat automatisch uitschakelt zodra het onder een bepaalde vochtigheidswaarde komt. Op deze manier kunt u een constante luchtvochtigheid instellen met uw kamerontvochtiger.

Als het vanaf het begin duidelijk is dat de luchtontvochtiger alleen op een bepaalde locatie moet worden gebruikt, kunt u ook een Afvalwaterslang voor het condensaat mediteren. Hierdoor wordt het uit de lucht gescheiden water direct in uw rioolbuizen geleid, waardoor het regelmatig legen van de waterbakken niet meer nodig is en u uzelf veel werk bespaart. Dergelijke afvoerslangen zijn meestal te vinden in bouwdrogers, maar zijn ook zinvol als uw luchtontvochtiger wordt gebruikt, bijvoorbeeld in een raamloze badkamer.

Kies je voor een luchtontvochtiger zonder rioolslang, dan moet de watercontainer zo groot mogelijk zijn, omdat je deze dan minder vaak hoeft te legen.

Product

Afhankelijk van het appartement en de luchtvochtigheidssituatie verschilt de specifieke behoefte aan een luchtontvochtiger; en over het algemeen zijn er veel verschillende apparaten die geschikt voor u kunnen zijn. Om u een klein overzicht te geven, hebben we enkele modellen voor u geselecteerd, die hieronder in meer detail worden gepresenteerd.

Klarstein DryFry 10 Luchtdroger

Met een ontvochtigingscapaciteit van 10 liter water per dag en een luchtcirculatie van 100 m³ per uur is de DryFry 10 luchtontvochtiger van Klarstein* een sterke compressiedroger die zeer geschikt is voor ruimtes tot 20 m² woonoppervlak; het stroomverbruik bereikt 240 W. Hoewel de ingebouwde watertank slechts 1,6 liter bevat, kan het condensaat ook rechtstreeks in een tuit worden gevoerd via een 0,6 m lange slang. Dit maakt deze kamerontvochtiger zeer geschikt voor continu gebruik. Dit model heeft een hygrostaatfunctie waarmee u de luchtvochtigheid kunt aanpassen tot een nauwkeurigheid van 5%.

Klarstein DryFy luchtontvochtiger, kamerontvochtiger, luchtontvochtiger, kamergrootte, stille modus,...
Klarstein DryFy luchtontvochtiger, kamerontvochtiger, luchtontvochtiger, kamergrootte, stille modus,…

  • IDEALE REGELING: De gemakkelijke weg naar een ideale luchtvochtigheid: De Klarstein DryFy luchtontvochtiger droogt vochtige ruimtes na bouw, renovatie en…
  • MET FILTER: Dankzij het geïntegreerde nylon en actieve koolfilter elimineert de kamerontvochtiger stof en geuren uit de lucht en…
  • DRYSELECT-TECHNOLOGIE: De hoge mate van gebruiksvriendelijkheid is ook praktisch: op het display aan de bovenzijde is de DryFy uitgerust met slechts enkele knoppen voor zijn taak.

Hysure elektrische kamer luchtontvochtiger

De elektrische kamerontvochtiger van Hysure* is een Peltier luchtontvochtiger die slechts 300 ml vocht per dag uit de lucht kan verwijderen, maar veel stiller werkt dan compressiedrogers met minder dan 35 dB geluid. Met slechts 23 watt is het stroomverbruik ook ongeveer 10 keer lager dan dat van het Klarstein-model. Gemeten aan de hand van de droogprestaties is de watercontainer met een volume van 700 ml groot genoeg dat u deze slechts om de twee tot drie dagen hoeft te legen. Het apparaat heeft echter ook een automatische uitschakeling als de opvangcontainer vol raakt. Deze luchtontvochtiger is ontworpen voor kleinere ruimtes van 15-20 m² en is zeer geschikt voor gebruik in uw slaapkamer.

Luchtontvochtiger hysure 700ml Kamer Luchtontvochtiger Luchtontvochtiger Compact
Luchtontvochtiger hysure 700ml Kamer Luchtontvochtiger Luchtontvochtiger Compact

  • ♥♥ Goede helper voor ontvochtiging en ontgeuren. De mini-luchtontvochtiger kan het vocht in de lucht effectief rood makenproduceren en vormen,…
  • ♥♥ Hoog rendement. Het gebruik van halfgeleiderkoeltechnologie is meer dan twee keer zo gebruikelijk als de luchtontvochtiger. Onder de voorwaarden van 30…
  • ♥♥ Gemakkelijk te gebruiken. Druk gewoon op de AAN- of UIT-knoppen om de ventilatieopeningen in of uit te schakelen. Als de luchtontvochtigers…

SunTec luchtontvochtiger DryFix 20

De DryFix 20 luchtontvochtiger van SunTec* is ideaal voor het ontvochtigen van uw hele huis. Met een droogcapaciteit van 20 liter per dag en een luchtstroom van 180 m³/h is deze unit sterk genoeg om meerdere ruimtes tot 65 m² totale oppervlakte effectief droog te houden. De opvangtank voor condenswater is 5,3 liter groot, maar je kunt de ruimteontvochtiger ook via een slang aansluiten op een rioolbuis. Met de hygrostaatfunctie van dit model kunt u de gewenste luchtvochtigheid instellen en wordt het bedrijfsniveau automatisch aangepast. Een eenvoudig stoffilter zorgt voor een extra reinigend effect.

SUNTEC luchtontvochtiger Dryfix 20 Design – voor ruimtes tot 150 m³ (63 m2) | Kamer luchtontvochtiger...
SUNTEC luchtontvochtiger Dryfix 20 Design – voor ruimtes tot 150 m³ (63 m2) | Kamer luchtontvochtiger…

  • 💧 EFFICIËNTE ONTVOCHTIGING : Het DryFix 20-ontwerp bestrijdt effectief vocht in het appartement en huis en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Met…
  • 💧 3 in 1 : Luchtontvochtiger, luchtreiniger en wasdroger in één – het aangenaam rustige DryFix 20 design biedt de ideale basis voor een…
  • 💧 ECOLOGISCH : De luchtontvochtigercompressor maakt gebruik van R290, een puur natuurlijk koudemiddel. Dit is energiezuinig in gebruik,…