Bosch industriële stofzuigers: apparaten voor professioneel en privégebruik

Gids voor industriële stofzuigers van Bosch

Dat Bedrijf Bosch is actief op diverse operationele gebieden. Een daarvan is de ontwikkeling en productie van consumptiegoederen voor particuliere en commerciële gebruikers. Niet alleen qua functies verschillen de industriële stofzuigers van de verschillende series, ze onderscheiden zich ook van elkaar qua kleur.

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige en krachtige industriële stofzuiger, kunt u bosch gereedschappen niet negeren. Door het op te delen in Professionele en hobbymodellen Bosch biedt voor elke behoefte het juiste gereedschap en u kunt kiezen tussen verschillende functies en prestatieklassen.

Aanbevolen lectuur:

Lees meer over industriële stofzuigers in deze handleiding.

Bosch: Al meer dan 130 jaar succesvol

De eerste steen voor het bedrijf van vandaag werd gelegd door oprichter Robert Bosch in 1886 toen hij de “Workshop for Precision Mechanics and Electrical Engineering” in Stuttgart oprichtte. Slechts een jaar na de oprichting presenteerde hij het eerste laagspanningsmagneto-ontstekingssysteem voor gasmotoren. Bosch ontwikkelde ook een magneto-ontstekingssysteem voor auto’s.

In 1901 opende het bedrijf zijn eerste fabriek en vijf jaar later werd de 100.000e magneto-ontstekingsmachine geproduceerd. In 1906 introduceerde Bosch ook de achturige werkdag. In de jaren daarna werd het assortiment uitgebreid met ruitenwissers en dieselinjectiepompen. De oprichter van het bedrijf, Robert Bosch, overleed in 1942.

De Tweede Wereldoorlog werd gevolgd door twee decennia van een nieuw begin en wederopbouw. Gedurende deze tijd werden nieuwe bedrijfsgebieden geopend en bosch produceerde voor het eerst consumptiegoederen, die zeer gewild waren tijdens de economische opleving.

Vandaag de dag is Bosch actief in de volgende bedrijfssectoren:

  • Autotechniek
  • Industriële technologie
  • Duurzame goederen
  • Energie- en gebouwentechniek

Industriële stofzuigers van Bosch: het juiste model voor elke ruimte

De bedrijfssector Consumer Goods is onderverdeeld in de productlijnen Bosch Professional en Bosch Home &Garden. Duurzame goederen omvatten niet alleen industriële stofzuigers, maar ook elektrisch en tuingereedschap. De verschillende rijen zijn ook herkenbaar aan de kleur. Terwijl de Professional-producten in een blauwe behuizing worden verkocht, zijn de Home &Garden-apparaten groen.

Bosch Home &Garden: Industriële stofzuigers voor huishouden en tuin

Met de Bosch industriële stofzuigers uit de Home &Garden-serie verwijdert u vocht en droog vuil met slechts één apparaat. De industriële stofzuigers zijn ook bestand tegen grove spaanders en fijnstof. Afhankelijk van het model hebben de Home &Garden-apparaten ook een afvoerklep die het legen na nat stofzuigen vergemakkelijkt.

Een extra blaasfunctie maakt het ook mogelijk om bladeren of vuil op moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen. De multifunctionele stofzuigers kunnen zowel worden gebruikt voor het verwijderen van vochtig en droog vuil in huis als in de tuin. De Home &Garden modellen bieden ook een goede service in de hobbywerkplaats of tijdens renovatiewerkzaamheden.

Goed om te weten: De industriële stofzuigers van Bosch kunnen worden aangesloten op het elektrisch gereedschap van de Home &Garden-serie en maken zo schoon werk mogelijk.

Bosch Professional: De juiste industriële stofzuigers voor de commerciële sector

Met de industriële stofzuigers uit de Professional-serie biedt Bosch hoogwaardige modellen voor gebruik in de werkplaats of op de bouwplaats. Door het doordachte scala aan functies maken de industriële stofzuigers een eenvoudige bediening en comfortabel gebruik mogelijk. Veel van de Professional modellen hebben semi- of volautomatische filterreiniging.

Bovendien zijn de industriële stofzuigers voor de commerciële sector onderverdeeld in de stofklassen, zodat u direct kunt zien voor welke stof het betreffende model geschikt is. De Bosch Professional industriële stofzuigers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Van goedkope instapmodellen voor incidenteel gebruik tot het dure professionele apparaat.

De industriële stofzuigers van Bosch op de proef gesteld

De industriële stofzuigers van Bosch genieten een hoge reputatie en zijn erg populair bij consumenten vanwege hun hoogwaardige afwerking en een breed scala aan functies. Maar ook in testrapporten presteren de apparaten goed en kunnen ze in vergelijking overtuigen. Het testmagazine Haus &Garten Test testte in 2019 vier multifunctionele stofzuigers van bekende fabrikanten.

Bosch lanceerde de AdvancedVac 20 uit de Home &Garden-serie. Hoewel de multifunctionele stofzuiger van Bosch niet de testwinnaar was, werd hij wel gekozen als winnaar in de categorie prijs/prestatie. Al in 2017 scoorde de Bosch multifunctionele stofzuiger dit resultaat, waaruit blijkt dat de apparaten hun geld waard zijn.

Fooi: Als u een Bosch industriële stofzuiger wilt kopen, dan is het ook handig als u rekening houdt met de ervaringen van andere gebruikers. Op basis van deze aanbevelingen kunt u beslissen of elk model aan uw behoeften voldoet.

Bosch industriële stofzuigers: de beste modellen op een rij

Hieronder willen we u kennis laten maken met 4 industriële stofzuigers uit het Bosch-assortiment, die zowel in de particuliere als in de commerciële sector kunnen worden gebruikt.

De Bosch industriële stofzuiger AdvancedVac 20 met geïntegreerde blaasfunctie

De Bosch industriële stofzuiger AdvancedVac 20 is een model uit de Home &Garden serie en heeft tal van praktische functies. Met een vermogen van 1200 W is het een van de krachtigste apparaten voor huis en tuin en kan het universeel worden gebruikt. Naast de natte en droge zuigfunctie biedt de multifunctionele stofzuiger ook een blaasfunctie.

Dankzij een universele adapter kan de Bosch AdvancedVac 20 industriële stofzuiger ook worden aangesloten op alle elektrische gereedschappen in de Home &Garden-serie. Met een gewicht van net geen 8 kg is de multifunctionele stofzuiger ook gemakkelijk te vervoeren. Een afvoerklep vergemakkelijkt ook het legen van de 20 l opvangcontainer na nat stofzuigen.

De Bosch GAS 35 L SFC+ industriële stofzuiger met semi-automatische filterreiniging

De Bosch GAS 35 L SFC+ industriële stofzuiger behoort tot de Professional-serie van de fabrikant en is geschikt voor het verwijderen van stofklasse L. De opvangcontainer heeft een inhoud van 35 l. Daarnaast beschikt de Bosch industriële stofzuiger over een semi-automatische filterreiniging, die het filter met een druk op de knop vrijmaakt van stof en vuil.

Dankzij het Click &Clean-systeem kan de GAS 35 L SFC+ industriële stofzuiger worden aangesloten op verschillende elektrische gereedschappen om stof en spaanders direct bij de bron op te zuigen. De automatische verschuiving op afstand zorgt er ook voor dat de stofzuiger wordt ingeschakeld wanneer het gereedschap in gebruik wordt genomen. Na het stofzuigen loopt het gedurende 7 seconden.

De Bosch industriële stofzuiger GAS 18V-10 L met accu

Met de Bosch industriële stofzuiger GAS 18V-10 L bent u altijd flexibel en kunt u hem dankzij de geïntegreerde accu zelfs ver van een stopcontact gebruiken. Met een gewicht van 5,5 kg is hij ook uiterst handig en gemakkelijk te vervoeren. De Bosch GAS 18V-10 L industriële stofzuiger is geschikt voor klasse L stof.

De draadloze industriële stofzuiger is uitgerust met een HEPA-filter, dat ook fijnstof uit de aangezogen lucht filtert. Net als de grote modellen kan ook de Bosch GAS 18V-10 L industriële stofzuiger worden aangesloten op het elektrisch gereedschap van de Bosch Professional-serie. Ondanks zijn compacte vorm heeft hij nog steeds een containervolume van 10 liter.

De Bosch GAS 20 L SFC industriële stofzuiger in compacte vorm

De Bosch GAS 20 L SFC industriële stofzuiger weegt slechts 6 kg en de opvangcontainer heeft een inhoud van 19 l. Dit maakt de multifunctionele stofzuiger een compact model en kan ook worden gebruikt voor de particuliere sector. De 1200 W motor dient goed bij het verwijderen van nat en droog vuil.

Door het semi-automatische filterreinigingssysteem neemt de zuigkracht niet af en hoeft het filter niet handmatig gereinigd te worden. Een geïntegreerde blaasfunctie opent ook verdere toepassingsmogelijkheden, zoals het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen of het drogen van verven. Bovendien wordt de multifunctionele stofzuiger geleverd met een apparaataansluiting voor het aansluiten van elektrisch gereedschap.

Verdere artikelen over het onderwerp industriële stofzuigers: