Beste Hygrometer-beoordelingen in 2022: we hebben de meest nauwkeurige digitale hygrometer gevonden

Het handhaven van de verkeerde luchtvochtigheid in een kamer, gebouw of afgesloten ruimte kan de gezondheid beïnvloeden, de opslagomstandigheden verstoren en dure bezittingen beschadigen. Of u nu de luchtvochtigheid in uw huis bewaakt, een kas exploiteert, zorgt voor een goede opslag van sigaren of voor uw dieren zorgt – het meten van de relatieve vochtigheid is essentieel.

De beste manier om de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte te meten is met een digitale hygrometer. In dit artikel delen we onze beoordelingen van de beste hygrometers op de markt, inclusief het beste model voor humidors, voor thuisgebruik en de meest nauwkeurige in het algemeen.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.
BEELD PRODUCT

Beste overall

Beste Hygrometer Reviews in 2022: We vonden de meest nauwkeurige digitale hygrometer 1

Temp Stick WiFi Temperatuur &Hygrometer Sensor

 • Betrouwbare en nauwkeurige temperatuur- en vochtigheidsmetingen
 • Ingebouwde WiFi-connectiviteit voor bewaking op afstand via uw smartphone, computer of tablet
 • Gemaakt in de VS met gratis e-mail en telefonische ondersteuning 7 dagen per week beschikbaar
CHECK BESTE PRIJS →

Runner-up

Beste Hygrometer Beoordelingen in 2022: We vonden de meest nauwkeurige digitale hygrometer 2

SensorPush Draadloze Thermometer &Hygrometer

 • Compacte en lichtgewicht sensor met Bluetooth-connectiviteit
 • Eenvoudige installatie met een batterijduur van meer dan een jaar
 • Zwitserse detectiecomponent zorgt voor nauwkeurige metingen
BEKIJK OP AMAZON →

Beste Humidor Hygrometer

Beste Hygrometer Reviews in 2022: We vonden de meest nauwkeurige digitale hygrometer 3

Cigar Oasis Caliber 4R Goud Digitaal/Analoog Hygrometer

 • Betaalbare en toch geavanceerde vochtigheidssensor
 • Eenvoudig analoog ontwerp gecombineerd met de nauwkeurigheid van een digitaal display
 • Beste hygrometeroptie voor het garanderen van een goede opslagomgeving voor uw sigaren
BEKIJK OP AMAZON →

Beste voor thuisgebruik

Beste Hygrometer Beoordelingen in 2022: We vonden de meest nauwkeurige digitale hygrometer 4

Omgevingsweer WS-10 draadloze thermo-hygrometer

 • Kan meerdere locaties bewaken, waaronder binnen en buiten
 • Kan tot acht sensoren aansluiten
 • Eenvoudig afleesbaar display met gegevens van alle sensoren op het scherm
BEKIJK OP AMAZON →
Beste Hygrometer Beoordelingen in 2022: We vonden de meest nauwkeurige digitale hygrometer 5

Sigaar Oasis Caliber IV Digitale Hygrometer

 • Goedkope vochtigheidsmeter
 • Zeer nauwkeurig
 • Veilige magnetische bevestiging
BEKIJK OP AMAZON →
Beste Hygrometer Reviews in 2022: We vonden de meest nauwkeurige digitale hygrometer 6

Extech 445815 vochtigheidsmeter

 • Groot, gemakkelijk afleesbaar display
 • Meet temperatuur, vochtigheid en dauwpunt
 • Inclusief standaard en wandmontage
BEKIJK OP AMAZON →
Beste Hygrometer Reviews in 2022: We vonden de meest nauwkeurige digitale hygrometer 7

AcuRite 01083 Pro Nauwkeurigheid Binnentemperatuur

 • Goedkope hygrometer voor thuisgebruik
 • Gemakkelijk overal te staan of te monteren
 • Gemakkelijk afleesbaar display
BEKIJK OP AMAZON →

Wat is een Hygrometer?

Een hygrometer, ook wel bekend als een vochtigheidsmeter of vochtigheidsmeter, is een apparaat voor het meten van vochtigheid in de lucht. Met andere woorden, hygrometers meten de hoeveelheid vocht in een bepaalde omgeving, meestal door temperatuur- en drukveranderingen te berekenen. Er zijn vele soorten hygrometers, waaronder elektrische of digitale modellen, psychrometers, mechanische hygrometers en dauwpunthygrometers.

Digitale hygrometers worden vaak gebruikt in industriële gebouwen, kassen en andere buitenruimtes, voor snelle en nauwkeurige vochtigheidsmetingen. Er zijn ook veel persoonlijke en overdekte toepassingen voor digitale hygrometers, zoals het vochtvrij houden van voedselopslagruimtes, het bewaren van sigaren en het bewaken van wijnkelders.

Beste hygrometer beoordelingen

Hier is onze lijst met de beste hygrometers op de markt met beoordelingen en beoordelingen. We hebben het onderzoek en de tests gedaan – samen met het lezen van echte klantrecensies – om onze aanbevelingen te doen over de beste modellen voor elke toepassing.

1. Beste overall: Temp Stick WiFi Temperatuur &hygrometer sensor

Temp Stick WiFi Temperatuur & Vochtigheid Sensor

Onze topkeuze is de Temp Stick remote hygrometer van Ideal Sciences. Deze sensor bewaakt zowel de temperatuur als de vochtigheid. Het kan worden verbonden met elk WiFi-netwerk, zodat u e-mail- of sms-waarschuwingen kunt ontvangen wanneer de temperatuur of het vochtgehalte uw vooraf ingestelde limieten overschrijdt.

Deze hygrometer op afstand, gemaakt in de VS, is een nauwkeurige en veelzijdige optie om continu de omstandigheden in elke omgeving te bewaken, vanaf vrijwel elke locatie. In tegenstelling tot sommige draadloze hygrometers, is het uiterst eenvoudig in te stellen in slechts een paar minuten en is het in de fabriek gekalibreerd (u kunt de kalibratie indien nodig ook aanpassen). Het vereist slechts twee AA-batterijen en gebruikers melden een levensduur van de batterij tussen zes en 12 maanden, afhankelijk van het gebruik. U krijgt ook een automatische waarschuwing als de batterijen bijna leeg zijn, om eventuele downtime te minimaliseren.

We vonden de Temp Stick een zeer nauwkeurige en betrouwbare draadloze hygrometer, ontworpen om te werken in omstandigheden van -40 ° F tot 140 ° F (nauwkeurig tot ±0,4 ° C) en de luchtvochtigheid bij te houden van 0% tot 100% (nauwkeurig tot ±4% RH). We hielden ook van de mogelijkheid om je hele geschiedenis van metingen via de app te bekijken.

Monitoring is eenvoudig, met behulp van een intuïtieve app die beschikbaar is voor zowel iPhone- als Android-apparaten. Er is ook een webversie beschikbaar voor monitoring via uw computer.

De flexibiliteit van dit apparaat stelt u in staat om:

 • Sluit een onbeperkt aantal sensoren aan om meerdere locaties binnen één account te bewaken.
 • Kies hoe vaak de Temp Stick metingen uitvoert, elke 5, 10, 15, 30 of 60 minuten.
 • Stel aangepaste triggers in voor waarschuwingen (waarschuw u bijvoorbeeld wanneer de luchtvochtigheid een bepaalde meting bereikt).
 • Neem maximaal 10 contactpersonen op om waarschuwingen te ontvangen.

Hoewel de Temp Stick een duurdere optie is in vergelijking met andere apparaten in deze handleiding, is de waarde op lange termijn hoog omdat er geen abonnementen of verborgen kosten zijn die u meestal zult vinden bij een andere externe vochtigheids- en temperatuurmonitor. Bovendien maken de ingebouwde WiFi-connectiviteit, de intuïtieve app en de uitstekende betrouwbaarheid van de Temp Stick dit apparaat een waardevolle investering.

Gebruik onze link (knop) hieronder om de Temp Stick voor een onverslaanbare prijs rechtstreeks van Ideal Sciences te krijgen.

Lees de volledige recensie:
Temp Stick Sensor Beoordeling

Pros

 • Hoge nauwkeurigheid hygrometer
 • Gemaakt in de VS
 • WiFi-connectiviteit
 • Snelle installatie
 • Geen abonnementskosten
 • Gebruiksvriendelijke app
 • Gratis e-mail en telefonische ondersteuning 7 dagen per week

Tegens

 • Het kortste rapportage-interval is 5 minuten, dus u krijgt geen echte realtime rapportage
 • De levensduur van de batterij wordt verkort bij gebruik van frequente rapportage-intervallen

2. Runner-Up: SensorPush draadloze thermometer &hygrometer

SensorPush |

Als de Temp Stick buiten uw budget valt, dan is de volgende beste hygrometer de SensorPush. Deze digitale hygrometer is een geweldige optie voor het bewaken van de vochtigheidsomstandigheden in uw huis. In ideale omstandigheden, zonder obstakels, heeft deze sensor een bereik van 325 voet via een Bluetooth-verbinding. Er is ook een optie om een WiFi-gatewayapparaat aan te schaffen om overal waarschuwingen te ontvangen, vergelijkbaar met de Temp Stick, maar de gateway is een duur en omvangrijk accessoire in vergelijking met de compacte en kleine thermometerhygrometer-meeteenheid.

De SensorPush neemt rversoepelt voortdurend (elke minuut) en kan tot 20 dagen aan gegevens opslaan in het apparaat zelf. Dus als u weg bent, of het nu een uur of een week is, blijft de SensorPush de gegevens controleren en slaat deze op die moeten worden opgehaald zodra u opnieuw verbinding maakt. Net als de Temp Stick worden onbeperkte gegevens opgeslagen in de eenvoudig te gebruiken SensorPush-app (beschikbaar voor iPhone- en Android-apparaten).

Dit apparaat is ook flexibel en veelzijdig, met de mogelijkheid om een onbeperkt aantal sensoren te bewaken. Elke sensor kan ook worden bewaakt door een onbeperkt aantal gebruikers. Gebruikers melden dat de installatie eenvoudig is en dat de sensor werkt op een CR2477-knoopcelbatterij (inbegrepen), waardoor de batterij meer dan een jaar meegaat. Bovendien zorgt de Zwitserse detectiecomponent in de SensorPush voor betrouwbare, nauwkeurige metingen.

We vonden de SensorPush een hoogwaardige thermometerhygrometer die heel gemakkelijk te gebruiken is, plus het is betaalbaarder dan de Temp Stick. Als u echter bewaking op afstand buiten uw huis nodig hebt, moet u het WiFi-gatewayapparaat toevoegen en vervolgens stijgen de kosten aanzienlijk. Voor de mogelijkheid om de luchtvochtigheid en temperatuuromstandigheden overal te controleren, geven we de voorkeur aan de Temp Stick, maar de SensorPush is een uitstekende optie voor thuis.

Klik hier om de prijs van de betaalbare en draadloze SensorPush op Amazon te bekijken

Pros

 • Meer betaalbare prijs
 • Eenvoudige installatie met batterij inbegrepen
 • Zeer functionele en gebruiksvriendelijke app
 • Mogelijkheid om tot 20 dagen aan gegevens op te slaan als de verbinding met Bluetooth is verbroken
 • Hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid
 • Compact en lichtgewicht

Tegens

 • Prijsstijgingen aanzienlijk als u de WiFi-gateway toevoegt
 • Bluetooth-bereik kan worden beperkt, afhankelijk van waar het apparaat zich in huis bevindt

3. Beste Humidor Hygrometer: Cigar Oasis Caliber 4R Gold Digital / Analog Hygrometer

Sigaar Oasis Kaliber 4R

Een veel voorkomend gebruik voor hygrometers is binnen een humidor, die wordt gebruikt voor het opslaan van sigaren in een gecontroleerde omgeving. Na het onderzoeken en evalueren van verschillende opties, geven we de voorkeur aan het Kaliber 4R van Western Humidor voor gebruik in sigaren humidors.

De Caliber 4R is een betaalbare maar geavanceerde vochtigheidssensor, bijna net zo nauwkeurig als een high-end laboratoriumhygrometer die hij meet binnen ±1% RV met een bereik van 20-90%. Het is een klein apparaat met een elegant en klassiek analoog hygrometerontwerp, waardoor het een perfecte oplossing is voor uw humidor. Het wordt in de fabriek gekalibreerd geleverd, maar u kunt de kalibratie ook naar wens aanpassen. Veel gebruikers houden van het kleurgecodeerde, eenvoudige analoge ontwerp van deze sensor, vooral omdat het gepaard gaat met de nauwkeurigheid van een digitaal scherm.

Dit apparaat biedt zowel real-time temperatuur- en vochtigheidsmonitoring als een driedaagse hoog / laag en gemiddelden voor vochtigheid en temperatuur. De vochtigheidsmeter wordt gemonteerd met behulp van een metalen schijf die aan uw humidor kleeft en een magnetische schijf aan de achterkant van de vochtigheidsmeter.

Voor de nauwkeurigheid en betaalbaarheid zijn wij van mening dat dit de beste hygrometeroptie is om een goede opslagomgeving voor uw sigaren te garanderen. Hoewel er geen externe rapportage- of waarschuwingsopties zijn, is het een uiterst nauwkeurige en functionele optie tegen een lage prijs.

Een paar gebruikers meldden problemen met kalibratie, maar de meesten waren lyrisch over de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het enige andere negatieve dat we bij verschillende gebruikers opmerkten, was dat het scherm niet verstelbaar is en moeilijk te lezen, tenzij je precies in de juiste hoek kijkt.

Pros

 • Uiterst nauwkeurig
 • Betaalbaar
 • Veilige magnetische bevestiging
 • Klassiek ontwerp

Tegens

 • Display moet in de juiste hoek worden gelezen, anders is het moeilijk te lezen
 • Geen opties voor externe rapportage of waarschuwingen

4. Beste voor thuisgebruik: Omgevingsweer WS-10 draadloze thermo-hygrometer

Omgevingsweer WS-10

Als u geïnteresseerd bent in het bewaken van meerdere locaties in uw huis, inclusief binnen en buiten, raden we de Ambient Weather WS-10 Draadloze Thermo-Hygrometer aan.

Dit apparaat beschikt over een centrale binnenconsole en drie externe sensoren, met de mogelijkheid om in totaal maximaal acht sensoren aan te sluiten. De temperatuur- en vochtigheidsmetingen worden weergegeven op de console en elke sensor; de console heeft ook een eigen sensor. Het systeem maakt echter gebruik van een draadloos signaal met een beperkt zendbereik (100 voet onder de meeste omstandigheden), dus de sensoren moeten zich binnen het bereik van dat signaal bevinden.

Met de Ambient Weather WS-10 krijgt u visuele en hoorbare alarmen op de hoofdconsole als de temperatuur of het vochtgehalte uw vooraf ingestelde maximum- of minimumlimieten overschrijden, waardoor het gemakkelijk is om tegelijkertijd en passief de conditio te bewakenns door uw hele huis. U kunt bijvoorbeeld sensoren op uw zolder, humidor, kelder, opslagruimte, wijnkelder, buiten of andere binnenruimtes plaatsen om ze allemaal tegelijk te bewaken.

Het belangrijkste nadeel van dit model is het ontbreken van een bijbehorende app om de omstandigheden op afstand te bewaken en gegevens op te slaan. Als u echter op zoek bent naar de beste hygrometer voor thuis om meerdere gebieden rond uw huis te bewaken en waarschuwingen te ontvangen wanneer er een substantiële verandering is, is dit een topoptie boordevol waarde.

Pros

 • Compatibel met binnen en buiten
 • Kan tot acht sensoren aansluiten
 • Waarschuwingen wanneer de omstandigheden uw vooraf ingestelde maximum of minimum overschrijden
 • Eenvoudig afleesbaar display met gegevens van alle sensoren op het scherm

Tegens

 • Geen mogelijkheden voor externe rapportage
 • Geen manier om gegevens uit het verleden te bekijken
 • Draadloos signaal heeft een beperkt bereik

5. Sigaar Oasis Kaliber IV Digitale Hygrometer

Sigaar Oasis Kaliber IV

Het Kaliber IV van Western Humidor lijkt erg op het Kaliber 4R. Het belangrijkste verschil is het type display: het Caliber IV is een digitaal display, terwijl het Caliber 4R een analoog en digitaal display combineert voor een stijlvoller ontwerp.

De specificaties en functionaliteit zijn vergelijkbaar met de 4R met een nauwkeurigheid van ±1% RV en de mogelijkheid om de sensor opnieuw te kalibreren. Beide hygrometers zijn zeer nauwkeurig en perfect voor gebruik in uw humidor. We zagen wel wat opmerkingen van gebruikers over problemen met kalibratie. Hoewel het in de fabriek is gekalibreerd, raden we altijd aan om een nieuwe vochtigheidsmeter te kalibreren wanneer u deze ontvangt om nauwkeurige metingen te garanderen.

Het Kaliber IV is klein en slank en heeft een veilige magnetische houder, waardoor het gemakkelijk in uw humidor past. Het meet zowel temperatuur als vochtigheid en registreert drie dagen van hoge, lage en gemiddelde metingen. Net als de Caliber 4R is onze enige klacht het gebrek aan bewaking op afstand. Hoe dan ook, de betaalbare prijs en hoge mate van nauwkeurigheid maakt het een van de beste digitale hygrometers voor humidors.

Pros

 • Goedkope vochtigheidsmeter
 • Zeer nauwkeurig
 • Klein en gemakkelijk te monteren in elke humidor
 • Veilige magnetische bevestiging
 • In de fabriek gekalibreerd met de mogelijkheid om opnieuw te kalibreren

Tegens

 • Geen opties voor externe rapportage of waarschuwingen

6. Extech 445815 vochtigheidsmeter met alarm en externe sonde

Extech 445815

Als u een vochtigheidsmeter nodig hebt om een moeilijk bereikbaar gebied te meten, is het Extech 445815-model met de optionele externe sonde misschien wel het beste apparaat voor u.

De Extech 445815 biedt een groot display met de huidige vochtigheidsniveaus, temperatuur en dauwpunt van de kamer of het gebied waarin het zich bevindt. Net als de Ambient Weather WS-10 kunt u minimale en maximale vochtigheidsgetallen instellen en hoorbare en visuele waarschuwingen ontvangen wanneer die niveaus worden overschreden.

Het meest unieke kenmerk van deze sensor is de externe sonde, die een 18-inch kabel heeft voor het meten achter muren, in kanalen of in andere gebieden die moeilijk toegankelijk zijn. Het bevat ook een standaard voor bediening op een bureau of een ander plat oppervlak, plus er is een beugel voor wandmontage.

De Extech is ook NIST Certifiable om te voldoen aan ISO en andere wettelijke vereisten voor productnauwkeurigheid en traceerbaarheid naar nationaal erkende referentienormen.

Dit model bevat geen mogelijkheden voor bewaking op afstand en de enige gegevensopslag is het terugroepen van minimale en maximale metingen. Vanwege de basisfunctionaliteit is het een beetje duurder, maar het is een perfecte optie voor professionele toepassingen, vooral als u NIST-certificering nodig hebt of achter muren, in kanalen of andere moeilijk bereikbare gebieden moet meten.

Pros

 • Groot, gemakkelijk afleesbaar display
 • Meet temperatuur, vochtigheid en dauwpunt
 • Inclusief waarschuwingen als de luchtvochtigheid uw vooraf ingestelde niveaus overschrijdt
 • Inclusief standaard en wandmontage
 • Sonde op afstand voor moeilijk bereikbare gebieden
 • NIST Certificeerbaar

Tegens

 • Minder functionaliteit voor de prijs (als je de remote probe niet nodig hebt)
 • Gegevensopslag is beperkt tot minimale en maximale metingen
 • Geen bewaking op afstand

7. AcuRite 01083 Pro Nauwkeurigheid Indoor Temperatuur en Vochtigheid Monitor

AcuRite 01083

Als u op zoek bent naar een basisvochtigheidsmonitor met eersteklas nauwkeurigheid tegen een betaalbare prijs, is dit de optie voor u. De AcuRite 01083 is nauwkeurig tot ±0,5 °F en ±2% RV. Een groot display toont vochtigheid en temperatuur, samen met de hoge en lage niveaus van de afgelopen 24 uur. Er is ook een kleurgecodeerde vochtigheid indicator, die laat zien of de luchtvochtigheid te laag, te hoog of oké is. Natuurlijk variëren de ideale vochtigheidsniveaus afhankelijk van de persoon, locatie en gebruik, maar de indicator is handig voor een eenvoudige referentie.

De AcuRite 01083 is gemakkelijk overal in huis te staan of snel te monteren. Het zit rechtop op een bureau of tafelblad, is aan de muur te monteren en heeft een magnetische achterkant.

Voor de meest nauwkeurige temperatuur- en vochtigheidsmetingen moet deze sensor handmatig worden gekalibreerd. Het wordt echter geleverd met stapsgewijze kalibratie-instructies om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken. Als u de luchtvochtigheid slechts op één plaats binnenshuis wilt meten, zonder deze op afstand te controleren, is dit een geweldige hygrometeroptie voor binnenshuis tegen een redelijke prijs.

Pros

 • Goedkope hygrometer voor thuisgebruik
 • Gemakkelijk overal te staan of te monteren
 • Gemakkelijk afleesbaar display

Tegens

 • Geen bewakingsfunctionaliteit op afstand
 • Geen gegevensopslag boven hoge en lage niveaus in de afgelopen 24 uur en all-time

Wat is de beste digitale hygrometer voor humidors?

Hygrometer voor sigaren humidors

Ideale omstandigheden voor een sigaren humidor zijn 70 °F en 70% RH. Gebruik een hygrometer om de luchtvochtigheid en temperatuur in uw humidor te controleren.

Sigaren die niet goed in de juiste omstandigheden worden bewaard, kunnen opdrogen, schimmelen of hun smaak en aroma verliezen, daarom moeten sigaren in een humidor in een gecontroleerde omgeving worden bewaard. Voor de beste smaak en kwaliteit moeten sigaren worden bewaard bij een temperatuur van 70 graden Fahrenheit, met een vochtigheidsgraad van 68-72%. We raden de Boveda 72% Humidity Control Packs aan om de ideale omstandigheden in uw humidor te behouden. Veel humidors worden geleverd met een hygrometer, maar we merken dat er vaak betere opties zijn als ze apart worden gekocht.

De Temp Stick is misschien wel de beste hygrometer voor humidorgebruik omdat je de temperatuur en vochtigheid vanaf vrijwel elke locatie kunt bekijken, dankzij de ingebouwde WiFi-connectiviteit en de eenvoudig te gebruiken smartphone-app. We houden van deze optie omdat u waarschuwingen ontvangt zonder dat u uw humidor hoeft te openen als de temperatuur of vochtigheid de triggerniveaus overschrijdt die u via de app hebt ingesteld.

Een meer betaalbare maar zeer nauwkeurige optie is de Caliber 4R of Caliber IV. Dit zijn de meest nauwkeurige hygrometers en zijn speciaal ontworpen voor gebruik in een humidor, maar ze hebben niet de bewakingsfunctionaliteit op afstand die de Temp Stick bezit.

Wat is de meest nauwkeurige hygrometer?

Van alle vochtigheidsmonitoren die we hebben geanalyseerd, zijn de Caliber 4R en Caliber IV de meest nauwkeurige hygrometerapparaten. Ze lezen binnen ±1% RV en het vochtigheidsbereik is 20-90%. Dat betekent dat de Caliber 4R en Caliber IV nauwkeurig zijn binnen 1% van de werkelijke luchtvochtigheid en alle andere opties overtreffen die we hebben besproken. Zelfs de Temp Stick, onze favoriete hygrometer, is slechts tot ±4% RV nauwkeurig (waardoor hij nog steeds de meest nauwkeurige is onder de externe monitoren). Beide Caliber-modellen worden in de fabriek gekalibreerd, maar kunnen ook opnieuw worden gekalibreerd met ±6%.

De ± 1% RV-nauwkeurigheid van deze twee sensoren is buitengewoon indrukwekkend, vooral voor een goedkope hygrometer voor thuisgebruik. Normaal gesproken zouden we dat soort nauwkeurigheid verwachten van een laboratoriumvochtigheidsmeter, die tot duizend dollar kan kosten. Als nauwkeurigheid voor u van het grootste belang is, raden we u ten zeerste aan om het kaliber 4R of kaliber IV aan te bevelen.

Hoe een hygrometer te kalibreren

Bij het gebruik van vochtigheidsmonitoren is in alle scenario’s het nauwkeurigheidsniveau de meest kritische factor. Hoewel de meeste hygrometers in de fabriek zijn gekalibreerd, raden we altijd aan om het zelf te kalibreren wanneer u het voor het eerst ontvangt om het hoogste niveau van nauwkeurigheid te garanderen. Het is ook belangrijk om af en toe uw hygrometer te controleren en opnieuw te kalibreren, omdat de metingen van de sensor in de loop van de tijd kunnen afwijken. We raden aan om een kalibratiekit zoals de Boveda One-Step Hygrometer Calibration Kit te gebruiken om de beste resultaten te bereiken.

Boveda Hygrometer Kalibratiekit met één stap

Onderstaande video laat zien hoe u uw hygrometer kalibreert met de Boveda Kalibratie kit.

Hoe de vochtigheidsgraad in een gesloten omgeving aan te passen

Een nauwkeurige hygrometer binnenshuis meet de luchtvochtigheid in een afgesloten omgeving zoals een sigaren humidor, gitaarkoffer of voedselopslagcontainer, maar hoe pas je het niveau aan als de omstandigheden niet geschikt zijn?

Boveda 72-procent vochtigheidscontrolepakket

Maak kennis met de Boveda Humidity Control Packs. De gepatenteerde technologie in de verpakking voegt vocht toe of verwijdert deze naarmate de omstandigheden dat vereisen, waardoor de specifieke vochtcontensie behouden blijftt in elke verpakking gegoten. De Boveda-verpakkingen zijn verkrijgbaar in vochtigheidsniveaus van 49, 58, 62, 65, 69, 72, 75 en 84% en ze zijn nauwkeurig tot ± 1% RV in een luchtdichte omgeving. Onderzoek gewoon het ideale niveau voor uw specifieke toepassing en kies de juiste control packs.

Hoe de luchtvochtigheid in uw huis aan te passen

Het bewaken en beheersen van veranderende omstandigheden in uw huis zijn belangrijk om zowel comfort- als gezondheidsredenen. Wanneer het vochtigheidspercentage te hoog is, kan condensatie zich ophopen op muren en ramen, wat kan leiden tot waterschade en schimmelgroei. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, zijn geïrriteerde sinussen en een droge huid een veel voorkomend probleem. Om uw luchtvochtigheid binnenshuis aan te passen, heeft u mogelijk een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger nodig. Hieronder staan enkele manieren om de luchtvochtigheid in uw huis te verhogen en de luchtvochtigheid te verlagen.

Gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid te verhogen

Gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid in je huis te verhogen.

1. Gebruik een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger verhoogt de luchtvochtigheid in uw huis (of een bepaalde kamer). Ze worden vaak gebruikt in de winter wanneer de lucht het droogste is. Als u uw kachel ook in de winter laat draaien, is het nog belangrijker om de luchtvochtigheid te controleren, want naarmate u uw lucht opwarmt, daalt de luchtvochtigheid en wordt de droogte steeds duidelijker. We raden aan om een grote kamerbevochtiger te gebruiken om de volledige voordelen te zien.

2. Gebruik een luchtontvochtiger

Luchtontvochtigers zijn ontworpen om de lucht te filteren en overtollig vocht op te nemen, waardoor ze een goede manier zijn om de luchtvochtigheid in uw huis te verlagen. Misschien wilt u een luchtontvochtiger alleen in bepaalde gebieden gebruiken, zoals kelders of opslagruimten, om de luchtvochtigheid in deze vochtrijke omgevingen te matigen. We raden de hOmeLabs Energy Star Dehumidifier aan (klik hier om de prijs op Amazon te controleren).

3. Kweek bladplanten

Als een lage luchtvochtigheid veel voorkomt in uw huis, kunt u dit op natuurlijke wijze aanpakken door bladplanten te laten groeien. Water van de planten zal in de lucht verdampen, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt.

4. Open Windows

Tijdens de lente en de herfst kan de gemakkelijkste manier om de luchtvochtigheid in uw huis te regelen, zijn om enkele ramen te openen. Als u dit doet, koelt u niet alleen uw huis af, wat de luchtvochtigheid verlaagt, maar het maakt ook gebruik van de luchtvochtigheid buiten om de niveaus van uw huis te regelen.

5. Zet in de zomer een airconditioner aan

Het koelen van uw huis met een airconditioner kan niet alleen de temperatuur verlagen, maar ook de luchtvochtigheid in de zomer regelen. Moderne airconditioners verwijderen vocht als onderdeel van het koelproces.


Belangrijke overwegingen bij het winkelen voor een digitale hygrometer

Het vinden van de beste vochtigheidsmonitor hangt af van verschillende factoren, waaronder de belangrijkste reden voor het gebruik van de hygrometer, de nauwkeurigheid, de stroombron en nog veel meer. Om de beste digitale vochtigheidsmeter voor uw specifieke behoeften te kiezen, moet u rekening houden met de volgende overwegingen.

Kas vereist een hygrometer

Een kas is een veel voorkomende toepassing voor hygrometers.

Toepassing

Winkelen voor en beslissen over de beste vochtigheidsmeter hangt grotendeels af van waar u van plan bent het apparaat te gebruiken. Bent u op zoek naar de beste luchtvochtigheidsmonitor voor binnen, de beste hygrometer voor sigaren of een hygrometer voor uw kas? Hieronder vindt u enkele veelgebruikte toepassingen voor een digitale hygrometer.

Thuisgebruik

Als uw digitale hygrometer voor eenvoudig thuisgebruik is, hebt u mogelijk niet dezelfde precisie nodig als voor een sigaren humidor. Overweeg precies wat uw behoeften zijn, inclusief of u meerdere kamers tegelijkertijd wilt bewaken, waar u uw vochtigheidsmeter moet plaatsen en of u bewaking op afstand en realtime waarschuwingen nodig hebt. U hebt bijvoorbeeld een systeem nodig met meerdere sensoren voor binnen en buiten of een externe sensor voor moeilijk bereikbare gebieden zoals een zolder.

Als u vooral geïnteresseerd bent in de weersomstandigheden in de buitenlucht, dan is een thuisweerstation een beter instrument voor uw behoeften. Neem een kijkje op onze home weather station reviews om de topmodellen te zien.

Als u deze factoren begrijpt, zorgt u ervoor dat u de meest nauwkeurige digitale hygrometer voor uw thuisgebruik koopt, die specifiek is afgestemd op uw individuele behoeften.

Sigaren Humidors

Een vochtigheidsmeter is een cruciaal instrument om sigaren fris en vol van smaak te houden. U kunt dus verschillende factoren overwegen om de beste sigarenhygrometer te vinden. Nauwkeurigheid is hier de sleutel, en we vinden dat de hygrometers die worden geleverd met humidors vaak van lage kwaliteit zijn, dus het kan de moeite waard zijn om een apart model van hoge kwaliteit aan te schaffen om uw sigaren effectief te controleren.

Maken zorg ervoor dat het klein genoeg is om in uw humidor te passen en overweeg hoe u het apparaat zult monteren. Sommige gebruikers vinden dat een montagemechanisme zoals een magnetische houder nuttig kan zijn. Bepaal of u iets meer wilt investeren in een digitale hygrometer met bewakingsmogelijkheden op afstand om de omstandigheden vanaf uw smartphone te beoordelen, of dat een eenvoudiger apparaat voldoende is.

Instrumentenkoffers

Een muziekinstrument is een aanzienlijke investering, dus het is van cruciaal belang dat u het goed beschermt om kromtrekken, barsten, krimpen of andere kostbare problemen te voorkomen. Daarom raden experts aan om het instrument altijd in zijn koffer te bewaren. Een belangrijke factor om uw gitaar (of andere houten instrumenten) uit de buurt van de reparatiewerkplaats te houden, is de vochtigheidsgraad waarin deze is opgeslagen, wat zelfs in de behuizing schadelijk kan zijn. Bescherm de integriteit van je gitaar door een vochtigheidsmonitor in de behuizing te plaatsen met een Boveda vochtigheidscontrolepakket.

Terraria

Om uw reptielen gezond en gelukkig te houden, is het essentieel dat u de luchtvochtigheid en temperatuurniveaus in uw terrarium controleert. Doe een beetje onderzoek naar uw specifieke huisdier om te begrijpen of ze baat zouden hebben bij een lage luchtvochtigheid en hun ideale temperatuur.

Bij het kiezen van een apparaat wilt u misschien een combinatiethermometer / hygrometer kopen, maar zorg ervoor dat deze past bij uw behoeften voor beide metingen. Als uw huisdier bijvoorbeeld een ligweide en een koeler gebied heeft, raden experts aan om de temperaturen op beide plekken te controleren, dus mogelijk hebt u twee apparaten nodig.

Serres

Om de planten in uw kas goed te verzorgen, wilt u de omstandigheden bewaken om de beste omgeving te bieden voor uw planten om te gedijen. Een kastemperatuurmonitor helpt u de luchtvochtigheid onder controle te houden, vooral omdat ze tijdens verschillende seizoenen of tijden van de dag veranderen. Er is niet één ideale vochtigheidsgraad voor een kas, maar het is belangrijk om de juiste omstandigheden voor uw eigen planten te begrijpen en eventuele dramatische veranderingen in de omstandigheden te beperken, zodat ze geen nadelige effecten ondervinden.

Nauwkeurigheid

Zoals eerder uitgelegd, is nauwkeurigheid een kritieke zorg bij het bepalen van de beste vochtigheidsmeter voor u. Heeft u een uiterst nauwkeurige meter nodig, of is een standaard, goedkoop apparaat voldoende? Zorg ervoor dat u nauwkeurigheidsbeoordelingen en bereiken controleert bij het evalueren van uw opties en hun specifieke functies.

Let bij het lezen van digitale hygrometerrecensies op de ±% RH-classificatie, dit is de foutmarge die de sensor heeft. De meest nauwkeurige vochtigheidssensoren op de markt hebben een marge van ±1% RV, maar tot ±4% RV of zelfs een beetje hoger is voldoende voor veel doeleinden.

Stroombron en levensduur van de batterij

Een belangrijke overweging om in gedachten te houden bij het winkelen is de stroombron en de levensduur van de batterij van een apparaat. Is het draadloos of moet het worden aangesloten? Indien draadloos, welk type batterijen zijn nodig en hoe lang is de verwachte levensduur van de batterij?

Bewaking en waarschuwingen op afstand

Een zeer nuttige functie met enkele van de beste hygrometers is bewaking en waarschuwingen op afstand. Met andere woorden, u kunt uw apparaat op afstand controleren vanuit een app en waarschuwingen ontvangen als de niveaus uw vooraf ingestelde limieten overschrijden. Onze eerste keuze, de Temp Stick, heeft WiFi-connectiviteit om deze externe mogelijkheden te leveren. U betaalt meer voor de Temp Stick en andere externe temperatuurmonitoren, maar de functionaliteit is de extra kosten voor de 24/7 monitoring waard om dure en onherstelbare schade aan uw eigendom of bezittingen te voorkomen.

Onder de apparaten die wel bewaking op afstand bevatten, controleert u hun specifieke functies. Kunt u de waarschuwingen die u ontvangt aanpassen en kunnen meerdere gebruikers de waarschuwingen ontvangen? Hoe vaak meet en rapporteert het apparaat metingen? Deze variaties kunnen een groot verschil maken in het al dan niet tevreden zijn met uw aankoop.

Extra sensorondersteuning

Als u meerdere locaties tegelijkertijd moet bewaken, zoals in meerdere kamers, hebt u een hygrometer nodig die extra sensoren op één systeem kan aansluiten. Overweeg hoeveel gebieden u moet bewaken, evenals de afstand ertussen, omdat veel apparaten een beperkt bereik hebben.

Gebruikersinterface

Overweeg de gebruikersinterface van elk apparaat bij het verkennen van verschillende modellen. Is het display duidelijk en goed afleesbaar? Als u (of de beoogde gebruiker) ouder is of problemen heeft met zien, is het scherm dan groot genoeg om te zien? Als er een begeleidende app is, is die interface dan gemakkelijk te navigeren en snel te begrijpen?

Focus op foto’s van het product, evenals wat recensenten zeggen, om een goed idee te krijgen van de kwaliteit van de gebruikersinterface en het algemene gebruiksgemak.

Gegevensregistratie

Wanneer u naar verschillende opties kijkt, overweeg dan of u historische gegevens nodig hebt of wilt hebben. Sommige apparaten registreren onbeperkte gegevens, wat nodig kan zijn als u een historisch rapport van de vochtigheidsgraad nodig hebt. Aan de andere kant leggen sommige hygrometers een beperkte hoeveelheid gegevens vast, zoals de hoge en lage voor de afgelopen 24 uur, en sommige apparaten hebben helemaal geen opties voor gegevensopslag.

NIST-certificering

Als u een bijzonder nauwkeurige hygrometer nodig hebt (zoals voor industrieel gebruik) om te voldoen aan iso- en andere wettelijke vereisten voor productnauwkeurigheid en traceerbaarheid, moet u er een zoeken met een NIST-certificering, een nationaal erkende kalibratiestandaard.

Prijs

Natuurlijk is de prijs altijd een belangrijke overweging bij het winkelen, maar het is van vitaal belang om elke prijs te evalueren in de context van functies en nauwkeurigheid. Zo kan een duurdere hygrometer met remote monitoring op de lange termijn van betere waarde zijn, in vergelijking met een kleine en goedkope hygrometer zonder smartphone-app.


Soorten Hygrometers

Zoals u kunt zien in onze hygrometerrecensies, richten we ons voornamelijk op elektrische of digitale hygrometers, omdat dit de meest voorkomende en geavanceerde modellen zijn. Lees hieronder meer over de vier belangrijkste soorten hygrometers en hoe ze de luchtvochtigheid in de lucht meten.

1. Elektrische hygrometers

Elektrische hygrometers gebruiken weerstand of capaciteit om de luchtvochtigheid te meten. Resistieve hygrometers meten de verandering in weerstand als elektriciteit door een stuk keramische substantie gaat (meer waterdamp condenseert in het keramiek naarmate de lucht vochtiger wordt). Capacitieve hygrometers meten de elektrische lading tussen twee metalen platen, die verandert naarmate de luchtvochtigheid stijgt.

2. Psychrometers

Een psychrometer maakt gebruik van twee thermometers (een met een droge bol en een met een natte bol). Vochtigheid veroorzaakt verdamping in de natte bol, wat de temperatuur verlaagt. Het temperatuurverschil tussen de twee bollen wordt gebruikt om de hoeveelheid vocht in de lucht te berekenen.

3. Dauwpunt Hygrometers

Dauwpunthygrometers zijn de meest nauwkeurige, meestal gebruikt in gebieden waar zelfs de kleinste hoeveelheid vocht moet worden gedetecteerd. Deze hygrometers bevatten meestal een gepolijst metalen oppervlak. Naarmate de luchtvochtigheid stijgt, condenseert vocht op het oppervlak, dat wordt gebruikt om de huidige luchtvochtigheid te meten.

4. Mechanische hygrometers

Mechanische hygrometers gebruiken een organische stof zoals mensenhaar, die samentrekt en uitzet als de luchtvochtigheid verandert. Die samentrekking of uitzetting zorgt ervoor dat een naald op de wijzerplaat beweegt, wat de hoeveelheid vocht in de lucht aangeeft.


Conclusie

Of u nu de relatieve luchtvochtigheid van uw huis op een gezond niveau houdt, zorgt voor een goede opslag van kostbare kunstwerken of uw sigaren humidor bewaakt – het nauwlettend volgen van de luchtvochtigheid in de lucht is uiterst belangrijk. Een digitale hygrometer kan u een nauwkeurige meting geven, zodat u precies weet wanneer de omstandigheden moeten worden aangepast.

Er zijn veel vochtigheidsmeters op de markt, met een breed scala aan functies, nauwkeurigheid en prijzen. Sommige hygrometers zijn basisapparaten die de luchtvochtigheid op één plek meten. Anderen kunnen verschillende sensoren bevatten om de omstandigheden in meerdere gebieden te bewaken, en sommige maken bewaking op afstand mogelijk via een bijbehorende smartphone-app.

Op basis van ons uitgebreide onderzoek zijn de beste hygrometers de Temp Stick, SensorPush | en Kaliber 4R. In het bijzonder raden we voor de meeste toepassingen de Temp Stick ten zeerste aan, vooral als u een apparaat nodig hebt voor bewaking op afstand. Als u een sigarenliefhebber bent en een meer betaalbare en nauwkeurige hygrometer voor uw humidor nodig heeft, raden we het Kaliber 4R aan. Vergeet niet om uw vochtigheidsmeter te kalibreren met een kalibratiekit wanneer u deze voor het eerst ontvangt en deze periodiek opnieuw te kalibreren om de nauwkeurigheid van de metingen te behouden.