Bestrijd de hitte op de werkvloer met deze tips

De methoden tegen hitte op het werk kunnen divers zijn. Toch moeten deze altijd aangepast worden aan de individuele omstandigheden ter plaatse. Zo spelen zowel de grootte en locatie van de ruimte als het individuele kantoor of afhaalkantoor een doorslaggevende rol bij de koeling.

Gebruik flexibele tijd en sta eerder op

Veel mensen hebben het voordeel dat ze kunnen terugvallen op de zogenaamde flexitime. Dit betekent dat je binnen een bepaalde periode aan de slag kunt. Daarom, als je de mogelijkheid hebt om om 7 uur op kantoor te zijn, moet je hier ook gebruik van maken. Vooral in de vroege ochtenduren is de Lucht nog aangenaam koel, zodat belangrijke taken al tegen het einde van de ochtend zijn voltooid.

Direct vroeg naar kantoor om de hitte te vermijden

Direct vroeg naar kantoor om de hitte te vermijden en flexitime te gebruiken (Bron: Julian Hochgesang / unsplash.com)

Een ander voordeel is dat door vroeg op te staan, je eerder klaar kunt zijn met werken en de rest van de dag voor jezelf kunt gebruiken. Bij de meeste flexitime modellen kun je zelf bepalen of je ’s ochtends vroeg om 6 uur wilt beginnen, of liever wat langer wilt slapen en om 9 uur wilt beginnen.

Royale ventilatie in de ochtend

Zodra u het kantoor binnenkomt, moet u alle ramen zo snel mogelijk openen om tocht te veroorzaken. Zorg er natuurlijk voor dat losse bladeren of belangrijke documenten niet worden meegesleept door de windvlaag. Slechts een paar minuten zijn genoeg om de warme lucht op de werkplek te krijgen door koele ochtendlucht Ruilen.

Praktische tip:

Om een goede tocht te creëren, moeten indien mogelijk twee tegenoverliggende ramen worden geopend. Om te voorkomen dat de deuren door de wind dichtvallen, plaatst u een zwaar voorwerp of deurstop voor hen.

Bescherming tegen hitte op het werk

Veel kantoren hebben rolluiken of jaloezieën die indien nodig kunnen worden neergelaten of gesloten. U moet van deze gelegenheid gebruik maken nadat u uw werkplek hebt geventileerd. Ze “vergrendelen” letterlijk de kou in de kamer en voorkomen tegelijkertijd dat de zonnestralen overdag de kantoorruimte binnenkomen.
Veel werkgevers kunnen ook enthousiast zijn over andere zonbeschermingsopties. Zonnebrandfolie, die reflecterend wordt, is slechts één optie.

Lucht koelen met apparaten

Als de hierboven genoemde methoden niet voldoende zijn, kan het ook nuttig zijn om terug te vallen op krachtige apparaten. Ventilatoren, luchtkoelers of zelfs airconditioners zijn speciaal voor dergelijke kantoren die op het zuiden liggen of geen geschikte bescherming tegen de zon hebben.

Ventilator bij hitte op de werkplek

Een ventilator zorgt voor een frisse wind tijdens het werk en kan zowel op de vloer als direct op het bureau of de vensterbank worden geplaatst. Hoewel de tafelventilator de temperatuur niet per se verlaagt, voelt de koele lucht aangenaam aan en maakt het werken veel draaglijker.

De ventilator werkt met een kleine motor die het apparaat bedient. Het verbruik is erg laag, zodat niets staat continu gebruik in de weg.

Waar moet je op letten in de ventilator?

Wanneer u een ventilator koopt, moet u ervoor zorgen dat deze niet te groot is en relatief stil in bedrijf is. De meeste kantoorruimtes zijn slechts van een bepaalde grootte, daarom is een grote torenventilator alleen voor zeer ruime werkplekken moet worden gebruikt. Een tafelventilator die zorgt voor wat verfrissing tijdens het werken op de computer &Co. is meer geschikt.

Als het gaat om achtergrondgeluid, moet je maximaal 45 dB bewegen. Hoewel fans met een hogere waarde ook oké zijn, moet je geen compromissen sluiten in incassobureaus.
Zorg er bij het gebruik voor dat de ventilator niet rechtstreeks op uw gezicht is gericht. Anders droogt de aanhoudende koele lucht de slijmvliezen uit – perfecte omstandigheden voor bacteriën en virussen. Vooral in het geval van kantoorwerk, waar de ogen toch al gespannen zijn, zijn deze door de droge lucht GezaaidIn het Verenigd Koninkrijk is dit niet het geval.

De beste ventilator met USB-werking

De Comlife fan is de perfecte metgezel tijdens werkuren. De ventilator kan dus zowel met USB als met batterij worden bediend, zodat een vervelende kabelwarboel tot het verleden behoort. Met afmetingen van 27,5 x 13,5 x 29 cm is hij ook klein en onopvallend en perfect op tafel of kast te plaatsen. Dankzij de twee snelheidsniveaus kunt u kiezen hoeveel vermogen het apparaat moet leveren. Vooral als je je wilt concentreren op je werk, is de eerste fase ideaal.

De beste ventilator met stille werking

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige tafelventilator, vindt u deze bij de fabrikant Brandson. Dat Apparaat is eenvoudig en elegant gebouwd en is bijzonder geschikt voor gebruik op de werkplek. Dankzij het stille geluidsniveau is continu gebruik op elk moment mogelijk. Het volume op niveau 1 is bijvoorbeeld slechts 40db.

De royale kantelhoek van 30 graden en de drie individueel instelbare snelheidsniveaus maken de ventilator perfect voor op kantoor. Dankzij het lage gewicht van 1,9 kg kan het model na het werk gemakkelijk naar huis worden vervoerd en daar worden gebruikt.

Hitte op het werk bestrijden met airconditioning

Als preventieve maatregelen en het gebruik van een krachtige ventilator niet langer voldoende zijn, kan airconditioning een goed alternatief zijn. De temperatuur kan individueel worden ingesteld en zorgt voor lage temperaturen, zelfs in grote afhaalkantoren. Airconditioners zijn bijzonder effectief omdat ze werken met koelsystemen die snel reageren op veranderingen.

Waar moet je op letten in de airco?

Bij het kopen van een airconditioner moet u eerst letten op hoe het apparaat werkt. Zo zijn er systemen die de warmte naar buiten transporteren door middel van een luchtafvoerslang en permanent geïnstalleerde aircosystemen die een ingreep in het bouwweefsel vereisen. Als het gebouw van u is, hoeft u er natuurlijk geen toestemming voor te krijgen. Als werknemer is de aankoop echter nogal moeilijk.
Het volume, de grootte en de bevestiging zijn zelden gemakkelijk te implementeren op de werkplek, daarom moet u van tevoren met uw werkgever praten.

Luchtkoeler voor aangename kou

De luchtkoeler verschilt aanzienlijk van de airconditioner, maar streeft hetzelfde doel na. In plaats van koelmiddel is de luchtkoeler afhankelijk van water dat vrijkomt in het milieu. In tegenstelling tot de airconditioner zijn de kosten voor aankoop en bediening aanzienlijk goedkoper, daarom kan de aankoop heel nuttig zijn. Niettemin moet worden opgemerkt dat airconditioning met een druk op de knop naar de gewenste temperatuur Leidt. Een luchtkoeler kan de temperatuur maar een paar graden naar beneden regelen.

De beste luchtkoeler voor mobiel gebruik

Flexibel en mobiel gebruik is vooral belangrijk in de hitte van de werkplek. Moderne ventilatietechnologie belooft dat de ruimte aangenaam wordt gekoeld en veel energiezuiniger werkt dan bijvoorbeeld een aircosysteem. Pro Breeze luchtkoeler geleidt koel water door een speciaal filter, die op zijn beurt een fijne waterdamp in het milieu uitstoot. Dankzij drie snelheidsniveaus kunt u het model afzonderlijk bedienen.

Hoewel het apparaat veel te bieden heeft met een hoogte van 70 cm, neemt het weinig ruimte in op de werkplek dankzij de langwerpige vorm en kleine breedte. Dankzij geïntegreerde rollen aan de onderzijde kan de koeler op elk moment van de ene locatie naar de andere worden getransporteerd.

Vul de warmwaterkruik met ijs

Hoewel de warmwaterkruik meestal alleen in de winter naar buiten wordt gebracht, kan deze ook in de zomer goed serveren. Als je de warmwaterkruik vult met koud water en bij voorkeur ijs, kan het je helpen om urenlang wat verlichting te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot een kitchenette en/of een vriezer. De kou blijft dankzij de speciale beschermlaag ook over een langere periode en heeft een gunstig effect op overmatige hitte op het werk.