BlueAir Purifier 2022 Beoordelingen: 6 modellen vergeleken, beoordeeld, beoordeeld

“Binnenluchtverontreinigende stoffen zijn ongewenste, soms schadelijke materialen in de lucht. Luchtvervuiling binnenshuis behoort tot de top vijf van gezondheidsrisico’s voor het milieu.” (EPA’s gids voor luchtreinigers)

EPA is niet het enige agentschap dat zorgen uit over luchtvervuiling binnenshuis. Natur Vards Verket, de Zweedse versie van EPA, is een andere. Het antwoord van Zweden op luchtvervuiling binnenshuis: Blueair luchtreinigers.

Blueair-luchtreinigers zijn ook een van de meest populaire luchtreinigers in de VS. Als je kijkt naar de beroemdste modellen – de Blue Pure 211 en zijn kleine neef, de Blue Pure 411 – zie je het IKEAesque ontwerp.

Alle Blueair luchtreinigers staan bekend om hun gebruiksgemak, luchtzuiveringsvaardigheid en betrouwbaarheid. Door prestaties kunnen ze zelfs de Coway- en Dyson-luchtreinigers evenaren. Ze worden alleen overtroffen door Alen BreatheSmart luchtreinigers; superieure lijn van luchtreinigers voor slaapkamers.

Blueair biedt wel een vrij groot portfolio aan luchtreinigers. De kleinste Blue Pure 411 heeft een aanbevolen dekkingsgebied van 161 m² voor de kleinste kamers. Aan de andere kant van de spectra kan de grote Blueair Pro L met een dekkingsgebied van 780 vierkante voet worden beschouwd als een Blueair-luchtreiniger voor het hele huis.

We willen hier slechts één ding beantwoorden:

Wat is de beste Blauwe Luchtreiniger voor uw specifieke situatie?

Sommige Blueair luchtreinigers zijn beter voor grotere kamers, anderen voor kleinere kamers, en er zijn er ook enkele die het beste zijn voor allergieën.

Om een gevoel van Blueair-luchtreinigers te krijgen, heeft LM 6 best beoordeelde Blueair-modellen samengesteld. Met een vergelijking met specificaties per specificatie (zie hieronder), kunnen we een duidelijk idee krijgen van welke modellen Blueair-luchtreinigers het beste zijn voor welke kamergrootte of / en aard van luchtverontreinigende stoffen.

Voorbeeld: Alle Blueair units zijn HEPA luchtreinigers. Dat betekent dat ze meer dan 99,97% van de kleinste luchtverontreinigende stoffen in de lucht verwijderen tot een grootte van 0,3 micron.

Hier zijn de 6 beste Blueair luchtreinigers die LM aanbeveelt. U vindt er de vergelijkingstabel van alle onderstaande modellen, gevolgd door overweging van specificatiesen Beoordelingen van alle best beoordeelde Blueair luchtreinigers:

 1. Blueair 211 (overall beste middelgrote blueair luchtreiniger)
 2. Blueair Classic 680i (Beste Blueair luchtreiniger voor grote kamers)
 3. Blueair 411 (Beste Blueair luchtreiniger voor kleine kamers)
 4. Blueair Pro L (Beste Blueair luchtreiniger voor het hele huis)
 5. HealthProtect 7470i (Stilste Blueair HealthProtect luchtreiniger voor allergieën)
 6. Blueair Classic 605 (sterkste Blueair luchtreiniger voor rook, vooral wildvuurrook)

Vergelijking van de beste blauwe luchtreinigers in 2022

(scroll naar rechts en omlaag)

Blueair Luchtreiniger: #1 Blueair Blauw Pure 211 #2 Blueair Classic 680i #3 Blueair Blauw Pure 411 # 4 Blueair Pro L #5 HealthProtect 7470i #6 Blueair Classic 605
Foto:
Grootte van de kamer: 540 m² 698 m² 161 m² 780 m² 418 m² 698 m²
CADR-beoordeling: 350 450 105 450 280 500
Filters: 3-traps filtratie HEPASilent + DualProtection 3-traps filtratie HEPASilent Filtratie HEPASilent Ultra Filtratie HEPASilent + dubbele bescherming
Macht: 30-61 Watt (EnergyStar) 15-100 Watt (EnergyStar) 1,5-10 Watt (EnergyStar) 22-170 Watt (EnergyStar) 8-48 Watt (EnergyStar) 15-100 Watt (EnergyStar)
Geluidsniveaus: 31-56 dB 32-62 dB 17-46 dB 32-55 dB 22-45 dB 33-62 dB
Blueair Prijs: $$$$ $$$$ $$$$ $$$$ $$$$ $$$$
Gemiddelde beoordeling: 4.9 van de 5 sterren 4.7 van de 5 sterren 4.5 van de 5 sterren 4.5 van de 5 sterren 4.5 van de 5 sterren 4.4 van de 5 sterren
Beschikbaarheid: Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Prijs controleren Cheque Prijs

Blueair-filtratiesysteem (basis en verbeterd)

Filtratiesysteem is precies datgene dat:

 • Vangt vaste luchtverontreinigende stoffen op (voorfilter voor grotere deeltjes, haar, huidschilfers van huisdieren; en HEPA-filters voor zeer kleine stofdeeltjes, rook, pollen, schimmels, huisstofmijt, enzovoort).
 • Adsorbeert gasvormige luchtverontreinigende stoffen (actief koolfilter voor ongewenste geuren, zoals bosbrandrookgeur, bakoliegeur of sigarettengeur).

Blueair heeft twee soorten filtratiesystemen; een goedkopere voor budgetvriendelijke eenheden zoals de Pure Blue-serie (211, 411) en een geavanceerde voor grotere eenheden (Blueair Classic 680i, Pro L, Classic 605).

Hier is hoe klassieke budgetvriendelijke HEPA-luchtfilters eruit zien:

3 fasen van filtratie op blueair zuiverblauwe luchtreinigers zoals 211 en 411 model
3-traps filtratiesysteem budgetvriendelijk Blueair Pure Blue 211 en 411 hebben.

Dit zijn vrij standaard Blueair filters. Ze vangen allerlei luchtverontreinigingen op; waardoor de binnenluchtkwaliteit toeneemt. Het trio voorfilter-HEPA-koolstoffilter heeft een goede CADR-classificatie en is vrij goedkoop om te vervangen.

Je kunt zo’n filtersysteem vinden bij andere budgetvriendelijke merken zoals Levoit, Okaysou, Hathaspace en Honeywell.

Geavanceerde Blueair Filters

In 500 + sq ft luchtreinigers kunnen de geluidsniveaus (veroorzaakt door krachtige luchtstroom) hoger zijn dan voor kleinere Blue Pure Blue luchtreinigers.

Daarom heeft Blueair een extra stap gezet als het gaat om grote luchtreinigerfilters. Ze hebben de verbeterde versie van bestaande HEPA-filters en actieve koolfilters met een hogere capaciteit gemaakt.

Hier zijn de twee gepatenteerde innovatieve filtertechnologieën die exclusief door Blueair zijn ontwikkeld en gebruikt:

 • HEPASilent technologie. De ruis die ontstaat door mechanische interactie in HEPA-filters wordt verminderd door een combinatie met elektrostatische filtratie.
 • DualProtection filters. Kokoskoolstoffilters met verhoogde snelheid van gasfase-adsorptie (tot 4x snellere gasverwijdering).
geavanceerde blueair filtratietechnologie met stille hepa-filter en dualprotection-filters
Grotere luchtreinigers gebruiken de HEPASilent-technologie en DualProtection-filters om geluidsniveaus te verminderen en de geurverwijderingsefficiëntie te verhogen.

Een perfect voorbeeld van de implementatie van beide geavanceerde filtratiesystemen is de Blueair Classic 680i. Alleen topmerken voor luchtreinigers zoals Molekule, Dyson en Airdog gebruiken dergelijke geavanceerde filtratiesystemen.

Een geavanceerde versie van de HEPASilent-technologie die wordt gebruikt in de nieuwe Blueair HealthProtect-lijn (HealthProtect 7470i is een voorbeeld) is de HEPASilent Ultra-technologie. Dit verwijdert 99,97% van de deeltjes in de lucht zoals virussen en bacteriën, volgens tests van derden van virussen in de lucht en bacteriën (H1N1, Staphylococcus aureus, Escherichia coli) met behulp van GB / T18801-2015-normen.

Dekkingsgebied en CADR-classificatie

Blueair heeft kleine, middelgrote en grote luchtreinigers. Dat is vergelijkbaar met Coway en helemaal niet zoals 360 sq ft Winix luchtreinigers.

Hier is een idee van welke Blueair-eenheden voor welke kamergrootte zijn:

 • Kleine kamer (100-200 sq ft): Blue Pure 411.
 • Middelgrote kamer (200-600 sq ft): Blue Pure 211, HealthProtect 7470i.
 • Grote kamers, of 2-4 kamers (600-1.000 vierkante meter gecombineerde vierkante meters): Classic 680i, Blueair Pro L, Classic 605.

Wat echt belangrijk is, is de CADR-classificatie. Voor draagbare luchtreinigers zoals Blueair-eenheden is de CADR-classificatie de nummer 1-metriek om te controleren. Het vertelt je hoe goed een luchtreiniger het doet bij het opvangen van kleine stofdeeltjes, pollen en rook.

Waarom zijn Blueair-units hoogwaardige HEPA-luchtreinigers? Simpel: omdat ze een hoge CADR-rating hebben.

Luchtreinigers hebben gemiddeld een CADR-rating van 200. Als je naar Blueair-luchtreinigers kijkt, zie je eenheden met een CADR-classificatie van 350, 450 en zelfs 500 CADR (Blueair Classic 605 heeft die 500 CADR-classificatie en het is echt een krachtpatser).

In CADR-classificatie – de belangrijkste specificatie – presteren Blueair-eenheden beter dan bijna alle andere merken luchtreinigers, zelfs Coway (Coway heeft een reputatie voor hoogwaardige luchtreinigers).

Alle CADR-beoordelingen en kamerdekkingen zijn AHAM-geverifieerd. AHAM Verifide is een onvrijwillig verificatieproces met gestandaardiseerde tests dat zich voornamelijk richt op het meten van de CADR-classificatie.

Stroomverbruik en Energy Star-classificatie

Scandinavische landen als Zweden zijn zich zeer bewust van het energieverbruik. Dit is duidelijkgezien in Zweedse Blueair luchtreinigers.

Alle 6 top luchtreinigers worden geleverd met een Energy Star-classificatie. Dat betekent dat ze in de top 10% van de meest energie-efficiënte luchtreinigers staan.

De kleinste eenheid – de Blue Pure 211 – heeft slechts 10 W vermogen nodig om op de hoge snelheidsinstelling te werken.

Grotere eenheden zoals de Classic 680i hebben tot 100W aan vermogen nodig. Als je hem de hele tijd op de maximale ventilatorsnelheidsinstelling laat staan, besteedt een Blueair Classic 680i 2,4 kWh per dag. Vandaar dat het minder dan een halve dollar per dag kost om de grote Blauwe Luchtreiniger maximaal van stroom te voorzien.

Kortom, Blueair-units hebben een hoge energie-efficiëntie, hoge prestaties en grondige HEPA-gebaseerde filtratiesystemen.

Met dit alles in gedachten, laten we eens kijken naar elk van de 6 beste Blueair-eenheden:


1. Blueair Blue Pure 211 Review (Overall Beste Blueair luchtreiniger)

Over het algemeen beste middelgrote Blueair-luchtreiniger
Dekkingsgebied: 540 m²
CADR-beoordeling: 350
Filters: 3-traps filtratie
Macht: 30-61 Watt (Energy Star)
Geluidsniveaus: 31-56 dB
Dimensies: 13 x 13 x 20,4 inch
Gewicht: 13 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.9 van de 5 sterren

Blue Pure 211 is de meest erkende Blueair luchtreinigers. Het heeft dat minimalistische IKEA-achtige ontwerp. Onder de motorkap vindt u een budgetvriendelijk 3-traps filtratiesysteem.

Een van de redenen waarom het zo populair is, afgezien van aantrekkelijk Scandinavisch design, is het dekkingsgebied van 540 vierkante meter. De meeste kamers zijn niet erg klein of erg groot; slaapkamers, woonkamers, keukens en kinderkamers hebben de perfecte vierkante meters voor Blue Pure 211 luchtreinigers.

Het voorfilter vangt alle grote luchtverontreinigende stoffen op, zoals huidschilfers van haren en huisdieren. Het HEPA-filter verwijdert meer dan 99,97% van de kleinste luchtverontreinigende stoffen zoals stofdeeltjes, rook, pollen en alle andere luchtverontreinigingen die slechts 0,3 micron bedragen. Bovendien adsorbeert het actieve koolfilter alle ongewenste geuren en andere vluchtige organische stoffen (VOC’s).

Het beste van alles: de Pure Blue 211 heeft een enorme CADR-classificatie van 350 voor middelgrote luchtreinigers. Dit zorgt voor een extreem hoge luchtzuiveringsefficiëntie.

Bovendien heeft het een Energy Star-classificatie voor energie-effectiviteit, lage geluidsniveaus en is het onafhankelijk getest om 5 luchtverversingen per uur te bereiken in een gebied van 540 vierkante voet.

Al met al is Blueair 221+ niet alleen de beste Blueair-units, maar het is ook een van de best presterende luchtreinigers in het algemeen. Gezien de 350 CADR-classificaties is het ook zeer betaalbaar.

Blueair Blauw Pure 211

Pros

 • Extreem hoge 350 CADR-classificatie voor 540 sq ft dekkingsgebied luchtreiniger
 • All-time favoriete Blueair model, met 1000s van positieve beoordelingen
 • Minimalistisch Scandinavisch design
 • Laag energieverbruik, zeer stil en met een betaalbaar prijskaartje
Tegens

 • Heeft niet de geavanceerde filters zoals grotere Blueair-luchtreinigers
 • Mogelijk hebt u 2-3 eenheden nodig voor luchtzuivering van het hele huis
Koop Blueair Blue Pure 211 hier

2. Blueair Classic 680i Review (Beste grote kamer Blueair luchtreiniger)

Beste grote kamer Blueair luchtreiniger
Dekkingsgebied: 698 m²
CADR-beoordeling: 450
Filters: HEPASilent + DualProtection
Macht: 15-100 Watt (Energy Star)
Geluidsniveaus: 32-62 dB
Dimensies: 13 x 20 x 26 inch
Gewicht: 43,3 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.7 van de 5 sterren

Pure Blue 211 is misschien wel de beste Blueair-luchtreiniger vanwege de betaalbare prijs en het Scandinavische design. Voor grotere kamers is de grotere Blueair Classic 680i echter veel geschikter. Het wordt ook geleverd met alle geavanceerde filtratietechnologie die Pure Blue 211 mist.

In het filtratiesysteem vindt u zowel de HEPASilent-filters als dualprotection kokoskoolstoffilters. HEPASilent-filter kan de geluidsniveaus verminderen die worden gecreëerd door een hogere maximale luchtstroom van de Classic 680i-eenheid.

DualProtection-filter kan daarentegen geuren, dampen, verf of sigarettengeur tot 4 keer sneller adsorberen dan standaard actieve koolfilters.

Het gebruik van geavanceerde filters brengt de CADR rating tot 450. Slechts een paar niet-industriële luchtreinigers kunnen een CADR-classificatie van 400+ behalen; Classic 680i is er daar één van.

Het aanbevolen dekkingsgebied, gebaseerd op 5 ACH-berekeningen, is 698 sq ft. Dit maakt de Classic 680i de beste luchtreiniger voor grote ruimtes. In feite is het groot genoeg om te dienen als een luchtreiniger voor het hele huis, zoals vermeld in de lijst met beste luchtreinigers hier.

Zoals alle Blueair-units is hij energiezuinig (met een Energy Star-classificatie). De prijs van zijn stroom is geen elektriciteit; het is een beetje hogere geluidsniveaus en de eenheidsprijs.

Met het geavanceerde blueair gepatenteerde filtratiesysteem is de Classic 680i een van de meest grondige luchtreinigers voor grote ruimtes. Maar de nieuwe technologie en uitstekende prestaties kosten ongeveer $ 900.

Blueair Classic 680i

Pros

 • Uitstekende prestaties met bijna industrieel niveau 450 CADR; beste grote kamer luchtreiniger met 698 sq ft dekking
 • Heeft zowel HEPASilent- als DualProtection-filters om geuren 4x sneller te adsorberen terwijl ze nog steeds soepel werken
 • Het is krachtig genoeg dat je er maar 1 nodig hebt (in plaats van 3-4 kleinere 1-kamer units)
Tegens

 • Ondanks de HEPASilent zijn de geluidsniveaus hoger dan gemiddeld
 • Het heeft een hoge prijs vanwege hoge prestaties en nieuwe technologie
Koop Blueair Classic 680i hier

3. Blueair Blue Pure 411 Review (Beste blueair luchtreiniger voor kleine kamers)

Beste kleine kamer Blueair luchtreiniger
Dekkingsgebied: 161 m²
CADR-beoordeling: 105
Filters: 3-traps filtratie
Macht: 1,5-10 Watt (Energy Star)
Geluidsniveaus: 17-46 dB
Dimensies: 8 x 8 x 16,7 inch
Gewicht: 3,4 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.5 van de 5 sterren

Blue Pure 411 is de kleine handige luchtreiniger die je vrijwel overal kunt plaatsen. Het ziet er leuk uit, maar dat is alleen maar mooi meegenomen; onder de motorkap heeft het een eenvoudig maar effectief 3-traps filtratiesysteem.

Met de combinatie van voorfilter, HEPA-filter, een actief koolfilter is de Blue Pure 411 in staat om grote en kleine vaste luchtverontreinigende stoffen te verwijderen, evenals gasvormige geuren en VOS.

In vergelijking met andere Blueair-luchtreinigers met een hoge CADR-classificatie is de Blue Pure 411 meerdere malen kleiner. Het heeft een CADR-classificatie van 105, wat voldoende is om de binnenluchtkwaliteit in ongeveer 161 vierkante meter kamers effectief te verhogen. Voor grotere kamers, of voor meerdere kamers, heb je waarschijnlijk meerdere van deze kleine apparaten nodig.

Het is zowel het meest lage verbruik (max. wattage is 10W) als een van de stilste Blueair-luchtreinigers (max. geluidsniveau is 46 dB).

2 dingen maken de Blue Pure 411 de bestseller:

 1. Ongelooflijk lage prijs voor een Blueair-eenheid. Blueir-luchtreinigers beginnen meestal bij $ 300, maar 411 heeft een speciale budgetvriendelijke prijs.
 2. Je kunt er meerdere krijgen in verschillende kleuren. Scandinavisch design met de mogelijkheid om je kleur te kiezen, gaat een behoorlijk lange weg.

Al met al is de Blueair 411 misschien wel de leukste luchtreiniger ter wereld. Het kost ook minder dan $ 150, wat gewoon een krankzinnige prijs is voor een Blueair-eenheid.

Blueair Blauw Pure 411

Pros

 • Kleinste Blueair-luchtreiniger met slechts 105 CADR-classificatie, geschikt voor kleinere kamers
 • Stille luchtreiniger van Blueair en hij werkt op maximaal slechts 10 Watt
 • Bestseller omdat mensen er 3-4 kopen vanwege extreem lage prijzen en de mogelijkheid om mooie kleuren te kiezen
Tegens

 • Het is niet krachtig genoeg voor middelgrote of grote kamers (je moet er meerdere kopen voor een oplossing voor luchtvervuiling in het hele huis)
 • Heeft alleen basis 3-traps filtratiesysteem
Koop Blueair Blue Pure 411 hier

4. Blueair Pro L Review (Beste Blueair-luchtreiniger voor het hele huis)

Beste Whole-House Blueair luchtreiniger
Dekkingsgebied: 780 m²
CADR-beoordeling: 450
Filters: 3-traps filtratie
Macht: 30-61 Watt (Energy Star)
Geluidsniveaus: 31-56 dB
Dimensies: 15 x 25 x 35 inch
Gewicht: 46 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.5 van de 5 sterren

Blue Pro L is de enige Blueair-luchtreiniger op deze lijst die kan worden beschouwd als een luchtreiniger voor het hele huis. Ten eerste is het groot, het is krachtig en het heeft een CADR-classificatie van 450.

Met dergelijke prestatiespecificaties kan het elke 12 minuten alle kamers in een kamer van 780 m² wijzigen. Als je 5 ACH op die vierkante meter bereikt, weet je dat je zelfs een huis van meer dan 1.000 vierkante meter kunt plaatsen, en het zal nog steeds een aanzienlijk positief effect hebben op de luchtkwaliteit binnenshuis.

Om de CADR-efficiëntie van kleine deeltjes hoog te houden en het geluidsniveau onder de 55 dB, moesten de Zweedse ingenieurs de HEPASilent-filtratie gebruiken. Zoals we eerder hebben besproken, is dit een door Blueair gepatenteerde technologie; in feite een stil HEPA-filter met hoge capaciteit.

Ondanks het feit dat hij een Energy Star-classificatie heeft, is de Blueair Pro L echter zo groot dat hij tot 170 Watt nodig heeft om op de hoogste ventilatorsnelheid te werken. Als u het de hele dag laat staan – en dat zou u moeten doen – kunnen de elektriciteitskosten van het uitvoeren op de maximale capaciteit ongeveer $ 1 per dag zijn. Een grote meerderheid van de luchtreinigers heeft minder elektriciteit nodig om te werken; waaronder de energievretende Molekule Air met zijn PECO-filter.

Niettemin, als je de waarschuwing van de EPA echt ter harte neemt en weet dat luchtvervuiling binnenshuis een van de meest verontrustende onzichtbare gezondheidsrisico’s is, is er niets beter dan een Blueair Pro L. Big, ja, maar met capaciteit en prestaties (en prijs) om te evenaren.

Blueair Pro L

Pros

 • Krachtig genoeg om te worden gebruikt als luchtreinigers voor het hele huis (450 CADR-classificatie)
 • Maakt gebruik van geavanceerde HEPASilent-filters die de geluidsniveaus onder de 55 dB houden
 • Maakt snel sprongen in de binnenluchtkwaliteit snel
Tegens

 • Wanneer het op maximaal draait, heeft het 170 Watt elektriciteit nodig
 • Hoger prijskaartje voor high performance unit
Koop Blueair Pro L hier

5. Blueair HealthProtect 7470i Review (Beste Blueair HealthProtect luchtreiniger voor allergieën)

Beste Blueair HealthProtect luchtreiniger voor allergieën
Dekkingsgebied: 418 m²
CADR-beoordeling: 280
Filters: HEPASilent Ultra Filtratie
Macht: 8-48 Watt (Energy Star)
Geluidsniveaus: 22-45 dB
Dimensies: 11.8 x 11.8 x 27.2 inch
Gewicht: 27,6 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.5 van de 5 sterren

HealthProtect is de nieuwe lijn luchtreinigers van Blueair. Het draait allemaal om het beschermen van de gezondheid door de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Bepaalde luchtverontreinigende stoffen kunnen een factor zijn bij het veroorzaken van allergische reacties; stuifmeel is bijvoorbeeld een bekend allergeen in de lucht.

Blueair HealthProtect 7470i is de nieuwste in deze lijn en de beste. Het heeft een fatsoenlijke 280 CADR-classificatie (fatsoenlijk voor Blueair, 280 CADR is eigenlijk een hele prestatie), en het zou moeten worden gebruikt in ongeveer 418 vierkante voet gebied.

Het bijzondere dat alle HealthProtect units hebben, inclusief het 7470i model, is het HEPASilent Ultra filter. Dit is een ultra HEPA-filter dat speciaal is ontworpen om potentiële allergenen in de lucht op te vangen die zich anders zouden ophopen in onze luchtwegen of op de huid.

Mensen houden ervan hoe rustgevend het is. Gezien de geluidsniveaus is het niet moeilijk om te zien waarom. HealthProtect 7470i is de stilste Blueair luchtreiniger; het richt zich op allergieën en het heeft een vrij aantrekkelijk torenontwerp.

Al met al begint Blueair HealthProtect 7470i een bestsellerbadge te krijgen. In de tijden waarin we ons bevinden, is het duidelijk te zien waarom.

Blueair HealthProtect 7470i

Pros

 • Gericht op het verwijderen van allergenen uit de binnenlucht
 • Stilste Blueair-luchtreiniger met geluidsniveaus tot slechts 45 dB
 • In het huidige klimaat begint het steeds populairder te worden
Tegens

 • Heeft een hoog prijskaartje gezien de 280 CADR rating
 • Het is niet helemaal duidelijk of en hoe het virussen in de lucht zou vernietigen
Koop Blueair HealthProtect 7470i hier

6. Blueair Classic 605 Review (Sterkste Blueair luchtreiniger voor rook)

Krachtigste Blueair luchtreiniger met 500 CADR-classificatie
Dekkingsgebied: 698 m²
CADR-beoordeling: 500
Filters: HEPASilent + dubbele bescherming
Macht: 15-100 Watt (Energy Star)
Geluidsniveaus: 33-62 dB
Dimensies: 13 x 20 x 26 inch
Gewicht: 31 pond
Prijs: $$$$
Rating: 4.4 van de 5 sterren

Blueair Classic 605 is de ware krachtpatser. Als je hobby controleert de specificatiebladen van de luchtreiniger, bent u mogelijk 400 CADR-classificatie-eenheden tegengekomen. Maar geen ander bedrijf dan Blueair biedt een draagbare luchtreiniger met 500 CADR-classificatie.

Klassiek 605 echter niet voor normale huishoudelijke luchtvervuilingsniveaus binnenshuis. Dit apparaat is bedoeld en presteert het best bij lage luchtkwaliteitsniveaus. Voorbeeld: Roken van sigaretten of andere tabaksproducten in huis.

In de zomer van 2020 was het bijvoorbeeld vooral populair vanwege bosbranden in Californië. Bosbranden zorgen voor een exponentiële afname van de kwaliteit van zowel de buitenlucht als de binnenlucht. Blueair Classic 605 is de perfecte machine om al die rookdeeltjes en dampen eruit te filteren.

Het ongelukkige aan de Blueair Classic 605 heeft niets te maken met zijn prestaties; het heeft te maken met de prijs. Ja, dit is waarschijnlijk de krachtigste commercieel verkrijgbare draagbare luchtreiniger, met geavanceerde HEPASilent- en DualProtection-filters, en daarom kost het bijna $ 1.000.

De prijs alleen al is wat het ervan weerhoudt om de beste luchtreiniger voor bosbrandrook te worden genoemd. Qua prestaties is het ongeëvenaard tegen de bosbrandrook. En dat alleen al zou, voor sommige meest getroffen huishoudens, met het prijskaartje van bijna $ 1.000 kunnen zijn.

Blueair Classic 605

Pros

 • Krachtigste luchtreiniger met 500 CADR-classificatie, perfect voor bosbrandrook
 • Heeft HEPASilent en DualProtection filters om te gaan met de grote capaciteit en lagere geluidsniveaus
 • AHAM geverifieerd en met Energy Star-classificatie
Tegens

 • Hoge prijs door ongelooflijke prestaties
 • Niet het nieuwste model
 • Effectief tegen bosbranden luchtvervuiling, maar dat duurt minder dan 2 maanden per jaar
Koop Blueair Classic 605 hier

Vergelijking van blauwe luchtreinigers VS andere luchtreinigermerken

Het is interessant om Blueair te vergelijken met andere merken luchtreinigers. Een van de redenen is dat Blueair een Europees bedrijf is (gevestigd in Zweden) met zijn minimalistische design en innovatie. De meeste andere bedrijven die luchtreinigers maken, zijn gevestigd in de VS of Azië.

Hier zijn een paar interessante vergelijkingen:

Blueair VS Dyson

Dyson is in de eerste plaats een fan-producerend bedrijf. Blueair, ter vergelijking, is puur een op luchtreinigers gebaseerd bedrijf.

Dyson luchtreinigers bieden veel speciale functies, zoals verwarming, koeling, gerichte jettechnologie, enzovoort. Ze meten de prestaties van hun luchtreinigers alleen met een maximale luchtstroom.

Als je Blueair versus Dyson vergelijkt, zie je nogal wat verschillen. Blueair, als een echt luchtreinigerbedrijf, meet de prestaties van hun modellen in CADR, met het gestandaardiseerde AHAM-verificatieproces.

Als het gaat om welke betere luchtreinigers maakt – Dyson of Blueair – is het antwoord tweeledig:

 1. Als je puur kijkt naar het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit, kies dan voor Blueair. Pure Blue 211 is de meest verstandige keuze.
 2. Als u op zoek bent naar extra mooie functies, waaronder verwarming en koeling, kiest u Dyson.
Molekule VS Blueair

De prestaties van Molekule Air vs Blueair 411+ zijn bijvoorbeeld moeilijk te vergelijken. Blueair maakt gebruik van de gestandaardiseerde AHAM-verificatie van CADR-classificatie. Molekule daarentegen heeft geen gestandaardiseerde methodologie om de prestaties te meten.

We kunnen afleiden dat Blueair een beter filtratiesysteem heeft voor kleine deeltjes zoals pollen, stof en rook, gezien de hoge CADR-classificaties. Aan de andere kant heeft Molekule wel een speciaal PECO-filter dat, althans in theorie, bacteriën en virussen zou moeten vernietigen.

Hier is de deal:

 • Als u een conventionele krachtige luchtreiniger nodig hebt, kies dan voor Blueair (hoge CADR).
 • Als u bacteriën en bepaalde virussen wilt verwijderen, kies dan voor Molekule (PECO-filter).
Winix VS Blueair

Je kunt Blueair niet echt vergelijken met Winix luchtreinigers. Blueair heeft hoge CADR-classificaties (gemakkelijk boven 300, zelfs boven 400), een breed scala aan dekkingsgebieden (van 161 sq ft tot 700 + sq ft), innovatieve nieuwe HEPA en actieve koolfilters.

Aan de andere kant gebruikt Winix eenvoudige HEPA-gebaseerde filtratie, ongeveer 250 CADR-eenheden, met een zeer smal dekkingsgebied van 360 m².

Kortom, Blueair luchtreinigers zijn beter dan Winix luchtreinigers. Het verschil is enorm; net als het prijsverschil. Qua prijs kunnen Winix-eenheden $ 500 minder kosten dan Blueair-eenheden.

Hier komt het op neer:

 • Als u op zoek bent naar kwaliteit en prestaties, kies dan elke keer Blueair.
 • Als u op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare eenheid, kies dan voor Winix.
Blueair VS Coway

Coway vs Blueair is de botsing van twee luchtreinigermerken die beide synoniem zijn met prestaties. Nou, Koeay staat bekend om zijn prestaties, Blueair staat meer bekend om zijn Scandinavische ontwerp, maar het heeft uitstekende CADR-beoordelingen.

Het beroemdste Coway-model – de Coway AP-1512HH Mighty – heeft een CADR-classificatie van 246 met een dekking van 361 vierkante voet. De Coway Airmega 400 heeft een nog hogere 350 CADR rating.

Beide apparaten bevinden zich in hetzelfde speelveld als Blueair-eenheden. Maar Blueair kan nog krachtigere 400+ CADR-classificatie-eenheden bieden voor grote ruimtes; Coway kan dat niet.

Waar het op neer komt:

 • Voor luchtreinigers van standaardformaat is het nogal een toss-up; je kunt gaan zowel Blueair of Coway.
 • Als u de best presterende luchtreinigers met een CADR-classificatie van meer dan 400 nodig hebt, ga dan voor Blueair.

Blauwe luchtreinigers FAQ

Zijn blauwe luchtreinigers goed?

Ja, Blauwe luchtreinigers zijn uitzonderlijk. Er is geen ander luchtreinigerbedrijf dat luchtreinigers produceert met dergelijke prestaties. Blauwe luchtreinigers scoren regelmatig meer dan 300 CADR-classificatie op gestandaardiseerde AHAM-verificatietests.

Ze hebben ook een aantrekkelijk Scandinavisch design en innovatieve HEPASilent- en DualProtection-filtratiesystemen.

De goed presterende Blue Air purifiers kunnen vrij duur zijn. De meest populaire lijn is de Pure Blue; 211- en 411-modellen kosten minder dan $ 300.

Waar worden blauwe luchtreinigers gemaakt?

Blue Luchtreinigers worden in Zweden gemaakt door een Zweeds bedrijf Blueair.

Ze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, dat duurzamer is dan kunststoffen die andere goedkope merken gebruiken.

Alle engineering en ontwerp is ook gevestigd in Zweden.

Zend blauwe luchtreiniger ozon uit?

Nee. Ozon wordt alleen geproduceerd in luchtreinigers met ionisatorfilters. Blue Air-filters bevatten geen luchtionisatie.

Het Blue Air-filtratiesysteem bestaat uit standaard voorfilters, actieve koolfilters en HEPA-filters. De innovatieve geavanceerde filters omvatten HEPASilent filters en DualProtection filters.

Zijn Blueair Purifiers HEPA?

Het zijn HEPA-luchtreinigers. HEPA-filters vormen de kern van elke Blurair-eenheid. Bovendien heeft Blueair zijn eigen HEPA-filters ontwikkeld met de HEPASilent-technologie. Dit zijn filters met een hoge capaciteit die elektrostatische en mechanische filtratie gebruiken om de geluidsniveaus van het hele apparaat te verlagen.


Als u nog vragen heeft, kunt u deze stellen in de onderstaande opmerkingen.