Luchtreiniger tegen sigarettenrook – essentieel voor de gezondheid

Luchtreiniger tegen sigarettenrook

Wanneer sigaretten worden geconsumeerd, komt veel van de rook vrij in de omgevingslucht. In afgesloten ruimtes schaadt deze tweedehands rook zowel rokers als niet-rokers op de lange termijn. Kan een luchtreiniger tegen sigarettenrook het gezondheidsrisico verminderen?

Sigarettenrook bevat meer dan 200 schadelijke ingrediënten. Door de tweedehands rook komen deze vrij in de omgevingslucht. In gesloten ruimtes ruikt dit niet alleen onaangenaam, maar vormt het ook een hoog gezondheidsrisico. Vooral kinderen lopen risico op passieve sigarettenrook. Elektronische luchtreinigers beloven op betrouwbare wijze rook uit de kamerlucht te filteren.

Kan een luchtreiniger helpen tegen rook in het appartement? Welke kenmerken moeten deze apparaten hebben? Antwoorden op deze en andere vragen vind je in dit artikel.

Gezondheidsrisico sigarettenrook

Roken verhoogt het risico op Longkanker en Cardiovasculaire schade om ziek te worden, drastisch.

Waar velen echter geen rekening mee houden, is dat bij het roken van een sigaret slechts ongeveer een kwart van de rook actief door de consument wordt opgenomen. Het meeste mengt zich met de omgevingslucht en staat bekend als Passieve of bypass rook verdere schade.

Meer dan 25% van de niet-rokende bevolking in Duitsland wordt regelmatig blootgesteld aan dergelijke tweedehands rook. Passief roken kan minstens zo schadelijk zijn als actief roken. Volgens het Cancer Research Institute in Heidelberg sterven elk jaar ongeveer 600 passieve rokers aan longkanker! Vooral Kinderen worden blootgesteld aan sigarettenrook in het huis van hun ouders. Er is bijvoorbeeld steeds meer bewijs dat kinderen van wie de ouders longontsteking, astma en zelfs leukemie roken.

Roken in de openbare ruimte wordt terecht steeds minder getolereerd. In particulier huishouden Roken komt echter nog steeds vaak voor in het appartement – met gevolgen voor de gezondheid van de bewoners.

Luchtreiniger tegen sigarettenrook om de gezondheid te bevorderen

Of u nu zelf een roker bent of niet: als u in uw huis rookt, schaadt de resulterende zijstroomrook bovendien uw gezondheid. De beste optie is zeker om te stoppen met roken, of op zijn minst naar buiten te verplaatsen. Als deze twee opties uit den boze zijn, kunt u de schadelijke tabaksnevel verwijderen met behulp van een geschikte luchtreiniger.

Door middel van een HEPA luchtreiniger schadelijke rookdeeltjes worden uit de kamerlucht gefilterd. Dat Gezondheidsrisico van passief roken wordt daardoor aanzienlijk verminderd en de Luchtkwaliteit tegelijkertijd verbeterd. Omdat permanente sigarettenrook niet alleen leidt tot lichamelijke klachten, maar ook vermoeidheid en concentratiegebrek veroorzaakt, verhogen luchtreinigers dus de algemeen welzijn.

Luchtreiniger tegen rook voor een schone woonsfeer

Sigarettenrook schaadt ook je huis. De kleine rookdeeltjes kennen geen genade en nestelen zich overal in de kamers. Zo wordt na verloop van tijd alles gewikkeld in een lelijke gele sluier en begint het onaangenaam te ruiken – behang, meubels, gordijnen en zelfs kleding.

Geur van rook is erg indringend. Als hij eenmaal in het appartement is neergestreken, kun je nauwelijks van hem afkomen. Haar krijgt ook de geur van tabak. Als gevolg hiervan ruiken mensen uit rookappartementen altijd zelf naar rook – nogmaals, kinderen worden bijzonder getroffen.

Een goede luchtreiniger tegen rook vangt de rookdeeltjes op voordat ze bezinken en bezinken. Geïntegreerde actieve koolfilters neutraliseren ook de onaangename geur van rook. Luchtreinigers beschermen dus niet alleen uw gezondheid, maar dragen ook bij aan een schone kamersfeer.

Koop een luchtreiniger tegen rook

Sigarettenrook bevat veel schadelijke gassen en de fijnste deeltjes en leidt ook tot een sterke geurbelasting. Dienovereenkomstig moet een luchtreiniger tegen rook een filtersysteem hebben dat zowel de kleinste deeltjes als geuren uit de lucht afgeeft.T. Hiervoor is een HEPA-filters met geïntegreerde Actieve kool filter nodig.

Rookdeeltjes uit de lucht worden opgevangen en vastgehouden door een HEPA-filter. Dit is mogelijk met zeer kleine deeltjes met een grootte tot 0,3 μm. Het principe is vergelijkbaar met een stofzuiger. Actieve kool is in staat om gassen uit de lucht te binden en neutraliseert ook geuren.

Bij het kopen van een luchtreiniger tegen sigarettenrook, moet u er ook voor zorgen dat de Prestatie [m³/h] aan ten minste de Verdubbel het kamervolume is ontworpen. Dit zorgt ervoor dat uw kamerlucht betrouwbaar en snel wordt gereinigd.

Voorzichtigheid is vereist voor luchtreinigers met Ionisatoren. Deze genereren negatief geladen ionen, die reageren met verontreinigende stoffen en deze meestal splitsen in onschadelijke afbraakproducten. In combinatie met tabaksrook is echter waargenomen dat deze Afbraakproducten nog schadelijker dan de startproducten. Het is daarom het beste om elke ionfunctie van uw luchtreiniger uitgeschakeld te laten.

Luchtreinigers tegen sigarettenrook – deze apparaten worden aanbevolen

Levoit Luftreiniger Luchtreiniger

Een betrouwbare luchtreiniger met HEPA en actief koolfilter. De 3-traps filtratie belooft een neutralisatie van 99% van rook en andere deeltjes. Het heeft een compact formaat en een aantrekkelijk ontwerp.

Marreal AP3001B Luchtreiniger

Deze luchtreiniger is geschikt voor grote ruimtes tot 60 m². Een ionisator kan als optie worden ingeschakeld. U mag dit niet gebruiken wanneer u wordt blootgesteld aan rook.

Beurer LR 200 luchtreiniger

Afhankelijk van de grootte van de ruimte zijn luchtreinigers van Beurer verkrijgbaar in verschillende prestatieniveaus, die allemaal zijn uitgerust met een HEPA-filtersysteem.

Rook filteren met de luchtreiniger – een conclusie

Sigarettenrook in het appartement schaadt onze gezondheid enorm. Vooral voor kinderen kan de gevolgschade van voortdurende blootstelling aan passief roken ernstig zijn. De beste maatregel is dan ook om volledig af te zien van roken binnenshuis. Als dit niet mogelijk is, zullen luchtreinigers tegen sigarettenrook helpen. Een modern filtersysteem filtert met succes schadelijke rookdeeltjes en vervelende geuren uit de lucht. Zodat jij en je gezin eindelijk weer diep adem kunnen halen!