Kärcher industriële stofzuigers: de marktleider op dit gebied

Gids voor Kärcher industriële stofzuigers

Het bedrijf gevestigd in Duitsland Kärcher is een van de bekendste fabrikanten van hogedrukreinigers en multifunctionele stofzuigers voor zowel privé- als commercieel gebruik. Kenmerkend voor de Home &Garden serie, die is ontworpen voor particuliere gebruikers, is de zwart-gele kleur. Maar het is niet alleen hun opvallende kleur die de industriële stofzuigers van Kärcher onderscheidt.

Als u een industriële stofzuiger wilt kopen, zult u onvermijdelijk modellen van de fabrikant Kärcher tegenkomen. Het merk Kärcher staat voor kwaliteit en innovatie en scoort vaak als testwinnaar in testrapporten. Zelfs in de prijsvergelijking presteren de multifunctionele stofzuigers van Kärcher niet slecht in vergelijking met andere fabrikanten en zijn ze al verkrijgbaar als goedkope instapapparaten.

Aanbevolen lectuur:

Lees meer over industriële stofzuigers in deze handleiding.

De fabrikant Kärcher: Traditioneel bedrijf met hoofdkantoor in Winnenden

Alfred Kärcher SE &Co. KG werd in 1935 opgericht door de oprichter en naamgenoot Alfred Kärcher in Stuttgart-Bad Cannstatt. Al in 1939 had het bedrijf 120 mensen in dienst. Dit werd gevolgd door de verhuizing naar Winnenden in Baden-Württemberg, waar Kärcher nog steeds zijn hoofdkantoor heeft.

Het eerste economische succes kwam met de ontwikkeling van een zoutbadoven, die het proces van het verharden en raffineren van lichte metalen vergemakkelijkte. Tot 1945 verkocht Kärcher meer dan 1000 stuks van de zoutbadoven. De eerste steen voor het merk zoals het nu bekend staat, werd gelegd in 1950.

Met de DS 350 warmwaterhogedrukreiniger bracht Kärcher in 1950 voor het eerst een reinigingstechnologie op de markt. Tot op heden verkoopt het bedrijf met succes hogedrukreinigers en bezit het meer dan 600 patenten op dit gebied. Ondertussen omvat het assortiment ook multifunctionele stofzuigers en andere reinigingsapparaten voor huis en tuin.

Goed om te weten: Sinds 2018 bevindt de term “kärchern” zich in de Duden, die zich al lang heeft verspreid als een beschrijving voor het proces van hogedrukreiniging. Ook in de Franse taal is de term “nettoyer au Karcher”, wat “kärchern” betekent, al gebruikelijk.

Kärcher industriële stofzuigers voor particulier en commercieel gebruik

Het assortiment industriële stofzuigers van Kärcher is verdeeld in twee gebieden: commercieel en particulier. Hier vinden particuliere en commerciële gebruikers de beste industriële stofzuigers voor hun vereisten en kiezen ze tussen verschillende modellen.

Home &Garden: Industriële stofzuigers voor particulieren

De Kärcher Home &Garten serie is bedoeld voor gebruik in de particuliere sector en biedt diverse industriële stofzuigers voor gebruik in huis en in de tuin. De multifunctionele stofzuigers van Kärcher zijn geschikt voor grof, fijn en vochtig vuil en nemen zo veel taken in het huishouden over.

Het assortiment van Kärcher biedt verschillende modelseries, die met verschillende functies kunnen overtuigen. Het WD-productassortiment is afgestemd op de hoge eisen van de particuliere sector. De afkorting WD staat voor nat &droog. Naast hoge prestaties heb je ook een stevige opvangbak van roestvrij staal.

De Kärcher industriële stofzuigers van de WD 5-6 serie hebben ook een geïntegreerde filterreinigingsfunctie, waarmee de zuigkracht constant blijft en niet afneemt door een verstopt filter. Naast de krachtige modellen biedt het assortiment ook compacte instapapparaten voor incidenteel gebruik.

De Home &Garden-serie van Kärcher scoort niet alleen met premium stofzuigers, ook industriële stofzuigers met batterijvoeding zijn verkrijgbaar, die ook gebruik zonder stroomaansluiting mogelijk maken. Vooral in de tuin zijn de modellen op batterijen een voordeel als u geen verlengkabel wilt gebruiken.

Naast industriële stofzuigers, ook vermeld als multifunctionele stofzuigers, omvat de Home &Garden-serie ook de volgende producttypen:

 • Hogedrukreiniger
 • Stofzuiger
 • Draadloze glazenwasser
 • Robotstofzuiger
 • Harde vloerreiniger
 • Stoom
 • Veegmachines
 • Mobiele reinigingsapparatuur
 • TerrassenreIniger
 • Irrigatiesystemen
 • Draadloze bezem
 • Stoomstrijkstations
 • Stoomstofzuiger
 • Tuingereedschap

Professional: Industriële stofzuiger voor handel en bouwplaatsen

De Professional-serie van Kärcher verschilt qua functies niet van de Home &Garden-serie en het is ook visueel duidelijk welke industriële stofzuigers bedoeld zijn voor commercieel gebruik. Terwijl de Home &Garden-modellen in het typische geel worden gehouden, is de Professional-serie antraciet.

De industriële stofzuigers van Kärcher van de Professional-serie zijn onderverdeeld in verschillende apparaatklassen:

 • Industriële stofzuigers vloeistoffen / chips
 • Industriële stofzuiger vaste stoffen / stof
 • Industriële stofzuiger Ex
 • Industriële stofafscheiders
 • Natte en droge stofzuigers

De beste industriële stofzuiger van Kärcher op de proef gesteld

Onafhankelijke beoordelingen zijn een geweldige manier om een objectieve indruk van een apparaat te krijgen. In 2015 nam het testmagazine Haus &Garten Test 10 nat-droge stofzuigers onder de loep. Onder hen waren 2 modellen van Kärcher.

De Kärcher MV 3 Premium (nu WD 3) deed mee in de instapcategorie. De Kärcher MV 6 P Premium (nu WD 6 P) werd getest als een apparaat van de hogere klasse. In de test wist de Kärcher MV 3 Premium het op te nemen tegen industriële stofzuigers van Aqua Vac en Nilfisk en werd hij verkozen tot testwinnaar.

Fooi: Naast testrapporten kunnen de ervaringen van gebruikers ook nuttig zijn voor de aankoopbeslissing. Op basis van deze aanbevelingen kunt u de selectie beperken en de juiste Kärcher industriële stofzuiger voor uw behoeften vinden.

Kärcher industriële stofzuigers: De beste modellen van de Home &Garden serie

Met de industriële stofzuigers van de Home &Garden-serie bestrijkt Kärcher verschillende gebieden voor privégebruik. Hieronder willen we u kennis laten maken met 4 modellen die bijzonder populair zijn bij gebruikers.

Kärcher industriële stofzuiger WD 6 P Premium met geïntegreerde fitting

Met 1300 watt is de Kärcher WD 6 P Premium industriële stofzuiger de krachtigste multifunctionele stofzuiger in het assortiment. Met een containervolume van 30 liter is het ook de grootste industriële stofzuiger in de premium serie. De speciale kenmerken zijn een gepatenteerde filterverwijderingstechnologie en automatische filterreiniging, die het filter met een druk op de knop uitblaast.

Voor gebruik op de bouwplaats of in de werkplaats heeft de industriële stofzuiger Kärcher WD 6 P Premium een geïntegreerd stopcontact met automatische in- en uitschakeling, waarmee elektrisch gereedschap direct kan worden bediend. Bovendien heeft het een blaasfunctie, waarmee vuil zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen kan worden verwijderd.

Kärcher industriële stofzuiger WD 3 Premium met corrosievrije roestvrijstalen tank

De Kärcher WD 3 Premium industriële stofzuiger is uitgerust met een 17 liter roestvrijstalen opvangbak en is daarmee een van de kleinere modellen in de serie. Met een vermogen van 1000 watt concurreert hij niet met de WD 6 P, maar overtuigt hij met een bevredigende zuigkracht.

De Kärcher WD 3 Premium industriële stofzuiger heeft een speciaal patroonfilter dat kan worden gebruikt voor droog en vochtig vuil zonder het filter te vervangen. Verder heeft het een blaasfunctie waarmee je bladeren van bedden kunt verwijderen of stof van moeilijk bereikbare plaatsen kunt verwijderen.

Kärcher WD 5 industriële stofzuiger met gepatenteerde filterverwijderingstechnologie

De Kärcher industriële stofzuiger WD 5 heeft een vermogen van 1100 watt en is ideaal voor reiniging tijdens renovatiewerkzaamheden, de werkplaats, de bouwplaats of het voertuig. De robuuste industriële stofzuiger Kärcher WD 5 zorgt ook voor een goede service in de tuin. Met de blaasfunctie kunt u bijvoorbeeld bedden vrijmaken van bladeren.

De opvangcontainer heeft een inhoud van 25 liter en is gemaakt van kunststof. Voor een constante zuigkracht heeft de Kärcher industriële stofzuiger WD 5 een automatische filterreiniging die met een druk op de knop vuil uit het filter verwijdert. De filtercassette kan ook eenvoudig worden uitgeklapt zonder dat u in contact komt met het vuil.

Kärcher industriële stofzuiger WD 3 Battery Premium Set met batterijvoeding

De Kärcher industriële stofzuiger WD 3 Battery Premium Set werkt volledig draadloos en kan onafhankelijk van een stroomaansluiting worden gebruikt. Voor dit doel wordt de multifunctionele stofzuiger geleverd met het batterijplatform, waarin u eenvoudig de opgeladen batterij hoeft aan te sluiten – de Kärcher industriële stofzuiger WD 3 Battery Premium Set is klaar voor gebruik.

De 2,5 Ah accu laat een looptijd van 15 minuten toe, de 5 Ah accu zelfs 30 minuten. U kunt het laadniveau op elk gewenst moment aflezen via het LCD-scherm aan de bovenkant. Ondanks de werking op batterijen biedt de Kärcher WD 3 Battery Premium Set het gebruikelijke scala aan functies van de premium industriële stofzuigers.

Verdere artikelen over het onderwerp industriële stofzuigers: