Beste kasthermometer en hygrometer in 2022

Kas

Met behulp van een kasthermometer en hygrometer kunt u twee kritieke variabelen in de ontwikkeling van planten bewaken en regelen: temperatuur en vochtigheid. Tuinders bouwen kassen om meer controle te hebben over de omgeving van hun planten, wat leidt tot betere resultaten tijdens het oogsten. Het stelt ons ook in staat om het groeiseizoen te verlengen, vooral in regio’s waar extreme temperaturen zijn – warm of koud.

Als het echter te warm is, kunnen je planten verdorren en als het te koud is, groeien je planten misschien niet goed of helemaal niet. Het in evenwicht brengen van de luchtvochtigheid door het reguleren van het vocht in de lucht is ook de sleutel tot een optimale groei en opbrengst.

Wilt u meer weten over de optimale omstandigheden voor uw kas? Bekijk hieronder deze video:

Om de ideale groeiomstandigheden voor uw planten, bloemen of groenten in uw kas te bewaken en te behouden, hebt u een betrouwbare en nauwkeurige thermometer nodig.

In deze gids hebben we de topmodellen op de markt vermeld om u te helpen de beste kasthermometer en hygrometer voor uw behoeften te vinden.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Draadloze externe kastemperatuurmonitoren

Externe kastemperatuurmonitoren zijn onze topaanbeveling om temperatuur en vochtigheid te bewaken. Zoals de naam al doet vermoeden, hoef je niet in de kas te zijn om de omstandigheden te lezen. U kunt de temperatuur en vochtigheid overal op uw smartphone of pc zien. Het beste van alles is dat u met een externe kastemperatuurmonitor alarmen kunt instellen om u onmiddellijk op de hoogte te stellen wanneer de temperatuur of vochtigheid uw ideale parameters overschrijdt. U kunt ook historische gegevens opslaan en bekijken, zodat u trends kunt herkennen en eventuele problemen kunt identificeren.

Deze externe kasthermometers werken via een WiFi-netwerk of Bluetooth, zodat u de omstandigheden overal en altijd kunt bekijken en waarschuwingen kunt ontvangen. Draadloze kastemperatuurbewakingssystemen zijn duurder dan een standaard digitale thermometer. Ze zijn echter verreweg de handigste manier om uw kas te bewaken.

Beste overall: Temp Stick WiFi temperatuur- en vochtigheidssensor

Temp Stick WiFi Temperatuur & Vochtigheid Sensor

De Temp Stick, gemaakt in de VS door Ideal Sciences, is een nauwkeurige en gebruiksvriendelijke WiFi-kasthermometer waarmee u de omgeving in uw kas op afstand kunt volgen. Het werkt met 2 AA-batterijen, die een levensduur van de batterij van maximaal 1 jaar bieden. De sensor is volledig draadloos, er zijn geen gateway-apparaten nodig en er zijn geen abonnementskosten.

De Temp Stick-sensor is eenvoudig in te stellen. Het duurt slechts 3 minuten om verbinding te maken en het wordt in de fabriek gekalibreerd geleverd. Alle gegevens en instellingen zijn toegankelijk via een intuïtieve app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. U kunt een onbeperkte geschiedenis van metingen bekijken via de app en uw aangepaste waarschuwingen instellen voor hoge en lage temperaturen en vochtigheid. De Temp Stick-kasthermometer geeft ook waarschuwingen voor verlies van WiFi-verbindingen en een bijna lege batterij. De waarschuwingen kunnen per sms en e-mail naar maximaal tien verschillende contacten worden verzonden. Indien nodig kunt u ook een onbeperkt aantal Temp Stick-apparaten toevoegen om meerdere niveaus van uw kas binnen één account te bewaken.

De Temp Stick is een betrouwbare sensor die de klus zonder gedoe klaart. De kasthermometer en hygrometer worden geleverd met een garantie van 3 jaar en als u hulp nodig hebt, is er zeven dagen per week e-mail- en telefonische ondersteuning beschikbaar van een in de VS gevestigd team. We hebben de Temp Stick beoordeeld als de beste temperatuurmonitor in het algemeen in onze WiFi-thermometer koopgids.

Gebruik onze onderstaande link om de Temp Stick voor een onverslaanbare prijs rechtstreeks van Ideal Sciences te krijgen.

Klik hier om de prijs van onze #1 aanbeveling te bekijken: de Temp Stick

Tweede: Omgevingsweer WS-8482-x3

Omgevingsweer WS-8482-X3

Hoewel de Temp Stick veruit onze favoriet is, is de Ambient Weather WS-8482-X3 in sommige situaties misschien de betere optie om de temperatuur in uw kas te controleren. Deze kasthermometeropstelling bevat een WiFi-basisstation / console waarmee u gegevens kunt bekijken zonder in te loggen op een app. Ook inbegrepen zijn drie afzonderlijke temperatuur- en vochtigheidssensoren die u kunnen helpen bij het bewaken van verschillende zones van uw greenhouse en zelfs buitengebieden. In totaal kan het zeven sensoren ondersteunen, waaronder optionele bodemvochtsensoren.

De WS-8482-X3 uploadt zijn gegevens naar AmbientWeather.net, het online web- en app-gebaseerde portaal van het bedrijf, waar u de omstandigheden kunt bewaken en waarschuwingen kunt instellen voor hoge en lage parameters. De WS-8482 is ook compatibel met smart home, zodat u hem kunt gebruiken om automatisch verwarmings- en koeloplossingen te activeren wanneer de temperatuur of vochtigheid gevaarlijke niveaus bereikt. Het kan slimme apparaten activeren via IFTTT en het werkt ook met Alexa en Google Home.

Klik hier om de prijs van de uitvouwbare Ambient Weather WS-8482-X3 op Amazon te bekijken

SensorPush Draadloze Thermometer en Hygrometer

SensorPush |

De SensorPush draadloze thermometer hygrometer is een kleine en compacte eenheid die slechts 1,57 inch x 1,57 inch x 0,65 inch meet en slechts 40 g weegt. De nauwkeurigheid is van topklasse, dankzij Zwitserse detectiecomponenten, en het apparaat kan meer dan een jaar meegaan op een enkele CR2477-knoopcelbatterij. De gebruiksvriendelijke app maakt het ook eenvoudig om sensoren aan te sluiten, waarschuwingen in te stellen en de gegevensgeschiedenis te bekijken.

Als budget een zorg is, dan is de SensorPush een waardige keuze. Hoewel het vergelijkbare bewakingsmogelijkheden biedt als de bovenstaande kasthermometers, maakt u verbinding met de SensorPush via Bluetooth in plaats van WiFi om gegevens te ontvangen.

De Bluetooth-verbinding heeft een zichtlijnbereik van 325 voet en de sensor kan tot 20 dagen aan gegevens opslaan als u de verbinding verliest. De gegevens worden vervolgens naar uw telefoon gepusht wanneer u opnieuw verbinding maakt. U kunt echter ook de optionele SensorPush G1 WiFi Gateway kopen voor internetmonitoring en waarschuwingen vanaf elke locatie. Het gateway-apparaat kan verbinding maken met een onbeperkt aantal SensorPush-sensoren. Omdat de sensoren vrij betaalbaar zijn, kunt u eenvoudig extra sensoren in uw hele kas instellen.

Digitale kasthermometers en hygrometers

Als u alleen basismonitoring van de kastemperatuur wilt, overweeg dan een digitale min / max kasthermometer. We raden een digitale kasthermometer aan in plaats van analoog, omdat u hiermee gemakkelijk de minimum- en maximumtemperaturen over een periode van 24 uur kunt zien, samen met de huidige temperatuur en vochtigheid.

U krijgt de bewaking en waarschuwingen op afstand niet door naar uw smartphone met deze kasthermometers. Toch zijn ze daardoor veel goedkoper en een geweldige optie voor de informele tuinman of kaseigenaar die minder temperatuurgevoelige planten kweekt.

Maar verwar de lagere prijs niet met een gebrek aan kwaliteit. Deze kasthermometers geven nog steeds relatief nauwkeurige metingen. In sommige modellen krijg je zelfs de mogelijkheid om meerdere sensoren aan te sluiten.

Omgevingsweer WS-10 draadloze thermo-hygrometer

Omgevingsweer WS-10

De Ambient Weather WS-10 is een goede optie als u de basis wilt met de toegevoegde mogelijkheid om de omstandigheden op meer dan één locatie te volgen. Het pakket wordt geleverd met een thermo-hygrometer voor binnen in de console en drie afzonderlijke sensoren voor binnen en buiten. In tegenstelling tot de meeste modellen hebben de extra sensoren een uitlezing van de huidige temperatuur en vochtigheid.

De console stelt u in staat om maximale en minimale temperaturen bij te houden en bevat een hoorbaar en visueel alarm dat wordt geactiveerd door uw sensoren die vooraf ingestelde niveaus overschrijden. Hoewel de console op elk moment alleen gegevens van vier sensoren kan weergeven, ondersteunt de WS-10 in totaal acht sensoren. U hoeft alleen maar door de sensoren op de console te bladeren om ze te zien. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat waar u het scherm ook plaatst, het zich in het bereik van de sensoren bevindt. De sensoren hebben een zendbereik van 300 voet zichtlijn (100 voet onder de meeste omstandigheden).

ThermoPro TP65A Binnen Buiten Thermometer

ThermoPro TP65A

De ThermoPro TP65A thermometer is een betaalbare digitale kasthermometer met functionaliteit voor extra sensoren. Een van de beste eigenschappen van de TP65A is het grote display met achtergrondverlichting. Het grote display stelt u in staat om de gegevens gemakkelijk van een afstand te bekijken en het toont u de huidige omstandigheden, 24-uurs hoge en lage metingen, plus all-time records.

Het pakket bevat een console met een ingebouwde binnenthermometer / hygrometer en een externe sensor met een bereik van 200ft. Hoewel de console 4 AAA-batterijen gebruikt, zijn de sensoren zelf oplaadbaar via USB, wat betekent dat er geen batterijen hoeven te worden vervangen. Als u wilt, kunt u maximaal twee extra sensoren toevoegen. Deze sensoren zijn echter niet goedkoop, dus we raden in plaats daarvan de Ambient Weather WS-10 aan als je die mogelijkheid nodig hebt.

AcuRite 01083 Pro Nauwkeurigheid Temperatuur- en vochtigheidsmonitor

AcuRite 01083

De AcuRite 01083 temperatuur- en vochtigheidsmonitor is onze meest elementaire aanbeveling en ook de goedkoopste. Hoewel bedoeld voor gebruik binnenshuis (de “luchtcomfortindicator” geeft een optimale luchtvochtigheid voor binnencomfort weer), plaatsen sommige gebruikers de AcuRite 01083 ook in hun kassen. Het display toont zowel temperatuur als vochtigheid, samen met maximale en minimale metingen.

Deze optie is het beste voor informele tuiniers die de omstandigheden op slechts één locatie hoeven te volgen. We raden de andere kasthermometers hierboven ten zeerste aan voor serieuzere tuinders. Toch kunnen we niet discussiëren over de prijs. De apparaten van AcuRite zijn over het algemeen vrij betrouwbaar, dus de AcuRite 01083 hygrometer is het waard om hier te worden genoemd, met duizenden vijfsterrenrecensies op Amazon. Om meer digitale hygrometerrecensies te zien, bekijk ons artikel, waar we de beste hygrometer onthullen.

Kas Weerstations

We durven te wedden dat als je al een kas hebt, de kans groot is dat je behoorlijk serieus bent over tuinieren en het weer. Je kweekt waarschijnlijk ook buiten. In plaats van alleen een thermometer voor uw kas te kopen, waarom zou u in plaats daarvan geen weerstation overwegen? Met een kasweerstation kunt u de omstandigheden binnen en buiten uw kas bewaken. Het biedt ook een voorspelling en biedt een volledig beeld van alle weersomstandigheden die van invloed kunnen zijn op uw tuinieren.

Ambient Weather verkoopt twee geweldige weerstations die geschikt zijn voor tuiniers die u moet overwegen, die beide verbinding maken met internet, zodat u het weer op afstand vanaf uw computer of smartphone kunt bekijken en aangepaste alarmen kunt instellen. Met deze weerstations kunt u de installatie uitbreiden met extra sensoren, afhankelijk van uw behoeften, zodat u uw installatie nooit zult ontgroeien.

Ambient Weather WS-2000 Smart Weather Station met WiFi

Omgevingsweer WS-2000

De Ambient Weather WS-2000 is het beste weerstation van het bedrijf, met een draadloze alles-in-één buitensensorsuite (inclusief temperatuur, windsnelheid / -richting, regenval, vochtigheid, UV en zonnestraling). Met de premium HD-displayconsole van de WS-2000 kunt u eenvoudig gegevens van uw station en ook extra sensoren bekijken, waaronder extra thermohygrometers, sondethermometers, bliksem, bodemvocht, waterlek en zelfs luchtkwaliteitssensoren.

De console bevat ook WiFi-connectiviteit, zodat u uw gegevens kunt uploaden naar het Ambient Weather-netwerk en services van derden zoals Weather Underground. U kunt waarschuwingen instellen en de weersomstandigheden binnen en buiten uw kas op afstand bekijken, en het station kan ook smart home-apparaten activeren via IFTTT.

De WS-2000 is een van onze favoriete persoonlijke weerstations. Het is nauwkeurig, duurzaam en gebruiksvriendelijk, terwijl het ook zeer betaalbaar is voor een premium station. We hebben het beoordeeld als het beste premium model op de markt in onze koopgids voor weerstations.

Omgevingsweer WS-2902C Osprey WiFi 10-in-1

Omgevingsweer WS-2902C

Een stap terug ten opzichte van de WS-2000 is de WS-2902C. Het pakket bevat dezelfde draadloze sensorsuite als de WS-2000, maar met een veel eenvoudigere (en eerlijk gezegd niet zo verbluffende) console. Het station ondersteunt extra thermohygrometers, gesonde thermometers en luchtkwaliteitsmonitoren. Hoewel u extra sensoren aan de WS-2902C kunt toevoegen, kunt u de gegevens alleen bekijken via het Ambient Weather-netwerk , niet op de console. Dat is het grootste nadeel.

We hadden de kans om een eerdere versie van de WS-2902C te testen en vonden de prestaties en nauwkeurigheid bijna gelijk aan veel duurdere persoonlijke weerstations zoals die van Davis Instruments. Hoewel we de WS-2000 aanbevelen als u het zich kunt veroorloven, is de WS-2902C een waardig en goed presterend alternatief dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het is een perfect startmodel voor een gepassioneerde tuinman en weerliefhebber.

Kasthermometer – Veelgestelde vragen

Q: Waar is de beste plaats voor een thermometer in een kas?

Een: Om de omstandigheden in uw kas nauwkeurig te meten, moet u een paar dingen in gedachten houden. De thermometer moet op plantniveau en uit direct zonlicht zijn. Stel, je hebt een mix van hangende en gelijkvloerse planten. In dat geval wilt u thermometers in beide gebieden plaatsen (de temperatuur en vochtigheidsgraad zal niet wees hetzelfde!). Het is het beste om sensoren uit de buurt van warmte- of koudebronnen te plaatsen, d.w.z. uit de buurt van het dak, deuren of ramen.

Q: Wat is de ideale kastemperatuur en bromidity?

Een: Elk gewas dat je kweekt, heeft verschillende temperatuur- en vochtigheidsvereisten voor een optimale groei. Deze informatie wordt meestal verstrekt op de bol- of zaadverpakking en is vaak gemakkelijk online doorzoekbaar, dus begin daar eerst. Over het algemeen wilt u de temperatuur tussen 80-85 ° F en de relatieve vochtigheid tussen 50-70% houden.

Q: Hoe regelt u de temperatuur en vochtigheid in een kas?

Een: Alle kassen zijn voorzien van ventilatieopeningen, die kunnen openen en sluiten om de temperatuur te helpen handhaven. Als je het je kunt veroorloven, kies dan voor automatische ventilatieopeningen, uitlaatventilatoren en circulatieventilatoren. Deze oplossingen zijn misschien niet genoeg om uw kas koel te houden tijdens de zomer, dus het gebruik van schaduwdoeken om de kracht van het zonlicht te filteren kan nodig zijn. Het handhaven van een regelmatige bewateringscyclus is van vitaal belang om de luchtvochtigheid onder controle te houden, hoewel het gebruik van een luchtontvochtiger kan helpen.

Laatste gedachten

Om ervoor te zorgen dat uw planten gedijen in uw kas, moet u de temperatuur en vochtigheid controleren met een nauwkeurige en betrouwbare kasthermometer. We raden u aan een externe temperatuurmonitor te kiezen (of een weerstation als u het zich kunt veroorloven), zodat u gemakkelijk de omstandigheden vanaf uw smartphone kunt volgen en waarschuwingen kunt ontvangen wanneer de omstandigheden buiten uw ideale bereik liggen. In het bijzonder raden wij de Temp Stick WiFi-sensor en de Omgevingsweer WS-2000 Smart Weather Station.