Bestrijd schimmel met een luchtreiniger – voor gezonde binnenlucht thuis

Luchtreiniger tegen schimmel

Niemand wil schimmel in het appartement hebben. Het is niet alleen lelijk, het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen. Zodra schimmel zich heeft verspreid, is het moeilijk om er vanaf te komen. Kan een luchtreiniger voorkomen dat schimmels zich verspreiden? Welke apparaten zijn hiervoor geschikt en waar moet je rekening mee houden?

Schimmel- en schimmelsporen komen overal in onze omgeving voor. In principe vormen ze geen gevaar voor ons. Als de concentratie echter een bepaald niveau overschrijdt, kan dit gevolgen hebben voor onze gezondheid. Zo leidt constant contact met schimmel in het appartement tot Allergieën en Aandoeningen van de luchtwegen.

Schimmel voelt bijzonder comfortabel in vochtige ruimtes. Slechte ventilatie of structurele defecten bevorderen schimmelgroei. Het probleem onder controle krijgen zonder technische hulp is moeilijk, omdat schimmel zich door sporen door de lucht verspreidt. Een Luchtreiniger kan helpen schimmelsporen uit de lucht te filteren.

Kan een luchtreiniger schimmel bestrijden? Welke apparaten worden aanbevolen? En waar moet je op letten bij het gebruik ervan? Wij beantwoorden deze vragen.

Wat is schimmel en hoe ontwikkelt het zich?

Mallen behoren tot de filamenteuze schimmels. Dit zijn bijzondere levensvormen, die bestaan uit vele fijne draden – de Mycelia –aandringen. Ze zijn overal in onze omgeving aanwezig. Vanuit een bepaalde concentratie worden ze voor ons zichtbaar als een gekleurde harige coating op bedorven voedsel, muren, hout of voegen. Dit wordt gedaan door Schimmelrot veroorzaakte oppervlakteverandering, wordt gewoonlijk “schimmel” genoemd.

Schimmel nodig voor groei Vochtigheid en een geschikte Broeinest. Omdat schimmels vrij weinig veeleisend zijn, is stof of cellulose voldoende als substraat. Daardoor kunnen ze vermenigvuldigen zich uitstekend op muren.

Schimmel in het appartement wordt veroorzaakt door aanhoudend hoge Vochtigheid. Onjuiste ventilatie en verwarming van de kamers, constructiefouten en lekkende ramen bevorderen schimmelgroei. Schimmel is niet alleen merkbaar door donkere vlekken op muren en voegen, maar ook door een muffe geur.

Schimmels verspreiden zich door de lucht Schimmelsporen Van. Hoewel deze niet zichtbaar zijn voor onze ogen, zijn ze zeer problematisch voor onze gezondheid.

Schimmel in het appartement kan de gezondheid beïnvloeden

De sporen van de schimmels komen de luchtwegen van mens en dier binnen. Boven een bepaalde concentratie brengt dit een Gezondheidsrisico. Dit is met name van cruciaal belang voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën en astma of een verzwakt immuunsysteem hebben. Maar zelfs gezonde mensen ontwikkelen allergieën als gevolg van constant contact met schimmelsporen.

Naar de Symptomen Deze omvatten loopneus, geïrriteerde slijmvliezen, hoofdpijn en allergische reacties. Bovendien heeft schimmel een negatief effect op het algemene welzijn vanwege de onaangename vorming van geuren. Als u Als u tekenen van schimmel in het appartement detecteert, moet u daarom snel handelen.

Kan een luchtreiniger schimmel elimineren?

Filter schimmelsporen uit de kamerlucht met een luchtreiniger

Schimmels verspreiden zich door sporen. Bijzonder Luchtreiniger verwijder deze schadelijke sporen uit de binnenlucht. Zo voorkomen deze apparaten zowel de verspreiding van schimmel als de gezondheidsbelasting. Luchtreinigers tegen schimmel hebben speciale Filterdie met succes sporen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht filteren en onschadelijk maken. Een 3-traps filtersysteem maakt 99% verwijdering van schimmelsporen mogelijk. Bovendien worden onaangename geuren geneutraliseerd.

Bestrijding van de oorzaak van schimmelgroei

Een luchtreiniger vecht niet de oorzaak van schimmelgroei. Het helpt alleen om de binnenlucht te ontdoen van de schadelijke sporen. Hoewel dit nuttig is, is het niet de oplossing voor het algehele probleem. Om schimmelgroei te voorkomen, moet u Oorzaak tot op de bodem uitzoeken.

Zijn de ruimtes niet voldoende geventileerd? Of is er zelfs sprake van een constructiefout, waardoor er van buitenaf vocht in de muren kan komen? Je moet dergelijke tekortkomingen zeker oplossen.

Om schimmelgroei te voorkomen, moet u de kamers regelmatig ventileren – vooral in de winter. Dit geldt vooral na het douchen, koken of drogen van wasgoed. In combinatie met een luchtontvochtiger helpt een luchtreiniger bij schimmelbestrijding. Zodra er echter schimmel is opgetreden, kunt u deze niet alleen door ventilatie of door een luchtreiniger verwijderen.

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een luchtreiniger

Voordat u beslist over een luchtreiniger tegen schimmel, moet u een paar aspecten overwegen. Het belangrijkste is een geschikt filtersysteem. Schimmelsporen variëren in grootte tussen 0,1-0,3 μm. De luchtreiniger moet daarom een zogenaamde HEPA-filters bezitten. Dit is zo fijn geariënteerd dat zelfs de kleinste deeltjes kunnen worden gefilterd en geneutraliseerd. Geïntegreerd Actieve kool filter help ook om de onaangename schimmelgeur uit het appartement te verwijderen.

Verder moet u op de volgende punten letten:

  • Grootte van de kamer – Het apparaat moet een vermogen hebben dat gelijk is aan de grootte van de kamer
  • Volume – Een goede luchtreiniger moet stil zijn, zodat deze het dagelijks leven niet verstoort
  • Kosten – Naast de aanschaf van het apparaat moeten de filters regelmatig worden vervangen

Apparaten met Luchtbevochtigingsfunctie (zogenaamde luchtwassers) worden gebruikt om schimmelsporen te elimineren niet geschikt. Deze bevorderen zelfs schimmelgroei, omdat schimmel veel vocht nodig heeft.

Bestrijd schimmel met luchtreinigers – deze apparaten worden aanbevolen

Levoit Luftreiniger Luchtreiniger

Als u het binnenklimaat wilt verbeteren, kunt u niet fout gaan met de Levoit luchtreiniger. Via een 3-traps filtersysteem verwijdert deze luchtreiniger met HEPA-filter niet alleen schimmelsporen uit de lucht, maar ook pollen, stof en huidschilfers van huisdieren.

Beurer LR 200 luchtreiniger

De luchtreiniger van Beurer bevrijdt ook de lucht van schimmelsporen en andere deeltjes via een 3-filtersysteem (inclusief HEPA en actief koolfilter). Bovendien heeft dit apparaat een ionenfunctie voor extra luchtzuivering.

Philips AC2882/10 Luchtreiniger

Deze luchtreiniger van Philips is bijzonder geschikt voor zeer grote ruimtes. Het verwijdert schimmelsporen en andere deeltjes uit ruimtes tot 79 m².

Schimmel bestrijden met een luchtreiniger – conclusie

Schimmelsporen hebben een aanzienlijke invloed op onze gezondheid. Vooral voor mensen met allergieën is de last groot. U moet daarom schimmelgroei in het appartement niet negeren. Speciale luchtreinigers bestrijden de oorzaak van schimmel niet, maar ze kunnen de schimmelsporen uit de lucht filteren en neutraliseren. Dit wordt gewaarborgd door een speciaal filtersysteem. Zo verminderen deze apparaten de gezondheidsbelasting die uitgaat van schimmel en de verspreiding ervan. In de strijd tegen schimmel bevrijdt een luchtreiniger uw kamers op betrouwbare wijze van de schadelijke sporen en beschermt uw gezondheid.