Comfee luchtontvochtiger en bouwdroger

Luchtontvochtigers hebben veel verschillende functies, speciale kenmerken en voor- en nadelen, zodat een beslissing tijdens het zoeken niet altijd gemakkelijk is. Met het oog op de luchtontvochtigers en bouwdrogers van het bedrijf Comfee hebben we in deze gids al de belangrijkste punten en vragen voor u samengevat, zodat u in alle opzichten een uitgebreid allround beeld krijgt.

Toepassingen

De toepassingsgebieden voor luchtontvochtigers en bouwdrogers verschillen aanzienlijk. Hoewel de aanpak voor beide apparaten vergelijkbaar is, zijn de prestaties en het ontwerp anders.

Beoogd gebruik luchtontvochtiger

De luchtontvochtiger wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt, zoals woonkamer, slaapkamer en badkamer. De prestaties van veel modellen zijn vaak voldoende om ruimtes tot 100m² te ontvochtigen. Dat Design wordt eenvoudig gehouden bij Comfee en ziet er bijna elegant uit.

Einsatzweck Bautrockner

In tegenstelling tot luchtontvochtigers, zoals de naam al doet vermoeden, worden bouwdrogers bij voorkeur gebruikt in de bouw of buiten. Vochtige materialen kunnen dus veel sneller uitharden. De voorstelling valt hier bovendien aanzienlijk sterker , omdat grotere gebieden moeten worden gedroogd.

Ontvochtigingsprestaties

De Comfee-modellen hebben verschillende ontvochtigingsprestaties, afhankelijk van hun grootte en prestatieniveaus. Comfee biedt apparaten die binnen 24 uur ongeveer 10 liter kunnen absorberen. Maar ook grotere modellen zoals de MDDP-50DEN1 met 50 liter in 24 uur zijn vertegenwoordigd bij het bedrijf. Als u een hogere ontvochtigingsprestatie wilt hebben, moet u op zoek naar een bouwdroger.

Functies

Verschillende functies maken elk apparaat uniek. Ze zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de luchtontvochtiger soepel werkt en de bediening zo gemakkelijk mogelijk maakt voor de eindgebruiker.

Automatische functie

De automatische functie garandeert dat het apparaat automatisch weer wordt ingeschakeld zodra de eerder ingevoerde doelwaarde wordt overschreden of ondergewaardeerd. Is de gewenste vochtigheidswaarde 50% en de luchtontvochtiger neemt een luchtvochtigheid van 55% waar, deze schakelt automatisch in. Zodra de 50% weer is bereikt, gaat de luchtontvochtiger weer in slaapstand.

Overloopbeveiligingsfunctie

Comfee integreert de zogenaamde “overloopbeveiligingsfunctie” in bijna alle luchtontvochtigers. Dit betekent dat zodra de watertank is gevuld, het apparaat onmiddellijk wordt uitgeschakeld. Dit voorkomt niet alleen overloop van het water is ook de veiligheid dus gegarandeerd. Nadat de watertank is geleegd, kan de luchtontvochtiger weer in gebruik worden genomen.

2in1 luchtzuiverende functie

Het 2in1 model DG-30 Power biedt niet alleen een ontvochtigings-, maar ook een luchtzuiverende functie. Door middel van een stoffilter worden grove deeltjes uit de lucht gefilterd en wordt de omgevingslucht betrouwbaar gereinigd.

App-mogelijkheid van de Comfee-luchtontvochtiger

Met de Smart Control-app kunt u veel van de luchtontvochtigers van Comfee gemakkelijk op afstand bedienen. Timer, vermogensniveau &Co. kan worden met een druk op de knop vanaf uw mobiele telefoon of tablet.
Wel moet worden opgemerkt dat je als gebruiker niet permanent ingelogd blijft bij de app. Na enkele uren is een nieuwe registratie noodzakelijk.

Comfee combinatie apparaten

Met de DG-30 Power biedt Comfee een luchtontvochtiger die tegelijkertijd een wasdrogerfunctie en een luchtreiniger heeft geïntegreerd. De luchtreiniger reinigt de kamerlucht, wat de naam al doet vermoeden. Stof, schimmel of allergene stoffen kunnen zo worden geminimaliseerd.

Omdat het combinatieapparaat niet alleen met een watertank werkt, maar ook met een stoffilter, moet dit ook regelmatig schoongemaakt worden. Volgens de fabrikant kan het filter eenvoudig worden gereinigd en hoeft het niet continu te worden vervangen.

Comfee combinatie apparaat

Veelgestelde vragen over de werking

Met name de werking van de luchtontvochtiger roept bij veel mensen de meeste vragen op. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe apparaat lang meegaat en betrouwbaar werkt, hebben we de meest gestelde vragen beantwoord.

Is continue werking van de luchtontvochtiger mogelijk?

Alle Comfee luchtontvochtigers kunnen continu in bedrijf zijn. Het apparaat schakelt echter uit zodra de gewenste luchtvochtigheid is bereikt of de watertank vol is. Vervolgens is verdere bediening echter zonder aarzeling mogelijk.

Is er een timer?

Niet alle Comfee-modellen hebben een timer. Als dit echter is geïntegreerd, worden de apparaten na een paar uur gebruik naar wens uitgeschakeld. Dit is vooral handig als je het huis voor een lange tijd moet verlaten.

Is het mogelijk om met een externe slang te werken?

De luchtontvochtigers kunnen worden bediend met een slang. Voor dit doel wordt een geschikte slang in de juiste grootte aan de achterkant van het apparaat bevestigd. In plaats van in het waterreservoir te komen, wordt het water daarom via de slang direct naar buiten getransporteerd. Het voordeel van deze methode is dat ook grote hoeveelheden water kan worden opgenomen zonder dat het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld.

Opmerkingen voor de inbedrijfstelling

Voordat u het apparaat in gebruik neemt, geeft de fabrikant Comfee enkele hints die in acht moeten worden genomen. Hij raadt bijvoorbeeld aan om de luchtontvochtiger te gebruiken. met een afstand van 20cm naar andere objecten. Hierdoor kan de lucht perfect circuleren en kan het apparaat betrouwbaar werken.

Handleiding voor correcte bediening

Comfee voegt bij elk model een bedieningshandleiding. Dit bevat niet alleen belangrijke informatie voor de werking, maar ook de juiste procedure voor reiniging, plaatsing, prestatieniveaus of instelmogelijkheden.

Luchtontvochtiger defect – en nu?

Comfee neemt constante klanttevredenheid zeer serieus. Zoals met alle technische apparaten, kunnen ook luchtontvochtigers onvoorziene problemen veroorzaken. Klantenservice is een topprioriteit bij Comfee, zodat eventuele fouten op het apparaat onmiddellijk worden gecorrigeerd.